Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-03-28@10:06:00 GMT

باورهایی اشتباه درباره سوخت و ساز بدن

تاریخ انتشار: ۶ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۱۹۲۲۶

باورهایی اشتباه درباره سوخت و ساز بدن

احتمالا شنیده اید که برخی افراد آهنگ کند سوخت و ساز یا متابولیزم بدن را مقصر اصلی اضافه وزن یا چاقی خود می دانند. اما آیا سوخت و ساز بدن به واقع مقصر اصلی محسوب می شود؟

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "پیور واو"، این درست است که سوخت و ساز بدن با وزن پیوند خورده است، اما بر خلاف باور عموم، آهنگ کند آن به ندرت دلیل افزایش وزن محسوب می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سوخت و ساز بدن فرآیندیست که در آن، غذا و نوشیدنی های مصرفی شما توسط بدن به انرژی تبدیل می شود. طی این فرآیند بیوشیمیایی پیچیده، کالری های موجود در خوراکی های مصرفی با اکسیژن ترکیب شده تا انرژی مورد نیاز بدن برای فعالیت تامین شود.

حتی زمانی که در حال استراحت هستید، بدن برای عملکردهای پنهان خود، مانند تنفس، گردش خون، تنظیم سطوح هورمون ها و رشد و ترمیم سلول ها به انرژی نیاز دارد.

در ادامه با چند باور اشتباه درباره سوخت و ساز بدن بیشتر آشنا می شویم.

باور اشتباه: شما برای تغییر سوخت و ساز بدن خود هیچ کاری نمی توانید انجام دهید

در شرایطی که ژنتیک و برخی شرایط پزشکی، مانند بیماری های تیروئید، در شرایط سوخت و ساز بدن نقش مهمی ایفا می کنند، اما همچنان می توانید اقداماتی را برای بهینه سازی این فرآیند مد نظر قرار دهید که رژیم غذایی و ورزش از آن جمله هستند. ورزش می تواند سهمی 30 درصدی از کالری های که می سوزانید را به خود اختصاص دهد. اگر برنامه ورزشی شما شامل تمرینات قدرتی باشد، توده ماهیچه ای اضافه می تواند هرچه بیشتر به بهبود سوخت و ساز بدن شما کمک کند. مساله مهم‌تر این که برخی مواد غذایی و مواد مغذی می توانند نقش مهمی در سوخت و ساز بدن انسان داشته باشند. مطالعه ای که توسط پژوهشگران دانشگاه تافتس انجام شد، نشان داد که مصرف غذاهای کامل به جای غذاهای پردازش شده و فرآوری شده، مانند شیرینی ها و غلات پالایش شده، می تواند به بهبود شرایط سوخت و ساز بدن انسان کمک کند.

باور اشتباه: افراد لاغر از سرعت سوخت و ساز سریع‌تر نسبت به افراد دارای اضافه وزن و چاق برخوردار هستند

در حقیقت، عکس این مساله صادق است. سوخت و ساز بدن شما فرآیندهایی، مانند تنفس، خواب، و تنظیم ضربان قلب که برای زنده نگه داشتن انسان ضروری هستند را امکانپذیر کرده و انرژی مورد نیاز شما برای حرکت را تامین می کند. از این رو، افرادی که وزن بیشتری را حمل می کنند به کالری بیشتری برای حرکت نیاز دارند زیرا حمل وزن بیشتر چالش برانگیزتر بوده و به سوخت بیشتری نیاز دارد.

باور اشتباه: تا زمانی که یک رژیم غذایی سالم و برنامه ورزشی منظم را دنبال کنید، سوخت و ساز بدن شما خوب خواهد بود

بله، زمانی که مساله سوخت و ساز بدن مطرح می شود، رژیم غذایی و ورزش دو عامل مهم هستند، اما عاملی دیگری به نام «خواب» می تواند علیه شما وارد عمل شده و بر شرایط سوخت و ساز تاثیرگذار باشد. کمبود خواب اثر چشمگیری بر فرآیندهای متابولیک داخلی بدن انسان دارد و تغییر در شرایط خواب برای حتی یک شب نیز می تواند تعادل هورمون ها را بر هم زده و اشتهای فرد را افزایش دهد. یک هفته کمبود خواب می تواند به روش های دیگری وضعیت سوخت و ساز بدن شما را تغییر دهد و اگر خواب ناکافی و بی کیفیت به یک عادت برای شما تبدیل شود، احتمال مواجهه با مشکلات مرتبط با وزن و دیگر نگرانی های سلامت افزایش می یابد.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: متابولیسم سوخت و ساز سلامت کاهش وزن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۱۹۲۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای عدم تکرار اشتباه آتن در ۸۶ کیلو انتخابی برگزار شود

کشتی ایران چه با حسن یزدانی، چه کامران قاسم‌پور و یا حتی هادی وفایی‌پور فقط باید دنبال کسب نشان طلای ۸۶ کیلوگرم بازی‌های المپیک باشد. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، تیم ملی کشتی آزاد کشورمان همه تلاشش را خواهد کرد که با شش سهمیه کامل راهی پاریس شود. رحمان عموزاد در 65 کیلو، حسن یزدانی در 86 کیلو و امیرحسین زارع در 125 کیلوگرم سهمیه حضور در المپیک را در مسابقات جهانی 2023 بلگراد گرفتند و حالا با احمد جوان در 57 کیلو، یونس امامی در 74 کیلو و امیرعلی آذرپیرا در 97 کیلوگرم دنبال کسب سهمیه المپیک در مسابقات گزینشی آسیایی که 31 فروردین تا 2 اردیبهشت ماه در بیشکک برگزار می‌شود، خواهیم بود.

از جمع سه کشتی‌گیری که سهمیه المپیک را در صربستان گرفتند، رحمان عموزاد و امیرحسین زارع حضور خود در المپیک را قطعی کردند، اما در مورد حسن یزدانی مرد 9 مداله کشتی ایران شرایط متفاوتی در چرخه المپیک در جریان است.

این کشتی‌گیر بعد از کسب مدال نقره جهانی و طلای بازی‌های آسیایی تصمیم گرفت کتفش را جراحی کند. اینطور که بعداً مشخص شد حضور او در هر دو مسابقه نیز با کتف آسیب‌دیده بود که بعد از آن به تصمیم خودش و انتخاب پزشک نیز که از سوی خودش اتفاق افتاد، کتفش را جراحی کرد و برای چند ماه از کشتی و حضور در مسابقه دور شد که اگر این جراحی نبود، احتمالاً او هم مثل سایر مدال‌آوران تا اینجای کار وارد چرخه شده و چه بسا المپیکی شدنش را هم قطعی کرده بود.

به این ترتیب در چرخه انتخابی تیم ملی در سال 2024 در مورد حسن یزدانی شرایط ویژه‌اش مدنظر قرار گرفت و عنوان شد که او هر زمان شرایط حضور در مسابقه را پیدا کند، وارد چرخه خواهد شد.

اینطور که خودش و مربیان عنوان کردند، حسن یزدانی اواخر فروردین یا اوایل اردیبهشت قادر به بازگشت به تشک خواهد بود و از آن زمان رفته رفته می‌تواند مرور فن و تمرین کشتی را آغاز کند، در حالی که در این ایام نیز برای آنکه خودش را به المپیک برساند، به شدت و به صورت کاملاً منظم تمرین بدنسازی، فیزیوتراپی، آب درمانی و... را پیگیری کرده و دست از تلاش مستمر برای بازگشت برنداشته است.

مسئله مهم کیفیت بازگشت او و وضعیت کتفش بعد از جراحی و طی دوره نقاهت است و اینکه چه چیزی می‌تواند کیفیت بازگشت حسن یزدانی را پیش از حضور در میدان مهم و سنگینی چون المپیک نشان دهد، حضور در مسابقه و رویارویی با حریفان است.

در این بین اتفاقاتی در روزهای اخیر رخ داده که با هم مرورش می‌کنیم. حالا دیگر به نظر حضور کامران قاسم‌پور در وزن 86 کیلوگرم و ورودش به چرخه این وزن المپیکی قطعی به نظر می‌رسد.

از آن سو، حسن یزدانی که در این ماه‌ها در خانه (جویبار) تمرین کرده و فقط یک بار پیش از پایان سال، زمانی که برای پیگیری کارهای پزشکی‌اش به تهران آمده و سری هم به اردوی تیم ملی زد، ابتدا در برنامه پایانی سال تلویزیون شرکت کرده و از آمادگی‌اش برای بازگشت به تیم ملی خبر داد. در ادامه نیز در اردوی تیم ملی حاضر شد و این در حالی بود که مربی‌اش همت مسلمی هم طی مصاحبه‌ای جنجالی، گفته بود کامران قاسم‌پور جایی در چرخه 86 کیلوگرم تیم ملی در سال 2024 نخواهد داشت!

این در حالی است که وضعیت هر دو کشتی‌گیر به نوعی شبیه به هم بوده، با این تفاوت که حسن یزدانی بعد از بازی‌های آسیایی اساساً به دلیل جراحی در هیچ مسابقه‌ای حاضر نبوده، اما کامران قاسم‌پور با وزن 97 کیلوگرم به چرخه ورود داشته و در ادامه مشخص شد که وزن و شرایط جسمانی او مناسب این وزن نبوده وگرنه کدام چرخه و کدام فدراسیون و کادر فنی است که به قهرمانی چون کامران قاسم‌پور که قبلاً خودش را در 92 کیلوگرم با دو قهرمانی متوالی جهان اثبات کرده، فرصت حضور در وزن المپیکی مناسبش را ندهد؟

مسئله کشتی این نیست که حسن یزدانی نماینده 86 کیلوگرم ایران در بازی‌های المپیک است یا کامران قاسم‌پور و یا حتی هادی وفایی‌پور؛ مسئله امروز کشتی این است که در این وزن مسابقه انتخابی تعیین‌کننده نماینده المپیکی ایران باشد و به واسطه مدال و افتخارات قبلی کشتی‌گیر، ملی‌پوش انتخاب نشود. همانطور که رحمان عموزاد و امیرحسین زارع نیز که سهمیه المپیک را گرفته بودند، با شکست حریفان مستقیم‌شان صاحب دوبنده تیم ملی در المپیک شدند.

کسب 9 مدال المپیک و جهانی هرچند حسن یزدانی را به تافته‌ای جدا بافته در کشتی ایران بدل کرده و او اکنون رکورددار مدال در تاریخ کشتی ایران است، اما در المپیک به مدال‌های قبلی حسن یزدانی، مدالی تعلق نخواهد گرفت و چیزی که اهمیت دارد وضعیت کتف این کشتی‌گیر است که صرفاً در میدان مسابقه مشخص خواهد شد آیا او را بار دیگر برای کسب مدال همراهی خواهد کرد یا خیر.

قبلاً هم گفتیم، باز هم می‌گوییم، از فدراسیون علیرضا دبیر که خودش تجربه شرایط مشابه با حسن یزدانی را در المپیک 2004 آتن دارد، انتظار می‌رود در وضعیت کنونی 86 کیلوگرم، بهترین تصمیم را اتخاذ کند. علیرضا دبیرِ جوان، بعد از جراحی کتف اصرار داشت که بدون مسابقه انتخابی به المپیک آتن برود، چون اعتقاد داشت کتف او فقط یک بار برای کشتی گرفتن در این سطح جواب می‌دهد و این مسابقه باید المپیک باشد.

آن کورتون‌های هر روزه که اثرش برای همیشه بر کتف قهرمان المپیک 2000 سیدنی ماند و درمان دردناکی که بعد از جراحی انجام داد، صرفاً برای این بود که می‌خواست اولین دو طلایی تاریخ کشتی ایران در المپیک شود. او 10 روز مانده به اعزام کاروان ورزش ایران به آتن، خودش هم فهمید که کتفش جواب نمی‌دهد، اما دیگر دیر شده بود و زمانی که گفت این کتف بیرون می‌زند، کمیته ملی المپیک اعلام کرد که اسم‌ها به IOC اعلام شده و قابل تغییر نیست. انصراف دیرهنگام دبیر، افاقه نکرد، در عین حال وزن بدن اصغر بذری هم 80 کیلوگرم بود و کادر فنی وقت تیم ملی از او هم بابت حضور در المپیک به خاطر نتایج رقم خورده در جام اوماخانوف، مطمئن نبود؛ به این ترتیب دبیر به آتن رفت و باخت تلخی را آنجا تجربه کرد که تا سال‌ها به تنهایی تاوانش را داد.

حسن یزدانی قهرمان بزرگ کشتی ایران است، قهرمانی دوست‌داشتنی که امیدوار هستیم بعد از مصاحبه غیرحرفه‌ای مربی‌اش، حضور در برنامه نوروزی تلویزیون و بازگشت به اردوی تیم ملی، گام بعدی‌اش اصرار برای حضور در المپیک بدون مسابقه انتخابی نباشد.

در عین حال هم از علیرضا دبیر انتظار می‌رود در این زمینه به دنبال برقراری عدالت در 86 کیلوگرم باشد. کشتی ایران در المپیک باید به دنبال کسب مدال طلا باشد، چه با حسن یزدانی، چه کامران قاسم‌پور و چه هادی وفایی‌پور.

و چگونه بهترین نفر برای حضور در بازی‌های المپیک انتخاب خواهد شد؟ در کشتی انتخاب برترین‌ها صرفاً با مسابقه انتخابی در شرایط برابر اتفاق می‌افتد، نه حضور در برنامه تلویزیونی و مصاحبه مربی.

حسن یزدانی در این سال‌ها همیشه پایبند به مسابقه انتخابی بوده است، هیچ‌گاه از مسابقه انتخابی فرار نکرده و بدون آنکه حق کسی پشت خط او پایمال شده باشد، صاحب دوبنده تیم ملی شده است، 9 مدال هم از این رهگذر از آن خود کرده است.

حالا باید ثابت شود که کتف او کاملاً آماده مبارزه است، که با کتف سالم در سال‌های قبل - حتی اگر بر این باور باشیم که کتف آسیب‌دیده‌اش در جهانی 2023 منجر به ضربه فنی شدن مقابل دیوید تیلور شد - چندین مرتبه شکست را مقابل حریف مستقیمش که کشتی‌گیر آمریکایی بوده، تجربه کرده است.

کشتی ایران در سال المپیک روزهای حساسی را پیش رو دارد که قطعاً حساسیت اتفاقاتی که بعد از این در 86 کیلوگرم رقم می‌خورد، بیش از همه اوزان است.

انتخاب ملی‌پوش در شرایطی عادلانه، بهترین نفر را روانه المپیک خواهد کرد، المپیکی که بار دیگر همه نگاه‌ها در آن به کشتی است.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • (ویدیو) وقتی مسعود فراستی را با هوشنگ ابتهاج اشتباه می‌گیرند!
  • اشتباه بزرگ مهاجم تیم ملی آرژانتین و از دست دادن موقعیت صد در صد گلزنی مقابل دروازه خالی کاستاریکا / فیلم
  • 3 اشتباه دیگر فروش
  • ۱۰ فکت اشتباه از جنگ جهانی دوم که بین مردم رایج هستند(+عکس)
  • گل رودریگو به اسپانیا روی اشتباه اونای سیمون (اسپانیا 2-1 برزیل)
  • شهادت ۱۸ فلسطینی در جریان فرود اشتباه کمک‌های هوایی
  • چند اشتباه رایج برای رفع پشیمانی از پرخوری
  • اردان: آمریکا با وتو نکردن قطعنامه آتش‌بس غزه مرتکب اشتباه شد
  • آمریکا اشتباه می‌کند قطعنامه‌ی شورای امنیت الزام آور است
  • برای عدم تکرار اشتباه آتن در ۸۶ کیلو انتخابی برگزار شود