Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-03-29@08:34:20 GMT

جزئیاتی از محو شدن روستای «آبیدک» بر اثر رانش زمین

تاریخ انتشار: ۶ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۲۷۸۲۹

جزئیاتی از محو شدن روستای «آبیدک» بر اثر رانش زمین

بخشدار مارگون از توابع شهرستان بویراحمد با بیان اینکه "روستای «آبیدک» دهستان زیلایی در این بخش زیر آوار رفته است"، جزئیاتی از این حادثه را تشریح کرد.

احسان دانشی در گفت‌وگو با ایسنا - منطقه کهگیلویه و بویراحمد، درباره جزئیات زیر آوار رفتن این روستا به علت رانش زمین، افزود: سه باب منزل مسکونی این روستا در پی ریزش زمین بطور کامل زیر آوار رفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه این حادثه تلفات انسانی نداشت، چراکه هنگام تشدید بارندگی و قبل از رانش، روستا تخلیه شده بود، اظهار کرد: کلیه وسایل خانه‌ها زیر آوار رفتند، ساختمان‌های آنها تخریب و همه دام‌ها از بین رفتند.

بخشدار مارگون خاطرنشان کرد: صاحبان و ساکنان این واحدهای مسکونی با کمک مردم، دهیاران و شوراها انتقال داده شدند.

دانشی تصریح کرد: بیش از ۲۰۰ رأس دام این خانوارها زیر آوار رفتند و تلف شدند.

وی با بیان اینکه راه ارتباطی بیش از ۸۰ روستای این بخش هم‌اکنون قطع است، ادامه داد: ۱۲ خانوار این بخش در محاصره سیل قرار دارند، برق بیش از ۶۰ روستا قطع و ۸۵ درصد مناطق این بخش نیز فاقد آنتن‌دهی تلفن همراه هستند.

به گزارش ایسنا، روستای «آبیدک» در دهستان زیلایی بخش مارگون از توابع شهرستان بویراحمد در استان کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.

بخش مارگون دارای ۱۶۴ روستا و ۳۰ هزار نفر جمعیت است. در این بخش یک راهدارخانه وجود دارد که امکانات و ماشین‌آلات آن جوابگوی نیاز بخش نیست.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: رانش زمين روستای آبیدک كهگيلويه و بويراحمد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۲۷۸۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روستای خرو طبس میزبان گردشگران نوروزی

ایسنا/خراسان جنوبی خرو روستایی ییلاقی از توابع بخش مرکزی شهرستان طبس در استان خراسان جنوبی است که در فاصله ۲۵ کیلومتری طبس و ۲۹۷ کیلومتری بیرجند (مرکز استان) واقع شده است.

روستای خرو به واسطه نزدیکی به طبس و جاده مناسب و آسفالته در روزهای تعطیل و بخصوص ایام نوروز و تابستان پذیرای مردم طبس و مسافرین است

این روستا که طبسی ها آن را "خور" مینامند، در میان گردشگران غیرمحلی برای نزدیکی اش به چشمه آب گرم مرتضی علی مشهور است. 

برای رسیدن به خرو باید از کنار سد نهرین عبور کنیم، تا به روستای خرو برسیم. خَرو سرو کهنسالی دارد با ارتفاع حدود ۲۵ متر که عمر آن بیش از هزار سال تخمین زده می‌شود. این درخت به عنوان اثر ملی شناخته شده است. قلعه خرو از دیگر دیدنی های این روستاست.

این قلعه یادگار دوران صفوی است. معماری آن از قلوه سنگ است و قلعه بر بالای تپه‌ای با افق دید وسیع از خرو علیا و خرو سفلی قرار دارد. این قلعه دفاعی اندازه اش ۱۸ در ۲۱ متر و پهنای دیوارهایش به ۲ متر می‌رسد و در هر چهار گوشه آن برجی برای دیده‌بانی وجود دارد. این قلعه در فهرست آثار ملی ثبت شده است و به قلعه اسماعیلیه شهرت دارد.

روستای خرو دارای دو قسمت بالا و پایین ( خرو علیا و سفلی) می باشد. اکثر مردم در خرو علیا سکونت دارند. به محظ ورود به میدان ورودی روستا، دو درخت سرو تنومند و زیبا خودنمایی می کنند که گمان می رود عمر هر یک بیش از هزار سال باشد.

در این روستا دو اردوگاه و یا به عبارتی باغ با امکانات رفاهی وجود دارد که با هماهنگی قبلی می توان از امکانات آن استفاده نمود. همچنین در کنار میدان ورودی روستا، کوهی است دارای شیب نسبتا ملایم که در روی آن قلعه ای تاریخی قرار دارد.

گفته می شود روستای خرو در فصولی از سال محل سکونت خوانین و حاکمین طبس بوده و این قلعه به احتمال زیاد نقش حفاظت از آنان را در هنگام خطر به عهده داشته است. هم چنین در روستای خرو یک پیست یا مسیر مخصوص کوهنوردی وجود دارد که با تابلوها و خطوطی مسیر را به علاقمندان نشان می دهد.

این روستا محل گردهمایی و آغاز صعود علاقمندانی است که قصد صعود به رشته کوه شتری طبس که بلند ترین قلل طبس در آن قرار دارد، می باشد. همچنین به فاصله نزدیکی از این روستا دو آبادی کوچک که به واقع دو باغ هستند وجود دارند که به آبرو و بیوک معروفند و هر دو نقاطی زیبا می باشند. همچنین راه آب گرم مرتضی علی و طاق شاه عباس که هر دو از نقاط دیدنی و گردشگری طبس هستند نیز از میان این روستا می گذرد.

چشمه آبگرم مرتضی علی

چشمه آبگرم مرتضی علی از جاذبه‌های گردشگری طبیعی شهرستان طبس است. این چشمه جوشان با دو نوع آب گرم و سرد در کنار هم در دل کویر یکی از پدیده‌های نادر در کشور است که غلظت بیشتر آب گرم و تفاوت ساختاری آن با آب سرد جاری در کف رودخانه باعث می‌شود این آب‌ها تا مسافت حدود ۳۰۰ متری بستر رودخانه پیش بروند، در حالی که به طور کامل با هم مخلوط نشده‌اند. تفاوت دمای آبگرم و سرد گاهی به ۱۰ درجه هم می‌رسد.

بالاتر از این چشمه، دره تنگی وجود دارد که در آن طاق شاه عباسی بنا شده است. قدمت این طاق را به دوره صفویه نسبت می‌دهند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • استقبال گردشگران نوروزی از روستای نمونه گردشگری در نیر
  • محققان آلمانی: سد کالپوش عامل زلزله روستای حسین آباد
  • بارندگی‌های سیل‌آسا به زیرساخت‌های ارتباطی و کشاورزی بخش «لوداب» خسارت وارد کرد
  • روستای خرو طبس میزبان گردشگران نوروزی
  • جشن سنتی "گم تلا" در روستای تاریخی استان یزد (+عکس)
  • رانش زمین در سردشت خسارت برجای گذاشت
  • خسارت سیل به زیرساخت های کهگیلویه و بویراحمد/ رانش در برخی مناطق
  • رانش زمین درسردشت 3 میلیارد تومان خسارت بر جای گذاشت
  • رانش زمین در سردشت یک نفر را مصدوم کرد
  • خسارات رانش زمین در سردشت