Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- زهرا بهرامی: با آغاز موج بارشی در روزهای پایانی سال ۹۷ مردم استان گلستان درگیر سیلاب شدند. با سرریز شدن آب سدهای گلستان و بوستان، ابتدا اهالی شهر و روستاهای گنبدکاووس درگیر سیل شدند و سپس سیلاب مسیر خود را به سمت دشت‌های شمالی و غربی استان کشاند و اهالی شهرهای آق قلا را درگیر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با نماینده مردم علی‌آبادکتول در مجلس شورای اسلامی و سخنگوی کمیسیون انرژی حول محور اتفاقات اخیر در گلستان به گفتگو نشستیم و اسدالله قره خانی با تاکید بر اینکه در شرایط موجود، امکان مدیریت سیلاب و جلوگیری از وقوع آن در گلستان وجود نداشت از توجه کافی نداشتن دولت به گلستان انتقاد کرد.

نماینده مردم علی‌آبادکتول در مجلس شورای اسلامی به خبرنگار مهر اظهار کرد: وقوع چنین سیلابی در گلستان نه تنها در دهه‌های اخیر بلکه در صده های اخیر هم سابقه نداشته است.

اسدالله قره خانی با اشاره به اینکه در مدت زمان کوتاه بیش از ۳۰۰ میلی متر باران در استان بارید و کل استان درگیر سیل شد، گفت: ورودی سدهای گلستان پاسخگوی چنین حجم سیلاب (بین ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ مترمکعب) نبود و نه تنها سدهای گلستان بلکه رودخانه‌ها و کانال‌ها نیز چنین ظرفیتی نداشتند.

وی افزود: اینکه نقل می‌شود اگر دریچه سدها زودتر باز می‌شد شاهد چنین سیلی در گلستان نبودیم صحت ندارد چرا که حجم آب فراتر از قدرت و ظرفیت و همچنین آمادگی استان گلستان بود.

سدهای گلستان بر اثر سیلاب آسیب ندیدند

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: چهارشنبه گذشته به همراه مسئولان استانی بازدید میدانی از سد وشمگیر و سد در حال ساخت آق دکش داشتیم؛ رسیدن سیل به آق قلا، گرگانرود و قره سو محتمل بود و در آن بازدید توصیه‌های لازم به مدیران استانی انجام شد که آق قلا کمترین آسیب را ببیند.

وی با تاکید بر اینکه آب ورودی به سدهای گلستان بسیار بیشتر از ظرفیت آنها بود، تصریح کرد: امکان مدیریت سیلاب وجود نداشت و تنها راه حل ممکن ایجاد کانال در اطراف گرگانرود بود تا شدت دبی آب کاهش پیدا کند.

قره خانی با بیان اینکه بعد از این بازدید منتظر برگزاری جلسات مدیریت بحران در استان بودیم اما جلسات برگزار نشد، گفت: پس از بازدید میدانی روز چهارشنبه، استاندار در استان حاضر نبود و تلفن وی خاموش بود، از مدیرکل دفتر استاندار پاسخ ندادن استاندار را جویا شدیم و دروغ شنیدیم تا اینکه وزیر کشور دلیل غیبت استاندار را توضیح داد.

وی تاکید کرد: حجم شدید سیلاب در گلستان قابل مدیریت نبود اما حضور استاندار می‌توانست به مدیریت بهتر مسائل مردم سیل زده و تأمین امکانات و تجهیزات از سایر استان‌ها و وزراتخانه ها کمک کند.

نماینده مردم علی آبادکتول اضافه کرد: بارش نزولات آسمانی رحمت الهی بوده و نوید بخش افزایش تولید است و قطعاً ما در آن نمی‌توانیم دخل و تصرف کنیم اما سیل اخیر نشان می‌دهد دولت اهتمام لازم را در توجه به گلستان نداشته و رحمت الهی منجر به سیلاب و بی خانمانی هزاران نفر شده است.

دولت اعتبار می‌داد می‌توانستیم سیلاب را ذخیره کنیم

وی گفت: اگر دولت اعتبار می‌داد و سد نرماب و چلچای که از پیشرفت خوبی هم برخوردار هستند تکمیل می‌شدند می‌توانستیم این سیلاب را ذخیره کنیم و شاهد این حجم خسارت به شهرها و روستاها و مزارع کشاورزی نبودیم.

وی با اشاره به اینکه این مهم با پیگیری مدیران استانی قابل حل نبود، تاکید کرد: اجرای این مهم به همت جدی استاندار گلستان، نمایندگان مجلس و در رأس آن توجه دولت نیاز داشت؛ هرچند ما قبل از وقوع سیل در گلستان در سوال از وزیر قبل و فعلی و نطق پیش از دستور تذکر دادیم اما دولت کمتر به گلستان توجه کرد.

قره خانی متذکر شد: اگر دولت یک دهم آن چیزی را که هم اکنون برای جبران خسارت مجبور است بپردازد در سرمایه گذاری پروژه‌های زیربنایی و اجرای پروژه‌های آبخیزداری گلستان هزینه می‌کرد، شاهد این حجم از خسارت به مردم گلستان نبودیم.

وی با تاکید بر اینکه کانال‌ها و رودخانه‌های گلستان نیازمند لایروبی است و پروژه‌های سدسازی گلستان باید تکمیل شود، گفت: در روزهای اخیر رئیس مجلس شورای اسلامی و چند تن از وزرا و معاون اول رئیس جمهور در گلستان امیدواریم حاصل حضور مسئولان به رفع نواقص موجود در گلستان منجر شود.

دولت سیل گلستان را مثل گذشته زود فراموش نکند

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی افزود: نوع اظهار نظرها و تصمیمات مسئولان تماماً برای خارج شدن از بحران و پاسخگویی برای رفع نیازهاست؛ انتظار داریم این تصمیمات احساسی در آینده به تصمیمات جدی و واقعی برای تخصیص اعتبار برای تکمیل پروژه‌های مختلف در گلستان تبدیل شود.

وی با اشاره به اینکه هم اکنون تمام تلاش‌ها برای خارج شدن شهرها و روستاهای گلستان از محاصره سیل است، ادامه داد: امیدواریم دولت سیل اخیر گلستان را مثل گذشته زود فراموش نکند.

قره خانی متذکر شد: راه حل برون رفت از مشکلات کاملاً مشخص است و هم اکنون به اعتبار برای اجرا نیاز داریم تا گلستان از لیست ۱۰ استان سیل خیز کشور خارج شود.

وی به موضوع استیضاح وزیر کشور از قول یکی از نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی هم اشاره و بیان کرد: اگر وزیر کشور را در حوادث اخیر گلستان مقصر می‌دانستم هیچ ملاحظه و مماشاتی نشان نمی‌دادم.

وی تصریح کرد: وزیر کشور همچنان در استان گلستان حضور دارد و بحران را مدیریت می‌کند؛ تلاش می‌کنیم از حضور وزیر کشور برای رفع نواقص ریشه‌ای استان و رفع تنگناها استفاده کنیم.

کد خبر 4574782

منبع: مهر

کلیدواژه: نمایندگان مجلس دهم کمیسیون انرژی مجلس علی آبادکتول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۰۹۱۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشدید بارش در ۶ استان/ احتمال وقوع سیلاب

سازمان هواشناسی با صدور هشدار نارنجی‌رنگ با اشاره به تشدید فعالیت سامانه بارشی آورده است: وقوع رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، در برخی نقاط گردوخاک در نقاط مستعد بارش تگرگ سه‌شنبه (۴ اردیبهشت) در کرمان، مازندران و گلستان، چهارشنبه (۵ اردیبهشت) در گلستان، سیستان و بلوچستان و فارس و پنج‌شنبه (۶ اردیبهشت) در کرمان، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی پیش‌بینی می‌شود.

در این شرایط جوی لغزندگی جاده‌ها، آبگرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌های فصلی، صاعقه، رخداد تگرگ، خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی و اختلال در ناوگان حمل و نقل، در مناطق مستعد خیزش گرد و خاک محلی، در نواحی کوهستانی احتمال سقوط سنگ دور از انتظار نیست.

به توصیه سازمان هواشناسی احتیاط در سفرهای بین شهری، عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، پرهیز از فعالیت‌های کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، با توجه به احتمال رخداد تگرگ اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی مد نظر قرار گیرد.

سازمان هواشناسی با صدور هشدار زردرنگ آورده است: رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، در برخی نقاط گردوخاک، در نقاط مستعد بارش تگرگ چهارشنبه در مازندران، مرکزی، قم، شرق لرستان، تهران، پنج‌شنبه در خراسان رضوی، یزد، چهارمحال و بختیاری، جنوب و شرق اصفهان، هرمزگان، شرق و شمال فارس، شرق سمنان و شرق خراسان شمالی و جمعه در جنوب کرمان و شرق هرمزگان رخ خواهد داد.

احتمال آبگرفتگی معابر، احتمال جاری شدن روان آب، تگرگ، وزش باد نسبتا شدید، لغزندگی و کاهش دید بویژه در جاده‌های کوهستانی و گردنه‌ها، احتمال سقوط سنگ از ارتفاعات، احتمال خسارت به سازه‌های موقت، احتمال خسارت به نهال، درختان آسیب پذیر و محصولات باغی و زراعی وجود دارد بنابراین سازمان هواشناسی نسبت به احتیاط در سفرها بویژه برون شهری، عدم توقف در بستر و حاشیه رودخانه‌ها، احتیاط در عبور از حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها، احتیاط در فعالیت‌های کوه‌نوردی و جابجایی عشایر، آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی و پاک‌سازی دهانه پل‌ها، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها و اتخاذ تمهیدات لازم جهت حفاظت از تولیدات کشاورزی و احتیاط در انجام هر گونه عملیات کشاورزی توصیه می‌کند.

در هشدار نارنجی ‌رنگ سازمان هواشناسی پیش‌بینی می‌شود که پدیده‌ای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارت‌های احتمالی را سبب شود. هشدار نارنجی برای آماده‌باش دستگاه‌های مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارت‌زا صادر می‌شود. هشدار زرد رنگ به معنای این است که پدیده‌ای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر می‌شود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیده‌ای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدارها قرار می‌گیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • سیل ۱۱۰ هزار میلیارد ریال خسارت به زیر ساخت‌های سیستان و بلوچستان وارد کرد
  • چگونه خسارات سیل را کاهش دهیم؟
  • هواشناسی ایران / احتمال وقوع سیلاب در ۶ استان کشور
  • تشدید بارش در ۶ استان/ احتمال وقوع سیلاب
  • خسارت گسترده سیلاب به کشاورزیِ جنوب سیستان و بلوچستان
  • سیلاب به بیش از ۲ هزار واحد مسکونی سیستان و بلوچستان خسارت زد
  • خسارت ۲۱ هزار میلیارد ریالی سیلاب به بخش کشاورزی سیستان و بلوچستان
  • خسارت ۲۱۰۰ میلیاردی سیلاب بلوچستان به بخش کشاورزی
  • نرخ بالای هدررفت آب در سیلاب‌ها / تعارض منافع مانع اجرای آبخیزداری در کشور
  • شروط بنیاد مسکن مانع تخصیص «قیر رایگان» به روستاها می‌شود