Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-23@14:14:55 GMT

شماره ۶۸ نشریه فرهنگستان علوم منتشر شد

تاریخ انتشار: ۶ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۲۴۰۹۵

شماره ۶۸ نشریه فرهنگستان علوم منتشر شد

به گزارش خبرگزاری مهر، شماره ۶۸ نشریه فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران (ویژه پاییز  ۱۳۹۷) با سخن اول رضا داوری اردکانی تحت عنوان «ایران و مسائل و مشکلاتش» منتشر شد. رئیس فرهنگستان علوم در ابتدای سخن اول این نشریه اشاره می کند: «نوشته ای که می خوانید ادامه کوششی است که در طی دهه های اخیر برای درک وضع موجود کشور و اندیشیدن به آینده امور داشته ام و کمتر به آن التفات شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید لحن نوشته اندکی تلخ باشد و کسانی بگویند یأس آور است. اندیشیدن به مشکلات و سعی در طرح مسائل نباید مایه یأس شود بلکه نور امید در دل ها می افروزد. سخن روشن کننده، یأس آور نیست. در این نوشته روزن هیچ امیدی بسته نشده است اصلاً اگر جایی امیدی باشد با حرف بدبینان از میان نمی رود ولی جایی که امید نیست، آن را پدید باید آورد. شاید توجه و تذکر به وضع خود و کشور و آنچه دارد می گذرد و پیش می آید و خردی که کارها با آن صورت می گیرد، بسیار دشوار و اندکی دردآور باشد ولی مگر با گریز از درد و پناه بردن به مسکّن ، بیماری علاج می شود؟ مسکن لازم است اما مسئله یا مسائل کشور را باید شناخت. همه باید مسئولیت وضع کشور را هر چه باشد خوب یا بد به عهده بگیرند و بیندیشند که ایران چگونه می تواند ایرانی که ایرانیان آن را دوست می دارند بشود. آنچه می خوانید نه خوشبینانه است نه بدبینانه. کوششی است برای آشنایی با وضع کنونی زندگیمان و دعوت به اندیشیدن در باب آینده ایران».

در این شماره، اخبار و گزارش های جلسات و همایش ها و فعالیت های فرهنگستان علوم در سه ماهه سوم سال ۹۷ آمده است. گزارش جلسه شورای علمی فرهنگستان، گزارش برگزاری جلسه هیات امنای فرهنگستان ها با حضور معاون اول رئیس جمهوری، گزارش تجلیل از جعفر ارشاد در گروه علوم کشاورزی فرهنگستان، گزارش سخنرانی محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در فرهنگستان علوم، نامه آیت الله دکتر سید مصطفی محقق داماد رئیس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان به پاپ فرانسیس، گزارش دیدار رئیس کتابخانه و مرکز اطلاعات آکادمی علوم مجارستان با رئیس فرهنگستان علوم، گزارش همایش «راه های مقابله با تحریم» و همایش «سلامت و کیفیت محصول های کشاورزی و فرآورده های غذایی»، گزارش سمینار چالش های حیات وحش ایران و نقش دامپزشکان در مدیریت آنها، گزارش جلسه همگانی گروه علوم مهندسی با موضوع نقش دانشگاه های برتر در اقتصاد جهانی، خلاصه طرح پژوهشی خاتمه یافته «تطور مفهوم علم در ادبیات اسلامی- ایرانی (مدیر طرح: رسول جعفریان)، گزارش نشست نیم روزه با عنوان «هوای سالم یکی از عوامل ضروری برای حفظ سلامت انسان»، گزارش سخنرانی مهران حبیبی رضایی استاد بیوشیمی پردیس علوم دانشگاه تهران با عنوان «بروز بیماری آلزایمر در شرایط دیابتیک: علل و مداخلات مولکولی» در فرهنگستان علوم، گزارش سخنرانی بابک بنکدارپور استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر با عنوان  بازنگری، تدوین و اجرای برنامه جدید آموزی مهندسی شیمی» در فرهنگستان علوم، گزارش سخنرانی حسین استکی رئیس پژوهشکده علوم شناختی پژوهشگاه دانش های بنیادی با عنوان «نوروبیولوژی خودآگاهی» در فرهنگستان علوم، گزارش سخنرانی محمد سلطانیه استاد دانشکده مهندسی شیمی و نفت دانشگاه صنعتی شریف و عضو وابسته گروه علوم مهندسی فرهنگستان علوم با عنوان «جداسازی و ذخیره سازی دی اکسید کربن در تبدیل انرژی و فرایندهای صنعتی» در فرهنگستان علوم، گزارش سخنرانی فریبا بهرامی دانشیار دانشگاه تهران با عنوان «مدل سازی ریاضی سیستم های زیستی؛ نقطه ملاقات علوم زیستی و مهندسی» در فرهنگستان علوم، گزارش سخنرانی ایرج گودرزنیا استاد دانشگاه صنعتی شریف و عضو وابسته گروه علوم مهندسی فرهنگستان علوم با عنوان «الگوی آموزش مهندسی شیمی در ایران، حال و آینده» در فرهنگستان علوم، خبر قرارگرفتن زندگینامه دو دانشمند زن ایرانی در میان ۵۰ دانشمند برتر آسیا، رونمایی از کتاب «مکتب اجتهادی آخوند خراسانی» اثر آیت الله دکتر سید مصطفی محقق داماد، رونمایی از کتاب «وحدت هستی و هستی واحد » اثر غلامحسین ابراهیمی دینانی، رونمایی از کتاب «خرد و توسعه» اثر رضا داوری اردکانی، گزارش دیدار و گفتگوی رئیس دانشگاه تهران با احسان اشراقی عضو پیوسته فرهنگستان علوم، اعطای جایزه TWAS در حوزه زیست شناسی به استاد برجسته پژوهشگاه رویان حسین بهاروند، درگذشت فرهاد رحیمی همکار شاخه فیزیک فرهنگستان علوم، و اعلام نظر گروه علوم کشاورزی فرهنگستان علوم درباره تولید و فرآوری گیاهان دارویی و تنگناهای آن، از مطالب چاپ شده در شماره ۶۸ مجله فرهنگستان علوم است.

در این شماره و در بخش اعضا، خلاصه سخنان حسن تاج بخش عضو پیوسته فرهنگستان علوم با عنوان   «دانشگاه های ما برای آینده جوانان برنامه ای ندارند»، خلاصه سخنان مهدی گلشنی عضو پیوسته فرهنگستان علوم با عنوان «علم تجربی و سوالات بنیادی»، خلاصه سخنان نعمت الله ریاضی عضو وابسته فرهنگستان علوم و استاد فیزیک دانشگاه شهید بهشتی با عنوان «کشف منابع جدید امواج گرانشی»، خلاصه سخنرانی سید مهدی سیدی عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری و همکار مدعو شاخه زیست شناسی فرهنگستان علوم با عنوان «درس هایی از اشتغال در حوزه های مرتبط با زیست شناسی» منتشر شده است.

در شماره اخیر نشریه فرهنگستان علوم و در بخش معرفی، آکادمی علوم اوکراین و کتاب های «نگاهی فلسفی به مولانا؛ اثر: دکتر غلامرضا اعوانی عضو پیوسته فرهنگستان علوم و استاد فلسفه» ، «مکتب اجتهادی سید طباطبایی یزدی؛ اثر آیت الله دکتر سید مصطفی محقق داماد»، «زبان شناسی بالینی فارسی و تکوین زبان؛ تألیف رضا نیلی پور و همکاران» و «آفتابدهی خاک؛ تئوری و کاربرد؛ مترجم ضیاءالدین بنی هاشمی استاد دانشگاه شیراز و عضو وابسته گروه علوم کشاورزی فرهنگستان علوم» معرفی شده اند.

در پایان مجله خلاصه اخبار به زبان انگلیسی آمده است.

کد خبر 4576122

منبع: مهر

کلیدواژه: فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران رضا داوری اردکانی معرفی نشریات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۲۴۰۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جدیدترین رتبه جهانی دانشگاه تهران/ جایگاه نخست ملی در مهندسی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه تهران، دانشگاه تهران در ویرایش ۲۰۲۴ رتبه‌بندی موضوعی کیو اس، در همه حوزه‌های موضوعی حیطه کلان «مهندسی و فناوری» که ایران در آنها صاحب رتبه است، دارای جایگاه نخست ملی است. در حوزه موضوعی «علوم کامپیوتر و سامانه‌های اطلاعاتی»، دانشگاه تهران که در ویرایش ۲۰۲۳ رتبه‌بندی موضوعی کیو اس، دومین دانشگاه کشور بود، اکنون در ویرایش ۲۰۲۴ این رتبه‌بندی، رتبه ۳۵۰-۳۰۱ جهانی و جایگاه نخست ملی را از آن خود کرده است.

دانشگاه تهران در حوزه موضوعی «مهندسی شیمی» جایگاه خود به عنوان اول ملی را حفظ کرده و در «مهندسی برق و الکترونیک» نیز با حضور در رتبه جهانی ۲۵۰-۲۰۱، دارای جایگاه نخست ملی است. در حوزه موضوعی «مهندسی مکانیک، هوافضا و ساخت و تولید» نیز دانشگاه تهران در رتبه ۲۵۰-۲۰۱ دنیا و نخست ملی قرار گرفته است.

دانشگاه تهران در حوزه موضوعی «مهندسی نفت» با رتبه ۳۲ جهانی، دارای رتبه اول ملی است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، در حیطه کلان «علوم اجتماعی و مدیریت»، همانند آنچه که در ویرایش‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳ رتبه‌بندی موضوعی کیو اس اتفاق افتاده بود، در ویرایش ۲۰۲۴ این رتبه‌بندی نیز دانشگاه تهران تنها دانشگاه کشور است که در این حیطه دارای رتبه می‌باشد.

دانشگاه تهران در حوزه موضوعی «مطالعات مدیریت و کسب‌وکار» در رتبه جهانی ۵۵۰-۵۰۱ و در حوزه موضوعی «آمار و تحقیق در عملیات» در رتبه جهانی ۲۵۰-۲۰۱ قرار گرفته است.

در حوزه موضوعی «کشاورزی و جنگلداری» نیز همانند ویرایش‌های پیشین رتبه‌بندی موضوعی کیو اس، دانشگاه تهران رتبه نخست ملی را حفظ کرده است و در ویرایش ۲۰۲۴ این رتبه‌بندی در رتبه جهانی ۲۵۰-۲۰۱ قرار دارد.

در حیطه کلان «علوم طبیعی» نیز دانشگاه تهران در حوزه‌های موضوعی شیمی (۳۵۰-۳۰۱) و ریاضیات (۴۵۰-۴۰۱) در جایگاه نخست ملی و در فیزیک و علوم نجوم (۵۰۰-۴۵۱) و در علم مواد (۳۵۰-۳۰۱) در رتبه دوم ملی قرار گرفته است. دانشگاه تهران در ویرایش پیشین رتبه‌بندی موضوعی کیو اس در رتبه دوم ملی از نظر حوزه موضوعی ریاضیات جای گرفته بود که در ویرایش ۲۰۲۴ به جایگاه نخست ملی در این زمینه رسیده است.

کد خبر 6083757

دیگر خبرها

  • پذیرش دانشجوی دکتری به شیوه استادمحور برای اولین بار کلید خورد
  • اطلاعیه شماره ۴ فراجا درباره "طرح نور" منتشر شد /جزییات
  • زلفی گل: دانشگاه هیچ کسی را بیخود اخراج نمی‌کند
  • دست‌یابی دو نشریه علمی دانشگاه یزد به جایگاه بین‌المللی و رتبه علمی
  • گفت‌وگوی اجتماعی با پرونده‌ ویژه‌ توسعه نامتوازن منتشر شد
  • مخبردزفولی: گفتمان‌سازی در حوزه‌های علوم پایه و مهندسی باید از سنین پایین در مدارس باشد
  • ماهنامه دوست خردسالان ویژه اردیبهشت 1403 منتشر شد
  • جدیدترین رتبه جهانی دانشگاه تهران/ جایگاه نخست ملی در مهندسی
  • نیوزویک: آمریکا در مسیر زوال است
  • انتقاد حدادعادل از کاربرد واژگان فرنگی در برنامه‌ها