Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-24@07:44:12 GMT

شناسایی سلول‌های مغزی کنترل‌ کننده خاطرات بد

تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۲۵۷۰۸

شناسایی سلول‌های مغزی کنترل‌ کننده خاطرات بد

به گزارش سرویس گوناگون جام نیـوز،   یادآوری خاطرات تلخ و دردناک گذشته برای همه تجربه ناخوشایندی است و گاهی می‌تواند منجر به اختلالات عصبی شود. برای مثال اختلال استرسی پس از آسیب روانی (PTSD) سندرمی است که پس از تجربه مستقیم یا یادآوری یک عامل استرس زا رخ می‌دهد و عواقبی مانند مرگ یا وقوع یک سانحه جدی دیگر به همراه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به این منظور همیشه عامل یادآوری خاطرات بد و کنترل آن برای پزشکان حائز اهمیت است.

 

محققان دانشگاه تگزاس در آستِن مجموعه‌ای از سلول‌های مغزی به نام «نورون‌های انهدام» را شناسایی کردند. زمانی‌که این سلول‌های عصبی فعال هستند، خاطرات ترسناک را سرکوب می‌کنند و زمانی که غیر فعال باشند، به طور غیر منتظره‌ای خاطرات بد را یادآوری می‌کنند. این سلول‌ها در هیپوکامپ مغز قرار دارند؛ هیپوکامپ بخش مربوط به حافظه و مسیریابی است و تحقیقات نشان می‌دهد در احساس ترس نیز نقش مهمی دارد.

 

محققان بر این باورند که شناسایی این سلول ها و بررسی عملکرد آنان می‌تواند در توسعه درمان‌های عصبی و روان‌شناختی و بهبود بیماران مبتلا به انواع فوبیا، اختلالات استرس و اضطراب و همچنین سربازان جنگی بسیار موثر باشد.

 

ایرنا

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: خاطرات بد سلول های مغزی گوناگون اضطراب جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۲۵۷۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از عمر جاودان «عروس دریایی نامیرا» چه می‌دانید!

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ عروس دریایی نامیرا (Immortal Jellyfish) یک موجود دریایی خارق‌العاده است که دانشمندان و دوستداران طبیعت را مجذوب خود می‌کند. چیزی که این عروس دریایی را بسیار قابل توجه می‌کند توانایی منحصر به فرد آن برای بازگشت به مرحله جوانی است! در میان تمام حیوانات مختلف که در سیاره ما زندگی می‌کنند، این عروس دریایی به دلیل قدرت باورنکردنی‌اش در معکوس کردن روند پیری متمایز است. تصور کنید پیر می‌شوید، فقط مثل یک مسافر زمان دوباره جوان شوید! این پدیده که به «تغییر متمایز» (transdifferentiation) معروف است، به عروس دریایی اجازه می‌دهد تا به طور بالقوه برای همیشه زندگی کند! گویی راز جوانی ابدی را در اعماق اقیانوس کشف کرده است.

هنگامی که عروس دریایی نامیرا  به پایان چرخه زندگی خود می‌رسد، به جای اینکه مانند بقیه موجودات زنده بمیرد، دچار دگرگونی قابل توجهی می‌شود. این جاندار شروع به تنظیم مجدد سلول‌های خود می‌کند و سلول‌های بالغ خود را به سلول‌های نابالغ تبدیل می‌کند! این فرآیند عروس دریایی را قادر می‌سازد تا دوباره به مرحله پولیپ (polyp) بازگردد و بار دیگر شبیه خودِ جوان‌ترش شود. دانشمندان هنوز در حال مطالعه و تلاش برای کشف رازهای پشت این توانایی شگفت انگیز برای بازسازی و اساساً فریب مرگ هستند. عروس دریایی نامیرا  مانند یک ابرقهرمان واقعی با قدرت بازسازی است!

این ویژگی منحصر به فرد عروس دریایی نامیرا  توجه بسیاری را به خود جلب کرده است و ما را در حیرت از شگفتی‌های دنیای طبیعی قرار می‌دهد. ایده موجودی که می‌تواند به طور مداوم ساعت بیولوژیکی خود را تنظیم مجدد کند، پرده از ظرفیت بی حد و حصر حیات برمی‌دارد. شاید روزی انسان‌ها با الهام از توانایی‌های باورنکردنی این عروس دریایی کوچک و در عین حال خارق العاده، اسرار جوانی ابدی را کشف کنند. تصور کنید بتوانیم زمان را به عقب برگردانیم و هر زمان که خواستیم از نو شروع کنیم!  

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تسکین زانو درد با روغن کرچک
  • خشم عربستانی ها از اقدام بازیکن ایرانی + عکس | واکنش تند بعد از شکست تیم محبوب
  • نمک سیاوش یزدانی بر زخم هواداران الهلال!
  • از عمر جاودان «عروس دریایی نامیرا» چه می‌دانید!
  • انسان به ذکر، یادآوری و توجه نیازمند است
  • کوچک‌ترین ایمپلنتی که با تحریک مغز اختلالات عصبی را درمان می‌کند
  • روش جدید تراشه‌ها در مغز؛ با فکر شما اشیا هدایت می‌شوند!
  • ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
  • طراحی و تولید نسل جدید داربست‌های ترمیم استخوان
  • ۳ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟