Web Analytics Made Easy - Statcounter

مذاکرات نهایی تهران و اسلام آباد درخصوص قرارداد تجارت آزاد (FTA) خرداد ماه سال گذشته انجام شد و حالا در ادامه این مسیر پیش‌نویس قرارداد تجارت آزاد طی مذاکراتی دو روزه در دوم و سوم اردیبهشت در اسلام‌آباد نهایی می شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، موافقتنامه تجارت آزاد یکی از عناصر کلیدی مناطق تجارت آزاد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بازار آزاد همان اقتصاد آزاد است که درآن خریداران و فروشندگان بدون هیچ قید و شرطی از لحاظ قیمت و مقدار باهم معامله می‌کنند و هیچگونه اجباری در خرید و فروش نیست. دولت افراد را آزاد گذاشته و تولیدکنندگان به خواست و رضایت خود به تولید می‌پردازند، و دولت هیچگونه مداخله‌ای برای تعین قیمت و مقدار محصول تولیدی نمی‌کند.

 

تجارت کالا بدون تعرفه و گمرک و یا دیگر موانع تجاری، دسترسی آزاد به بازارها، عدم وجود سیاست‌های منحرف کننده تجارت که به سود برخی از افراد و شرکت‌ها باشد، دسترسی آزاد به اطلاعات بازار و جنبش آزاد کارگری در بین و داخل کشورها از ویژگی های تجارت آزاد است. بر این اساس بسیاری از کشورها به دنبال انعقاد موافقتنامه در این بخش هستند.

 

پاکستان از جمله کشورهایی است که با ایران درارای مراودات تجاری بسیاری است و در راستای تسهیل روند مبادلات تجاری و توسعه این روابط خرداد ماه سال گذشته مذاکرات نهایی تهران و اسلام آباد درخصوص قرارداد تجارت آزاد (FTA) انجام شد. روزنامه دیلی تایمز پاکستان در آن تاریخ درباره این مذاکرات نوشته بود: «در آخرین نشست، مسئولان دو کشور خواستار انجام مذاکرات به منظور نهایی شدن سایر ملحقات توافقنامه تجارت آزاد تا ژوئن 2018 میلادی (خردادماه جاری) شده بودند که روند فنی این توافق نامه نهایی شده و سپس در دولت های متبوع دو کشور تصویب می شود. وزارت بازرگانی پاکستان به تقویت رابطه با ایران از طریق گسترش مناسبات دوجانبه تجاری علاقه مند است.»

 

طبق قرارداد تجارت آزاد بین ایران و پاکستان، 80 درصد واردات و صادرات بین دو کشور با رعایت و تخفیف ویژه گمرکی صورت می گیرد.

 

حالا در جدیدترین اخبار درباره این قرارداد، پاکستان و ایران احتمالا پیش‌نویس قرارداد تجارت آزاد را طی مذاکراتی دو روزه در ۲۲ و ۲۳ آوریل (دوم و سوم اردیبهشت) در اسلام‌آباد نهایی می کنند. طبق ترجمه تسنیم از اینترنشنال نیوز، تیم های فنی از هر دو کشور مذاکراتی حساس برگزار می‌کنند و به احتمال زیاد پیش‌نویس این قرارداد تایید می شود .

 

به گفته یک مقام ارشد وزارت بازرگانی پاکستان، هر دو طرف سخت بر روی پیش‌نویس قرارداد تجارت آزاد کار کرده اند و حالا تمایل دارند چراغ سبزی به معاملات آزاد تجاری نشان دهند .

 

در حال حاضر تجارت بین این دو کشور همسایه تحت قرارداد تجارت ترجیحی بر قرار است. این قرارداد در 2006 امضا و در 2007 اجرایی شد.

 

بر اساس آمار منتشر شده از سوی سفارت جمهوری اسلامی ایران در پاکستان، حجم مبادلات بازرگانی ایران و پاکستان با وجود مشکلاتی نظیر برقرار نشدن روابط بانکی، وجود مشکلات گمرکی و موانع تعرفه ای و قرنطینه ای، با 42.3 درصد افزایش نسبت به سال 1394 و 13.2 درصد افزایش نسبت به سال 1395 به یک میلیارد و 324 میلیون دلار در پایان سال 1396 رسیده است.

 

بر اساس این آمارها، حجم مبادلات ایران و پاکستان در سال 94، حدود 861 میلیون دلار و در سال 95 نیز، یک میلیارد و 160 میلیون دلار بوده است. میزان صادرات جمهوری اسلامی ایران به پاکستان در سال 1396 با 15.8 درصد افزایش نسبت به سال 1395 که این میزان 795 میلیون دلار بوده و با تراز مثبت 538 میلیون دلار به 931 میلیون دلار افزایش یافته است. میزان واردات از پاکستان نیز در این مدت، 7.3 درصد افزایش نسبت به سال 1395 که این میزان، 365 میلیون دلار بوده، به 392 میلیون دلار در سال 1396 افزایش یافته است./

 

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: سیل خسارت سیل سیل لرستان بارندگی و سیلاب پلدختر استان خوزستان کمک به سیل زدگان شهرستان آران و بیدگل آران و بیدگل طغیان کارون قرارداد تجارت آزاد پاکستان ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۰۳۳۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجارت آزاد با اوراسیا در انتظار مصوبه مجلس/ واردات گوشت از آفریقا

به گزارش خبرنگار مهر، محمد صادق قنادزاده امروز در حاشیه نشست دومین اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا در جمع خبرنگاران، گفت: مذاکرات تجارت آزاد با کشور پاکستان آغاز شده است، تاکنون ۴ دوره مذاکره داشته‌ایم و قبل از سفر رئیس جمهور به این کشور در خصوص مذاکرات تجارت آزاد تبادل فهرست و سند کرده‌ایم و در انتظار هستیم تا طرف پاکستانی پاسخ دهد.

وی افزود: سال گذشته برنامه‌ریزی شد تا در یک سند ۵ ساله تجارت دو کشور به ۵ میلیارد دلار دست یابیم. همچنین رؤسای جمهور ایران و پاکستان برای تحقق تجارت ۱۰ میلیارد دلاری توافق کرده‌اند.

معاون سازمان توسعه تجارت ایران افزود: موافقت‌نامه تجارت آزاد با اوراسیا نیز در انتظار مصوبه مجلس است. طرف‌های مقابل ما قول داده‌اند که تا پایان بهار امسال مصوبه مجلس را می‌گیرند و لذا ما نیز امیدواریم قبل از پایان دوره مجلس فعلی مصوبه مجلس را دریافت کنیم.

وی در خصوص تجارت ایران و قاره آفریقا اظهار کرد: قاره آفریقا هزار و ۲۰۰ میلیارد دلار تجارت دارد لذا بازار کشورهای آفریقایی بسیار بزرگ است و در حوزه‌های مختلف از جمله معدن، نفت، گاز، پتروشیمی و … می‌توان در این کشور فعالیت کرد و در حوزه‌های مختلف با توجه به مواد اولیه موجود در این کشور می‌توان برای تولید مشترک برنامه‌ریزی کرد.

قنادزاده در پاسخ به این سوال که آیا قرار است یک هیأت تجاری از کره شمالی نیز برای بازدید از نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی به ایران بیاید، گفت: هنوز هیأتی وارد نشده است. تا قبل از برگزاری نمایشگاه و حضور کشورهای مختلف در نمایشگاه نمی‌توانیم بگوییم به طور قطع چه کشوری برای بازدید از این نمایشگاه حضور خواهد داشت.

وی در خصوص گوشت‌های وارداتی از آفریقا بیان کرد: گوشت گرم از کنیا، آفریقای جنوبی و تانزانیا به ایران وارد می‌شود.

کد خبر 6087885 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • واردات گوشت گرم از آفریقا
  • تجارت آزاد با پاکستان در انتظار پاسخ طرف پاکستانی/ واردات گوشت گرم از آفریقا
  • تجارت آزاد با اوراسیا در انتظار مصوبه مجلس/ واردات گوشت از آفریقا
  • لمس یک میلیارد دلاری صادرات به روسیه
  • نقشه تجاری ایران و پاکستان، دو همسایه ای که در تجارت غریبه بودند + جدول
  • نقشه تجاری ایران و پاکستان؛ دو همسایه ای که در تجارت غریبه هستند
  • تجارت گمرکات مازندران و پاکستان از مرز ۱۱ میلیون دلار گذشت
  • تجارت گمرکات مازندران و پاکستان از مرز ۱۱ میلیون و ۷۰۰ هزار دلار گذشت
  • هدف گذاری برای تجارت ۱۰میلیارد دلاری ایران و پاکستان
  • امیرعبداللهیان: ایران و پاکستان برای افزایش تجارت به ۱۰ میلیارد دلار هدف‌گذاری کرده‌اند