Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-23@22:14:14 GMT

احتمال آزادسازی تجارت میان ایران و پاکستان

تاریخ انتشار: ۱۵ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۰۵۷۹۶

پاکستان و ایران احتمالا پیش‌نویس قرارداد تجارت آزاد را طی مذاکراتی دو روزه در ۲۲ و ۲۳ آوریل(دوم و سوم اردیبهشت) در اسلام‌آباد نهایی می کنند .

به گزارش صدای ایران از تسنیم و به نقل از اینترنشنال نیوز، پاکستان و ایران احتمالا پیش‌نویس قرارداد تجارت آزاد را طی مذاکراتی دو روزه در 22 و 23 آوریل در اسلام‌آباد نهایی می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


تیم های فنی از هر دو کشور مذاکراتی حساس برگزار می‌کنند و به احتمال زیاد پیش‌نویس این قرارداد تایید می شود .
به گفته یک مقام ارشد وزارت بازرگانی پاکستان، هر دو طرف سخت بر روی پیش‌نویس قرارداد تجارت آزاد کار کرده اند و حالا تمایل دارند چراغ سبزی به معاملات آزاد تجاری نشان دهند .
در حال حاضر تجارت بین این دو کشور همسایه تحت قرارداد تجارت ترجیحی بر قرار است. این قرارداد در 2006 امضا و در 2007 اجرائی شد. در سال مالی 9_2008 تجارت بین دو کشور به 1.32 میلیارد دلار افزایش یافت ولی پس از تحریم های آمریکا و سازمان ملل، معاملات بین ایران و پاکستان کاهش یافت و حالا به تقریبا 318 میلیون دلار رسیده است. از این مقدار 280 میلیون دلار مربوط به واردات از ایران می شود و فقط 35 میلیون دلار به صادرات اختصاص دارد .
صادرات پاکستان در 2018 از 350 میلیون دلار به 35 میلیون دلار کاهش یافت. وضع دوباره تحریم های سخت دولت ترامپ دلیل اصلی تجارت پایین بین این دو کشور است. قرارداد تجارت ترجیحی دیگر کاربردی نیست ولی واردات از این ایران روی حدود 280 میلیون دلار مانده است .
« در حالی که ایران همسایه هم مرز با پاکستان است، با وجود تحریم‌های آمریکا 18 میلیارد دلار تجارت با هند دارد. جای تأسف است که پاکستان نتوانسته تجارت با ایران را در سطحی منطقی حفظ کند. بیشتر تجارت بین هند و ایران بر اساس سیستم پایاپای صورت می‌گیرد که این مدل در مورد پاکستان صدق نمی کند ».
از آنجایی که تجارت دو جانبه بین پاکستان و ایران مدنظر است، تهران با بالا بردن عوارض یکجانبه بر محصولات پاکستان ، قرارداد تجارت ترجیحی را زیر پا گذاشت و باعث کاهش صادرات پاکستان به پایین ترین حد 318 میلیون دلار در 16_2015 نسبت به 1.32 میلیارد دلار 9_2008 شد .
بانکهای پاکستان هنوز نتوانسته اند با بانک‌های ایران معامله کنند . نبود کانال های بانکی بزرگ‌ترین مانع گسترش تجارت بین دو کشور است .

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: تجارت آزادسازی تجارت ایران پاکستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۰۵۷۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجارت گمرکات مازندران و پاکستان از مرز ۱۱ میلیون و ۷۰۰ هزار دلار گذشت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران،  ناظر گمرکات مازندران با اشاره به اینکه پاکستان جز ۵ کشور اول مقصد کالا‌های صادراتی گمرکات مازندران در سال ۱۴۰۲ بوده، گفت: از این میزان تجارت ۱۱ میلیون و ۶۸۳ هزار دلار سهم صادرات گمرکات مازندران به پاکستان می‌باشد.

امیرجمشیدی، کالا‌های صادرشده به پاکستان را فرآورده‌های لبنی، مواد پلاستیکی، موادنساجی نام برد.

او اظهار داشت: طی سال ۱۴۰۲، ۱۶ هزار و ۸۷۳ دلار کالا از مبدا پاکستان از طریق گمرکات مازندران وارد کشور شده است.

ناظر گمرکات مازندران با اشاره به صادرات فراورده‌های لبنی طی فروردین ماه سال‌جاری به پاکستان گفت: گمرکات مازندران طی مدت یاد شده ۹۵۱هزار دلاربه این کشور صادر نموده که نسبت به مدت مشابه سال۱۴۰۱. رشد ۱۰۰ درصدی را نشان می‌دهد.

دیگر خبرها

  • تاکید بر رسمی شدن هرگونه تجارت غیررسمی میان ایران و پاکستان
  • تأکید رئیسی بر رسمی شدن تجارت غیر رسمی میان ایران و پاکستان
  • تاکید بر رسمی شدن هر گونه تجارت غیر رسمی میان ایران و پاکستان
  • تجارت گمرکات مازندران و پاکستان از مرز ۱۱ میلیون دلار گذشت
  • تجارت گمرکات مازندران و پاکستان از مرز ۱۱ میلیون و ۷۰۰ هزار دلار گذشت
  • هدف گذاری برای تجارت ۱۰میلیارد دلاری ایران و پاکستان
  • توسعه زیرساخت‌های جاده‌ای و بندری برای دستیابی به تجارت ۱۰ میلیارد دلاری میان ایران و پاکستان
  • امضای ۸ سند همکاری مشترک میان تهران و اسلام آباد
  • امیرعبداللهیان: ایران و پاکستان برای افزایش تجارت به ۱۰ میلیارد دلار هدف‌گذاری کرده‌اند
  • کاهش حجم مبادلات تجاری میان افغانستان و پاکستان