Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-19@01:52:48 GMT

ماهی قرمز کوچولو دشمن منابع آبی کشور!

تاریخ انتشار: ۵ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۱۱۷۴۹

ماهی قرمز کوچولو دشمن منابع آبی کشور!

رهاسازی ماهیان قرمز، نظم اکوسیستم طبیعی در منابع آبی مختلف ازجمله رودخانه ها و سدها را به هم زده و موجب انتشار بیماری ها و آلودگی ها می شود.

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، هر سال در آستانه سال جدید، شاهد خرید و فروش ماهیان قرمز در شهرهای این استان هستیم و بازار این ماهی ها به عنوان زینت سفره هفت سین، داغ داغ است و مشتریان زیادی را نیز دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کودکان علاقه خاصی به ماهی های قرمز از خود نشان میدهند و با مشاهده آنها در داخل ظرف‌های پر از آب، بزرگترهای خانواده را مجبور به خرید می کنند اما از مضرات و بیماریهای این ماهیان، غافل هستند.

همه ساله، از سوی دستگاههای ذیربط ازجمله اداره کل حفاظت محیط زیست، نسبت به خرید و رهاسازی ماهیان قرمز در آب رودخانه‌ها و سدها و چشمه‌ها، قنوات و چاه های آب، هشدارهای بهداشتی لازم داده میشود اما با این وجود برخی افراد توصیه ها و هشدارها را چندان جدی نمی‌گیرند.

مدیر روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان زنجان گفت: رهاسازی ماهیان قرمز در رودخانهها و سدها، اکوسیستم طبیعی را تغییر داده و مشکلات زیست محیطی و تخریب اکولوژیک در منابع آبی را موجب میشود که باید از این اقدام، خودداری شود.

امجد باقری، روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: افراد بسیاری پس از پایان تعطیلات نوروز، ماهیان قرمز سفره هفت سین را در رودخانه ها، سدها، قناتها و چشمه‌ها رها می‌کنند که به دلیل مضرات آن ازجمله انتقال قارچ به سایر آبزیان، باید از این کار خودداری کنند.

او با بیان اینکه برخی افراد از مضرات این نوع ماهیان آگاه نیستند وگرنه از رها کردن آنها در رودخانه‌ها و سدها پرهیز می کنند گفت: اگر آب رودخانه‌ها، سدها، چشمه‌ها و قناتها و چاه‌ها، آلوده شود در وهله نخست ضرر آن متوجه انسان خواهد شد پس بنابرین بهتر است برای حفظ سلامت عموم به توصیه‌ها و هشدارهای داده شده از سوی مسئولان و کارشناسان ذیربط به دقت عمل کرد.

باقری به شهروندان و روستاییان توصیه کرد ماهی‌های قرمز را در مخازن پلاستیکی تعبیه شده از سوی شرکت آب منطقه ای و همچنین حوضچه‌های موجود در سطح شهر و پارک‌ها رها کنند تا دیگر آبزیان موجود در سایر منابع آبی طبیعی ازجمله رودخانه‌ها، سدها، چشمه‌ها و قنوات، دچار آلودگی و بیماری نشوند.

باقری تاکید کرد: اغلب ماهیان قرمز دارای برخی بیماری ها از قبیل داکتیلوجایروس، کرم قلابدار ماهی و کرم چشم ماهی و انگل گوارشی و استسقاء عفونی (تجمع مایعات در بدن یا آب آوردگی شکم) و دیگر بیماریهای قارچی آلوده هستند.

مدیر روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان زنجان به بزرگترهای خانواده ها توصیه کرد حتی المقدور از خرید ماهیان قرمز خودداری کنند و در صورت خرید نیز از دست زدن به آنها اجتناب ورزند تا سلامت آنان تهدید نشود.

باقری افزود: از قرار دادن ماهیان قرمز در کنار ماهی های آکواریوم نیز خودداری شود چراکه این ماهی ها از نظر شرایط نگهداری و زیستی با دیگر ماهیان متفاوت هستند.

ماهی قرمز با نام علمی از خانواده کپورماهیان دارای بیش از 200 نژاد است که با نام های گلدفیش، ماهی طلایی و ماهی شب عید در زمره ماهیان زینتی قرار دارد.

ماهی قرمز با طول 10 تا 15 سانتیمتر میتواند پنج تا 6 سال و حتی 30 سال عمر کند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: ماهی قرمز محیط زیست عید نوروز رهاسازی رودخانه هشدار انتقال بیماری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۱۱۷۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تورم ماهانه قیمت ماهی بالاتر از گوشت قرمز و مرغ

بررسی تورم ماهانه گوشت قرمز و سفید در سال گذشته نشان می‌دهد میانگین تورم ماهانه در گروه «گوشت قرمز و گوشت ماکیان» ۳.۵ درصد و در گروه «ماهی‌ها و صدف‌داران» ۳.۷ درصد بود.

به گزارش اکوایران، گوشت قرمز و سفید از مه‌مترین عوامل تشکیل‌دهنده سبد مصرفی خانوارهاست که تغییرات قیمت آن‌ها اثر زیادی بر تورم خوراکی خانوار ایرانی می‌گذارد. در این گزارش به بررسی تورم ماهانه زیر مجموعه‌های این گروه در سبد مصرفی خانوار‌ها در سال ۱۴۰۲ پرداخته شده و روند آن مورد ارزیابی قرار گرفته است.

داده‌های مرکز آمار ایران از تورم ماهانه گوشت قرمز و سفید به دو دسته کلی «گوشت قرمز و گوشت ماکیان» و «ماهی‌ها و صدف‌داران» تقسیم می‌شود.

بر اساس آمار‌های اعلام شده سال ۱۴۰۲، میانگین تورم ماهانه در گروه «گوشت قرمز و گوشت ماکیان» ۳.۵ درصد بود. همچینین تورم ماهانه این گروه در مردادماه سال گذشته بیشترین سطح را داشته است.

از سوی دیگر میانگین تورم ماهانه گروه «ماهی‌ها و صدف‌داران» در سال گذشته معادل ۳.۷ درصد بود. طبق آمار‌های تورم ماهانه این سال، بیشترین سطح تورم ماهانه این گروه در فروردین رقم خورده است.

تورم ماهانه «گوشت قرمز و گوشت ماکیان» در سال ۱۴۰۲

بر اساس آمار‌های مرکز آمار ایران از تورم «گوشت قرمز و گوشت ماکیان»، میانگین تورم ماهانه این گروه در سال ۱۴۰۲، معادل ۳.۵ درصد بود. به بیان دیگر، قیمت گوشت قرمز و گوشت مرغ هر ماه به طور میانگین ۳.۵ درصد افزایش یافته است.

بررسی روند این تورم در سال ۱۴۰۲ نشان می‌دهد تنها در یک ماه از سال کاهش قیمت گوشت قرمز و گوشت مرغ در کشور اتفاق افتاده است. طبق آمار‌ها صرفا در بهمن‌ماه تورم این گروه منفی شده که به سطح منفی ۰.۷ درصد رسیده است.

بیشترین تورم ماهانه در این گروه در مردادماه سال گذشته بوده که سطح ۷.۸ درصدی را به خود دیده و کمترین تورم ماهانه مثبت این گروه در اسفند ماه رخ داده که تورم ماهانه به ۰.۷ درصد رسیده است.

در ادامه بررسی به گروه گوشت قرمز و سفید می‌پردازیم که همان «ماهی‌ها و صدف‌داران» است.

تورم ماهانه «ماهی‌ها و صدف‌داران» در سال ۱۴۰۲

طبق آمار‌های این مرکز، میانگین تورم ماهانه «ماهی‌ها و صدف‌داران» در سال ۱۴۰۲ معادل ۳.۷ درصد بود. به بیان ساده‌تر، قیمت ماهی در سال گذشته، ماهانه حدود ۳.۷ درصد افزایش یافته است که این افزایش از قیمت گوشت قرمز و گوشت مرغ بیشتر بود.

وقتی به روند تورم ماهانه این گروه در سال گذشته نگاه کنیم، متوجه روند تقریبا نزولی آن از ابتدای سال تا انتهای سال می‌شویم. به طوری‌که در ابتدای سال یعنی فروردین‌ماه بیشترین تورم ماهانه در این گروه رخ داد. طبق آمارها، تورم ماهانه فروردین «ماهی‌ها و صدف‌داران» ۶.۳ درصد بود. به مرور این تورم کاهش یافته و در ابتدای زمستان به کمترین سطح خود در سال گذشته گذشته رسید.

آمار‌ها گویای آن است که تورم ماهانه این گروه در دی‌ماه سال گذشته کمترین سطح را داشته و به ۱.۸ درصد رسید. سپس این تورم در بهمن‌ماه یک صعود را تجربه کرده و به سطح ۳.۵ درصد رسیده و دوباره به روند کاهشی خود تا پایان سال ادامه داد.

دیگر خبرها

  • ۲۰ تن‌ ماهی قزل‌آلا از لرستان به خارج از کشور صادر شد
  • تورم ماهانه قیمت ماهی بالاتر از گوشت قرمز و مرغ
  • تلف شدن تعداد انبوهی ماهی قرمز در دریاچه شورابیل اردبیل
  • آماده‌باش در ۵ استان در پی هشدار سطح قرمز/ به جنوب سفر نکنید!
  • کسب رتبه دوم خراسان رضوی در پایش‌ های زیست محیطی کشور
  • خراسان رضوی در جایگاه دوم انجام پایش های نظارتی در کشور
  • خراسان رضوی در پایش‌های زیست محیطی کشور دوم شد
  • صید ۳۰ هزار قطعه ماهی سفید در رودخانه سپیدرود
  • رودخانه سفیدرود، زیستگاه اصلی زادآوری ماهیان خزری
  • کشف محموله غیر مجاز ماهی‌های تالابی در شادگان