Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام و‌المسلمین علی دشتکی، مدیر کل تبلیغات اسلامی استان همدان، در گفت‌و‌گو با ایکنا از همدان، اظهار کرد: در نظام توحیدی و اسلامی همواره از رفتار طبیعت الگوهایی از گذشتگان بیان شده است.
وی افزود: یکی از الگوهای رفتاری که از طبیعت آموخته شده و نظام توحیدی نیز بر آن تأکید دارد، «تحول طبیعت» است که در آن درس‌ها، عبرت‌ها و الگو‌هایی برای بشر با خود همراه داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دشتکی اضافه کرد: تحول طبیعت همچون تحول خورشید، ماه، شب و روز و مسائل دیگر همچون صور فلکی همگی در قرآن ذکر شده است و خداوند از انسان خواسته از این تغییر و تحولات عبرت بگیرد.
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان با بیان اینکه قرآن توجه ویژه به تغییر و تحولات طبیعت دارد، ادامه داد: انسان باید از تحولات طبیعت به عنوان یک مدرسه و دانشگاه برای خود، خانواده، جامعه و آیندگان «الگوی آموزشی رفتاری» فراگیرد.
وی ابراز کرد: به طور کلی توجه به الگوی رفتاری طبیعت و تحولات آن و همچنین عبرت و بهره‌مندی از درس‌های طبیعت از منظر قرآن، اولیا و انبیا، عترت و بیانات حضرات معصومین(ع) تأکید فراوان شده است.
دشتکی گفت: «یا مقلب القلوب و الابصار، یا مدبر اللیل و النهار، یا محول الحول و الاحوال، حول حالنا الا أحسن الحال»به عنوان دعای لحظه تحویل سال جمع کلی بیانات معصومین است.
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان ادامه داد: نگاه قرآن و معصومین در این است که از تحول طبیعت با نگاه سعادتمندانه مادی و معنوی به نفع خود، خانواده، اجتماع و آیندگان بهره گیریم.

تأکید قرآن و عترت بر بهره‌مندی از الگوی رفتاری طبیعت
وی با اشاره به اینکه نوروز و عید هر انسانی در روزی است که گناهی انجام ندهد بیان کرد: همانگونه که امام صادق(ع) و ائمه اطهار فرموده‌اند: «روزی که در آن اطاعت از خالق و دوری از گناهی صورت گیرد آن روز، روز عید است».
دشتکی ادامه داد: بنابراین نوروز از دیدگاه قرآن، عترت و معصومین توجه و عبرت از تحولات طبیعت به عنوان یک مکتب خانه، مدرسه و دانشگاه بزرگ جهت سعادت مادی و معنوی فردی و اجتماعی ما است.
وی با بیان اینکه همواره با تغییر لباس طبیعت در نوروز، لباس انسان نیز باید تغییر کند گفت: بهار طبیعت فصل سبز پوشی و زیبایی‌هاست بنابراین انسان باید همراه با آغاز فصلی نو، در مسائل فردی، اجتماعی و الهی خود تجدید نظر کرده و نقاط ضعف خود را به نقاط قوت تبدیل کند.
این مقام مسئول با بیان اینکه قرآن احترام ویژه‌ای برای گذشتگان قائل است ادامه داد: هرگاه گذشتگان ما مبدا و مجری سنت حسنه و پسندیده ای در جامعه بوده بوده اند همواره توسط قرآن تأیید و خواستار استمرار آن عمل خیر در جامعه بوده اند.
وی ادامه داد: خداوند در قرآن کریم از انبیا الهی، موحدین و مسلمانان خواستار ادامه و استمرار سنت‌های حسنه در جامعه است به گونه ای که حتی برخی از این سنن در حد تکلیف بر دوش انسان قرار داده شده است که از این میان می‌توان به روزه داری اشاره کرد که سابقه آن به قبل از مکاتب توحیدی باز می‌گردد که بعدها توسط اسلام نیز مورد تأیید قرار گرفته است.
مدیر کل تبلیغات اسلامی با بیان اینکه اسلام، قرآن و عترت بر استمرار اعمال خیر و خداپسندانه گذشتگان در جامعه تأکید دارد ابراز کرد: یکی از سنن بازمانده از گذشتگان که اکنون به ما رسیده است عید نوروز است.
دشتکی با بیان اینکه یکی از نقاط ضعف فرهنگی ما کم رنگ شدن ارتباطات اجتماعی است گفت: یکی از سنت‌های عید نوروز که اسلام نیز بر آن تأکید فراوان دارد ارتباطات اجتماعی یا همان «صله رحم» است.

نوروز از دیدگاه قرآن و عترت توجه و عبرت از تحولات طبیعت است
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان افزود: همانگونه که قرآن و ائمه اطهار تأکید داشته‌اند، نه تنها باید بر این ارتباطات اجتماعی به عنوان یک سنت الهی استمرار بخشیم بلکه باید در حد توان آن را افزایش نیز دهیم چرا که نشاط اجتماعی را تقویت می‌بخشد.
وی با اشاره به اینکه یکی از محور‌های ستوده شده قرآن و عترت، «آگاهی از حال همسایه و حفظ کرامت اوست» ادامه داد: یکی دیگر از سنت‌های باز مانده از گذشتگان ما، جویا شدن احوال همسایه و در حد توان رفع مشکلات مادی، اجتماعی، اقتصادی و امور جاری او است که این مهم نه تنها باید در طول سال استمرار بخشیده شود بلکه تقویت نیز شود.
دشتکی عنوان کرد: یکی دیگر از مسائلی که اسلام بر انجام آن در عید نوروز تأکید دارد «نو پوشی در کنار نوع دوستی» است، همانگونه که با فصل بهار، طبیعت لباسی نو بر تن کرده و در روح و و روان انسان اثرات خوبی بر جای می‌گذارد نو پوشی در انسان نیز همین اثر را بر او دارد.
وی با اشاره به اینکه پخت برخی غذا ها بر اساس مبانی روانشناختی و طبع مزاجی فصلی، در این ایام سفارش شده است گفت: با تغییر فصول ساختمان روحی و روانی نیز انسان نیز تغییر می‌کند که این خود می‌تواند در تغییر مزاج انسان موثر واقع شود بنابراین باید پخت غذا هایی مرتبط با این فصل ترویج و گسترش یابد.
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان عنوان کرد: در حوزه مباحث سنن و آداب گذشتگان باید بررسی های لازم صورت گیرد تا آنچه که به طور قطع منافع فرد، خانواده و جامعه را در پی دارد و موجب افزایش ارتباط فرد با طبیعت و تحولات آن می‌شود ترویج و گسترش یابد.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا همدان نوروز سنت نیک تحول طبیعت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۲۸۷۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دوره سراسری «انسان مدیر؛ انسان سعادتمند» برگزار می‌شود

دوره سراسری «انسان مدیر؛ انسان سعادتمند» با موضوع مدیریت از پنجره قرآن کریم حضور اساتید ارزشمند و برجسته حوزه و دانشگاه به صورت آنلاین برگزار می‌شود.

سرفصل‌های این دوره شامل؛ مدیریت خداوند بر نظام هستی؛ اساس تفکر توحیدی، ضرورت و اهمیت مدیریت از منظر قرآن کریم، ویژگی‌های مدیریت خدامحور، نقش و نحوه مدیریت در سیره الگوهای قرآنی، اصول و مبانی مدیریت اسلامی براساس آموزه‌های قرآن کریم، رابطه مدیریت و تربیت در قرآن کریم، مدیریت خانواده و جامعه با توجه به آیات قرآن، مدیریت نفس مدیریت بحران با دید خدامحوری و تحقق وعده‌های قطعی الهی، تفاوت مدیریت اسلامی و غربی، مدیریت؛ تخصص یا نیاز، الزامات مدیریت جهادی در بیان اسلام و قرآن و مدیریت افکار عمومی از نگاه قرآن کریم می‌باشند.

اساتید این دوره حجج اسلام محمد ابوالقاسم، رئیس مرکز ارتباطات دولت و روحانیت، روح‌الله حریزاوی، قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی، سیدمصطفی حسینی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی، محمدمهدی نبی‌زاده، رئیس دانشکده اصول دین واحد قم برگزار می‌گردد.

همچنین آقایان علیرضا کاوند، رئیس دانشکده علوم قرآنی تهران، محمدعلی برزنونی، عضو هیئت علمی دانشگاه جامع امام حسین (ع)، روح‌الله تولایی، معاون تعاملات و بین‌الملل دانشگاه جامع امام حسین (ع)، سیدمحسن خادمی، مدیرعامل مؤسسه ترجمان گام دوم، جلیل بیت‌مشعلی، مدیرعامل خبرگزاری ایکنا، سیدعابد رضایی، عضو هیئت علمی دانشگاه جامع امام حسین (ع) و حجج اسلام محمدمهدی کریمی‌نیا، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم قرآنی خمین، علی فدیعمی، استاد حوزه و فعال قرآنی و خانم بی‌بی حکیمه حسینی، عضو هیئت علمی دانشکده علوم قرآنی مشهد از اساتید دیگر این دوره هستند.

لازم به‌ذکر است این دوره، در اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ طی روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۲۰ تا ۲۲:۳۰ به مدت ۱۰ شب به صورت آنلاین برگزار شده و پس از پایان دوره گواهی معتبر، اعطا خواهد شد.

افراد علاقه‌مند تا ۷ اردیبهشت فرصت دارند در این دوره ثبت‌نام کنند. ضمناً برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به شماره ۰۹۱۴۷۵۷۰۲۸۸ پیام ارسال کنند.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • تأکید آیت‌الله نوری همدانی بر توجه به تفسیر قرآن
  • سرچشمه عرفان وحیانی و اخلاق قرآنی یکی است
  • تأکید قاطع «مادورو» بر مخالفت با قیمومیت آمریکا و تحریم‌های جدید
  • انسان به ذکر، یادآوری و توجه نیازمند است
  • توقیف و اعمال قانون ۵۷۴ خودروی شوتی و تغییر وضعیت در بم
  • آیات و روایات، طبیعت را دارای شعور می‌دانند/ تاثیر تربت و آب زمزم بر گیاهان
  • محیط زیست و پسماند از مهم‌ترین چالش های امروزی بشر است
  • تلف شدن ۸۰درصد نوزادان حیات وحش که بوی انسان گرفتند
  • دوره سراسری «انسان مدیر؛ انسان سعادتمند» برگزار می‌شود
  • عدالت و انسجام اجتماعی؛ مهمترین موضوعات محوری در قرآن