Web Analytics Made Easy - Statcounter

همان بی‌اعتمادی که در تبلیغات هواداران برگزیت به کارشان آمد، حالا به مانعی در تصویب متن نهایی تبدیل شده، زیرا کنش‌های آتیِ هر طرف را برای دیگری مبهم کرده است.

سرویس جهان مشرق - دلیل اصلی دو بار رأی منفی مجلس بریتانیا به طرحی که ترزا می با پارلمان اروپا بر سر آن توافق کرده بود را باید در بی‌اعتمادی نمایندگان به اتحادیه جستجو کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مردم بریتانیا نیز در این بی‌اعتمادی با نمایندگانشان شریکند.

ترزا می نخست‌وزیر بریتانیا تا کنون و پس از یک بار عقب‌انداختن رأی‌گیری برای رایزنیِ بیشتر با نمایندگان، طرحش را در مجلس آن کشور به رأی گذاشته و هر بار شکست سختی را متحمل شده است که یکی از آنها در تاریخ صد ساله مجلس، بی‌نظیر بود.

مشکل اصلی نمایندگان بریتانیا با بندهایی است که مستقیم یا غیرمستقیم برخی تصمیم‌گیری‌ها در آینده را به اتحادیه واگذار می‌کند. خب این چه اشکالی می‌تواند داشته باشد؟ مشکل اینجا است که آنها مطمئن نیستند اتحادیه با خوش‌نیتی منافع بریتانیا را لحاظ کند. آنها شاید در برابر دشمنانشان متحد باشند، اما در رابطه با یکدیگر هر کدام منافعی دارند.

در واقع همان بی‌اعتمادی که در تبلیغات هواداران برگزیت به کارشان آمد، حالا به مانعی در تصویب متن نهایی تبدیل شده، زیرا کنش‌های آتیِ هر طرف را برای دیگری مبهم کرده است. یک نمونه برجسته آن تنظیم مرز تجاری با ایرلند است.

ایرلند از دو بخش جنوبی و شمالی تشکیل شده که دومی بخشی از بریتانیا است و اولی عضوی مستقل در اتحادیه اروپا. جدا از این مشکل، آن بخش از ایرلند که بخشی از بریتانیا است نیز با رأی بالا خواهانِ ماندن در اتحادیه است و با وعده لندن که در فرآیند برگزیت منافع آنها لحاظ خواهد شد، حاضر شدند همچنان جزئی از بریتانیا باقی بمانند.

ترزا می برای راضی‌کردن آنها در متن لایحه‌ای که به مجلس بریتانیا فرستاد، تنظیم مقررات تجاری در مرز سرزمین اصلی با جزیره ایرلند را به توافق بعدی با اتحادیه موکول کرد تا شاید از بالاگرفتن بحث در این موضوعِ جنجالی پیشگیری کند و فعلاً لایحه برگزیت تصویب شود. اما همین به یک مشکل جدید دامن زد: نمایندگان مجلس احساس کردند با تصویب این متن، همچنان به تصمیمات اتحادیه پابند خواهند ماند و این همان چیزی است که مردم در همه‌پرسی علیه آن رأی داده بودند.

بعد از ردشدن این متن در مجلس، ترزا می بار دیگر با تغییراتی تلاش کرد تضمین‌های بیشتری برای چهارچوب‌مندکردن توافق بعدی با اتحادیه بر سر مرز با ایرلند و همچنین امکان کمک‌گرفتن از داوران بیطرف را فراهم کند، اما باز هم در رأی‌گیری دوم نتوانست مجلس را متقاعد کند.

بندهای دیگر در برگزیت نیز انگاره بی‌اعتمادی را تقویت کرده و موجب شده انگلیسی‌ها تازه بفهمند تبلیغاتچی‌ها در زمان همه‌پرسی بخشی از واقعیت را پنهان کرده بودند. همه ماجرای برگزیت به منافعی که از آن خواهند داشت محدود نمی‌شود. در تصویر اصلی، انگلیسی‌ها حالا می‌دانند که باید حدود ۳۹ میلیارد پوند خرج کنند و از آن جالبتر، از پروژه علمی ماهواره گالیله نیز کنار گذاشته خواهند شد. آیا این بی‌مهری، انتقامی است که اتحادیه دارد از بی‌مهری انگلیسی‌ها در رأی به برگزیت می‌گیرد یا تلاشی است برای ترساندن سایر اعضا از پیگیری مسیر خروج؟

«گروهی از منتقدان هستند که اساساً اتحادیه اروپا را یک بازیگر متخاصم می‌دانند و تقریباً در تمام نظراتشان فرض می‌گیرند که اتحادیه پشت تمام کنش‌هایش نیت بدی دارد». این را هنری نیومن مدیر اندیشکده اروپای باز به گاردین گفته است و ادامه داده که تأکیدات اتحادیه در موضوع ایرلند نیز نشان می‌دهد چندان اعتمادی به تصمیمات آتی بریتانیا ندارند.

تصویری که اخیراً از اتاق جلسه بروکسل در حاشیه نشست برگزیت در اتحادیه اروپا منتشر شده نیز شاید همین را نشان می‌دهد. تصویر را دیمتری تانچف نماینده بلغارستان گرفته و توییت کرده و نشان می‌دهد نمایندگانی از کشورهای مختلف اروپایی شامل فرانسه، آلمان، هلند و ایرلند در کنار دستیاران ژان کلود یانکر و سایر مسئولان اتحادیه حضور دارند (همانها که شماره دار شده‌اند) اما خبری از بریتانیا نیست. آنها بدون حضور بریتانیا تصمیم می‌گیرند در حالی که بریتانیا قانوناً هنوز عضوی از اتحادیه است.

حتی مردم بریتانیا نیز در این بی‌اعتمادی شریک هستند. آخرین نظرسنجی Eurobarometer نشان می‌دهد تنها ۳۱ درصد از بریتانیایی‌ها «تمایل به اعتماد» به اتحادیه دارند در حالی که ۵۳% نظر مخالفی دارند.

جورجیا رایت از محققان برجسته اندیشکده «مؤسسه حکمرانی» در لندن چاره کار را در تقویت «شفافیت و مشروعیت» در روند برگزیت می‌دانند. نه فقط او، بیش از یک ملیون انگلیسی که شنبه ۲۳ مارس در خیابان‌های لندن تظاهرات کردند نیز همین نظر را دارند. آنها می‌گویند همه‌پرسی مجدد بر سر متن نهایی برگزیت می‌تواند شفافیت و مشروعیت آن را تضمین کند.

تظاهرات گسترده هواداران همه‌پرسی مجدد در وست مینستر کم‌سابقه بود.

شعار این تظاهرات، «آن را به مردم بسپارید» بود اما درخواست استعفای ترزا می نیز در میان جماعت موج می‌زد. دلیل این شعار، سخنرانی سه روز پیش ترزا می در تلویزیون بود که گفت باور دارد مردم بریتانیا خواهان یک همه‌پرسی مجدد نیستند و اینکه برخی از نمایندگان مجلس عامدانه در تلاش برای سنگ‌اندازی در مسیر برگزیت هستند. کار به جایی رسیده که دائماً در رسانه‌ها از جایگزین‌های می سخن به میان می‌آید، از بوریس جانسون یا دیوید لیدینگتون.

تام واتسون معاون جرمی کوربین در حزب کارگر یکی از سخنرانان این تظاهرات بزرگ و کم‌سابقه بود. او گفت: «نخست‌وزیر ادعا می‌کند که از جانب مردم سخن می‌گوید. بسیار خب. یک نگاه از پنجره به بیرون بیانداز». علاوه بر او صادق خان شهردار لندن و استورجن وزیر اول اسکاتلند نیر در این تظاهرات شرکت داشتند.

حالا ترزا می که خواهان تمدید مهلت قانونی برای خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا تا سه ماه دیگر یعنی تا پایان ژوئن است، در داخل با مشکل جدیدی روبرو شده است. شاید اتحادیه که شرط گذاشته همه اعضا باید موافق این تمدید باشند، نهایتاً موافقت کند، اما ترزا تا پایان سه ماه بر سر کار نماند. نه فقط احزاب رقیب، بلکه برخی از هم‌حزبی هایش نیز تلویحاً گفته‌اند اگر لایحه او برای بار سوم در مجلس بریتانیا با شکست روبرو شود، پایان کار خانم نخست‌وزیر خواهد بود.

منابع

https://www.theatlantic.com/international/archive/2019/03/britain-europe-brexit-distrust/585181

https://www.theguardian.com/politics/2019/mar/23/one-million-march-against-brexit-tories-plan-oust-may

https://www.theguardian.com/politics/2019/mar/23/brexit-eu-takes-back-control-brussels-corridor-viral-photo

منبع: مشرق

کلیدواژه: عید کجا برویم گام دوم انقلاب وعده های روحانی سیل گلستان استورجن برگزیت ترزا می تظاهرات اعتراضی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا صادق خان شهردار لندن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۱۹۸۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اروپا قواعد گمرکی علیه اوکراین را تشدید می‌کند

سفرای اتحادیه اروپا تحت فشار کشاورزان معترض اروپایی درباره مقررات سختگیرانه گمرکی برای برخی کالاهای واردتی از اوکراین به توافق رسیدند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از نشریه "دی سایت" آلمان، پس از اعتراضات لهستان و فرانسه، سفرای اتحادیه اروپا در مورد قوانین گمرکی جدید برای برخی واردات از اوکراین به توافق رسیدند. به گفته دیپلمات ها، کالاهای کمتری باید معاف از گمرک باشند.

به این ترتیب اکثر کشورهای عضو اتحادیه اروپا تحت فشار کشاورزان خواستار مقررات سختگیرانه گمرکی برای برخی از مواد غذایی از اوکراین هستند.

ریاست دوره ای اتحادیه اروپا در بلژیک اعلام کرد که سفرای کشورهای اتحادیه اروپا بر روی یک مصالحه جدید در مورد الزامات گمرکی برای محصولات کشاورزی اوکراین توافق کردند. به گفته دیپلمات ها، این قانون تصریح می کند که کالاهای کمتری نسبت به آنچه قبلاً برنامه ریزی شده بود، مجاز به فروش بدون عوارض گمرکی به اتحادیه اروپا خواهند بود. از جمله محصولاتی که در این لیست قرار می گیرند شامل تخم مرغ، مرغ، شکر و ذرت است. این تشدید الزامات همچنین نیاز به اکثریت در پارلمان اروپا دارد.

کشورهای عضو اتحادیه اروپا پیش از این هفته گذشته به یک توافق موقت در این باره دست یافته بودند. بر این اساس به طور خاص، کالاهایی که تحت تأثیر این قوانین قرار می‌گیرند باید فقط تا مقدار معینی مجاز به واردات بدون عوارض گمرکی به اتحادیه اروپا باشند. در صورت تجاوز از این مقدار، مجدداً حقوق گمرکی پرداخت خواهد شد.

توافقی که هفته گذشته بین پارلمان و کشورهای اتحادیه اروپا حاصل شد، تصریح کرد که این میزان بر اساس میانگین واردات در سال‌های 2022 و 2023 خواهد بود. طبق اطلاعات محافل دیپلماتیک، چارچوب مرجع اکنون باید نیمه دوم سال 2021 را نیز شامل شود. به ویژه فرانسه و لهستان خواستار این موضوع شده بودند.

برند لانگه، رئیس کمیته تجارت پارلمان اروپا، از این تصمیم کشورهای اتحادیه اروپا انتقاد کرد. وی گفت: من این را غیرقابل قبول می دانم. وی تاکید کرد: از یک سو، همبستگی تزلزل ناپذیر با اوکراین اعلام می شود، اما وقتی پای ثبات اقتصادی به میان می آید، پیچ ها در حال سفت شدن هستند. لانگ انتقاد کرد: «این اقدام صرفاً مبتنی بر احساس است تا بحث را با کشاورزان در خانه آرام کند. وی افزود: تحمیل بار اضافی بر اوکراینی ها غیرقابل قبول است.

دلیل این بحث ها این است که کشورهای اتحادیه اروپا مدت کوتاهی پس از شروع جنگ روسیه علیه کشور همسایه خود، کالاهای اوکراینی را از عوارض گمرکی معاف کردند. آن ها می خواستند با این اقدام اقتصاد این کشور را تقویت کنند. علاوه بر این در اینجا این ایده مطرح بود که اگر اقتصاد اوکراین بهتر عمل کرد، اتحادیه اروپا باید پول کمک کمتری به این کشور مورد حمله پرداخت می کرد. معافیت گمرکی فعلی اوکراین در تابستان منقضی می شود. اگر تا آن زمان مقررات جدیدی پیدا نشود، این تسهیل تجارت دیگر اعمال نخواهد شد.

کشاورزان لهستانی همسو با دیگر همکاران خود در برخی کشورهای اروپایی برای هفته ها به معافیت گمرکی محصولات اوکراینی اعتراض کرده و با تراکتورهای خود گذرگاه های مرزی را مسدود کرده اند. آنها از آنچه رقابت نامتناسب می دانند انتقاد می کنند. کشاورزان فرانسوی و چک نیز اخیرا خواستار قوانین سختگیرانه گمرکی شده اند.

این مسئله که کاهش تعرفه ها تا چه حد بر بازار اتحادیه اروپا تأثیر می گذارد بحث برانگیز است. جم اوزدمیر، وزیر کشاورزی اداره فدرال آلمان اخیراً گفت که دفاع اوکراین نیز به "شرکت نکردن در تبلیغات پوتین بستگی دارد." مشکل کاهش قیمت غلات به دلیل تحویل اوکراین نیست. اوزدمیر گفت: به سادگی هیچ مدرکی برای این وجود ندارد. هر کسی که این را می گوید، لطفاً آن را با حقایق و اعداد تایید کند.

اوکراین یکی از تولیدکنندگان عمده غلات در جهان است. مردم کشورهای فقیرتر به ویژه به غلات ارزان این کشور اروپای شرقی متکی هستند. به دلیل حمله روسیه به این کشور همسایه اتحادیه اروپا، گندم نمی توانست به طور موقت از طریق دریا از این کشور خارج شود، همانطور که قبلاً چنین بود. در نتیجه قیمت گندم در این مدت به میزان قابل توجهی افزایش یافته بود.

اوکراین| دلیل اصلی حمایت اتحادیه اروپا از کی‌یف

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دادگاه عالی اروپا آمازون را محکوم کرد/ تشدید قانون خدمات دیجیتال
  • جنگ اوکراین اولویت های اروپایی ها را تغییر داده است
  • ماکرون پیمان مرکوسور را رد کرد
  • اروپا قواعد گمرکی علیه اوکراین را تشدید می‌کند
  • انفجار در کسری بودجه و بدهی عمومی فرانسه 
  • الخلیفی و چفرین: باور کنید سوپرلیگ را شکست دادیم!‏
  • رکورد اتحادیه اروپا را شکستیم
  • اتحادیه اروپا و توافقی دیگر برای سرکوب پناهجویان
  • درگیری کشاورزان با پلیس؛ بروکسل غرق در کود و کاه!
  • کشف ابزار سنگی که داستان تکامل انسان را تغییر می‌دهد