Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، حمید ظهرابی معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست به مناسبت حلول سال طی پیام تبریکی برخی نکات مهم را به مردم یادآوری کرد و با خواست از مردم در پاسداشت از مواهب الهی گفت: ضمن تبریک به هم‌وطنان گرامی به مناسبت حلول سال نو و با آرزوی سالی سرشار از موفقیت و کامیابی، از عموم مردم شریف ایران که در ایام نوروز قصد عزیمت به نقاط مختلف کشور و حضور در عرصه‌های طبیعی را دارند، خواهشمندیم رعایت قوانین حفاظت از محیط زیست را در این ایام مد نظر قرار دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به این موارد توضیح داد: حضور تمامی شهروندان در عرصه‌های طبیعی فرصتی برای شناخت مواهب الهی و لذت بردن از زیبایی‌های طبیعت در فصل بهار است؛ لذا از شهروندان تقاضا داریم با همکاران اجرایی سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور که وظیفه حفاظت و پاسداری از مواهب خدادادی کشور را بر عهده دارند، کمال همکاری را داشته باشند.

معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: محدودیت‌ها برای ورود به برخی عرصه‌ها مانند پارک‌های ملی، پناهگاه‌های حیات‌وحش و عرصه‌های مربوط با برخی طرح‌های حفاظت از منابع طبیعی، با هدف حفاظت و صیانت از عرصه‌های طبیعی اعمال شده‌اند و خواهشمندیم این محدودیت‌ها مورد توجه قرار گیرند.

ظهرابی با اشاره به ضرورت آلوده نکردن طبیعت با زباله تشریح کرد: حتما در خودرو و وسایل سفر، کیسه زباله به همراه داشته باشید و زباله‌ها را با خود از طبیعت بازگردانید.

وی یادآور شد: اگر نیاز به افروختن آتش دارید، لطفا وسایلی نظیر اجاق سفری یا گاز پیک‌نیکی به همراه داشته باشید. لطفا از افروختن آتش غیر محصور و مهار نشده در طبیعت جدا خودداری کنید.

ظهرابی با اشاره به چگونگی توسعه گردشگری پایدار بیان کرد: سعی کنید حتی‌الامکان مایحتاج مصرفی خود در طول سفر را از جوامع بومی تهیه کنید تا علاوه بر رونق اقتصادی این جوامع، فرصتی برای توسعه گردشگری پایدار در نقاط مختلف کشور به عنوان ابزاری اقتصادی برای کاهش فشار بر سرزمین فراهم شود.

وی ادامه داد: در طبیعت از شکار، زنده‌گیری حیوانات، چیدن گیاهان و گل‌ها، نمونه‌برداری از سنگ‌ها، خاک و... اجتناب کنید. موجودات زنده و عناصر غیرزنده طبیعت در جایگاه طبیعی خود زیبا هستند و خارج کردن آن‌ها از جایگاه طبیعی خود، آسیب به طبیعت است.

ظهرابی با تاکید بر خودداری از عبور از بیراهه‌ها گفت: عبور از بیراهه‌ها یا در اصطلاح «آفرود» در بسیاری از عرصه‌ها باعث تخریب پوشش گیاهی و آسیب به خاک و سنگ‌ها می‌شود. لطفا جداً از عبور از بیراهه‌ها خودداری کنید.

وی افزود: از رهاسازی ماهی قرمز که از گونه‌های مهاجم بوده و باعث بیماری در گونه‌های طبیعی می‌شود در آبراهه‌ها و محیط‌های طبیعی خودراری کنند. از آتش زدن بوته‌های خشک در طبیعت خودداری کنند که این بوته‌ها عمدتاً چندساله بوده و با آتش زدن ریشه‌های زنده آن‌ها از بین می‌رود.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان با اشاره به حفظ محیط زیست تاکید کرد: از خرید گونه‌های وحشی مانند سمندر، لاک پشت و ... برای حفظ و صیانت از این گونه‌های ارزشمند در زیستگاه طبیعی آن‌ها خودداری کنند. در پایان فراموش نکنیم و به دیگران نیز یادآوری کنیم که در طبیعت چیزی به جا نگذاریم، جز ردپا و چیزی بر نداریم جز عکس.

ضمن آرزوی سالی پربار، از تمامی شهروندان خواهشمندیم حوادثی نظیر آتش‌سوزی عرصه‌ها یا تخلفات شکار و صید را با شماره تلفن ۱۵۴۰ یا ادارات کل حفاظت محیط زیست استان‌ها در میان بگذارند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محیط زیست نوروز 98

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۱۰۲۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع تصرف ۳۰۰ هکتار از عرصه‌های طبیعی کرمانشاه

سعید نجفی، فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری استان کرمانشاه گفت : مجموعه منابع طبیعی استان با تمام توان در راستای حفاظت از منابع طبیعی پای کار بوده و اجازه نمی‌دهند سودجویان به عرصه‌های منابع طبیعی استان دست اندازی داشته باشند.

وی افزود: سال گذشته با تشکیل ۳۸۱ فقره پرونده قضایی، ۳۰۰ هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی استان از دست متخلفان بازپس گیری و به اراضی ملی بازگردانده شده است.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه یادآور شد: در راستای حفاظت از عرصه‌های منابع طبیعی، یگان حفاظت اداره کل با حداکثر توان خود با گشت و مراقبت شبانه روزی و مستمر و با بهره گیری از ۹۱ نفر نیرو و ۱۸ پاسگاه حفاظتی در استان نسبت به برخورد قاطع و قانونی با متخلفان اقدام کرده است.

نجفی با بیان اینکه مهمترین اولویت‌های یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه اقدامات پیشگیرانه و اطلاع رسانی، حفاظت و حراست از عرصه‌های منابع طبیعی، کنترل بهره برداری از عرصه و اعیان و اجرای احکام قضایی و برخورد با متخلفان است ادامه داد: امسال در مجموع ۶۰۷ فقره به مساحت ۶۷۴ هکتار، پرونده تخریب و تصرف برای متخلفان در سطح استان تشکیل شده است.

وی یادآور شد: در همین راستا حکم خلع ید و رفع تصرف به تعداد ۳۸۱ فقره و به مساحت ۳۰۰ هکتار و قلع و قمع تعداد ۵۶ فقره ساخت و ساز‌های غیر مجاز در اراضی منابع طبیعی در سال گذشته به اجرا گذاشته شد.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری استان کرمانشاه همچنین با اشاره به کاهش زمان اطفای حریق در استان گفت: زمان اطفای حریق در عرصه‌های منابع طبیعی استان از ۱۲ ساعت به کمتر از ۲ ساعت در سال جاری کاهش یافته است.

وی اضافه کرد: در حال حاضر ۳۱۱ دستگاه دمنده که تاثیر زیادی در سرعت اطفای حریق و کاهش زمان آن دارد در استان موجود است که از این تعداد ۱۰۳ دستگاه توسط منابع طبیعی، ۱۰۶ دستگاه از محل اعتبارات دهیاری‌ها و بقیه نیز توسط دوستداران طبیعت تامین شده است.

نجفی با اشاره به احداث۲ پایگاه اطفای حریق دائمی و ۱۷ پایگاه موقت اطفای حریق در سطح شهرستان‌ها ادامه داد: در این راستا سه هزار و ۵۰۰ کیلومتر آتش بر در مناطق بحرانی جنگل و مراتع استان بصورت مشارکتی با مردم بومی در مناطق بحرانی حریق در استان ایجاد شده است.

وی گفت: علاوه بر این برای مقابله با حریق‌های احتمالی ۴۰ تیم عملیاتی واکنش سریع نیرو‌های اداری و ۱۶۵ گروه ۱۰ نفره ازمردم بومی و در مناطق بحرانی سازماندهی شده اند.

وی در زمینه احداث کمربند حفاظتی در برخی عرصه‌های طبیعی استان نیز گفت: در راستای اقدامات پیشگیرانه ۳۷۵ متر مربع کمربند حفاظتی بین اراضی ملی و زراعی در استان سال گذشته به مرحله اجرا گذاشته شده است.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه مهمترین هدف از اجرای طرح کمربند حفاظتی را سهولت در امر پایش، حفاظت و حراست از اراضی منابع طبیعی و جلوگیری از تخلف و تصرف‌های اراضی ملی از سوی افراد سودجو و فرصت طلب عنوان کرد.

وی با بیان اینکه در سال گذشته ۵۱ میلیارد و ۶۱۴ میلیون ریال درآمد وصولی حاصل از جرایم و فروش مواد بازداشتی اخذ شده است افزود: در راستای جلب مشارکت مردمی برای کاهش عوامل تخریب تعداد ۶۵ هزار نفر همیار طبیعت و محافظ افتخاری و استفاده از توان تشکل‌های مردم نهاد در سطح استان جذب شده اند و طرح آموزش روستا به روستا نیز به تعداد ۹ هزار و ۲۰۰ نفر روز جهت حفاظت از جنگل‌ها و مراتع استان انجام شده است .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • ضرورت مشارکت آحاد جامعه در حفظ محیط زیست
  • دیده شدن یک قلاده پلنگ ایرانی در رودبار + فیلم
  • جمع کردن زباله ها توسط فیل دوستدار محیط زیست (فیلم)
  • رفع تصرف ۳۰۰ هکتار از عرصه‌های طبیعی کرمانشاه
  • خطر نابودی گیاهان دارویی و خوراکی با برداشت بی رویه
  • ایجاد موزه تاریخ طبیعی و تنوع زیستی شهرستان بروجرد دستور کار محیط زیست لرستان قرار گرفت
  • احتمال وقوع آتش سوزی در مراتع به دلیل غنی شدن پوشش گیاهی منطقه
  • شناسایی و دستگیری شکارچیان غیر مجاز
  • شکارچیان حیوانات وحشی در راور به دام قانون افتادند
  • شکارچیان غیرمجاز در منطقه حفاظت شده راور دستگیر شدند