Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-25@09:50:35 GMT

‌پایش آثار تاریخی خوزستان بعد از بارندگی‎‌های اخیر

تاریخ انتشار: ۷ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۳۷۰۰۲

‌پایش آثار تاریخی خوزستان بعد از بارندگی‎‌های اخیر

معاون میراث فرهنگی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان با بیان این‎که وضعیت آثار تاریخی استان پس از بازندگی‎های شدید روزهای اخیر تحت کنترل است، گفت: درحال حاضر هیچ محوطه تاریخی‎ای برای بازدید گردشگران بسته نیست. ۰۷ فروردين ۱۳۹۸ - ۲۰:۰۸ استانها خوزستان نظرات - اخبار استانها -

محمدحسین ارسطوزاده در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اهواز اظهار داشت: درپی بارندگی‎های شدید اخیر که مصادف با حضور گردشگران نوروزی در استان خوزستان بود، کلیه رؤسای ادارات میراث فرهنگی شهرستان‎ها و مدیران پایگاه‎های میراث فرهنگی در حالت آماده ‎اش هستند و ضمن کمک‎رسانی، اطلاع‎رسانی، هدایت و راهنمایی گردشگران، به پایش آثار تاریخی نیز پرداخته‎اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با بیان این‎که گزارش‎های لازم به ستاد اجرایی خدمات سفر و اداره‎کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ارسال شده و برنامه‎ریزی برای رفع مشکلات در دست اقدام است، افزود: طی بارندگی‎ها برخی از محوطه‎ها و بناهای تاریخی برای مدتی محدود و به جهت حفاظت و امنیت گردشگران و آثار تاریخی به روی بازدیدکنندگان مسدود شد و درخصوص آن‎ها تمهیدات لازم به عمل آمد.

معاون میراث فرهنگی مدیرکل میرث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان گفت: این اقدامات که همراه با اطلاع‎رسانی مستمر و در هماهنگی با ستادهای خدمات‎رسانی به گردشگران نوروزی در شهرستان‎ها و استان‎ انجام گرفت، موجب شد تا کمترین مشکلات به وجود آید. 

وی با اشاره به این‎که از همان ابتدای بارش‎ها کارشناسان و عوامل یگان حفاظت میراث فرهنگی استان به طور دائم وضعیت آثار تاریخی را کنترل و تحت نظر داشتند و پایش‎های لازم را نیز انجام دادند، تصریح کرد: قلعه و محوطه میراث جهانی شوش، چغازنبیل، آسیاب‎ها و قلعه تاریخی شوشتر و نیز بناهایی که در جوار رودخانه‎ها و مسیل‎ها قرار داشتند با نظارت همکاران در ادارات و پایگاه‎ها تحت کنترل و شرایط ویژه قرار گرفت و برخی برای مدت محدودی مسدود و پس از رفع خطر و آماده‎سازی محوطه‎ها دوباره روی گردشگران گشوده شدند. 

بهار 98| خراسان شمالی؛ پارک ملی بابا امان دریچه‌ای به سوی رونق گردشگری + فیلمرد پای حکومت ماد‌ها در روستای هدف گردشگری حبشی همدان+ تصاویربهار 98| «پل قشلاق» جاذبه‌ گردشگری کردستان با قدمت تاریخی+تصاویر

ارسطوزاده ادامه داد: براساس بررسی‎های انجام گرفته، آسیب‎هایی در بافت تاریخی دزفول، اهواز، بهبهان و تعدادی از تک‎بناهای تاریخی این شهرستان، شوشتر و به ویژه سازه‎های آبی تاریخی شوشتر که در فهرست میراث جهانی به ثبت رسیده‎اند در حد فاصل بندمیزان تا پل گرگر، مسیرهای دسترسی آثار تاریخی ایذه و برخی تک‎بناهای آن شهرستان، تعدادی از آثار و بناهای تاریخی محدوده باستانی جندی‎شاپور و قلعه شوش وارد آمده که پس از پایش‎های انجام گرفته، ضمن انجام اقدامات اولیه برای به حداقل رسانیدن خسارت‎ها، گزارش‎های مربوط به ستاد مستقر در سازمان میراث فرهنگی و ستاد مدیریت بحران استان ارائه شد و برآوردهای اولیه جبران خسارات نیز به مراجع اعلام شد.

معاون میراث فرهنگی مدیرکل میرث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان بیان کرد: خوشبختانه هم‎اکنون کلیه محوطه‎های تاریخی به روی گردشگران گشوده است و محوطه باستانی چغازنبیل نیز از ساعتی پیش برای حضور گردشگران بازگشایی شده است.

وی اظهار داشت: مراحل پایش آثار تاریخی استان و گزارش‎گیری از عوامل میراث فرهنگی در سطح استان همچنان در حال انجام است. 

انتهای پیام/ش

R41468/P/S6,57/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۳۷۰۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای ۸۰ پروژه مرمتی و عمرانی در آذربایجان غربی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، مرتضی صفری در مراسم گرامیداشت روز بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی اظهار کرد: آذربایجان غربی با داشتن ۱۸۰۹ اثر ثبت ملی و جاذبه‌های طبیعی بکر در تقویت زیرساخت‌ها و معرفی داشته‌ها برای جذب گردشگر می‌بایست تلاش مضاعفی داشته باشیم و باید عقب‌ماندگی ساختاری خود را در این زمینه جبران کنیم.   مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی افزود: اعتبار این اداره‌کل در سال ۱۴۰۲ به نسبت سال ۱۴۰۰ در تخصیص رشد ۵ برابری داشته است و با حمایت‌های استاندار آذربایجان غربی در حال حاضر ۸۰ میلیارد تومان پول نقد برای اجرای پروژه‌های عمرانی، مرمتی و فنی اختصاص یافته و ۸۰ پروژه در حال اجرا است.   او با ابراز تاسف برای از بین رفتن تعدادی از خانه‌های قدیمی ارومیه در سالیان گذشته ادامه داد: یکی از اولویت‌های این اداره‌کل حفاظت از این اندک خانه‌های تاریخی شهر بوده و طرح مطالعه ویژه بافت تاریخی ارومیه به‌عنوان اولین استان در سطح کشور به انجام رسیده که نقش مهمی در حفظ بنا‌های تاریخی ارومیه و دانه‌های باارزش آن خواهد داشت.   صفری گفت: تعدادی از بنا‌های تاریخی استان در مالکیت دستگاه‌های اجرایی قرار داشته و طبق قانون دستگاه‌های متولی وظیفه مرمت و نگهداری از بنا‌های تاریخی را برعهده دارد که متاسفانه در این راستا کم‌کاری شده و بسیاری از بنا‌های باارزش استان در حال تخریب است و برای حفاظت آنها، یکی از برنامه‌های ما این است مالکیت یا حق بهره‌برداری از آنها به اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی واگذار شود تا با عزم جهادی بتوانیم آن بنا‌ها را مرمت و حفاظت کرده و برای آن بنا‌ها کاربری فرهنگی و گردشگری مناسب تعریف کنیم.   او خاطرنشان کرد: مدرسه هدایت تحویل، مرمت و کاربری مناسب برای آن تعریف شد کار مرمت خانه انصاری ارومیه نیز از دو هفته پیش آغاز شده و مرمت مدرسه ۲۲ بهمن ارومیه نیز با جدیت انجام شده و در آینده نزدیک به بهره‌برداری رسیده و تبدیل به موزه ورزش، تاریخ و مدرسه می‌شود، خانه گردشگری ارومیه نیز پس از مرمت تبدیل به موزه فرش خواهد شد.   صفری گفت: راه‌اندازی این موزه‌ها نقش مهمی در توسعه گردشگری و افزایش مدت ماندگاری گردشگران در ارومیه خواهد داشت.   مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی با اشاره به مرمت مسجد جامع ارومیه اظهار کرد: در سال ۲۰۲۵ پرونده مساجد جامع کشور برای ثبت جهانی در یونسکو مطرح خواهد شد که باید همگی تلاش کنیم تا اقدامات مرمتی و ساماندهی این مسجد انجام شود و مسجد جامع ارومیه نیز در فهرست آثار جهانی یونسکو قرار بگیرد؛ و برای این امر نیاز است شکل تاریخی مسجد به طور کامل احیا شود.   او خاطرنشان کرد: فاز اول ساماندهی مسجد جامع ارومیه با همکاری شهرداری با اعتباری بالغ بر۴.۵ میلیارد تومان اعتبار انجام شد.   صفری اظهار کرد: طرح احیای مسجد جامع ارومیه نیزبا همکاری دانشکده معماری دانشگاه ارومیه آماده شده و امسال نیز ۱۰ میلیارد تومان برای این پروژه اختصاص یافته است.   او بیان کرد: عمارت دارایی ماکو نیز با پی‌گیری استاندار و مساعدت وزیر اقتصاد و دارایی تحویل اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان می‌شود.   مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی در پایان از رسانه‌ها برای همراهی در حفاظت و نگهداری از آثار تاریخی و توسعه گردشگری استان تشکر و قدردانی کرد.

دیگر خبرها

  • سعدآباد پر حاشیه
  • سعدآباد پرحاشیه
  • برگزاری جشنواره سماق درآینده نزدیک باحضور گردشگران داخلی وخارجی
  • سراب هنام الشتر؛ چشمه‌ای در دل یک خانه تاریخی
  • خسارت ۱۸۴ میلیارد ریالی بارندگی‌های اخیر به ۶۰ بنای تاریخی سیستان و بلوچستان
  • اجرای طرح احیا باغات و بافت تاریخی شهر شاهدیه
  • ادعای عبور آزادراه قائمشهر ساری از محوطه تاریخی پایه علمی ندارد
  • ادعای عبور آزادراه قائمشهر_ ساری از محوطه تاریخی پایه علمی ندارد
  • ثبت ۴۱ میراث در فهرست آثار ملی البرز
  • اجرای ۸۰ پروژه مرمتی و عمرانی در آذربایجان غربی