Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیروت- ایرنا- 'عباس خامه یار' نویسنده و پژوهشگر ارشد غرب آسیا تاکید کرد که با توجه به نقش برخی سران عرب در ارتباط با تحولات اخیر منطقه آنان باید به پرسش های زیادی در این زمینه پاسخ دهند.

وی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در بیروت افزود: اکنون به دنبال کنار رفتن غبار از تحولات در غرب آسیا این پرسش مطرح است که زمینه ساز رویدادهای تلخ سال های اخیر و وقوع جنگ های طایفه ای، مذهبی و قومی در جای جای آن و برخی کشورهای عرب چه کسانی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پژوهشگر ارشد سیاسی تحولات غرب آسیا به تحولات اخیر در ارتباط با فلسطین اشغالی و طرح معامله قرن و عادی سازی روابط و آنچه پیرامون معامله قرن یا بیانیه بالفور 2 صورت می گیرد، اشاره کرد و ادامه داد که سران برخی از کشورهای عربی اکنون باید به این پرسش پاسخ دهند که سفرها و گفت و گوهای پشت پرده و آشکار با صهیونیست های کودک کش را چه کسانی آغاز و باب کرده و چه کسانی قبح ارتباط با این رژیم غاصب را از بین بردند؟.
خامه یار افزود: باید این پرسش را نیز مطرح کرد که کارخانه تکثیر ویروس تکفیر در کدام کشورهای عربی قرار دارد که اینگونه به دنبال گسترش کاشت بذرهای کینه و نفرت در جای جای منطقه و کشورهای آن است.
وی تاکید کرد: اکنون با توجه به روشن شدن برخی مسائل پشت پرده باید پرسید که چه کسانی این سم مهلک را به جان مسلمانان تزریق کردند و ادبیات آتش زدن ، گردن زدن و زنده زنده سوزاندن انسان ها و یا انداختن آنان از بلندی را در برخی کشورهای منطقه باب کردند.
** پرداخت فاکتورهای کلان توطئه در منطقه
مولف کتاب ایران و اخوان المسلمین، عوامل همگرایی و واگرایی تصریح کرد: اکنون باید پرسید که چه کسانی فاکتورهای کلان اجرای این توطئه ها را در منطقه پرداخت و برای آن جشن های پرهزینه شمشیر در جده ، ریاض و برخی کشورهای عربی برگزار کردند و اساسا این پرداخت ها از جیب چه کسانی سرقت و پرداخت شد.
به عقیده خامه یار، باید پرسید که سوریه را برای سرقت جولان آن چه کسانی 9 سال دچار بحران کردند و چه کسانی اینگونه این کشور را تضعیف و این تمهیدات را برای رسیدن به برخی نتایج مانند تصمیم درباره جولان ایجاد کردند و یا در عراق چه کسانی ارتش این کشور را با این مشکلات روبه رو کردند.
وی افزود: چه کسانی طرح های سایکس – پیکو 2 و تجزیه جهان اسلام را طراحی، پشتیبانی و اجرا کردند و با پشتوانه سیاسی و اقتصادی و نظامی چه کشورهایی این همه اقدامات انجام شد و در کنار آن یمن را چه کسانی این گونه تکه تکه کردند و یا لیبی را به چنین روز انداختند.
 
** واگرایی آشکار سران عرب با ملت های خود
عضو هیات مدیره بنیاد اندیشه اسلامی تاکید کرد که اجلاس سران اتحادیه عرب در تونس در حالی برگزار شد که دولت های عربی عضو آن در بدترین شرایط سیاسی ، اجتماعی و اقتصادی بسر می برند و یک واگرایی آشکار و بی سابقه را با ملت های خود تجربه می کنند.
خامه یار توضیح داد که شرایط بسیار ویژه متبلور در شکل گیری و شکل دهی معامله قرن با انتقال سفارت آمریکا به قدس شریف و تائید و انضمام سرزمین سوری جولان به رژیم صهیونیستی بر خلاف قطعنامه های سازمان ملل شروع شد و قبل از آن نیز با برداشتن گام های عملی عادی سازی روابط با رژیم تل آویو توسط برخی کشورهای عربی و یهودی سازی هویت فلسطین اشغالی شکل گرفت.
وی با یادآوری اینکه امروز جهان عرب با دو صحنه مختلف روبه رو است ، گفت که اجلاس سران اتحادیه عرب در تونس در یک سالن مجلل آکنده از دروغ، نفاق و تجمع بسیاری از ورشکستگان سیاسی با صحنه گردانی عده ای از سران آن تحت حمایت امریکایی ها درصدد تفنن برای فرار از واقعیت های گریبانگیر ملت های خود هستند، به تازگی سیاست فرار به جلو را در پیش گرفته اند.
 
** اجلاس واقعی جهان عرب تحولات در خیابان های کشورهای عرب است
عضو هیات مدیره بنیاد اندیشه اسلامی همچنین ادامه داد: از سوی دیگر ما با صحنه کف خیابان ها در فلسطین اشغالی، اردن، مراکش ، الجرایز ، تونس ، سودان و بسیاری از کشورهای عربی روبه رو هستیم .
وی تصریح کرد: مردم در کشورهای مزبور با حضور میلیونی همه روزه درصدد اعتراض به استبداد هستند و با توجه به همزمانی این اجلاس با یکمین سال برگزاری راهپیمایی بازگشت و روز زمین و اقدام های ننگین واشنگتن درباره جولان اعتراض ها دامنه وسیع تری به خود گرفته و تظاهرات گسترده تری همزمان با این اجلاس در تونس برگزار شد که می توان گفت با این اقدام اجلاس مزبور را نامیمون و نامبارک دانستند.
این پژوهشگر ارشد سیاسی غرب آسیا تاکید کرد ، باید گفت که اجلاس واقعی همین خیابان های و جوانانی هستند که اینگونه در صحنه با وجود سرکوب حضور پررنگ داشته و نسبت به حرکت های خلاف سران خود اعتراض می کنند.
 
** شروط سوریه برای بازگشت به اتحادیه عرب
خامه یار به حمایت اجلاس سران عرب در تونس از راه حل سیاسی بحران سوریه اشاره کرد و ادامه داد که گویا شرکت کنندگان در این اجلاس فراموش کرده اند که آنان 9 سال پیش با اخراج باطل و ناباورانه سوریه از اجلاس ها خود سبب تشدید بحران در این کشور شدند.
به گفته وی ، عده ای از سران این کشورها که اکنون دستشان تا مرفق به خون هزاران سوری آغشته بوده در این اجلاس متاسفانه تلاش کردند تا به گونه ای وانمود کنند که گویا سوریه در حال بازگشت به اتحادیه عرب است.
نویسنده کتاب بازی سرنوشت توضیح داد:باید در نظر داشت این سوریه است که با بازگشت به اتحادیه عرب به اعضای آن شرافت و اعتبار می بخشد.
وی با یادآوری اینکه از دیدگاه برخی این اتحادیه شرافت ناپذیر است، افزود: اتحادیه عرب باید برای بازگشت بشار اسد رئیس جمهوری سوریه به آن فرش قرمز در برابر وی پهن و خواستار بازگشت سوریه به آن باشد.
 
** سوریه به نمایندگی از اعراب در برابر تروریست ها ایستاد
خامه یار تاکید کرد: اکنون با توجه به چنین پیشینه ای باید گفت که اتحادیه عرب چیزی ندارد که به شموخ ، شکوه و فخر سوری ها بیفزاید و باید گفت که این سوری ها بودند که به نمایندگی از جهان عرب شجاعانه ، دلیرانه و با فداکاری های بسیار زیاد و تاریخی با تروریسم و تکفیرها مبارزه کردند و از این میدان سربلند و سرافراز خارج شدند و این اتحادیه شکست خوردگان و توطئه گران عرب است که نیاز به ترحم دارد.
وی یادآورشد: امروز این اتحادیه عرب است که باید از سوریه مقاوم کسب اعتبار کند یا به عبارتی این اتحادیه نیاز به ترحم دارد و باید از دمشق کسب اعتبار کند. اکنون باید سوریه برای بازگشت به اتحادیه عرب برای آن شروط و شرایط زیادی را مطرح و بازگشت خود را مشروط به اجرای عوامل متعدد کند.
عضو هیات مدیره بنیاد اندیشه اسلامی همچنین ادامه داد که ملت های منطقه بیدار شده اند و اجازه نخواهند داد تا بار دیگر نفاق افکنی و ریاکاری ها تکرار شود و خاطرات 9 سال گذشته بر ذهن جهان عرب و ملت های اسلامی کاملا نقش بسته است و این بار ملت های منطقه انتقام سختی در آمران و عاملان جریان های اخیر در منطقه خواهند گرفت.
به عقیده خامه یار،تاریخ تحولات منطقه را باید خودمان بنویسیم و اجازه ندهیم تا دیگران از نوشتن تاریخ از ما سبقت گرفته و تصمیم بگیرند و برای ما تاریخ بنویسند و بر اساس نگاه خود آنرا نوشته و تحریف کنند .
وی افزود: تاریخ سال های اخیر کشورهای منطقه بسیار عبرت آموز و عبرت آمیز بوده و برای آینده ملت های منطقه بسیار مهم و سرنوشت ساز است و باید این تاریخ را ما خودمان بنویسیم و مستند در اختیار نسل های آینده قرار دهیم .
پژوهشگر سیاسی ارشد منطقه همچنین با یادآوری اینکه آنچه در سال های گذشته اتفاق افتاد، یک مقطع بسیار زشت از عملکرد و دستاوردهای رژیم های حاکم بر این کشورها به شمار می رود، تاکید کرد: برخی از آنان در دو روز گذشته با ریاکاری تمام در سالن اجلاس سران در تونس گردهم آمدند و به دنبال فرار از واقعیت ها بودند و فرار به جلو آنان نتیجه ای نخواهد داشت و ملت های منطقه بیدار شده و دوران کنونی برخلاف نگاه های سنتی آنان است.
شبد**خاورم*1436*

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي ايران غرب آسيا اتحاديه عرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۸۳۸۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصفهان میزبان « دومین اجلاس مجمع گفتگوی همکاری آسیا ACD» است

به گزارش خبرنگار مهر، امیر کشانی شامگاه سه‌شنبه در نشست خبری با بیان اینکه شهر تاریخی اصفهان از دهم تا دوازدهم اردیبهشت ماه سال جاری میزبان دومین اجلاس مجمع گفتگوی همکاری آسیا ACD خواهد بود، اظهار داشت: در سال‌های اخیر متأسفانه ارتباطات تجاری اتاق‌های بازرگانی کشور مورد توجه نبوده است و از این رو تلاش کردیم ارتباطات بین‌المللی اتاق مورد توجه قرار گیرد و سعی می‌کنیم میزهای مشترک بین شهرهای آسیایی داشته باشیم.

وی با بیان اینکه سعی کردیم سریع برای برگزاری اجلاسی بین‌المللی در این سطح سریع آمادگی پیدا کرده و رشدی برای اتاق اصفهان ایجاد کنیم، خاطرنشان کرد: هیأت‌های مهمی از اتاق‌های مجمع آسیایی در این اجلاس ۲ روزه مهمان اصفهان خواهند بود و فضای تجاری، اقتصادی و بین المللی شهر را تغییر خواهند داد.

رئیس اتاق بازرگانی استان اصفهان افزود: تلاش می‌کنیم که سطح اصفهان به عنوان یک شهر مهم آسیایی نشان دهیم و بسیار مهم است که این اتفاق خوب و پایدار در اصفهان بیافتد.

کشانی با اشاره به اینکه کشاورزی و امنیت غذایی، سرمایه گذاری، توسعه پایدار، گردشگری و فناوری و دانش بنیان از موضوعات مورد بحث در کمیسیون‌های مجمع ACD است، تصریح کرد: توسعه پایدار یکی از موضوعاتی است که به آن پرداخته می‌شود؛ اصفهان به لحاظ صنعتی رشد کرده اما بسیار به محیط زیست آن آسیب زدیم درحالی که بسیاری از مناطق جهان از ما صنعتی تر هستند اما این سطح از آلودگی زیست محیطی را نداشتند.

وی با بیان اینکه برگزاری این اجلاس بر محیط زیست اصفهان هم تأثیر خواهد داشت، اظهار داشت: بی تردید نمی‌توان گفت که برگزاری این اجلاس ۲ روزه همه مشکلات ما را رفع خواهد کرد امت می‌تواند تأثیر گذار باشد.

رئیس اتاق بازرگانی استان اصفهان تصریح کرد: کشور در شرایطی است که این ایام فشار زیادی متحمل شدیم و همواره نگران بودیم به هر دلیلی هیأت‌هایی فشار بیاورند که اجلاس تعلیق شود زیرا طی روزهای اخیر اصفهان در صدر اخبار دنیا قرار گرفت.

کشانی افزود: با وجود این، با قوت و قدرت تلاش می‌کنیم که این اجلاس بین‌المللی در شهر اصفهان به طور مطلوب برگزار شود زیرا در تهران نیز نمایشگاه اکسپو را داریم و مهمانان مس از بازدید نمایشگاه به اصفهان می آیند.

وی ادامه داد: تعدادی از مهمانان خارجی ما در سطح رؤسای اتاق‌ها و برخی از آنان اعضای هیأت رئیسه یا نایب رئیس و تعداد کمی هم به عنوان نماینده در اجلاس دو روزه حضور خواهند داشت ضمن اینکه در این اجلاس میزبان رؤسای ۲۵ اتاق بازرگانی کشور و اعضای هیأت رئیسه اتاق کشور خواهیم بود.‌

رئیس اتاق بازرگانی استان با بیان اینکه بی تردید اصفهان در آینده نیز میزبان اجلاس‌های دیگر نیز خواهد بود، گفت: اصفهان یک فرصت جهانی برای ایران است و در سه سال آینده چهره‌ای دیگری از این شهر خواهیم دید.

کشانی با اشاره به اینکه استانبول نخستین میزبان این اجلاس در سال ۲۰۲۱ بود، خاطرنشان کرد: استانبول بین شهرهای ترکیه شرایط ویژه دارد؛ اصفهان فرصت بی نظیر اقتصادی برای کشورمان خواهد بود و آنها که دل در گرو ایران دارند قطعاً باید به تقویت اصفهان کمک کنند.

وی با بیان اینکه هماهنگی‌های ویژه برای مباحث ترافیکی و امنیتی برگزاری این اجلاس دو روزه انجام شده است، اضافه کرد: این اجلاس در محل اتاق بازرگانی اصفهان با حضور نمایندگان ۳۰ کشور برگزار می‌شود؛ رودخانه زاینده رود نیز جاری است و مهمانان ما زاینده رود را جاری خواهند دید و تلاش شد جاری بودن زاینده رود به این اجلاس برسد.

در ادامه این نشست همچنین سعید ابراهیمی قائم مقام دبیر دومین اجلاس مجمع گفتگوی همکاری آسیا اظهار داشت: هدف از این اجلاس گفتگو بین کشورهای آسیا است که از ۴۶ کشور در این قاره، ۳۵ کشور عضو مجمع ACD هستند.

وی ادامه داد: از بین ۳۵ کشور عضو مجمع برای ۳۲ کشور دعوتنامه رسمی ارسال کردیم و پیگیری‌ها از طریق دفاتر وزارت‌خارجه و سفارتخانه‌ها انجام شد.

به گزارش خبرنگار مهر، مجمع گفتگوی همکاری آسیا Asia cooperation dialogue با هدف ارتقای همکاری و همگرایی منطقه‌ای بین دولت‌ها و سازمان‌های منطقه‌ای آسیا در ژوئن ۲۰۰۲ در چاآم تایلند تأسیس شد و هم اینک ۳۵ کشور در آن عضویت دارند.

ایران در ژوئن ۲۰۰۴ به این مجمع پیوست و در سال ۲۰۰۹ به عنوان کشور پیشگام همکاری فرهنگی انتخاب شد. در حال حاضر ریاست این مجمع بر عهده ایران است.

کشورهای بحرین، بنگلادش، بروئنی دارالسلام، کامبوج، چین، هند، اندونزی، ژاپن، کره جنوبی، لائوس، مالزی، میانمار، پاکستان، فیلیپین، قطر، سنگاپور، تایلند، ویتنام، قزاقستان، کویت، عمان، سیریلانکا، بوتان، مغولستان، امارات، روسیه، عربستان، تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان، افغانستان، ترکیه، نپال و فلسطین عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا ACD هستند.

کد خبر 6087032

دیگر خبرها

  • اجلاس روسای FIU کشورهای عضو بریکس در کشور روسیه برگزار شد
  • اصفهان؛ میزبان دومین اجلاس مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا
  • ظرفیت تجارت ایران و آفریقا به ۱۰ میلیارد دلار می‌رسد
  • اصفهان میزبان « دومین اجلاس مجمع گفتگوی همکاری آسیا ACD» است
  • پیش بینی دولتمرد حسن روحانی از وضعیت اقتصادی؛ سال سختی پیش‌رو است
  • احمدیان اهداف سفرش به روسیه را تشریح کرد
  • رییس جدید کمیته تخصصی هواشناسی و علوم جوی آیورا منصوب شد
  • دبیر شورای عالی امنیت ملی به روسیه می‌رود/ علت چیست؟
  • درخواست خصمانه بروکسل علیه تهران در آستانه اجلاس اتحادیه اروپا
  • نشست «دبیران شوراهای امنیت ملی کشورهای عضو بریکس» برگزار می‌شود