Web Analytics Made Easy - Statcounter

بار دیگر ده‌ها هزار نفر که اکثریت آنها را دانش‌آموزان تشکیل می‌دادند در بسیاری از شهرهای آلمان دست به تظاهرات زدند تا نگرانی خود را از آینده تغییرات اقلیمی و انفعال سیاست‌مداران در اتخاذ تدبیرهای موثر برای بهبود شرایط آب و هوا به نمایش بگذارند.

تظاهرات در برلین و تجمع اعتراضی در دروازه براندنبورگ به دلیل حضور گرتا تونبرگ، دانش‌آموز سوئدی مبتکر جنبش جمعه‌ها برای آینده، بیش از حرکت‌های اعتراضی در دیگر شهرهای آلمان مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفته می‌شود در تجمع برلین در آخرین جمعه ماه مارس بیش از ۲۵ هزار نفر شرکت کرده‌اند.

دانش‌آموز ۱۶ ساله سوئدی در جمع تظاهرکنندگان در برلین تاکید کرد که نسل جوان باید نسبت به آینده نگران باشد زیرا به گفته او نسل‌های قبلی در تلاش برای حفاظت از محیط زیست شکست خورده و ناکام مانده‌اند.

این فعال مدنی خواستار برخورد جدی و مسئولانه با نگرانی‌های جوانان شد و نسل‌های گذشته را به خاطر انفعال و ناکامی در رویارویی با بدترین فجایعی که بشر در تاریخ با آنها سر و کار داشته سرزنش کرد. او می‌گوید: «وقتی خطاب به بزرگترها می‌گوییم نگران آینده هستیم، آنها دستی به سرمان می‌کشند و می‌گویند، نگران نباش همه چیز درست می‌شود؛ اما ما باید نگران باشیم.»

مقابله با بحران از طریق ارتباط‌های شبکه‌ای

به گزارش تاگس‌شاو، وبسایت کانال یک تلویزیون آلمان، در کنار این فعال سوئدی، لوئیزا نوی‌باور، یکی از پیشگامان جنبش دانش‌آموزی آلمان نیز حضور داشت و در جمع تظاهرکنندگان سخن گفت: «نسل ما می‌تواند به این هرج و مرج اقلیمی پایان دهد.» دانش‌آموزان برای رسیدن به این هدف به ارتباط‌های جهانی خود از طریق شبکه‌های اجتماعی بسیار خوش‌بین هستند.

تجمع‌کنندگان در برلین معتقدند که یک چرخش رادیکال در سیاست‌های مرتبط با شرایط اقلیمی مورد نیاز است تا آینده آنها به یغما نرود. سونیا شولتز، وزیر محیط زیست دولت فدرال آلمان، از جنبش دانش‌آموزان پشتیبانی کرده و می‌گوید چه خوب است که این نسل به ظاهر غیرسیاسی حرف خود را به زبان می‌آورد.

او می‌گوید با این حرکت‌های اعتراضی بحث‌ها درباره ضرورت اقدام علیه تغییرات اقلیمی تقویت می‌شوند. وزیر محیط زیست در عین حال از دانش‌آموزان می‌خواهد که به تکلیف مدرسه نیز کم‌توجهی نکنند، زیرا به گفته او داشتن مدرک تحصیلی با نمره‌های خوب، برای فعالیت موثر در زمینه مقابله با تغییرات اقلیمی اهمیت دارد.

این مسئله که دانش‌آموزان به جای روز تعطیل از ساعت درس و کلاس برای رساندن صدای اعتراض خود به سیاستمداران استفاده می‌کنند، از نخستین روزهای آغاز جنبش جمعه‌ها برای آینده با انتقادهایی روبرو شده است.

یوهانس اشمید، مدیر فدراسیون حفاظت از کودکان ایالت نیدرزاکسن نیز از این که کودکان و نوجوانان که از راه‌های دموکراتیک برای پیشبرد اهداف خود استفاده می‌کنند استقبال کرده و در عین حال می‌گوید اکنون این وظیفه سیاستمداران است که این خواسته‌ها و اهداف را پیگیری کنند. او می‌گوید به راه انداختن یک موج با نادیده گرفتن تکالیف مدرسه بهترین راه برای بیان اعتراض نیست و بهتر این است که آزادی بیان دانش‌آموزان از خیابان‌ها به واحدهای آموزشی هدایت شود.

اعتراض‌های کوچک، حمایت‌های گسترده

در جریان تظاهرات در شهرهای مختلف آلمان یک مورد درگیری در شهر ینا نیز گزارش شده است. گفته می‌شود در این شهر یک مرد ۳۶ ساله به نوجوان ۱۷ ساله‌ای که در حال سخنرانی بوده حمله کرده و پس از سیلی زدن به او میکروفون را از دستش بیرون کشیده است.

مرد مهاجم در ادامه به تعدادی از جوانان که برای نجات سخنران وارد عمل شده بودند نیز حمله کرده است. ظاهرا او به پلیس گفته که سر و صدای زیاد نوجوانان معترض اعصابش را خرد کرده است. تا کنون درباره جراحت احتمالی نوجوانان مضروب خبری منتشر نشده است.

جنبش اعتراضی دانش‌آموزان با حمایت‌های گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی روبرو شده و از پشتیبانی بسیاری از نهادها و تشکل‌های زیست‌محیطی و برخی احزاب مهم آلمان مانند حزب سبزها نیز برخوردار است. جمعه دو هفته پیش دانش‌آموزان همزمان بیش از یک هزار و ۳۰۰ گردهمایی و تجمع اعتراضی در شهرها و کشورهای چهار گوشه جهان برگزار کردند.

افزون بر این چندی پیش بیش از ۱۲ هزار متخصص و کارشناس از آلمان، اتریش و سوئیس با امضای بیانیه‌ای با عنوان دانش برای آینده از جنبش اعتراضی دانش‌آموزان حمایت کردند. در این بیانیه تاکید شده که خواست دانش‌آموزان موجه و مستدل است چون اقدامات صورت گرفته برای حفاظت از آب‌وهوا، گونه‌های مختلف گیاهی و جانوری، جنگل‌ها، دریا و خاک تا کنون کافی و موثر نبوده و اکنون زمان عمل فرارسیده است.

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۶۱۵۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باشگاه خبرنگاران دانش آموزی پلیس افتتاح شد

به گزارش خبرگزاری مهر، سرهنگ علی همه‌خانی، معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی تهران بزرگ، با حضور در مراسم افتتاحیه باشگاه دانش آموزی خبرنگاران پلیس، ضمن اشاره به تاکید پلیس بر همکاری با اقشار مختلف جامعه، گفت: دانش آموزان بخش بزرگی از پیکره علم و دانش هستند و می‌توانند به عنوان حلقه ارتباطی میان خانواده، مدرسه و جامعه در مأموریت‌ها، به پلیس یاری برسانند.

سرهنگ همه خانی اظهار داشت: بی شک همگان اذعان داریم که امنیت یکی از ارکان اصلی رونق جوامع در همه عرصه‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و حتی فردی است، اما تولید این امنیت امری است بس گران که جز با مشارکت و همیاری میان پلیس، دستگاه‌های اجتماعی و خصوصاً مردم، روی نخواهد داد.

این مقام انتظامی با اشاره به فرمایشات رهبر معظم و فرزانه انقلاب، حضرت امام خامنه ای (مدظله العالی)، که امسال را سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نام گذاری کرده‌اند، بیان داشت: این نامگذاری خود تأکیدی است بر لزوم مشارکت مردمی در بخش‌های مختلف جامعه از تولید گرفته تا تعاون و پیشرفت در امور اقتصادی، سیاسی و اجتماعی، که امنیت پایدار نیز یکی از این مسائل مهم است.

وی تصریح کرد: در دورانی که اطلاع رسانی و آگاهی امری مهم برشمرده می‌شود و عصر، عصر ارتباطات است، نهاد یا ارگانی که از دستیابی به اخبار و اطلاعات دور باشد و جا بماند، فرصتی را برای رشد و تعالی نداشته و از چرخه رشد باز می‌ماند.

سرهنگ همه خانی افزود: دانش آموزان، بخش بزرگی از پیکره علم و دانش اند و از آن بیشتر اینکه می‌توانند در این عصر که ارتباطات و آگاهی حرف اول را در همه زمینه‌ها می‌زند، به عنوان نگاه خارج از گود به جریانات، اتفاقات و حوادث جامعه نگاه کرده و به دور از هر گونه سوگیری این جریانات را به تحلیل بکشند و نتیجه آن را برای جامعه آینده به یادگار بگذارند.

وی ادامه داد: دانش آموزان امروز، مردان و زنانی در آینده می‌شوند که می‌توان با تکیه بر نیروی عظیم آنها آینده هر جامعه‌ای را ساخت و پیش برد.

معاون اجتماعی پلیس پایتخت، اظهار داشت: ارتباط دانش آموزان در سه حوزه خانواده، مدرسه و جامعه این پتانسیل را دارد که همچون حلقه ارتباطی میان آنها عمل کرده و با آگاهی از وضعیت این سه بخش اطلاعات را جمع آوری و پس از تحلیل به عنوان اخبار صحیح و دانش روزانه به دیگر بخش‌ها منتقل کند.

وی تصریح کرد: در این میان دانش آموزان خبرنگار پلیس به عنوان سرمایه اجتماعی به بهترین نحو می‌توانند در نقش حلقه اطلاع رسانی و ارتباطی میان ارگان‌ها و نهادها خصوصاً پلیس و مردم عمل کرده و مسئولان حوزه امنیت و تأمین آرامش را به شهروندان پیوند بزنند؛ می‌دانیم که امنیت و تأمین آرامش مردم جامعه بدون مشارکت و همکاری آحاد جامعه که بنیادی‌ترین و زیربنایی‌ترین آن کانون گرم خانواده است، میسر و ممکن نیست و پلیس همواره سعی در جلب مشارکت و حمایت مردم دارد.

سرهنگ همه خانی بیان داشت: بر همین اساس است که پلیس به عنوان حافظ و تثبیت کننده امنیت تلاش دارد با ایجاد ارتباط میان خود و مردم، مشارکت اجتماعی آنان را به دست آورده و این امر محقق نمی‌شود مگر با همیاری و حضور لایه‌های آینده ساز جامعه که همانا دانش آموزان هستند؛ این قشر از جامعه که بنابر قول بزرگان جامعه به عنوان آینده سازان این مرز و بوم هستند، با حضور در سطوح عالی مشارکت‌های اجتماعی و برقراری ارتباط میان مسئولان و متولیان امنیت و مردم، به عنوان عنصر ارتباطی و مشارکتی پلیس و جامعه عمل کنند.

معاون اجتماعی فاتب، عرصه ارتباطات و اطلاع رسانی را در دنیا، فضایی مهم برشمرد و تاکید کرد: از این رو، فرماندهی انتظامی تهران بزرگ، در راستای تدابیر فرمانده انتظامی کل کشور و با همکاری آموزش و پرورش شهر تهران، با هدف شناسایی و ساماندهی دانش آموزان علاقمند به حرفه خبرنگاری و فعالیت‌های رسانه‌ای، اقدام به افتتاح و تأسیس باشگاه خبرنگاران دانش آموزی کرده تا ضمن زمینه سازی برای کاهش جرایم و آسیب‌های اجتماعی بتوانند به پلیس در برقراری تعامل و مشارکت با اقشار مختلف جامعه به پلیس یاری برسانند.

سرهنگ علی همه خانی، در پایان بیان داشت: خوشبختانه، دانش آموزان، افراد مستعد و با هوشی هستند که در واحدهای خبری محلی و دانش آموزی پا به پای خبرنگاران با سابقه و با دقت نظر و ظرافت در امر خطیر اطلاع رسانی فعالیت داشته باشند و نقطه عطفی برای دستیابی به اهداف عالی کشور باشند.

کد خبر 6086697 فاطمه کریمی

دیگر خبرها

  • تغییرات اقلیمی بحران جدیدی برای بناهای تاریخی ایجاد کرده است
  • زیر تیغ
  • آخرین تحولات اوکراین| تصمیم برلین برای عدم ارسال موشک‌های تاروس به کی‌یف تغییر نکرده است
  • ادامه سرکوب اعتراض ضد صهیونیستی در آمریکا
  • ۸۰۰ هزار مهاجرت به استان‌های شمالی کشور طی دو سال اخیر
  • تظاهرات اعتراض‌آمیز علیه سفر رئیس جمهور آلمان به ترکیه
  • شکایت معلمان آلمانی از تشدید خشونت‌ها در بین دانش آموزان
  • ناپایداری آب شرب در سرزمین آب‌ها/ تغییرات اقلیمی از عوامل چالش کمبود منابع پایدار آب در لرستان
  • باشگاه خبرنگاران دانش آموزی پلیس افتتاح شد
  • چین اتهام جاسوسی در آلمان را رد کرد