Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-24@02:31:36 GMT

به طبیعت بپیوند

تاریخ انتشار: ۱۰ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۵۴۷۱۵

به طبیعت بپیوند

امشب یک ساعت به احترام زمین، چراغ‌ها و دستگاه‌های غیرضروری برقی را خاموش کنید و به طبیعت و زمین بپیوندید؛ ما به زمین و طبیعت وابسته‌ایم.

به گزارش خبرنگار ایمنا، "ساعت زمین" جنبش و حرکتی است که شهروندان زمین هرساله شامگاه آخرین شنبه ماه مارس به احترام زمین در یک حرکت نمادین همه چراغ‌ها و دستگاه‌های برقی غیر ضروری را به شکل هماهنگ و برای یک ساعت خاموش می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هدف از این حرکت آگاهی و ایجاد حساسیت در خصوص تغییرات اقلیمی و گرمایش زمین و همچنین توجه به صرفه‌جویی در مصرف برق و انرژی است. این حرکت نمادین به مردم و شهروندان زمین یادآوری می‌کند که منابع طبیعی تجدیدناپذیر زمین در حال تمام شدن است و علت اصلی آن فعالیت‌های انسانی است، هر شهروند در کاهش منابع طبیعی، نابودی طبیعت و تنوع زیستی اثرگذار است. بنایراین ضروری است که در قبال سیاره زمین مسئولانه‌تر و سازگار با محیط زیست رفتار کنیم.

 این حرکت نمادین برای اولین بار به پیشنهاد صندوق جهانی طبیعت از سال ۲۰۰۷ میلادی در استرالیا آغاز شد و در سال ۲۰۱۸ این رویداد در ۱۸۸ کشور و بیش از ۱۷ هزار بنا معروف کشورهای مختلف جهان برگزار شد.

سال جاری میلادی نیز مانند سال‌های قبل، این رویداد زیست محیطی شامگاه شنبه ۳۰ مارس ( شنبه ۱۰ فروردین) در سراسر جهان برگزار می‌شود. به این ترتیب شهرداری‌ها و مقامات مسئول و مدیران شهری بسیاری از شهرهای بزرگ جهان به احترام زمین در یک ساعت هماهنگ چراغ‌های بناها و مکان‌های مهم شهری را خاموش می‌کنند. امید است که میلیون‌ها نفر از صدها کشور ساعتی به احترام زمین، در این رویداد سهیم باشند.

کنوانسیون تنوع زیستی سازمان ملل متحد نیز محوریت ساعت زمین در سال ۲۰۱۹ را "پیوستن به طبیعت " با هدف آگاهی از ارزش و اهمیت تنوع زیستی و سیاره زمین، انتخاب کرده است بر همین اساس پویش ( به زمین بپیوندید یا connect۲earth ) در جهان به راه افتاده است که از علاقه‌مندان برای شرکت در رویداد جهانی ساعت زمین دعوت می کند که با برگزاری همایش، چاپ پوسترهای تبلیغاتی با محوریت طبیعت و تنوع زیستی، انیمیشن و برگزاری تجمعات برای هشدار در خصوص تغییرات اقلیمی و مشکلات زیست محیطی سیاره زمین، به این پویش بپیوندند.

به گزارش خبرنگار ایمنا؛ رویداد ساعت زمین در ایران از سال ۱۳۹۰ و با خاموشی چراغ‌های برج میلاد برگزار شد و پس از آن نیز در بسیاری ازشهرهای ایران از جمله اصفهان همزمان با شهرهای بزرگ سراسر جهان این رویداد زیست محیطی انجام می شود. امسال نیز رویداد جهانی ساعت زمین شامگاه شنبه دهم فروردین در اصفهان و در محل ضلع جنوبی پل خواجو از ساعت ۸:۳۰ تا ۹:۳۰ برگزار خواهد شد.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: پل خواجو خاموشی ساعت زمین طبیعت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۵۴۷۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محیط زیست و پسماند از مهم‌ترین چالش های امروزی بشر است

به گزارش خبرگزاری مهر، پیام جوهرچی، در یادداشتی عنوان کرد: «سوم اردیبهشت مصادف با ۲۲ آوریل، به عنوان روز جهانی زمین‌پاک نامگذاری شده که از مهم‌ترین رویدادهای زیست محیطی جهان به شمار می‌رود. مجمع عمومی سازمان ملل متحد از طریق این نامگذاری، از همه‌ی سازمان‌های بین‌المللی، منطقه‌ای و ناحیه‌ای، جامعه‌ی مدنی، سازمان‌های غیردولتی و همه‌ی ذی‌نفعان مرتبط دعوت می‌کند تا در صورت تمایل به افزایش سطح آگاهی‌های عمومی درباره‌ی روز جهانی زمین، اقدام کنند.

زمین و بوم سازگان‌های موجود در آن، خانه‌ی ماست. به منظور حفاظت از زمین از یک سو و تأمین نیازهای نسل امروز و فردا از دیگر سو، ناگزیر از هماهنگی انسان با طبیعت و زمین هستیم. روز جهانی زمین می‌خواهد به ما یادآوری کند که زمین و بوم سازگان‌های آن، حیات را برای بشر و سایر زیستمندان ممکن می‌سازد. نامگذاری این روز، فرصتی برای بالا بردن سطح آگاهی عمومی در سراسر جهان، نسبت به چالش‌هایی است که سیاره‌ی ما هم اکنون، برای تأمین رفاه و آسایش انسان‌ها با آن روبروست. ما روز زمین را جشن می‌گیریم تا یادمان نرود که زندگی و تغذیه‌ی ما، به این سیاره وابسته است.

از بین بردن منابع طبیعی و تخریب سریع محیط زیست، نتیجه‌ی الگوهای نادرست مصرف و تولیدات ناپایدار است که منجر به پیامدهای نامطلوب برای زمین، سلامت و رفاه عمومی بشر شده است. شواهد علمی نشان داده است که شیوه‌ی زندگی فعلی ما (به ویژه الگوهای مصرف و تولید پسماند) به شدت بر تحمل تاب‌آوری زمین تأثیر گذاشته است.

از دست دادن تنوع زیستی، بیابان‌زایی، تغییرات آب و هوایی، گرمایش زمین و اختلال در برخی از دوره‌های طبیعی، از جمله هزینه‌های نادیده گرفتن فرصت تجدید حیات برای طبیعت و یکپارچگی بوم سازگان‌های آن است. تحقیقات علمی اخیر نشان می‌دهد که از زمان انقلاب صنعتی، طبیعت به عنوان یک کالا محسوب شده که فقط به نفع مردم و برای رفع نیازهای اساسی جمعیت رو به رشد عمل کرده است و مشکلات محیط زیستی بوجود آمده را تاکنون، با استفاده از تکنولوژی حل کرده است. اما باید به یک نکته مهم توجه کنیم و آن این است که منابع این سیاره محدود بوده و بهره‌برداری‌های گذشته از این منابع، دیگر امکان پذیر نیست. بنابراین نیازمند یک مدل پایدارتر برای تولید، مصرف و به طور کلی برای اقتصاد هستیم.

محیط زیست به صورت عام و پسماند به صورت خاص یکی از مهم‌ترین چالش‌های امروزی بشر است. فهم چالش محیط زیست ضرورت ظهور اندیشه عمل‌گرایانه اثربخش است. فهم پدیده‌ها قطعاً مهم‌تر از حل آنهاست و اگر بدون فهمیدن بخواهیم مسائل را حل کنیم، بر دامنه مشکلات خواهیم افزود.

ایجاد یک دنیای جدید، نیاز به ایجاد یک رابطه‌ی جدید میان انسان و زمین دارد. منظومه‌ی شمسی به ما یادآوری می‌کند که همانطور که زمین در مرکز جهان قرار ندارد، ما انسان‌ها نیز مرکز زمین نیستیم. ما همراه با بقیه زیست‌مندان در سیاره‌ی زمین، در شبکه‌ی بزرگ‌تر مشترکی زندگی می‌کنیم.

از سال ۲۰۰۹، مجمع عمومی سازمان ملل با اتخاذ ۹ قطعنامه در مورد هماهنگی با طبیعت، تعریف این رابطه‌ی تازه را بر اساس یک رابطه‌ی غیر انسان محور با طبیعت، آغاز کرده است. این قطعنامه‌ها، حاوی دیدگاه‌های مختلف در مورد ساختن یک پارادایم جدید و غیر انسان محورانه است که در آن، اساس و پایه‌ی اقدامات درست یا غلط در مورد محیط زیست، تنها بر منافع انسان متکی نیست.

در میان انواع آلودگی‌ها، پلاستیک‌ها بیشترین آسیب را به کره زمین وارد می‌کنند. آلودگی‌های پلاستیکی و میکروپلاستیک‌ها از بزرگترین تهدیدهای زیست محیطی ما هستند که باعث صدمه به محیط زیست می‌شوند.

بیشترین حجم میکروپلاستیک‌ها ناشی از زباله‌های پلاستیکی مثل بطری و کیسه پلاستیکی در اقیانوس‌ها و منابع آبی هست که در معرض تابش آفتاب و انرژی آب به ذرات کوچک‌تر تجزیه شده و وارد آب‌های اقیانوس‌ها و منابع آبی می‌شوند.

زباله‌های پلاستیکی پراکنده در اقیانوس‌ها جان میلیون‌ها جاندار دریایی از جمله فک‌ها، نهنگ‌ها، دلفین‌ها، پرندگان دریایی، ماهی‌ها، خرچنگ‌ها، لاک پشت‌ها و بسیاری دیگر از حیوانات دریایی را تهدید می‌کنند.

کافی است به زیان‌های این کیسه‌ها برای سیاره ما و موجودات زنده آن، فکر کنید تا قانع شوید که استفاده از آنها باید با راهکارهای پایدارتری جایگزین شود. آمارها نشان می‌دهد که تا سال ۲۰۵۰ وزن پلاستیک‌های رها شده در اقیانوس‌ها از وزن ماهی‌ها بیشتر خواهد شد. با این حال افزایش آگاهی مردم درباره آلودگی‌های پلاستیکی کورسوی امیدی برای بهبود این شرایط است. در این راستا آئین نامه کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی به عنوان گام اول و ابتدایی جهت کاهش آثار مخرب آنها تدوین و در هیئت دولت مصوب شد. اجرای صحیح و به هنگام مفاد این آئین نامه مطالبه عموم و سازمان حفاظت محیط زیست است.»

کد خبر 6085220

دیگر خبرها

  • زباله‌های پلاستیکی نفس ایلام را بند آورده اند
  • برگزاری مراسم روز زمین پاک در ارومیه همزمان با روز جهانی زمین پاک
  • عوامل محیط زیستی، دلیل ۲۵ درصد مرگ و میر‌ها
  • روزی جهانی برای پاسداشت محیط زیست
  • پاکسازی محوطه گنجنامه همدان از زباله
  • هوای زمین را داشته باشیم
  • ما ریشه در زمین داریم
  • محیط زیست و پسماند از مهم‌ترین چالش های امروزی بشر است
  • ناگفته‌هایی از نجات یافتگان در کوهستان | طبیعت‌گردانی که با مرگ دست و پنجه نرم کردند
  • واکنش کنعانی به اقدامات ضد محیط زیستی رژیم اسرائیل