Web Analytics Made Easy - Statcounter

برای رونق تولید باید تزریق نقدینگی نابجا حذف گردد و شفاف‌سازی در اعطای تسهیلات مدنظر قرار گیرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سجاد کلانتر مهرجردی در گفتگو با خبرنگار یزدرسا در خصوص راهکارهای رونق تولید در سال جدید اظهار داشت: از اولین قدم‌ها برای رونق تولید در کشور قبل از ایجاد واحدهای جدید، مقاوم‌‌سازی واحدهای تولیدی موجود است؛ زیرا واقعیت این است که بسیاری از واحدهای تولیدی در شرف ورشستگی هستند و با مشکلات عدیده مالی مواجه هستند که اگر به آن ها کمک نشود تعطیل خواهند شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این که اکثر واحدهای تولیدی کشور در کمتر از ظرفیت اسمی خود فعالیت می کنند اذعان داشت: عمده واحدها دارای تکنولوژی و ماشین‌‌آلات قدیمی هستند که در این زمینه به تغییرات گسترده نیاز است. به طور کلی باید مشکلات و معضلات صنایع بررسی و شناسایی شود و برای هرکدام از این مشکلات تدبیری اندیشیده شود.

کلانتر تصریح کرد: تا مشکلات تولید مرتفع شود و با توجه به تجربه سال های قبل، پولپاشی و اعطای تسهیلات به واحدهای تولید کارایی چندانی نخواهد داشت؛ در واقع صرف تزریق نقدینگی به واحدها تنها به عنوان مسکن در کوتاه مدت عمل خواهد کرد و روش درستی نیست بلکه باید مشکلات ساختاری واحدها شناسایی و به طور اساسی حل شود.

تاکید بر صنایع کاربر به جای سرمایه بر

وی تاکید کرد: در پروسه رونق تولید باید به سمت صنایع کاربر حرکت کرد تا نیروی کار بیشتری به کار گرفته شود که در این راستا باید ماشین آلات تمام اتوماتیک حذف و نیروی کار جایگزین آن شود. وقتی نیروی کار در کشور به وفور یافت می شود نیازی به ماشین آلات تمام اتوماتیک نیست.

این کارشناس اقتصادی افزود: در کشور چین که سازنده اتوماتیک‌ترین ماشین آلات هستند، نیروی کار بخش عمده کار را در واحدهای تولیدی انجام می دهند اما در ایران هزینه هنگفتی برای خرید ماشین آلات تمام اتوماتیک می شود در حالی که استفاده از نیروی کار نیاز به سرمایه گذاری زیادی ندارد و اشتغال بیشتری نیز ایجاد می کند؛ از این رو تاکید بر صنایع کاربر به جای سرمایه‌‌بر می توان یکی از راهکارهای کلیدی روق تولید در اقتصاد ایران باشد.

حرکت به سمت بهبود شاخص کسب و کار در کشور

کلانتر اذعان داشت: شاخص کسب و کار، یکی از شاخص های مهم در اقتصاد کشورها است که تمام مراحل کسب و کار از اخذ پروانه تا شروع کار را بررسی می کند که متاسفانه وضعیت و رتبه ایران در این شاخص چندان مناسب نیست اما اگر به سمتی حرکت کنیم که این شاخص در کشور بهبود یابد عملاً منجر به  رونق تولید نیز خواهد شد.

ضرورت تسهیل در روند اخذ تسهیلات تولید

وی با بیان این که برای تحقق رونق تولید باید موضوع تسهیل در روند اخذ تسهیلات در دستور کار مسئولین قرار گیرد اظهار داشت: همزمان با پرهیز از پولپاشی و تزریق نقدینگی نا به جا باید روند اخذ تسهیلات تسهیل و بورکراسی‌های بانکی نیز حذف گردد و از سویی دیگر با توجه به تجربه سال های قبل و مشکلات ایجاد شده دولت باید شفاف سازی در اعطای تسهیلات را نیز مد نظر قرار دهد.

تامین وثیقه برای اخذ تسهیلات از مشکلات جدی تولیدکنندگان است

کلانتر بروکراسی های بانکی و تامین وثایق برای اخذ تسهیلات را یکی از مشکلات موجود واحدهای صنعتی دانست و خاطرنشان کرد: یکی از چالش های مهم در روند اخذ تسهیلات تامین وثیقه و تضامین بانکی است که به یک معضل جدی برای تولید‌کنندگان تبدیل شده و به نوعی حلقه مفقوده‌ای در تولید است و از این رو ضروری است در مورد موضوع پذیرش وثایق به ویژه اموال منقول خیلی سریع تصمیم‌گیری شود و قوانین لازم در این زمینه وضع گردد.

ضرورت اصلاح سیستم بانکی کشور

وی با بیان این که در حال حاضر سیستم بانکی کشور عملا از عقود مشارکتی استفاد نمی کند و حاضر نیست در ریسک پروژه ها شریک شود ادامه داد: نوشتن طرح توجیهی در روند اخذ تسهیلات صرفاً یک کار تشریفاتی و روتین است و ملاک واقعی برای تصمیم‌گیری‌ها نیست و امروز در سیستم بانکی کشور به طرح ها تسهیلات داده نمی شود بلکه صرفاٌ به وثایق پول داده می شود و هر کسی که بتواند وثیقه را تامین کند تسهیلات می گیرد.

این مدرس دانشگاه ادامه داد: شاه کلید مباحث عقود اسلامی مشارکت در سود و زیان است و از این رو باید سیستم بانکی کشور به سمتی حرکت کند که ریسک ناشی از پروژه ها را نیز پوشش دهد که این کار علاوه بر آن که به حذف ربا نیز می انجامد با تامین مالی طرح های تولیدی با ظرفیت بالا به رونق تولید نیز کمک خواهد کرد. 

انتهای پیام/

 

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۲۲۲۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم فرهنگ سازی مراجعه به مشاوره، ضرورت جامعه مدرن

به مناسبت روز روانشناس و مشاور، آیین تجلیل از مشاوران در مرکز مشاوره خانواده مهر کرمان با حضور سردار نظری فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان، سرهنگ مرادی زاده معاون هماهنگ کننده سپاه ثارالله استان کرمان و جمعی از مسئولان و مشاوران برگزار شد.

سردار نظری، فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان در این مراسم گفت: پیش از این مردم استان کرمان با مشاوره خیلی آشنا نبودند و اکنون چند سالی است که اندکی این مسئله در بین مردم جا افتاده است.

وی افزود: مشاوره فردی، یک فرآیند کمکی است که طی آن یک فرد متخصص در زمینه روانشناسی، به مراجعه‌کننده خود در حل مشکلات و چالش‌های زندگی‌اش در زمینه های شخصی، اجتماعی، تحصیلی، شغلی و غیره کمک می‌کند؛ ولی بخش از مردم نمی‌دانند و مشاوره را به موضوعات پزشکی و اختلالاتی که مدنظرشان است، ارتباط می دهند.

سردار نظری فرهنگ سازی درباره مراجعه به مشاوره را ضرورت جامعه مدرن امروز دانست و با اشاره به اهمیت نقش روانشناسی و مشاوره در ارتقای بهداشت روانی جامعه، تصریح کرد: اینکه بتوانیم به افراد مشاوره بدهیم بسیار مهم است؛ چون بخشی از جنگ شناختی دشمن در مورد این اختلالات است.

فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان بیان داشت: دشمن در تلاش است تا بین نسل جوان و حتی نسل های بالاتر اعتماد به نفس را پایین بیاورد و ناامیدی را پمپاژ کند و با ضریب دادن به مشکلاتی که وجود دارد، این مشکلات را فردی کند و به فرد نسبت دهد.

وی با اعلام اینکه  مراکز مشاوره برای ایجاد اعتماد به نفس در نوجوانان و جوانان و اعتماد بخشی به افراد برای تعیین مسیر درست زندگی، ایجاد شده اند و جلوی بسیاری از اختلالات مخصوصا در خانواده‌ها را می گیرند، افزود: تجربه نشان داده مراجعه به مشاوره،سبب اعتماد بخشی به افراد و تعیین مسیر درست در زندگیشان می شود.

در پایان این مراسم از تعدادی از مشاوران تجلیل شد.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • لزوم فرهنگ سازی مراجعه به مشاوره، ضرورت جامعه مدرن
  • لزوم تعریف پروژه‌های هوشمندسازی مبتنی بر ظرفیت کردستان
  • بانک‌هایی که همچنان نرخ سود ممنوعه روی میز دارند/ با بهره بانکی ۴۰ درصد، دلالی جایگزین تولید می‌شود!
  • مشارکت مردم در جهش تولید چگونه عملی می‎‌شود؟
  • لزوم تعیین تکلیف بانک عامل برای پرداخت تسهیلات نهضت مسکن در کرمان
  • لزوم تعیین و تکلیف بانک عامل برای پرداخت تسهیلات نهضت مسکن در کرمان
  • آغاز فروش اقساطی تاکسی برقی کرمان موتور (+قیمت، جدول فروش و مشخصات و عکس خودرو)
  • سه وام قرض الحسنه از ۱۵۰ تا ۳۰۰ میلیون تومن بدون نیاز به سپرده و ضامن!
  • تولید مشارکتی خودروی برقی عمومی، اولویت نخست شهرداری پایتخت
  • فعالیت 490 مرکز نوآوری در کشور/ ضرورت رفع مسائل اساسی با ظرفیت‌های قانون جهش تولید