Web Analytics Made Easy - Statcounter

ارومیه - ایرنا - رییس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان خوی گفت: نمایشگاه صنایع دستی، هنرهای تجسمی، کتاب و سوغاتی های شهرستان در محل بارگاه شمس تبریزی از یکم فروردین آغاز شده و تا چهاردهم این ماه دایر است.

عزیز میرزایی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در این نمایشگاه سوغاتی‌های شهرستان خوی مانند، تخمه آفتابگردان، عسل، عرقیات سنتی و صنایع دستی از جمله چرم‌دوزی، عروسک‌سازی و غرفه‌های مربوط به هنرهای تجسمی و نقاشی ارائه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


میرزایی اضافه کرد: همچنین غرفه کتاب و غذاهای بومی شهرستان به معرض نمایش بازدیدکنندگان از بارگاه حضرت شمس گذاشته شده است.
وی بیان کرد: در غرفه دیگر این نمایشگاه، موسیقی زنده و شعرخوانی توسط شعرای خوی اجرا می شود.
وی افزود: تعداد غرفه‌های این نمایشگاه، 20 مورد بوده و برپایی این نمایشگاه گامی موثر در راستای معرفی صنایع دستی و سوغاتی‌های منطقه است.
وی افزود: امسال در نمایشگاه صنایع دستی آرامگاه شمس علاوه بر توزیع نقشه ها و بروشورهای گردشگری، غرفه ویژه پذیرایی از مسافران و گردشگران نوروزی نیز پیش بینی شده است.
به گزارش ایرنا، شهرستان 385 هزار نفری خوی در شمال آذربایجان غربی واقع شده و با 200 اثر تاریخی ثبت ملی شده، یکی از قطب های مهم گردشگری استان و منطقه است.
8135/7129

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي نمايشگاه صنايع دستي بارگاه شمس تبريزي خوي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۲۱۶۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساختمان‌های تاریخی اداره نوغانداری تربت حیدریه ثبت ملی شد

به گزارش قدس خراسان به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگیی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی محمود طغرایی اظهار کرد: کلمه نوغان به معنی کرم ابریشم و پیله معرفی شده و شهرستان تربت حیدریه از دیرباز به‌دلیل اقلیم مساعد برای کاشت درخت توت، یکی از مناطق مهم پرورش کرم ابریشم و نوغان داری در ایران بوده است. 

رئیس اداره ثبت آثار تاریخی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی ادامه داد: ساخت تاسیسات اداره نوغان داری در شهرستان تربت حیدریه از سال ۱۳۱۴ انجام شد و نخستین مدیر این اداره فردی فرانسوی به نام «مسیو فران» بوده است. 

وی اظهارکرد: در دوران پهلوی اول پس از آن‌که صنعت نوغان‌داری تحت نظارت و انحصار دولت قرار گرفت، مجموعه ابنیه نوغان‌داری در تربت حیدریه به‌عنوان یکی از قطب‌های مهم پرورش کرم ابریشم پایه‌ریزی شد. 

طغرایی تصریح کرد: این مجموعه شامل ساختمان‌هایی است که به صورت منفرد در زمینی با وسعت بیش از دو هکتار ایجاد شده‌اند و کاربری‌های گوناگونی مانند سالن‌های تولید تخم نوغان و پرورش کرم ابریشم، ساختمان های اداری و مدیریت، مهمانسرا و اسکان پرسنل داشتند. 

رئیس اداره ثبت آثار تاریخی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی گفت: از شاخصه‌های معماری این مجموعه که برگرفته از ساختمان‌های شمال ایران است می‌توان به سبک و گونه معماری کوشک مانند، رعایت قرینه‌سازی، استفاده تمام عیار از آجر در تزیینات و سازه بنا، استفاده از قوس‌های نیم دایره و بیضوی و وسعت درخورتوجه، اشاره کرد.

وی افزود: در زمین‌های پیرامون این ساختمان‌ها نیز توتستان‌هایی برای بهره‌برداری در فصل پرورش کرم ابریشم ایجاد شده است. 

طغرایی ادامه داد: این مرکز به‌عنوان تنها نمایندگی اداره توسعه نوغان شرق کشور در حال حاضر نیز، ارائه دهنده خدمات و تامین کننده تخم نوغان در سطح استان‌های شرق کشور (استان‌های خراسان های رضوی، شمالی، جنوبی و سیستان و بلوچستان) است. 

هم‌چنین علی محمدی رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تربت حیدریه گفت: درحال حاضر شهرستان تربت حیدریه با تولید بیش از ۸۰ درصد ابریشم کشور در شهر ملی بایگ و روستای ملی بسک، به‌عنوان پایتخت ابریشم کشور شناخته می‌شود. 

وی افزود: این مجموعه با پیگیری‌های چندساله اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان و شهرستان، شورای اسلامی شهر تربت حیدریه و مساعدت اداره نوغانداری شهرستان و شرکت سفیدرود رشت، در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد.

دیگر خبرها

  • اجرای تور کارگاه‌گردی صنایع‌دستی شهرستان کوار با گردشگران کشور لیتوانی
  • ساختمان‌های تاریخی اداره نوغانداری تربت حیدریه ثبت ملی شد
  • عرضه بهترین صنایع دستی خراسان جنوبی در نمایشگاه چین
  • برپایی نمایشگاه توانمندی‌های زنان در بهبهان+فیلم
  • ۴۷ میلیارد ریال وام به هنرمندان صنایع دستی ساوه پرداخت شد
  • فروش نوروزی ۷۷ میلیارد ریالی صنایع دستی آذربایجان‌شرقی
  • ‌اجرای تور کارگاه‌گردی صنایع‌دستی شهرستان کوار با گردشگران کشور لیتوانی
  • دستگیری حفاران غیرمجاز در سرخه
  • رقابت عکاسی جاذبه‌های گردشگری خنداب
  • برگزاری نمایشگاه مشترک صنایع دستی قطر و هرمزگان در بندرعباس