Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-18@03:18:43 GMT

جهان باید آماده اپیدمی آنفلوانزا باشد

تاریخ انتشار: ۴ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۰۴۷۷۸

جهان باید آماده اپیدمی آنفلوانزا باشد

سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که اپیدمی بعدی آنفلوانزا غیرقابل اجتناب است و جهان باید خود را آماده پیامد‌های ناگوار احتمالی ناشی از آن نماید. طبق هشدار این سازمان، خطرات ناشی از این اپیدمی نباید ناچیز تلقی شود.

این سازمان در قالب «راهبرد جهانی آنفلوانزا برای ۲۰۳۰-۲۰۱۹» اعلام کرده که این اپیدمی بزرگ‌ترین تهدید برای سلامت عمومی است و به طور بالقوه جان میلیون‌ها نفر را در جهان به دلیل گسترش سریع ویروس‌ها تهدید می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سازمان در تشریح راهبرد جهانی عنوان می‌کند که باید ابزار بهتری برای پیشگیری و مهار ویروس آنفلوانزا توسعه داده شود.

«آن موئن»، عضو سازمان بهداشت جهانی، در این باره می‌گوید: «واکسن‌های ارتقاءیافته که برای مدت طولانی‌تری بر سیستم ایمنی تأثیر داشته باشند و همچنین آنتی ویروس‌ها و درمان بهتر برای بیماری موردنیاز است.»

طبق گزارش سلامت سازمان بهداشت جهانی، سالانه حدود یک میلیارد نفر در جهان مبتلا به عفونت آنفلوانزا می‌شوند که بین ۲۹۰ هزار تا ۶۵۰ هزار نفر در پی این بیماری جان شأن را از دست می‌دهند.

آخرین اپیدمی آنفلوانزا در جهان ناشی از ویروس H۱N۱ بود که در سال‌های ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰ در سراسر جهان شیوع پیدا کرد. مطالعات نشان داد که حداقل یک نفر از هر ۵ نفر در جهان در سال ۲۰۰۹ مبتلا به این آنفلوانزا شدند و نرخ مرگ ناشی از آن ۰.۰۲ درصد بود.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: آنفولانزا واکسن آنفلوآنزا ویروس عفونت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۰۴۷۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آلوده‌ترین کشورهای جهان در سال ۲۰۲۳

کشورهای جهان با بیشترین آلودگی هوا در سال ۲۰۲۳ بر اساس میانگین سالانه غلظت ذرات ریز معلق آن‌ها شامل بنگلادش، پاکستان، هند، تاجیکستان و بورکینافاسو می‌شوند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، نمودار آلوده‌ترین کشورهای جهان بر اساس میانگین سالانه غلظت ذرات ریز معلق در سال ۲۰۲۳ حاکی از آن است که تقریباً هوایی که کل جمعیت جهان استنشاق می‌کنند، بالاتر از محدوده مجاز کیفیت هوای تعیین‌شده توسط سازمان بهداشت جهانی است.

ذرات ریز معلق و تأثیر آن بر سلامت انسان

ذرات معلق یا PM2.5 به ذرات ریز با قطر ۲.۵ میکرومتر یا کمتر اشاره دارد که می‌تواند به اعماق ریه‌ها نفوذ و مشکلات سلامتی ایجاد کند. سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۲۱ دستورالعمل‌های کیفیت هوای خود را بر اساس این ذرات به‌روز و اعلام کرد حداکثر سطح متوسط سالانه توصیه‌شده برای ذرات معلق اکنون پنج میکروگرم بر مترمکعب و از هدف قبلی ۱۰ میکروگرم در مترمکعب کمتر بسیار است.

منابع معمول آلودگی ذرات ریز معلق شامل اگزوز وسایل‌نقلیه، احتراق نیروگاه، دود ناشی از آتش‌سوزی، گرد و غبار و خاک است. جالب‌توجه این‌که ذرات ریز معلق می‌توانند صدها کیلومتر را بپیمایند و اغلب از مرزهای ملی عبور می‌کنند. به‌عنوان مثال تقریباً ۳۰ درصد از آلودگی هوا در ایالت پنجاب هند از کشور همسایه آن، پاکستان، منشأ می‌گیرد و ۳۰ درصد از آلودگی در بزرگ‌ترین شهرهای بنگلادش به هند بازمی‌گردد.

تحقیقات منتشر شده در سال ۲۰۲۲ از شاخص زندگی کیفیت هوا (AQLI) نشان می‌دهد که ۹۷.۳ درصد از جمعیت جهان در معرض سطوح خطرناک ذرات ریز معلق قرار دارند که فراتر از دستورالعمل‌های سازمان جهانی بهداشت است. این نسبت میانگین امید به زندگی جهانی را ۲.۲ سال کاهش می‌دهد. این رقم در جنوب آسیا که برای سال‌ها کانون جهانی آلودگی هوا بوده و ۳۷ از ۴۰ شهر آلوده جهان را در خود جای داده، تا پنج سال است.

آلوده‌ترین کشورهای جهان بر اساس کیفیت هوا

آلوده‌ترین کشورهای جهان بر اساس شاخص زندگی کیفیت هوا با توجه به میانگین سالانه غلظت ذرات ریز معلق آن‌ها در سال ۲۰۲۳ عبارتند از:

بنگلادش، ۷۹.۹ پاکستان، ۷۳.۷ هند، ۵۴.۴ تاجیکستان، ۴۹ بورکینافاسو، ۴۶.۶ عراق، ۴۳.۸ امارات متحده عربی، ۴۳ نپال، ۴۲.۴ مصر، ۴۲.۴ جمهوری دموکراتیک کنگو، ۴۰.۸ کویت، ۳۹.۹ بحرین، ۳۹.۲ قطر، ۳۷.۶ اندونزی، ۳۷.۱ رواندا، ۳۶.۸ زیمبابوه، ۳۳.۳ غنا، ۳۳.۲ قرقیزستان، ۳۳.۱ چین، ۳۲.۵ لیبی، ۳۰.۴ کد خبر 745328

دیگر خبرها

  • ساخت واکسنی که می تواند با هر گونه ویروسی مبارزه کند
  • آلوده‌ترین کشورهای جهان در سال ۲۰۲۳
  • ۱۲ کشور امن در صورت شروع جنگ جهانی سوم (+عکس)
  • حذف نوشاد عالمیان از جام جهانی ماکائو
  • ۱۲ کشور‌ امن جهان در صورت شروع جنگ جهانی سوم
  • قلعه فلک الافلاک لرستان آماده ثبت جهانی
  • جزئیات قطعه «مست عشق» علیرضا قربانی اعلام شد/ تو مرا جان و جهانی
  • فریبکاری در دنیای ویروس‌ها!
  • ویروس‌ها هم کلاهبرداری می‌کنند
  • ویروس‌ها هم کلاهبرداری می‌کنند!