Web Analytics Made Easy - Statcounter

شیراز- ایرنا- مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس گفت: در اثر بارش شدید باران، آسیب جدی به اماکن تاریخی این استان وارد نشده و تخریب کلی صورت نگرفته است اما با این حال، آسیب های جزئی وارد شده به این مکان ها در حال بررسی است.

مصیب امیری سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: بناهای تاریخی به مرور زمان دچار فرسایش می شوند که در این میان، بارندگی ها به ویژه بارندگی شدید اخیر اثرگذار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت: آسیب های جزئی وارد شده به اماکن تاریخی میراث فرهنگی فارس در حال برآورد سطح آسیب و هزینه مرمت است تا پس از تامین اعتبار، فعالیت های مرمتی صورت گیرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس گفت: در روز سه شنبه ششم فروردین ماه جاری همه مکان های تاریخی استان فارس به جز آرامگاه هفت تنان که در مسیر سیلاب احتمالی قرار داشت، پذیرای بازدیدکنندگان بودند.
وی ادامه داد: مجموعه تاریخی نقش رستم در شهرستان مرودشت نیز روز سه شنبه با هدف ایمنی مجموعه به مدت یکساعت تعطیل شد تا آب های سطحی تخلیه شوند و پس از آن برای بازدید گردشگران بازگشایی شد.
امیری در پاسخ به پرسشی درباره تصاویر منتشر شده درباره در محاصره سیلاب قرار گرفتن آرامگاه سعدی گفت: این تصاویر مربوط به پشت آرامگاه است و از درب اصلی، مشکلی برای بازدید وجود ندارد و هم اینک این مجموعه میزبان گردشگران و بازدیدکنندگان است.
وی ادامه داد: تنها مشکل کنونی در آرامگاه سعدی، قطعی برق در این مجموعه فرهنگی است که در پی قطعی برق محله سعدی صورت گرفته است و امیدوار هستیم قبل از تاریک شدن هوا، برق آرامگاه وصل شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس در پاسخ به پرسشی درباره آبگرفتگی بازار وکیل در جریان بارندگی اخیر گفت: حمام و بازار وکیل از یادگاران دوره زندیه روز دوشنبه پنجم فروردین ماه دچار آبگرفتگی شدند که با تلاش صورت گرفته، آب های سطحی این اماکن تخلیه و این آثار مهیای حضور گردشگران شدند.
امیری با اشاره به قرار داشتن شماری از خانه های تاریخی شیراز در بافت قدیم این شهر گفت: کارشناسان میراث فرهنگی استان فارس از صبح سه شنبه در حال بازدید از این خانه های تاریخی و رصد هر گونه آسیب احتمالی هستند.
بارندگی شدید در استان فارس طی روزهای پنجم و ششم فروردین ماه جاری منجر به شکل گیری سیلاب در مناطق زیادی از شهر شیراز شد. سیل پنجم فروردین ماه در دروازه قرآن شیراز منجر به برخورد خودروهای در حال تردد در این مسیر و کشته شدن 18 نفر و مصدومیت شماری از هموطنان شد.
پیش از این،برخی کاربران در شبکه های اجتماعی با اشاره به حجم زیاد سیلاب در اطراف آثار تاریخی استان فارس، نسبت به احتمال تخریب این آثار ابراز نگرانی کرده بودند که مدیرکل میراث فرهنگی استان فارس اطمینان داد، هیچ یک از آثار دچار تخریب کلی نشده است.
9873/ 2027

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي ميراث فرهنگي اماكن تاريخي بارندگي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۲۵۳۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسیدگی به بحث فرونشست از برنامه‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی است

مدیرکل حفظ و احیاء بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: رسیدگی به بحث فرونشست‌ها در آثار و ابنیه تاریخی از برنامه‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از میراث آریا، فاطمه داوری در سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین اظهار کرد: شرایط آثار و ابنیه تاریخی در دوره معاصر با توجه به تغییرات اقلیمی نسبت به دوره‌های تاریخی گذشته دچار بحران‌های گوناگونی شده، اما در راستای وظیفه ذاتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین یکی از برنامه‌هایی است که وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در سال ۱۴۰۳ برای رسیدگی به موضوع فرونشست‌ها برگزار کرده است.

وی افزود: سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین با بررسی بنای آرامگاه شیخ علاءالدوله سمنانی به‌عنوان نمونه مطالعه در استان سمنان، پروژه‌ای است که با همکاری میان معاونت میراث فرهنگی وزارت و اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان، پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان، دانشگاه اصفهان، مؤسسه بین‌المللی ایسکارسا است که آخرین نتایج و دستاوردهای متخصصان داخلی و خارجی در زمینه فرونشست در ابنیه تاریخی عرضه می‌شود.

مدیرکل حفظ و احیا بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: این سمینار نشان داد تغییرات اقلیمی و بحران‌های طبیعی فرونشست‌ها ما را با موضوعی تخریب‌کننده‌ای مواجه کرده بنابراین عزمی راسخ، جدی لازم است تا از بناها با افزایش تاب‌آوری و استحکام‌بخشی، در برابر تهدیدهای طبیعی محافظت کنیم.

داوری عنوان کرد: بررسی بنای آرامگاه شیخ علاءالدوله سمنانی به‌عنوان نمونه مطالعه در استان سمنان یک نمونه و الگو فرایندی است که استاندارد نحوه مواجه با یک اثر تاریخی را با فرونشست در مطالعه و شناخت شناسایی کرد و اطلاعاتی جدید و به روز را در این حوزه اعلام کرده است.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم تا این الگو را کامل کنیم تا بتوانیم از آن به‌عنوان یک الگو اجرایی حفاظت و مرمت اثر به سایر آثار و ابنیه تاریخی تعمیم دهیم.

کد خبر 747823

دیگر خبرها

  • رسیدگی به بحث فرونشست از برنامه‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی است
  • بازدید رایگان از موزه‌ها و اماکن تاریخی به مناسبت روز سنندج
  • سعدآباد پر حاشیه
  • سعدآباد پرحاشیه
  • خسارت ۱۸۴ میلیارد ریالی بارندگی‌های اخیر به ۶۰ بنای تاریخی سیستان و بلوچستان
  • اجرای طرح احیا باغات و بافت تاریخی شهر شاهدیه
  • مرمت طرح‌های مشترک میراث فرهنگی و شهرداری در میبد
  • نماینده مجلس: فرو نشست اصفهان جدی است؛ ابنیه تاریخی مورد آسیب قرار گرفته
  • برگزاری جشن «اصفهان رو» ویژه هفته اصفهان در منطقه ۱۰/ بازدید رایگان از اماکن تاریخی شهر
  • برگزاری رویداد «اصفهان رو» ویژه هفته اصفهان در منطقه ۱۰/ بازدید رایگان از اماکن تاریخی شهر