Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، همانطور که در بخش اول این گزارش اعلام کردیم، نمایشگاه ژنو یکی از مهم‌ترین رویداد‌های صنعت خودرو محسوب می‌شود که هرساله در ژنو، قلب سوئیس برگزار شده و می‌توان گفت: تمامی خودروسازان مشهور از سراسر جهان در آن حضور پیدا می‌کنند.

این نمایشگاه امسال از تاریخ ۷ تا ۱۷ مارس برپا شد و مانند همیشه میزبان ابرخودرو‌های پرقدرت، طرح‌های مفهومی بی‌نظیر و حتی خودرو‌هایی ساده، اما مفید و کاربردی بود که در ادامه به بهترین و بدترین آن خواهیم پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با بخش دوم این گزارش با ما همراه باشید:

بهترین – مورگان پلاس ۶

مورگان پلاس ۶ از آن مدل‌هایی است که هر عاشق خودرویی را شیفته خود می‌کند. ترکیبی بی‌نظیر از طراحی کلاسیک و فناوری‌های نوین که نوستالژی را برای بازدیدکنندگان نمایشگاه ژنو زنده کرد. این مدل از پیشرانه توربوشارژ ۳.۰ لیتری با ۶ سیلندر خطی بهره می‌برد که ۳۳۵ اسب بخار قدرت دارد و ۵۰۰ نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کند. پیشرانه به همراه جعبه دنده هشت سرعته خودکار تولید شرکت بی‌ام‌و است. هرساله تنها ۳۰۰ نسخه از مورگان پلاس ۶ تولید می‌شود و قیمت آن نیز ۱۰۲ هزار و ۶۷۰ یورو اعلام شده است که مشتریان قدیمی با خرید آن می‌توانند خاطرات دهه‌های جوانی خود را در جاده‌های سرسبز اروپا زنده کنند.

بدترین – طرح مفهومی اسمارت فوریز پلاس

جالب است که یکی از بدترین مدل‌های نمایشگاه ژنو امسال مربوط به گروه خودروسازی دایملر است. فوریز پلاس هیچ چیز جدیدی ارائه نمی‌دهد و یک نسخه از فوریز معرفی شده در نمایشگاه سال گذشته پاریس محسوب می‌شود. تنها بروزرسانی این مدل سقف فابریک جمع‌شونده آن است که دستاورد مهمی به شمار نمی‌آید. جدا از ظاهر جالب و گول زننده آن، اسمارت فوریز پلاس ویژگی‌های جدیدی ندارد و یک مدل تکراری است که هدفی پشت آن نیست.

بهترین - پوریتالیا برلینتا

تنها از نام این مدل می‌توان اصالت ایتالیایی آن را حدس زد. شرکت پوریتالیا سال ۲۰۱۵ نمونه اولیه برلینتا را تولید و حال بعد از ۴ سال تلاش، نسخه نهایی این مدل به بهترین شکل ممکن تولید شده و در ژنو به نمایش در آمده است. این مدل در کنار اصالت ایتالیایی، اصالت نمایشگاه ژنو را هم با خود دارد، یک خودرو قدرتمند، با طراحی چشم‌نواز و هیبریدی که نگاه بزرگی به آینده دارد. یک پیشرانه ۵.۰ لیتری هشت سیلندره در جلو و یک پیشرانه الکتریکی در محور عقب خودرو در مجموع ۹۶۵ اسب بخار قدرت تولید می‌کنند. طراحی ظاهری و داخلی جذاب و قابلیت‌های رانندگی هوشمند از دیگر ویژگی‌های این مدل هستند. پوریتالیا تنها ۱۵۰ نسخه از برلینتا را خواهد ساخت که هرکدام ۵۵۳ هزار یورو قیمت دارند.

بدترین – طرح مفهومی سابارو ویزیو آدرنالین

سابورا آدرنالین مانند اسمش خیلی هیجان انگیز نیست، این مدل از طراحی خوبی بهره‌نمی‌برد و همین مورد موجب می‌شود تا به‌سختی نام طرح مفهومی آن مورد قبول واقع شود. طرح مفهومی باید چیز جدیدی برای ارائه داشته باشد و چشمان مخاطب را به خود درگیر کند، اما طراحی زشت سابورا آدرنالین به زودی تو ذوق می‌زند و باعث می‌شود بازدیدکنندگان به راحتی از کنار آن عبور کنند. سابارو یکی از بهترین شرکت‌های فعلی خودروسازی در جهان است و ویزیو آدرنالین نیز نمونه بعدی کراس‌ترک این شرکت محسوب می‌شود، به همین دلیل بهتر است طراحان این مدل قبل از آن که دیر شود، ظاهری نو و جذاب‌تر به این خودرو بدهند تا ذهنیت مثبت موجود از سابارو خدشه‌دار نشود.

بهترین – طرح مفهومی گلدن ساحارا ۲

قطعا این مدل مناسب استفاده روزانه نیست و طرحی خاص محسوب می‌شود که بیشتر برای کلکسیون دار‌ها جذابیت دارد، اما اگر شما آدمی اهل دلی هستید می‌توانید این مدل را به خیابان آورده و همه را به خود خیره کنید. گلدن ساحارا از آن دسته از خودرو‌هایی است که طراحی کلاسیک و گاهی عجیبشان جلب توجه می‌کند و به طرز عجیبی به دل می‌نشیند. این مدل در واقع یک طرح قدیمی است که در زمان خود نیز شهریت زیادی داشت و به ویژگی رانندگی خودمختار مجهز بود که هنوز هم نکته‌ای شگفت انگیز است، این مدل به طور قطع از مدل‌های خودران برقی و کوچک امروزی بسیار جذاب‌تر است. چرخ‌های نوری شرکت Goodyear نیز زیبایی این مدل را بیش از پیش کرده، شاید این مدل را به زودی در فیلم‌های هالیوودی دیدیم.

بدترین – رینسپید اسنپ

این روند به یک عادت تبدیل شده که هر چندسال یک بار یک خودروساز به سراغ دانشگاهی می‌رود و در حرکتی نمایشی از دانشجویان آن می‌خواهد که خودرویی متفاوت را طراحی و ارائه دهند. بعد از مدتی تعداد زیادی از طرح‌های گرافیکی تهیه شده توسط دانشجویان منتشر می‌شود که در آن خودرو‌هایی شیشه‌ای بر روی چهار چرخ در حال حرکت‌اند و این قرار است آینده صنعت خودروسازی باشد. در زیر این تصاویر نیز چند پاراگراف بی‌معنا از ویژگی‌های آن مدل نوشته شده که کاربردی نیستند و درنهایت این ظرح‌ها به زودی فراموش می‌شوند. اما شرکت سوئیسی تیونر رینسپید یک قدم بیشتر برداشته و چنین طرحی را تولید کرده و برای اولین بار در نمایشگاه CES مدل اسنپ را معرفی کرد. اسنپ در نمایشگاه ژنو نیز به نمایش در آمده، اما هنوز هم هدف از تولید آن مشخص نیست و قرارهم نیست تحولی در صنعت خودروسازی ایجاد کند. بهتر است این مدل را نادیده گرفته و از کنار آن عبور کنیم.

بهترین – راف CTR

زمانی که یک خودرو قدیمی را بازسازی می‌کنید، اگر کارتان را به‌دقت انجام ندهید تمام تلاشتان بیهوده خواهد بود. راف CTR از آن دسته از مدل‌هایی است که به درستی بازسازی شده و همه را شیفته خود ساخته است. به طور کلی شرکت‌هایی مانند Singer و Emory Motorsport با بروزرسانی و اضافه نمودن ویژگی‌های جدید به خودرو‌های قدیمی مانند پورشه کسب درآمد می‌کنند، اما در راف CTR، بدنه و شاسی جدیدی از فیبرکربن تولید شده که خودرو را بسیار سبک می‌کند و این مدل را صرفا از یک خودرو بازسازی شده خارج می‌نماید. ظاهر دهه هشتادی پورشه ۹۱۱ به همراه پیشرانه ۳.۶ لیتری شش سیلندر خطی با ۷۰۰ اسب بخار قدرت که بر روی بدنه سبک عملکردی عالی دارد، این مدل را به یکی از بهترین خودرو‌های نمایشگاه ژنو ۲۰۱۹ تبدیل می‌کند.

بدترین - هیسپانو سویزا کارمن

شرکت اسپانیایی هیسپانو سویزا سال‌ها است که از دوران اوج خود فاصله گرفته و مدیران این شرکت در سال‌های اخیر تنها با عرضه چند مدل محدود در نمایشگاه‌های مختلف تلاش می‌کنند تا نام هیسپانو سویزا را زنده نگه دارند، اما این شرکت برنامه متفاوتی برای نمایشگاه ژنو داشت و طبق اعلام این شرکت، قرار بود از یک ابرخودرو لاکچری رونمایی شود، این اتفاق هم افتاد، اما اولین چیزی که با دیدن این خودرو به چشم می‌آید طراحی بسیار بد آن است. اگر قرار باشد هیسپانو سویزا به صنعت خودروسازی بازگردد، باید محصولات بهتری را طراحی و تولید کند. البته کارمن از نظر فنی ویژگی‌های قابل قبولی دارد، این مدل تمام الکتریکی ۱۰۰۵ اسب بخار قدرت دارد و با یک شارژ ۴۰۰ کیلومتر را طی می‌کند. کارمن قیمت بالایی نیز دارد و خریداران برای خرید آن باید ۱.۵ میلیون یورو هزینه پرداخت کنند. اما به نظر نمی‌رسد تعداد زیادی حاضر باشند برای خودرویی با این طراحی زشت، ۱.۵ میلیون یورو هزینه پرداخت کنند.

گزارش از عبدالله مطیع

بیشتر بخوانید: قسمت اول؛ بررسی نمایشگاه خودرو ژنو/ معرفی بهترین و بدترین مدل‌های رونمایی‌شده +تصاویر

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: فناوری اتومبیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۸۳۸۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از نخستین «موتور شش سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت



به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دکتر دهقانی در مراسم رونمایی از این موتور با اشاره به توانمندی دانش‌بنیان‌ها در طراحی، تولید و بهینه‌سازی قوای محرکه افزود: قوای محرکه در حجم بالا با سوخت بنزین، یکی از انواع قوای محرکه است که در بسیاری از انواع خودروها، متناسب با نیاز صنایع راهبردی کشور کاربرد دارد. این یک نیاز کاملاً راهبردی است که کشور اهمیت آن را دریافته و شرکت‌های مختلف در مسیر بومی سازی و تولید آن گام برداشته‌اند.

یک شرکت دانش‌بنیان متشکل از چندین متخصص و عضو هیئت علمی برترین دانشگاه‌های ایران و سراسر جهان در مسیر بومی سازی این موتور گام برداشته و امروز به موفقیتی چشمگیر دست یافته‌اند.

۴۰ نفر از برجسته‌ترین دانشگاهیان مطرح در عرصه ملی و بین‌المللی با طرح‌ریزی یک برنامه عمیق ۴ ساله، در مسیر اکتساب فناوری‌های یکی از شناخته‌شده‌ترین و پرکاربردترین موتور‌های شش سیلندر گام گذاشتند و امرز موفق شدند که نمونه بومی‌سازی شده این موتور را با کیفیتی بالا و منطبق با روزآمدترین استانداردها، طراحی، تولید و آزمون کنند.

دکتر دهقانی، مهم‌ترین دستاورد شرکت‌های دانش‌بنیان را اثبات توانمندی کشور در توسعه فناوری ساخت انواع قوای محرکه متناسب با نیاز کشور و نیز امکان توسعه و بهینه‌سازی آنها دانست و افزود: امروز توانمندی تولید موتور شش سیلندر بنزینی خورجینی با حجم ۴۰۰۰ سی‌سی که موتوری راهبردی بوده و دارای کاربری‌های متنوع صنعتی، تفریحی و نظامی است، در این مجموعه دانش‌بنیان به اثبات رسید و امیدوارم این جریان قوی که در این شرکت و سایر شرکت‌های دانش‌بنیان به راه افتاده است، با قوت ادامه پیدا کند و به زودی تولید انبوه و استفاده از این تولیدات را در کاربری‌های خاص خود نظاره‌گر باشیم.

رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به این‌که فناوری‌های موتور، جزو راهبردی و کلیدی‌ترین دانش‌ها و فناوری‌ها جای دارند و سرریز این فناوری‌ها می‌تواند به توسعه و ساخت محصولات دیگری منجر شود، ادامه داد: وقتی یک شرکت از توانمندی طراحی، ساخت و ارتقای قوای محرکه‌ای با این حجم، کیفیت و سطح استاندارد برخوردار است، در واقع به سرمایه ارزشمند دانش فنی دست یافته است که به مراتب از خود محصول ارزشمندتر است و قابلیت تسری به دیگر بخش‌های صنعت خودروسازی را دارد و می‌تواند زمینه‌ساز تولید و توسعه محصولات ارزشمند دیگری شود.

وی به حمایت جدی معاونت علمی از کسب دانش فنی و تولید محصولات فناورانه حوزه حمل و نقل و به طور خاص ساخت انواع قوای محرکه، اشاره کرد و ادامه داد: معاونت علمی به عنوان پشتوانه اصلی این شرکت، سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه را بر عهده گرفته و در دیگر حمایت‌ها که از جنس دانشی است مانند دسترسی به فناوری‌های خاص دنیا، همراه این مجموعه دانش‌بنیان بوده است.

پژوهشکده فناوری‌های راهبردی شهید رضایی دانشگاه صنعتی شریف که در زمینه پژوهش‌ها و کسب دانش فنی، ارتباط میان صنعت و دانشگاه و بومی‌سازی فناوری‌های کلیدی و راهبردی فعالیت دارد، طراحی و تولید موتور شش سیلندر بنزینی را با توجه به نیاز صنایع کشور آغاز کرده است.

به طور میانگین نیاز بخش دفاعی کشور به این قوای محرکه حدود ۱۰ هزار خودرو است و با در نظر گرفتن نیاز سایر حوزه‌ها این ظرفیت به ۳۰ هزار عدد نیز می‌رسد و پژوهشگاه شهید رضایی با ورود به توسعه دانش فنی بومی قوای محرکه، مطالعه و کار بر روی خودرو‌های تاکتیکی و آفرود را آغاز کرد.

در این طرح، ضمن الگوبرداری از بیش از ۱۳۰ موتور بنزینی، دستاورد ۱۳ سازنده نامی موتور در سطح جهانی مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت و در نهایت موتور مبنای ۴هزار سی‌سی شش سیلندر، برای بومی سازی انتخاب و پس از یک کار تحقیقاتی و فناورانه چهار ساله، نخستین نمونه از این موتور با رویکرد اثبات توانمندی تولید داخل طراحی و ساخته شد.

متخصصان در این طرح موفق شدند به ۴۵ درصد دانش فنی بومی ساخت موتور دست پیدا کنند و ۱۰ بخش اصلی موتور با موفقیت کامل مهندسی معکوس شد. از اقدامات این گروه تحقیقاتی و فناور می‌توان به طراحی و ساخت قطعات با دقت ۹ میکرون، شبیه سازی، طراحی سامانه راهگاهی و قالب‌های بلوک چدنی، طراحی ساخت محور بلوک موتور، ساخت بلوک آلومینیومی موتور خورجینی برای اولین بار در کشور، ساخت میل لنگ موتور خورجینی با استحکام تسلیم ۸۰۰ مگاپاسکال، ساخت میل بادامک موتور خورجینی و ساخت شاتون موتور خورجینی با یکی از بهترین انواع مواد اولیه و مبتنی بر دانش روزآمد متالوژی اشاره کرد.

دیگر خبرها

  • چگونه بهترین شرکت طراحی سایت را انتخاب کنیم؟
  • رونمایی نخستین «موتور ۶ سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت
  • رونمایی از نخستین «موتور شش سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت
  • مست عشق و حواشی یک پوستر
  • محرومیت بهترین داور زن فوتبال جهان
  • معرفی دو زنجیره ارزش در غرفه استانداری خوزستان در نمایشگاه اکسپو
  • انتخاب بهترین شرکت ساخت ویلا
  • رونمایی از کوچک‌ترین مدل هوش مصنوعی مایکروسافت
  • راه اندازی نخستین هنرستان جوار صنعت در شهرستان البرز
  • راه اندازی هنرستان‌های جوار صنعت سرعت می‌گیرد