Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-23@16:20:51 GMT

راه‌های مقابله با عوارض دیابت

تاریخ انتشار: ۶ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۲۶۴۶۳

این فوق تخصص غدد و متابولیسم کودکان تشریح کرد: دیابت شرایطی است که بدن به دلیل وجوداختلالی در عملکرد هورمونی به نام انسولین نمی‌تواند از قند موجود در جریان خون استفاده کند؛ گاهی اوقات مشکل به تولید انسولین مربوط می‌شود و گاهی مقاومت بدن نسبت به عملکرد انسولین باعث می‌شود قندخون به درستی جذب سلول‌ها نشود؛ البته در دیابت نوع ۲ هر ۲ مشکل یعنی کمبود تولید انسولین و مقاومت در برابر آن وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: وقتی سلول‌های بدن نتوانند قند را از خون دریافت کنند در نوعی حالت گرسنگی قرار می‌گیرند که این موضوع باعث می‌شود فرد دیابتی احساس ضعف و بیماری کند. جذب نشدن قند خون توسط سلول‌ها باعث می‌شود بدن چربی‌ها انباشته را برای استفاده از سلول‌ها آزاد می‌کند،‌ از این رو وزن فرد به شدت کاهش می‌یابد.

سهیلی پور بیان کرد: عوامل ژنتیکی می‌تواند تاثیر زیادی بر تولید و عملکرد انسولین‌ها داشته باشد اما عوامل محیطی مثل سبک زندگی و چاقی هم به شدت بر بروز بیماری دیابت اثر بخش است؛ بافت‌های چربی باعث ایجاد نوعی التهاب در بدن می‌شود که مقاومت به انسولین را به همراه دارد.

عوامل مهم برای کنترل دیابت 

این فوق تخصص غدد و متابولیسم کودکان بیان کرد: تصور غلطی در بین مردم وجود دارد که باور دارند منظور از کنترل دیابت صرفا کنترل قند خون است در حالی که اینطور نیست و فرد دیابتی باید عوامل بیشتری را در نظر بگیرد. کنترل دیابت را می‌توانیم به ۳ بخش اساسی تقسیم کنیم که در اصطلاح پزشکی آن را ABC می‌نامند، بخش اول به کنترل ۳ ماهه قند خون و در کل کنترل قند خون مربوط می‌شود، بخش دوم به کنترل فشار خون مربوط است و بخش سوم درمان کلسترول بالا است. مجموع این عوامل در کنار هم است که می‌تواند باعث ایجاد عوارض در بیماران دیابتی شود.

وی افزود: یک پزشک یا یک بیمار نباید در ابتلا به دیابت صرفا به عدد قند خون توجه کند بلکه باید تمامی عوامل نام برده در بالا را تحت نظر داشته باشد.مصرف دارو‌هایی مثل آسپرین در بیماران دیابتی می‌تواند از حملات و سکته‌های قلبی و مغزی جلوگیری کند پس در بسیاری از این بیماران بهتر است برای پیشگیری از اختلالات قلبی و عروقی این دارو مصرف شود.

سهیلی پور یادآوری کرد: در مجموع باید برای کنترل و درمان دیابت نگاهی همه جانبه داشته باشیم چرا که معمولا بخش‌هایی که کمتر به آنها توجه می‌شود، می‌تواند عوارض ناخوشایندی برای بیماران به همراه داشته باشد.


 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: دارو سبک زندگی فشار خون قند کودکان دیابت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۲۶۴۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحقیق جدید؛ کمبود خواب ریسک ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد

به گزارش خبرآنلاین، این موضوع برای همه ثابت‌شده است که نداشتن خواب کافی برای سلامتی مضر است. حالا دانشمندان با انجام تحقیقات جدیدی دریافته‌اند که میان خواب کمتر از شش ساعت در شب و افزایش ریسک ابتلا به دیابت نوع ۲ رابطه‌ای وجود دارد.

دیجیاتو در گزارشی نوشت: دانشمندان در این تحقیق داده‌های Biobank بریتانیا را تجزیه‌وتحلیل کرده‌اند که یک منبع جهانی برای تحقیقات بهداشتی و پزشکی محسوب می‌شود. آن‌ها اطلاعات ۲۴۷۸۶۷ بزرگسال را بررسی کرده‌اند که داده‌های سلامت آن‌ها برای بیش از یک دهه دنبال شده است. آن‌ها در این تحقیق قصد داشتند تا ارتباط بین مدت زمان خواب و دیابت نوع ۲ و اینکه آیا داشتن یک رژیم غذایی سالم اثرات کمبود خواب بر خطر دیابت را کاهش می دهد یا خیر را درک کنند.

ارتباط بین خواب و دیابت نوع ۲

در این پژوهش از شرکت‌کنندگان پرسیده شده بود که در ۲۴ ساعت چقدر می‌خوابند. همچنین، هفت تا هشت ساعت خوابیدن به‌عنوان میزان خواب نرمال در نظر گرفته شد. میزان کم‌خوابی نیز به سه دسته تقسیم شد: خفیف (شش ساعت)، متوسط (پنج ساعت) و شدید (سه تا چهار ساعت). همچنین در این تحقیق به داده‌های مربوط به رژیم غذایی شرکت‌کنندگان نیز توجه شده است.

در حدود ۳.۲ درصد از شرکت‌کنندگان در طول دوره پیگیری، مبتلا به دیابت‌ نوع‌ ۲ تشخیص داده شدند. به گفته آن‌ها هرچند عادات غذایی سالم به‌طور کلی خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش می‌دهد، اما زمانی که افراد غذای سال می‌خوردند و باز هم کمتر از شش ساعت در روز می‌خوابند، خطر ابتلا به دیابت‌ نوع ۲ در آن‌ها در مقایسه با افرادی که میزان خواب آن‌ها نرمال بوده، افزایش داشته است.

به گفته دانشمندان، پنج ساعت خواب شبانه می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را ۱۶ درصد افزایش دهد، درحالی که این خطر برای افرادی که سه تا چهار ساعت می‌خوابند، می‌تواند ۴۱ درصد بیشتر از افرادی باشد که هفت تا هشت ساعت می‌خوابند.

بااین‌حال دقیقاً مشخص نیست چرا افرادی که کمتر می‌خوابند ممکن است بیشتر در معرض خطر ابتلا به دیابت‌ نوع ۲ باشند. تحقیقات قبلی نشان داده است که نشانگرهای التهابی و اسیدهای چرب آزاد در افراد دارای کمبود خواب افزایش پیدا می‌کند که این امر حساسیت به انسولین را مختل می‌کند و منجر به مقاومت نسبت به انسولین می‌شود. این بدان معناست که بدن برای استفاده صحیح از انسولین برای تنظیم سطح گلوکز خون تلاش می‌کند و بنابراین خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش می‌دهد.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898672

دیگر خبرها

  • ابتلای بیش از ۱۶ درصد جمعیت اردستان به دیابت
  • تحقیق جدید: کمبود خواب با افزایش ریسک ابتلا به دیابت نوع ۲ پیوند دارد
  • تحقیق جدید؛ کمبود خواب ریسک ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد
  • ۸ راهکار طلایی برای کاهش قند خون
  • پیش دیابتی ها چه کارهایی انجام دهند؟ | راهکارهایی برای کاهش سطح قند خون
  • چاق ها، عصرها ورزش کنند
  • ورزش عصرگاهی برای افراد چاق مفیدتر است
  • با خیال جمع به چای و قهوه‌تان شکر بزنید
  • خطر ابتلا به دیابت چه کسانی را تهدید می‌کند؟/ آب آشامیدنی قاتل دیابت
  • جفت در بروز دیابت بارداری نقش دارد