Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا برادران رفیعی دبیر نهمین کنگره سالیانه تحقیقات چشم پزشکی اظهار کرد: روز اول شامل بک سمپوزیوم در رابطه با بازسازی شبکیه و قرنیه، پوستر تور، جلسه مخصوص محققان جوان و دو جلسه کینوت لکچر است که هر جلسه شامل دو تا سه سخنرانی کلیدی است که توسط دو میهمان از دانشمندان ایرانی مقیم آمریکا ارایه خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: بیش از ۸۵ مقاله تحقیقاتی به دبیرخانه کنگره ارسال شده است که بسیاری از این مقالات به عنوان پوستر ارایه خواهد شد.

عضو مرکز تحقیقات مهندسی بافت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار کرد: یکی از مباحث مهمی که در این کنگره مورد بحث قرار خواهد گرفت بازسازی سطح چشم است که کار‌های زیادی در کشور در دو لاین تحقیقاتی در کنار هم انجام شده است. یکی بازسازی سطح چشم از طریق پیوند سلول‌های بنیادی و دیگری از طریق پروتز‌های قرنیه است.

وی ادامه داد: هر دو این روش‌ها طرفداران خودش را دارد و امروزه با توجه به پیشرفت زیاد پیوند سلول‌های بنیادی و سرکوب سیستم ایمنی، تمایل اصلی چشم پزشکان به بازسازی سطح چشم از طریق پیوند سلول‌های بنیادی است.

برادران افزود: کاربرد پروتز‌های قرنیه‌ای محدودتر است، ولی جایگاه خودشان را دارند و در مواقعی استفاده می‌شود که خشکی چشم خیلی شدید باشد و یا پیوند سلول‌های بنیادی در سطح چشم چندین بار ریجکت شده باشد.

دبیر علمی نهمین کنگره سالیانه تحقیقات چشم پزشکی، اظهار کرد: دلایل متعددی می‌تواند به نارسایی سطح چشم و از بین رفتن سلول‌های بنیادی منجر شود که یکی از عوامل شایع سوختگی‌های شیمیایی شامل سوختگی‌های اسیدی و قلیایی است که می‌تواند سلول‌های بنیادی سطح چشم را ازبین ببرد و باعث کوری قرنیه‌ای شود و یا عاملی مثل جراحی‌های مکرر که در سطح چشم انجام می‌شود یا بیماری‌های خود ایمنی که ممکن است سطح چشم را درگیر کند مثل بیماری OCP یا بیماری‌های مادرزادی که می‌توانند باعث از بین رفتن سلول‌های بنیادی شوند این بیماری‌ها گسترده هستند، ولی شایع‌ترین آن‌ها سوختگی‌های شیمیایی است.

میزان موفقیت بازسازی سطح چشم از طریق پیوند سلول‌های بنیادی

برادران گفت: میزان موفقیت این روش بستگی به شدت ضایعه و یک طرفه یا دو طرفه بودن آن دارد. اگر شدت ضایعه شدید باشد، ولی یک طرفه باشد، می‌توان از سلول‌های بنیادی خود فرد برای بازسازی سطح چشم کمک گرفت و میزان موفقیتش بالاست، ولی در مواردی که بیماری دو طرفه باشد باید از سلول‌های بنیادی جسد استفاده کرد.

وی ادامه داد: این روش‌ها در خیلی از مراکز کشور به خصوص در بیمارستان لبافی نژاد، فارابی و حضرت رسول انجام می‌شود، ولی این کار طبیعتا به دلایل مشکلاتی که دارد فقط در مراکز دانشگاهی و توسط تعداد معدودی از همکاران انجام می‌شود، چون این بیماری‌ها مشکلات مخصوص خودشان را دارند.

 برادران گفت: نهمین کنگره سالیانه تحقیقات چشم پزشکی «ایراو»، در روز‌های پنجشنبه و جمعه ۲۹ و ۳۰ فروردین ۹۸ در مرکز همایش‌های رازی تهران برگزار می‌شود.

علاوه بر این در همایش امسال مباحث جالب و متنوعی در رابطه با بازسازی شبکیه، پروتز‌های شبکیه و راه‌های پیشگیری و درمان نورگزایی شبکیه مطرح خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار علمی اخبار سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۲۴۰۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله به سایت اس ۳۰۰ اصفهان؛ از ادعا تا واقعیت/ تصاویر ماهواره‌ای چه می‌گوید؟ (+عکس)

در نخستین ساعات بامداد روز جمعه ۳۱ فروردین ماه، شهر اصفهان و محدوده پایگاه شکاری شهید بابایی شاهد فعال شدن پدافند هوایی بود، اتفاقی که به سرعت انتشار تصاویر آن در فضای مجازی با توجه به تنش‌های جاری در منطقه و پاسخ موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی ایران به حمله رژیم صهیونیستی به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق موجب به راه افتادن موجی از حدس و گمان‌ها مبنی بر حمله رژیم صهیونیستی به اهدافی در خاک ایران و به طور مشخص در اصفهان شد.

به گزارش ایرنا، در همان ساعات ابتدایی برخی منابع فعال شدن پدافند هوایی را به دلیل مقابله با چند «ریزپرنده» عنوان کردند که به دنبال آسیب رساندن به اجزای سامانه پدافندی S300 مستقر در منطقه اصفهان بوده‌اند که ریزپرنده‌ها توسط پدافند هوایی منهدم شده است. ظهر همان روز ارشد نظامی ارتش در استان اصفهان در حالی که در کنار یک دستگاه رادار پدافندی با خبرنگار صداوسیما مصاحبه می‌کرد، دلیل فعال شدن پدافند هوایی در اصفهان را برای مقابله با «اشیاء مشکوک» عنوان کرد.

در چنین شرایطی برابر حوادث مشابه در گذشته و در سکوت منابع رسمی، این تصاویر ماهواره‌ای هستند که می‌توانند برآورد درستی از اتفاق رخ داده را در اختیار ناظران قرار دهند و بر همین اساس، نخستین تصویر ماهواره‌ای که تصویری از نوع SAR بود حوالی غروب روز جمعه ۳۱ فروردین منتشر شد.

  تصویر SAR منتشر شده توسط شرکت Umbra Space که در ساعت 10 صبح همان روز (۳۱ فروردین) گرفته شده است

واژه SAR مخفف Synthetic Aperture Radar به معنای رادار دهانه مصنوعی است که بر خلاف تصاویر ماهواره‌ای معمول که با استفاده از لنزهای اپتیکی تصویر برداری می‌کنند، با استفاده از فناوری رادار یعنی فناوری ارسال و دریافت امواج کار تصویربرداری را انجام می‌دهد با اینحال تصویری که با ماهواره‌های SAR گرفته می‌شود رنگی نیست اما از دقت قابل توجهی برخوردار است.

تصویر SAR تهیه شده از پایگاه هوایی اصفهان که توسط شرکت Umbra Space گرفته شده و توسط CNN منتشر شده بود، با وجود آنکه جابجایی در برخی اجزاء سامانه S300 مستقر در اصفهان را نشان می‌داد، با اینحال خسارت و آسیب رسیدن به این سایت را تایید نمی‌کرد، موضوعی که مورد اذعان CNN نیز قرار گرفت و این رسانه آمریکایی اعلام کرد که خسارت گسترده‌ای در این تصاویر دیده نمی‌شود.

  اذعان CNN به اینکه خسارت و حادثه گسترده‌ای در تصاویر ماهواره‌ای دیده نمی‌شود

پس از انتشار این تصاویر که جزئیات زیادی را در اختیار ناظران قرار نمی‌داد، تصویر بعدی توسط شرکت Planet Lab منتشر شد که در این تصویر نیز با وجود آنکه کیفیت و دقت آن چندان چشمگیر نبود، اما وجود یک لکه تیره در محل استقرار سامانه S300 در اصفهان که به طور مشخص مربوط به نقطه استقرار رادار کنترل آتش 30N6E2 ملقب به Tombstone این سامانه است، شک و گمان‌ها نسبت به وقوع یک رخداد مشابه سوختگی و یا آتش گرفتن در این موقعیت را تشدید می‌کرد.

  آنچه در این تصویر تحت عنوان آثار سوختگی عنوان می‌شود در حقیقت سایه رادار و خودروی حامل آن است

انتشار تصاویر با دقت و کیفیت بیشتر ظرف روزهای گذشته، امکان ارزیابی بیشتری از محل مورد نظر را فراهم کرده. گرچه برخی از رسانه‌های ضدایرانی مدعی آثار سوختگی و انفجار در رادار مورد اشاره هستند، اما ارزیابی این تصاویر به صورت دقیق نشان می‌دهد آنچه که از آن تحت عنوان آثار انفجار و سوختگی یاد می‌شود، در حقیقت سایه سامانه راداری 30N6E2 است که روی زمین افتاده و از آن تحت عنوان اثر انفجار یاد می‌شود.

نهایتا شب گذشته تصویر ماهواره‌ای دیگری هم که توسط شرکت Planet Lab تهیه شده و توسط خبرگزاری آسوشیتدپرس منتشر شده است، حاکی از آن است که صدمه‌ و یا رد انفجار و تخریبی در سایت S300 پایگاه اصفهان و رادارهای آن دیده نمی‌شود.

  تصویری که توسط آسوشیتدپرس شب گذشته منتشر شده است

انتشار تصاویر ماهواره‌ای از سایت S300 اصفهان و عدم وجود آثار تخریب در حالی است که طی روزهای گذشته موضوع مقابله با اشیاء مشکوک در این محدوده و همزمان کشف چند بوستر موشک بالستیک هواپرتاب در خاک عراق، دستمایه عملیات رسانه‌ای گسترده‌ای مبنی بر حمله مستقیم رژیم صهیونیستی به خاک ایران شد. رسانه‌های غربی و صهیونیستی با استناد به بوسترهای موشک‌های بالستیک هواپرتاب کشف شده در عراق و فعالیت پدافند هوایی در اصفهان، اینگونه نتیجه‌گیری کرده‌اند که رژیم صهیونیستی با استفاده از موشک بالستیک هواپرتاب حمله‌ای را به سایت S300 در اصفهان انجام داده است.

این موضوع در حالی است که موشک‌های بالستیک به دلیل استفاده از سرجنگی‌هایی با وزن قابل توجه و همچنین انرژی جنبشی زیاد در هنگام اصابت، حجم تخریب، سوختگی و خرابی قابل توجهی را بر جای می‌گذارند. موضوعی که دستکم اگر رخ داده بود، می‌بایست در تصاویر ماهواره‌ای به خوبی قابل کشف و دیدن باشد در حالی که هیچ آثاری از چنین اصابتی در تصاویر ماهواره‌ای سایت S300 اصفهان دیده نمی‌شود.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: 7 نکته درباره حادثه اصفهان

دیگر خبرها

  • خواص ظرف های ضد سرطانی
  • توده‌های بدخیم سرطان پستان درد ندارند/ معاینات ماهانه بانوان در منزل بهترین روش برای تشخیص
  • این دو بیماری را به‌خاطر کلیه‌ها کنترل کنید
  • حمله به سایت اس ۳۰۰ اصفهان؛ از ادعا تا واقعیت
  • ایران روی کمربند سنگ کلیه
  • تسکین زانو درد با روغن کرچک
  • حمله به سایت اس ۳۰۰ اصفهان؛ از ادعا تا واقعیت/ تصاویر ماهواره‌ای چه می‌گوید؟ (+عکس)
  • وضعیت شیوع بیماری‌های اورولوژی/ فشارخون و دیابت دو عامل نارسایی کلیه
  • وضعیت شیوع بیماری‌های اورولوژی/ علت نارسایی کلیه
  • کم‌تحرکی عامل بسیاری از بیماری‌ها