Web Analytics Made Easy - Statcounter

امروز هر کسی که بیش از نیاز روزانه خود و خانواده خود اقدام به خرید مایحتاج ضروری کند، حق‌الناس به گردن او خواهد افتاد که چیزی قادر به جبران و ادای آن نیست.یک روز سیب‌زمینی با غیرت می‌شود و رگ نداشته‌اش متورم شده و خود را طاقچه‌بالا می‌نشاند و امروز پیاز اشک مردم را در کنار سیل و ویرانی‌های آن در آورده و همه اینها، گزش چندباره ملت ایران از یک سوراخ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش بلاغ، وقتی بخواهند هوشیاری معمولی یک فرد یا جامعه‌ای را بیان کنند، می‌گویند که آن فرد یا آن ملت از یک سوراخ دوبار گزیده نمی‌شوند؛ اما چرا ملت ایران طی سال‌های اخیر از یک سوراخ چندبار گزیده می‌شود؟.

صادرات غیرمنطقی، ناراضی تراشی است
هرچیزی که در کشورمان گران می‌شود، پس از مدتی کاشف بعمل می‌آید که آن چیز صادر شده و در کشور با کمبود آن قلم کالا، قیمتش سر به‌فلک زده و مردم سرکیسه می‌شوند و عده‌ای هم سودهای نجومی می‌برند و همین قشر بتدریج یک طبقه قدرتمندی را تشکیل داده و با دست‌اندازی به عرصه‌های دیگر بویژه سیاست برای خود عقبه ایجاد کرده و همچنان به چپاول خود ادامه می‌دهند.

بی‌عملی نسبت به نامگذاری سال
سال 97 برغم نامگذاری، چیزی را که در خود نهادینه نکرد، اقتصاد مقاومتی و تقویت کالای داخلی بود. دولت که با چند وزارتخانه اقتصادی خود، مسئولیت تنظیم بازار داخلی را عهده‌دار است و باید با رصد شرائط تولید و مصرف، نباید بگذارد بازار با کمبود و یا کثرت عرضه محصولات خارجی مواجه شود و نباید بهیچوجه به مردم فشار اقتصادی وارد آید، نتوانست این تعادل و توازن را مدیریت کند و تغییرات بازار در کمبود نوبتی کالاها این اصل را به اثبات رساند که بازار تحت هیچ شرائطی توسط دولت کنترل و مدیریت نمی‌شود و هرکه هرچه بخواهد آن کند.

از سکه و ارز گرفته تا مواد غذایی و خودرو تا هرآنچه که به تصور آید، دستمایه فشار به مردم و پر و پیمان شدن جیب عده‌ای خاص از جنس مابهتران شده و سال 98 نیز با همین کنش آن گروه آغاز شد و باز هم امام امت سال را به "رونق تولید" نامگذاری کرد و در همین سال نیز شاهد قیمت نجومی گوشت، پیاز و...، می‌باشیم.

دولت نه ناظر خوبی است و نه تاجر مردمی
تجارت داخلی و خارجی بخصوص واردات و صادرات در کشورمان کاملاً در کنترل دولت است و دولت با اندک مدیریت خواهد توانست به اوضاع کالاها در داخل سر و سامان دهد.

کمبود گوشت و قیمت کیلویی 115هزار تومان آن، توانسته بود پیش از خود سوراخ قاچاق دام مولد زنده را آنچنان گشاد کند که ظرف مدت کوتاه بیش از 2/5 میلیون رأس دام از کشور خارج شود و بعضاً با ذبح آن در آن سوی مرز، مجدداً گوشت این دام‌ها به کشور وارد و خروج ارز را دامن زند و این گزش از یک سوراخ پیش‌تر از خود روی سکه و ارز با خروج بیش از 6/5میلیون سکه و 22میلیارد دلار اتفاق افتاده بود و ایرانیان روی خود نیاوردند که نباید این اتفاق بیفتد.

بازار داخلی قربانی بازارهای صادراتی
ماجرا به اینجا که ختم نشد، از رب گوجه گرفته تا مرغ و تخم‌مرغ، که ما در تولید آنها رکورد جهانی داریم، هم این اتفاق افتاد و بازار داخلی خود را فدای بازارهای خارجی کرد تا در اثر فشار بر خود، عده‌ای به یمن بی‌خیالی دولت نجومی شوند و ثروت آنها نا با پارو که با قوی‌ترین طوفان بالا رود. مرغ کیلویی 4هزار و 600 تومان به کیلویی 20هزار تومان رسید. لبنیات و پنیر را هم که نگو.

یک روز سیب‌زمینی با غیرت می‌شود و رگ نداشته‌اش متورم شده و خود را طاقچه‌بالا می‌نشاند و امروز پیاز اشک مردم را در کنار سیل و ویرانی‌های آن در آورده و همه اینها، گزش چندباره ملت ایران از یک سوراخ است.

براستی آیا این ملت ایران است که در اثر اهمال خود دچار گزش چندباره از یک سوراخ می‌شود و یا این دولت است که با کوتاهی‌های غیرقابل توجیه خود ملت را در مسیر تحمیلی گزش از یک سوراخ ناکارآمدی خود قرار می‌دهد؟!.

دولت، آرایشگر ناشی
وقتی ریش و قیچی دست دولت است و او است که فرمان شل‌کن و سفت‌کن را در دست دارد، آنگاه نمی‌توان ملت ایران را مقصر از گزیده‌شدن چندباره از یک سوراخ دانست هرچند این دولت نیز منتخب ملت ایران است، اما نباید با آش نخورده دهان ملت ایران بسوزد.

از حق نباید گذشت. نکته‌ای که رعایت آن از سوی مردم بسیار ضروری است، عدم احتکار خانگی کالاهاست. بدین معنی که با ایجاد جوِّ روانی کمبود، آنها اقدام به خرید بیش از نیازشان نکنند تا حتی اگر کمبودی وجود نداشته باشد، آن کالا با احتکار خانگی مردم دچار کمبود شدید شود تا چه رسد به اینکه واقعاً در اثر سوء عملکرد دولت با صادرات رسمی و یا قاچاق کالا، وجود آن در بازارهای داخلی دچار کمبود شود.

چوب حراج به مصداق "حق‌الناس"
خرید بیش از نیاز روزمره از سوی هر فرد، تجاوز به حقوق دیگران و تضییع حقوق مردم است که در مبانی دینی‌مان از آن با عنوان "حق‌الناس" یاد می‌شود. یعنی هر کسی که بیش از نیاز روزانه خود و خانواده خود اقدام به خرید مایحتاج ضروری کند، حق‌الناس به گردن او خواهد افتاد که چیزی قادر به جبران و ادای آن نیست.

ما نباید از یاد ببریم که سختی‌های این روزها همانند میلیاردها سختی دیگر که تاکنون گذشت، خواهد گذشت و سرانجام چیزی جز خوبی و بدی و عده‌ای قبول‌شده و عده‌ای مردودی باقی نخواهند ماند؛ حال باید سعی کنیم از امروز برای فرداهای پیش‌رو جزء قبول‌شدگان باشیم.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۹۹۰۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فروپاشی اقتصادی با ارز ۹۰ هزار تومانی

 لطف‌الله سیاهکلی درخصوص نوسانات بازار ارز در یک ماهه نخست سال و تحولات در عرصه اقتصادی کشور که منجر به ایجاد نگاه تورمی در میان مردم شده، گفت: وقتی که در بازار اقتصادی ما ثبات وجود نداشته باشد مردم برای حفظ قدرت خرید یا ارزش پول و سرمایه‌شان به نماد‌هایی از اقتصاد روی می‌آورند که پایداری یا ارزش افزوده دارد. مردم عاقل هستند، می‌فهمند و می‌دانند کدام بخش از اقتصاد لنگ می‌زند و کدام بخش پایداری دارد.

وی ادامه داد: بنابراین طبیعی است که وقتی ناپایداری در قیمت ارز داریم این پالس را به مردم می‌دهد که ارزش ریال رو به سقوط است، لذا وقتی شرایط اینگونه رقم می‌خورد مردم ریال را نگه نمی‌دارند بلکه به سمت حفظ ارزش پول خود می‌روند؛ به سمت مواردی مانند دلار، طلا، زمین یا کار‌های دلالی زودبازده می‌روند و نمی‌گذارند که پولشان بماند، چون قدرتش کاهش پیدا می‌کند.

به گزارش ایلنا، نماینده مردم قزوین در مجلس تصریح کرد: دولت و سیاست‌های بانک مرکزی این پالس را دادند و مردم هم پیش بینی می‌کردند، این نوع رفتار کاملا در چارچوب اقتصاد منطق دارد، بر دولتمردان است که سیاست‌های ثبات بازار را داشته باشند، اما وقتی خود دولت ارز را گران می‌کند، وقتی که دولت کالا‌هایی که خودش تولید می‌کند مانند فولاد و محصولات پتروشیمی را با قیمت‌های جهانی می‌فروشد نه با قیمت‌های واقعی و همه چیز را ما به قیمت‌های جهانی گره می‌زنیم، خب مردم هم می‌روند و در قیمت‌های جهانی زندگی می‌کنند و ثروت خود را به آن وادی می‌برند.

وی تاکید کرد: در چنین شرایطی ما نمی‌توانیم از مردم انتظار داشته باشیم چشمشان را ببندند تا ثروت‌شان آب شود و از دستشان خارج شود.

سیاهکلی خاطرنشان کرد: این‌ها عواملی است که موجب می‌شود اتفاق عجیبی در بازار رقم بخورد و این سیر صعودی است. پیش بینی من این است که نیمه دوم امسال شرایط اقتصادی سخت‌تر خواهد شد. باتوجه به بودجه‌ای هم که برای سال ۱۴۰۳ تصویب شده و خود آن هم تورم‌زا است باز هم پایه پولی ما دچار مشکل خواهد شد و ضعف ریال پیدا می‌کنیم و این هم مجدد به بازار دلالی، فساد و رانت می‌انجامد.

نماینده مردم قزوین در پاسخ به این سوال که «به نقش دولت اشاره کردید، معتقدید دولت ارز را گران می‌کند؟»، اظهار داشت: ببینید مسئول ارز در کشور دولت است دیگر، ما بازیگر اقتصادی دیگری را در بازار نمی‌بینیم. ارز را دولت نگه می‌دارد، دولت توزیع می‌کند، دولت قیمت‌گذاری می‌کند خب بخشی را هم عرض کردم که از روی بی‌ثباتی افزایش قیمت داریم، چون متقاضی پیدا می‌کند. در واقع عرضه و تقاضا قیمت را جا به جا می‌کند.

وی ادامه داد: وقتی ارز گران می‌شود و پیش‌بینی این است که گران‌تر شود، خب تقاضا زیاد می‌شود وقتی که تقاضا بالا برود این نگرانی را ایجاد می‌کند.

عضو کمیسیون صنایع مجلس در واکنش به این مساله که «صحبت‌ها و مواردی که از سوی دولتی‌ها مطرح شود و از آن به عنوان پالس دلار ۱۰۰ هزار تومانی برداشت می‌شود چه اثری دارد»، عنوان کرد: اگر ارز بخواهد به ۹۰ و ۱۰۰ هزار تومان برسد ما باید حتما فروپاشی اقتصاد را مدنظر داشته باشیم. جیب مردم دیگر جایی برای خالی کردن ندارد، جیب‌ها سوراخ شده است.

یکی می‌گفت کفگیر ما ته دیگ خورده، دیگری می‌گفت خوش به حال شما برای ما کفگیر دیگ را سوراخ کرده و از آن هم رد شده است. الان به نظر من جیب مردم دیگر سوراخ شده است، تا حالا اگر ما از جیب مردم استفاده می‌کردیم، الان دیگر این امکان نیست.

سیاهکلی در پاسخ به این سوال که «آیا تغییر در تیم اقتصادی دولت از سطح معاون اول تا سایر نفرات مانند وزرای اقتصادی یا رییس بانک مرکزی را لازم و مفید می‌دانید؟»، گفت: جا‌به‌جایی عناصر تاثیری در روند کار ندارد یعنی سیاست‌های دولت باید در حوزه اقتصاد اصلاح شود وگرنه شما یکی را برمی‌دارید و یکی دیگر را می‌گذارید حدود ۵ تا ۱۰ درصد در کار تغییر ایجاد می‌کند، تغییرات بنیادی ایجاد نمی‌کند. نمی‌گویم تاثیر ندارد، اما یک مُسکن می‌شود و فرصتی به دولت می‌دهد برای گرانی‌های بیشتر.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • نحوه تعمیر تیوپ لاستیک دوچرخه سوراخ شده؛ یک ترفند ساده و کاربردی (فیلم)
  • دولت همسو با افزایش تولید و اشتغال از بازارهای داخلی و خارجی بهره‌ می‌گیرد
  • بازارهای روز در شهرکرد منظریه ایجاد می‌شود
  • برنامه های شاخص ساینا در سال مالی جدید تشریح شد
  • برنج خارجی هم کم کم از سفره مردم پر می‌کشد
  • بررسی دلیل کمبود و گرانی دارو در دستور کار نمایندگان قرار گرفت
  • بررسی کمبود و گرانی دارو در مجلس/اسامی متاخران جلسه
  • روزنامه شرق : گول قفسه این روزهای فروشگاه ها را نخورید؛ برنج خارجی هم کم کم از سفره مردم پر می‌کشد
  • فروپاشی اقتصادی با ارز ۹۰ هزار تومانی
  • انجمن واردکنندگان برنج ایران: برنج وارداتی هم از سفره مردم پر می‌کشد؟