Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-25@15:14:00 GMT

۱۳ فروردین با دورهمی در زیر سقف هم بِدر می شود

تاریخ انتشار: ۱۳ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۸۷۲۰۲

۱۳ فروردین با دورهمی در زیر سقف هم بِدر می شود

به گزارش ایرنا سیزده بدر امسال تا حدود زیادی متفاوت است زیرا در شرایطی که عده ای از هموطنان در استان های غربی و جنوب غربی با میهمان ناخوانده ای با عنوان «سیل» دست و پنجه نرم می کنند و شرایط جوی هم در بقیه استان ها نامناسب است؛ نه مردم نوع دوست حس و حال شادی دارند و نه فضا برای طبیعت گردی فراهم است؛ بر همین اساس دورهمی در خانه ها شیوه ای منطقی برای سپری کردن سیزدهمین روز فروردین به نظر می رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اگرچه برخی ها خانه باغ یا حداقل فضای مناسبی در طبیعت برای سپری کردن سیزده بدر دارند اما به نظر می رسد که بیشتر آیین های باستانی این روز ارتباط چندانی با مکان ندارد و در خانه و حیاط هم می توان حلقه های همبستگی این روز را تشکیل داد.
سیزده بدر در حقیقت جشن بدرقه نوروز و‌ از رسوم ماندگار اقوام ایرانی است که با پایان ایام تعطیلات نوروز با بجا آوردن آداب مختلفی برگزار می شود؛ سفره 13 بدر مردم این استان هم جلوه خاصی دارد و بیشتر غذاهای چهارشنبه سوری از دولمه برگ مو و کلم گرفته تا کوفته و سبزی پلو در این سفره جا خوش کرده است.
بازی های بومی محلی چون پله دسته و آرادا قالدی /وسطی/ بیشتر از هر صحنه ای در سیزده بدر مردم آذربایجان غربی رواج دارد که در صورت قطع شدن بارندگی در حیاط خانه ها یا محوطه مجتمع های مسکونی نیز قابل اجراست.
آب پاشی به روی یکدیگر نیز از دیگر آیین های 13 بدر در روستاهای ارومیه بوده که امروزه کم رنگ تر شده است؛ به اعتقاد مردم این منطقه آب پاشیدن به روی یکدیگر در سیزده بدر، مایه خیر و برکت و بارش باران و ‌پرآبی می باشد.
از برنامه های دیگر این روز گره زدن ساقه سبزه هایی است که چندین هفته قبل برای سال نو توسط زنان خانه رویانده شده است؛ دختران دم بخت تعدادی از ساقه های سبزه ها را به هم گره زده و سر آنها را قیچی می کنند تا ببینند بختشان در سال نو باز می شود یا خیر!
کارشناس میراث فرهنگی و گردشگری آذربایجان غربی نیز معتقد است که 13 بدر فرصت مناسبی برای تجدید دوستی ها، گردهم آمدن، شادی کردن و به عبارتی صله رحم است و این فرصت در دورهمی های خانوادگی معنا می یابد.
عیسی عزیزنژاد افزود: این روز در واقع پایان دید و ‌بازدید و تعطیلات بوده و گامی برای آغاز فعالیت در سال جدید با انرژی بیشتر است.
این مردم شناس ادامه داد: نحسی سیزده مبنای عقلی و شرعی ندارد و به نظر می رسد رسم کهن سیزده بدر بیشتر برای آشتی و ‌احترام به طبیعت بنیان نهاده شده است.
آری احترام به خود و همنوعان در سیزده بدر امسال در حقیقت احترام به طبیعت است و به نظر می رسد ارتباط چندانی با مکان ندارد.
8135/3072
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 آذربایجان غربی تعطیلات سال نو سیل مو 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۸۷۲۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ملت که نباید همیشه در شعب ابی طالب زندگی کنند

به گزارش «تابناک»، روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: فقر، توفنده‌ترین دشمن زندگی و ایمان است .این جناح حاکم باشد یا آن جناح فرق نمی‌کند.
 
مسئولانِ محترم باید همه همت خود را بگذارند برای ارتقای معیشت مردم. سفره کوچک، پدر خانواده را کوچک می‌کند. این دولت و آن دولت هم ندارد. پدر که کوچک شد نمی‌تواند برای بزرگی و بزرگواری اهل خانه و خانواده‌اش کاری بکند چه رسد برای خانه بزرگتر که اسمش کشور است.
 
این هم با تغییر رئیس جمهور، تغییر نسبت نمی‌پذیرد. فقر، توفنده‌ترین دشمن زندگی و ایمان است .این جناح حاکم باشد یا آن جناح فرق نمی‌کند.
 
اتفاقا کسانی که خود را نماد دین معرفی می‌کنند اگر کم بگذارند و یا حتی به‌رغم همه توان نتوانند کار را پیش ببرند، ایمان مردم بیشتر آسیب می‌بیند. پس به صدای بلند باید هشدار داد مسئولان محترم دولت را که حواس‌شان را جمع و تلاش‌شان را افزون‌تر کنند در برابر دشمن غدار که فقر اسم دیگر آن است.
 
بشنوند سخنِ حضرتِ آیت‌الله جوادی آملی را در دیدار مدیرعامل بانک ملی ایران و هیئت همراه را می‌خوانیم که به کلامِ نورانی امام علی(ع) هشدار می‌دهند: "مَا ضَرَبَ ‌الله الْعُبَاد بِسُوطٍ أَوْجَعُ مِنَ الْفَقْرِ؛ هیچ تازیانه‌ای بدتر از فقر نیست." این اصل اول؛ اصل دوم آن است که اگر کسی این تازیانه را خورد، از این طرف تازیانه به دوشش می‌خورد، از آن طرف دین از عقلش رخت برمی بندد." ایشان هشدار می‌دهند که، "حواستان جمع باشد. اگر کسی با دست خالی به منزل برود از خدای سبحان همان لحظه، تقاضای مرگ می‌کند؛ آبروریزی پیش زن و بچه قابل تحمل نیست."
 
ایشان حتی پاسخ آنانی که مدام "شعبِ‌ابی‌طالب" را به رخ می‌کشند تا به زعم خود مردم را به ضرورت مقاومت همیشگی توجه دهند را هم می‌دهند: در جریان شعب‌ابی‌طالب که مسلمانان، سه سال در محاصره بودند، پیغمبر امتحانش را پس داد،فرمود: "اللَّهُمَّ بَارِکْ لَنَا فِی الْخُبْزِ وَ لَا تُفَرِّقْ بَینَنَا وَ بَینَهُ فَلَوْ لَا الْخُبْزُ مَا صُمْنَا وَ لَا صَلَّینَا وَ لَا أَدَّینَا فَرَائِضَ رَبِّنَا عَزَّ وَ جَل‌؛ خدایا، بین ما و نان ما جدایی نیانداز!" دلیلش را هم کلام نبوی می‌دانند که اگر نان مردم قطع بشود و مردم در اقتصاد آسیب ببینند، سخن از دینداری باقی نخواهد ماند.
 
این مرجع حکیم، بر کار علمی و درس گرفتن از تجربه دیگران هم تأکید دارند که "چگونه می‌شود که قیمت یک نان را در چندین سال یک جا نگهداشت؟" ایشان بر اختلاس و ربا هم می‌خروشند و متولیان امر را به ضرورت راه بستن بر این مفاسد می‌خوانند. حضرت آیت‌الله جوادی آملی، اساس و وظیفه همه مسئولین را حفظِ آبروی مملکت می‌دانند. این هم زمانی اتفاق می‌افتد که "کسی با دست خالی به خانه‌اش نرود."
 
وجود شرایطی چنین هم "به تولید وابسته است. تولید هم سفارشی نیست. تولید نصیحت نیست، تولید خواهش نیست، تولید علم است و علم است و علم است و علم." این مرجع تقلید، آنچه "شرطِ بلاغ" است را با مسئولان گفت. حالا این حضرات هستند که از این سخن باید "پند" گیرند. اصلا هم حق ندارند "ملال" گیرند. کسی چنین اختیاری به آنان نداده است. هرچه تا کنون ملال گرفتند و گرفتند و باعث افزایش ملال و تلخ کامی مردم شدند کافی است. باید پند گیرند و به کار بندند تا امور به سامان برسد.

دیگر خبرها

  • گفت‌وگو با علی فروتن درباره برنامه تازه‌اش/ دورهمی فیتیله‌ای‌ها در برنامه «فی تی لند»
  • گفت و گو با علی فروتن درباره برنامه تازه‌اش/ دورهمی فیتیله‌ای‌ها در برنامه «فی تی لند»
  • بزرگترین دورهمی فرهنگی تربیتی دختران مازندران برگزار شد
  • تبریز؛ فقیرترین کلانشهر کشور در حوزه هوشندسازی/ افزایش تلفات تصادفات درون شهری نگران کننده است
  • شکایت صداوسیما از مهران مدیری به کجا رسید؟
  • حذف سفر از سبد خانوار صحت ندارد/ اتفاقاً حال مردم خوب است و بیشتر هم سفر می‌روند
  • پست معنادار و پیش‌بینی سعید حجاریان با تداوم دولت سیزده
  • دورهمی پیشکسوتان عرصه موسیقی و تئاتر استان یزد
  • زندگی با چندفرزند لذت بخش است
  • ملت که نباید همیشه در شعب ابی طالب زندگی کنند