Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-24@10:45:10 GMT

کاسه صبر آب لبریز شد

تاریخ انتشار: ۴ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۰۵۳۳۲

کاسه صبر آب لبریز شد

سنندج - ایرنا - همواره از آب به عنوان مایه حیات نام می بریم اما آنگونه که شایسته است قدر این نعمت خدادادی را نمی دانیم، نعمتی که هر سال می گذرد و کاسه صبرش از بی توجهی و عدم مصرف صحیح انسان ها لبریزتر می شود.

به گزارش ایرنا، امروز در دنیایی زندگی می کنیم که رشد قابل توجه جمعیت و افزایش مصرف آب، قطع بی رویه درختان، تغییرات آب و هوایی، رشد غیراصولی شهرسازی، افزایش صنایع آلوده کننده آب، شیوه های نامناسب و غیراصولی کشاورزی و هزاران فعالیت نادرست دیگر چرخه منظم آب در سطح جهان را مختل کرده است و این تهدیدی جدی برای حیات خود انسان ها محسوب می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این موضوع اما در کشورمان به دلیل شرایط آب و هوایی نیمه خشک و خشکسالی های متوالی در سال های گذشته نگران کننده تر است و ذهنیت پایان ناپذیری آب و فرهنگ غلط مصرف در میان مردم، بر این نگرانی ها می افزاید.
براساس استاندارد جهانی، هر انسان روزانه به 150 لیتر آب نیاز دارد اما در حال حاضر در کشور ما حدود 2 برابر این رقم مصرف می شود و این در حالیست که در 50 سال گذشته در ایران، 6 هزار مترمکعب آب سالانه در دسترس برای هر شهروند، به یک هزار و 500 لیتر کاهش یافته است.
شاید این تصور به وجود آید که به دلیل افزایش بارندگی ها در یکی 2 سال اخیر و پر بودن مخازن سدها در برخی مناطق کشور، خطر بحران کمبود آب رفع شده است اما واقعیت این است که کاهش قابل توجه آب های زیرزمینی و وقوع خشکسالی های متعدد در سال های گذشته این ذهنیت را رد می کند، ضمن اینکه بخش زیادی از بارندگی ها نیز به صورت رواناب از دسترس خارج می شود.

** منابع آبی به صورت بهینه مصرف نمی شود
مدیرعامل شرکت آبفای شهری کردستان با بیان اینکه در شرایط تنش و بحران آبی قرار داریم، می گوید: با این وجود اغلب مردم از منابع آبی به صورت بهینه استفاده نمی کنند و نسبت به این موضوع بی اهمیت هستند.
محمدحسین محمدی نیاز روزانه هر شخص به آب را 150 لیتر اعلام کرد و افزود: در حال حاضر در کشور ما 2 برابر این رقم مصرف می شود که نیاز است برای مصرف بهینه آب، فرهنگ سازی شده و اهمیت منابع آبی بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه مقدار آب شرب در دسترس برای هر شهروند در کشورمان از 50 سال گذشته به یک هزار و 500 لیتر کاهش یافته است، یادآور شد: منابع آب شرب در دسترس هر شهروند ایرانی در این مدت 75 درصد کاهش یافته است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری کردستان گفت: در ازای تولید و توزیع هر مترمکعب آب 20 هزار ریال هزینه می شود که از مشترکان بابت هر مترمکعب حدود چهار هزار ریال دریافت می شود.
محمدی با بیان اینکه از منابع آبی درست استفاده نمی کنیم و در بخش کشاورزی بهره وری آب وجود ندارد، اضافه کرد: با توجه به اینکه دشت های استان در خطر فرونشست قرار دارند، استفاده صحیح از منابع آبی بسیار ضروری است.
وی فرهنگ سازی در زمینه ترویج مصرف صحیح آب را از جمله برنامه های این شرکت اعلام کرد و یادآور شد: در جشنواره ای که تابستان امسال در شهرهای مختلف استان برگزار می شود، از مشترکانی که مصرف بهینه دارند با اهدای لوح و جایزه نقدی تقدیر می کنیم.
این موضوع منحصرا به بخش آب شرب مشترکان مربوط نمی شود چرا که بیشترین مصرف آب در بخش کشاورزی است که این مهم نشان از لزوم توجه کشاورزان به مصرف بهینه این مایع حیاتی دارد.

** کردستانی ها سالانه 1066 میلیون مترمکعب آب مصرف می کنند
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کردستان هم گفت: مردم این استان سالانه یک هزار و 66 میلیون مترمکعب آب مصرف می کنند که سهم بخش کشاورزی از این مقدار، 82 درصد معادل 850 میلیون مترمکعب است.
کامران خرم اضافه کرد: 71 میلیون مترمکعب در بخش صنعت و 144 میلیون مترمکعب نیز در بخش شرب در این استان مصرف می شود.
وی از وجود 13 هزار حلقه چاه مجاز و حدود هفت هزار حلقه چاه غیرمجاز در استان خبر داد و تاکید کرد: برداشت غیراصولی و بی رویه از سفره های زیرزمینی باعث خالی شدن فضا بین رسوبات زمین، مسدود شدن این فضا و در نهایت ایجاد فروچاله می شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کردستان با بیان اینکه فروچاله ایجاد شده در زمین قابل احیا و جبران نیست، افزود: این نشست باعث می شود فضای مفید بین رسوبات مسدود شده و امکان انتقال آب به این فضا وجود نداشته باشد.
خرم مقدار افت سطح آب منابع زیرزمینی دشت دهگلان را 35 متر اعلام کرد و گفت: این رقم در دشت های قروه و چاردولی به ترتیب 22 و 18 متر بوده است.
وی اضافه کرد: با انجام طرح های گشت و حفاظت از منابع آب های زیرزمینی و انسداد چاه های غیرمجاز، روند افت سطح آب زیرزمینی دشت های ممنوعه استان را تا حدودی کاهش داده ایم.
خرم از عدم پذیرش تقاضای جدید برای استفاده از آب های زیرزمینی در دشت های شرقی استان در بخش کشاورزی خبر داد و افزود: این در حالی است که تخصیص های محدودی در بخش صنعت داریم.
به طور قطع مصرف بهینه آب نیازمند فرهنگ سازی از سنین پایه و در مدارس است، اگرچه آموزش صحیح مصرف این مایه حیات در رسانه ها و مساجد نیز برای اقشار مختلف جامعه ضروری است. آموزش دهیم که آب برای همه است و همگی از این مایع ارزشمند سهم دارند.
در ضمن با توجه به مصرف بالای آب در بخش کشاورزی، کنترل این مهم با استفاده از کنتورهای هوشمند و ممانعت از حفر چاه های غیرمجاز، اساسی به نظر می رسد.
به گزارش ایرنا، از جمعیت شهری یک میلیون و 200 هزار نفری کردستان 100 درصد آن در 27 شهر استان تحت پوشش شرکت آبفا هستند.
شرکت آبفای شهری کردستان دارای 357 هزار فقره انشعاب آب، 340 هزار انشعاب فاضلاب و پنج هزار و 100 کیلومتر شبکه توزیع و خطوط انتقال آب است.
از یک هزار و 677 روستای استان نیز، یک هزار و هشت روستا از خدمات شرکت آب و فاضلاب روستایی بهره مند هستند.
7355 / 3034

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد منابع آبي آب مايه حيات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۰۵۳۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش مصرف آب مشترکان گلستانی با گرمای تدریجی هوا/مردم از مصارف غیرضروری خودداری کنند

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب گلستان با بیان اینکه هم‌زمان با روند افزایش دمای هوای استان در روزهای اخیر، مصرف آب رشد چشم‌گیری پیدا کرده است، به مردم توصیه کرد برای جلوگیری از قطعی برنامه‌ریزی شده، الگوی بهینه مصرف را رعایت و از مصارف غیرضروری خودداری کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گلستان و به نقل از روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب استان، ابوالفضل رحیمی اظهار کرد: افزایش مصرف آب باعث کاهش حجم مخازن ذخیره در برخی ساعت‌ها به ویژه زمان اوج مصرف شده و همین مساله برخی مناطق را با افت فشار آب مواجه کرده است.

وی مصرف بهینه برای برخورداری همه شهروندان از آب در شبانه‌روز را ضروری دانست و افزود: با توجه به کمبود منابع آبی، اولویت، تأمین آب آشامیدنی است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب گلستان اضافه کرد: صرفه‌جویی شهروندان در مصرف آب عامل مهم گذر از بحران کمبود آب در بخش‌های مختلف کشاورزی، صنعتی و خانگی است.

وی با اشاره به افت سطح سفره‌های زیرزمینی گلستان توضیح داد: سفره‌های زیرزمینی عمده‌ترین منابع تأمین آب گرگان است که افزایش جمعیت و رشد مصرف آب و فقدان مصرف بهینه، موجب کاهش افت فشار شبکه و مخازن آب هم‌زمان با افزایش دمای هوا در برخی نقاط استان شده است.

رحیمی با تاکید بر اینکه حدود ۹۰ درصد آب‌های زیرزمینی گلستان در حال بهره‌برداری است، یادآور شد: مدیریت مصرف آب در بخش‌های کشاورزی، صنعت و خانگی می‌تواند به کمک چاه‌ها و مخازن بیاید و گذر بحران خشکسالی را از این منطقه آسان‌تر کند.

وی با اشاره به اینکه کمبود شدید منابع آبی در استان کاملاً مشخص است، بیان کرد: کاهش منابع آبی در استان به قدری است که تنها راه گذر از آن، شیرین‌سازی آب دریا است که امیدواریم این طرح با تأمین منابع مالی در اسرع وقت به مرحله اجرا برسد.

کد خبر 746923

دیگر خبرها

  • اگر قصد باروری دارید این خوراکی‌ها را حتما بخورید
  • کاهش ۵۰ درصدی مصرف آب‌های زیرزمینی در افق ۱۴۲۰
  • برداشت ۲۲ میلیون مترمکعب آب غیرمجاز از چاه‌های غیرمجاز در قم
  • ذخیره سازی بیش از ۵۲ میلیون مترمکعب آب در پشت سد‌های گرمی
  • صرفه جویی ۱۲۰۰ مترمکعبی مصرف آب در دانشگاه بیرجند
  • میزان ظرفیت تولید گاز به ۸۷۵ میلیون متر مکعب رسیده است
  • با وجود بارش های اخیر؛ البرز همچنان عطش دارد
  • البرزهم چنان عطش دارد
  • افزایش مصرف آب مشترکان گلستانی با گرمای تدریجی هوا/مردم از مصارف غیرضروری خودداری کنند
  • کاسه صبر بارسلونا لبریز شد: دی یونگ را با ۷۰ میلیون یورو می‌فروشیم