Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-24@09:32:45 GMT

اختلاف در دولت ترامپ برای فشار بیشتر بر اقتصاد ایران

تاریخ انتشار: ۵ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۱۰۰۰۲

اختلاف در دولت ترامپ برای فشار بیشتر بر اقتصاد ایران

پایگاه خبری ان‌بی‌سی نیوز آمریکا طی گزارشی نوشت: پس از قول آمریکا برای فلج کردن اقتصاد ایران، در دولت ترامپ برای فشار بیشتر بر ایران اختلاف افتاده است. ۰۵ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۶ اقتصادی اقتصاد ایران صنعت و تجارت نظرات - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از ان‌بی‌سی نیوز، دولت ترامپ بر سر میزان فشار بر ایران با تحریم ها  دو دسته شده است چون گزینه‌هایی برای حمایت واردات دارو به ایران ایجاد کرده و به برخی دولت‌ها  برای ادامه خرید نفت ایران معافیت داده است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
تندرویان جمهوریخواه در کنگره مانند تام کاتن و تد کروز، کاخ سفید را ترغیب می‌کنند تا به قول خود برای اعمال حداکثر فشار بر اقتصاد ایران عمل کنند ولی تا حالا دولت ترامپ از انجام برخی اقدامات شدید خودداری کرده است چون مقامات از بالا بردن قیمت نفت و بنزین و برهم زدن مذاکرات با چین و سایر متحدانشان میترسند . 
ترامپ سال گذشته پس از بیرون بردن آمریکا از معاهده برجام تحریم‌های اقتصادی علیه ایران را دوباره وضع کرد که شامل واردات نفت ایران هم میشود، ولی دولت ترامپ به هشت کشور برای خرید مقادیر محدودی نفت این کشور معافیت داد . 
دولت آمریکا همچنین معافیت‌هایی صادر کرد که به ایران اجازه می‌داد برای تبدیل سایت‌های هسته‌ای اش به کاربری‌های غیرنظامی کمک بین‌المللی دریافت کند . هر دوی این معافیت ها در ماه مه پایان می یابند و ترامپ باید در مورد توقف یا تمدید آنها تصمیم‌گیری کند. مقامات آمریکا در حال بحث در این مورد هستند . 
مقامات آمریکا همچنین در حال بررسی درخواست سوئیس برای ایجاد یک کانال پرداخت انساندوستانه هستند که اجازه می‌دهد بانک‌های سوئیس بدون ترس از لغو تحریم‌های آمریکا فروش دارو و خدمات پزشکی را به ایران تسهیل کنند . 
تحریم هایی که علیه ایران اعمال شده اجازه تبادل کالاهای بشردوستانه را می دهد ولی هشدار صریح دولت ترامپ به شرکت‌های اروپایی در ارتباط با بازار تهران باعث شده شرکت های خارجی از انجام معامله با ایران نگران باشند . 
در نتیجه مقامات سوئیس به وزارت خزانه داری آمریکا پیشنهاد داده‌اند مدلی را که در دولت اوباما قبل از قرارداد برجام اجرایی می‌شد، احیا کنند. این مکانیسم شامل فروش دارو، مواد غذایی و سایر کالاهای بشردوستانه به شرکت‌های ایرانی توسط معامله با بانکهای سوئیس و شرکت‌های اروپایی می شد ولی دولت هنوز در این مورد تصمیمی نگرفته است . 
رهبران ایران تحریم های آمریکا را مسئول افزایش شدید قیمت دارو و کمبود برخی داروها می دانند و واشنگتن را متهم می‌کنند که بخش سلامت ایران را هدف گرفته است . 
منتقدان دولت ترامپ می گویند دولت باید مطمئن شود که تجارت بشردوستانه به طور غیرمستقیم تحت تاثیر تحریم ها قرار نمی گیرد، نه اینکه منتظر شود این مشکل به وجود بیاید . 
یک مقام نظامی دموکرات در کنگره گفت آنچه در این شرایط آزاردهنده است این است که دولت تحریم‌ها را مجدداً وضع کرده و به شدت آنها را ادامه می‌دهد ولی به نظر می‌رسد در مورد پیدا کردن راه هایی برای اطمینان از عدم قطع ورود کالاهای بشردوستانه به ایران فکری نکرده است . 
در حالی که مقامات آمریکا هنوز در مورد پیشنهاد سوییس تصمیم نگرفته‌اند، دولت یک معافیت 90 روزه به عراق برای خرید برق از ایران داد. این اقدام باعث شگفتی کنگره شد و تندرویان جمهوریخواه را ناامید کرد. آنها موافق اقدامات سختگیرانه علیه ایران هستند . 
این اختلافات در دولت آمریکا خزانه داری و مقامات وزارت امور خارجه را در مقابل کارکنان شورای امنیت ملی کاخ سفید قرار داده که حامی اقدامات سختگیرانه تر هستند . 
استیون منوچین، وزیر خزانه داری آمریکا سال گذشته درخواست تندرویان داخل و خارج دولت را برای قطع کامل ارتباط ایران با سوئیفت رد کرد. این اقدام باعث عصبانیت برخی مقامات و اعضای کنگره شد . 
جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا مخالف توقف فشار اقتصادی بر ایران و اجرای معافیت از تحریم‌ها و تمدید آنهاست . 
یک مقام دولت آمریکا در مورد اختلاف در داخل دولت بر سر تحریم‌های ایران گفت:« هر تصمیمی مربوط به معافیت از تحریم ها در دست وزارت امور خارجه است ». 
تحریم‌های نفتی کاخ سفید را با مشکل مواجه کرده است چون ترامپ می خواهد قیمت نفت و قیمت داخلی بنزین بالا نرود ولی از طرف دیگر کمپین تحریم‌ها بر ایران را در اولویت اول خود قرار داده است . 
هوک در کنفرانس صنعت در هوستون گفت رئیس جمهور تصریح کرده که لازم است یک کمپین حداکثر فشار اقتصادی بر ایران داشته باشیم ولی نمی‌خواهد بازارهای نفت را شوکه کند و می خواهد از یک بازار نفت ثابت با عرضه کافی نفت مطمئن شود . 

تجارتی که انگلیسی‌ها، فرانسوی‌ها و آلمان‌ها در اوج تحریم‌ها با ایران داشتندواکنش ظریف به اظهارات پامپئو و تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران

انتهای پیام/75

R7586/P/S80,7,77,78,85/CT10 واژه های کاربردی مرتبط تحریم های ایران

منبع: تسنیم

کلیدواژه: تحریم های ایران تحریم های ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۱۰۰۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توافق اروپا برای تحریم‌های بیشتر علیه ایران

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد که اعضای شورای وزیران امور خارجه اتحادیه در نشست امروز (دوشنبه)، درباره تشدید تحریم‌ها علیه تهران به توافق رسیدند.

جوسپ بورل در نشست با خبرنگاران در لوگزامبورگ عنوان کرد که تحریم‌های پیشنهادی، ممنوعیت انتقال قطعات مورد نیاز برای تولید پهپاد و موشک در ایران و صادرات آن به آنچه گروه‌های نبابتی ایران در منطقه خواند، شامل می‌شود.

به گزارش ایرنا، وی گفت: «ما درباره گسترش تحریم پهپادی ایران به نحوی که تولید موشک و احتمال انتقال آنها به روسیه را شامل شود، به توافق سیاسی دست یافتیم.» این مقام اروپایی ادامه داد که حوزه تحریم‌ها نیز بر اساس پیشنهاد اعضای شورا، کل منطقه خاورمیانه و دریای سرخ را شامل می‌شود.

گفتنی است که ایران با بهره گیری از حق ذاتی دفاع از خود مبتنی بر ماده ۵۱ منشور ملل متحد و در پاسخ به تجاوزات نظامی مکرر رژیم اسرائیل، به ویژه حمله نظامی علیه مکان دیپلماتیک ایران که در روز ۱۳ فروردین ماه (اول آوریل ۲۰۲۴) در نقض آشکار حقوق بین الملل و بند ۲ منشور ملل متحد صورت گرفت و متعاقب آن ناتوانی شورای امنیت برای اتخاد تدابیر لازم برای محکومیت و مسئولیت پذیر کردن متجاوز، مجموعه‌ای از حملات نظامی علیه اهداف نظامی در سرزمین‌های اشغالی را انجام داد.

جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که به اهداف و اصول حقوق بین الملل و منشور ملل متحد متعهد است، اما در بکار گیری حق ذاتی دفاع از خود بر اساس حقوق بین الملل در هنگام ضرورت تردید نخواهد کرد.

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان ساعاتی پیش در جمع خبرنگاران گفت: ایران به اقدام غیرقانونی رژیم صهیونیستی علیه مقر دیپلماتیک خود در دمشق پاسخی مشروع و قانونی داد و اعلام کرد که از نطر ما عملیات خاتمه یافته است، اما اگر رژیم صهیونیستی اقدام دیگری کند پاسخ سخت‌تری خواهیم داد.

وی تصریح کرد: سیاست تحریم شکسته خورده است، برای ما اذیت و آزار‌هایی دارد، اما برای تحریم کننده هم هیچ منفعتی نخواهد داشت و نتایج این اقدامات را دیده‌اند. آنهایی که از تحریم‌های فلج کننده صحبت می‌کردند امروز از پیشرفت‌های ایران در حوزه‌های فناورانه حیرت کرده‌اند و باید از تجارب گذشته درس بگیرند.

tags # اخبار سیاسی سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ چرا نئاندرتال‌ها محتویات معده حیوانات را می‌خوردند؟ (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم
  • تحریم های جدید ضد ایرانی دولت بایدن
  • مادورو: آمریکا به توافقنامه امضا شده احترام نمی‌گذارد
  • انتقاد تند روزنامه دولت از کریمی قدوسی : همین افراد دستمایه ایران هراسی و تحریم می‌شوند
  • پولیتیکو: ۳ دولت اخیر آمریکا در مقابل ایران ناکام شدند
  • توافق اروپا برای تحریم‌های بیشتر علیه ایران
  • چرا چین به درخواست آمریکا برای فشار به ایران «بله» نمی‌گوید؟
  • بازگشت تحریم‌های نفتی آمریکا علیه صنعت نفت ونزوئلا
  • جزئیات جدید از مذاکرات ایران و آمریکا به روایت ظریف
  • جزئیات جدید از مذاکرات ایران و آمریکا به روایت ظریف: ترامپ برای مذاکره از من دعوت کرد