Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-04-25@15:55:51 GMT

درمان سرفه با گیاهی معجزه آسا

تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۳۲۹۹۰

درمان سرفه با گیاهی معجزه آسا

رکنا: برای درمان سرفه جوشانده گیاه مرزنگوش را استفاده کنید.

مرزنگوش (مرزنجوش) گیاهی معطر از خانواده نعنا است. این گیاه به دلیل رایحه مطبوعش در آشپزی و آروماتراپی کاربرد دارد. از ین گیاه در اکثر غذا‌های ایتالیایی به عنوان ادویه مصرف می‌شود و علاوه بر عطر خوب خواص دارویی زیادی دارد. مرزنگوش در درمان نفخ، اسهال، یبوست، درد و گرفتگی عضلات، برونشیت، بی خوابی و خستگی موثر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه به خواص این گیاه به ویژه تاثیر آن در درمان سرفه می‌پردازیم.

ارزش غذایی مرزنگوش

گیاه تازه مرزنگوش دارای کربوهیدرات، فیبر، فلاونوئید، ویتامین‌های A، C، E، K، کلسیم، منیزیم، آهن، منگنز، نیاسین و فولات است. مرزنگوش خشک هم بیشتر این مواد مغذی ذکر شده به علاوه اسانس فرار روغنی را داراست. خواص دارویی آن در درمان سرفه به مواد مغذی موجود در این گیاه برمی‌گردد.

تقویت سیستم ایمنی

عناصر ضد باکتریایی، ضد قارچ و ضد ویروس مثل کارواکرول و تیمول موجود در این گیاه باعث تقویت سیستم ایمنی در مقابل این عوامل بیماریزا می‌شود. کارواکرول به ویروس‌ها حمله می‌کند و آن‌ها را از غشاء سلولی تضعیف می‌کند، در ادامه تیمول می‌تواند باکتری‌های مقاوم که از عوامل سرفه هستند را از بین ببرد.

تسکین گلودرد

عوامل سرفه مختلف است، گاهی به دلیل وجود باکتری یا ویروس است، اما گلودرد هم می‌تواند از دلایل شایع سرفه باشد. در اینصورت مصرف برگ‌های گیاه باعث تسکین گلودرد و درنتیجه سرفه‌های ناشی از آن خواهد بود.

خلط‌ آور

عطر قوی این گیاه اثر خلط آور دارد،مصرف دمنوش داغ مرزنگوش باعث خارج شدن خلط می‌شود. خلط از دلایل اصلی سرفه و سایر مشکلات تنفسی است.

مرزنگوش

رفع مشکلات تنفسی

اثبات شده است که مرزنگوش دارای مقدار زیادی آنتی اکسیدان است، این آنتی اکسیدان‌ها می‌توانند در رفع مشکلات تنفسی و آسم موثر باشند، همانطور که قبلا گفته شد این گیاه می‌تواند با میکروب‌ها مبارزه کرده و دستگاه تنفس را از عواملی که باعث سرفه‌های شدید می‌شود پاک کند.

درمان درد

سرفه‌های شدید اغلب به گلو درد و سینه درد منتهی می‌شود، مصرف برگ‌های گیاه مرزنگوش علائم و درد آنفلوآنزا را تسکین می‌دهد. برای تسکین سرفه می‌توان گیاه را به صورت تازه، خشک‌شده و اسانس روغنی مصرف کرد.

طرز تهیه دمنوش مرزنگوش

می‌توانید به اندازه یک قاشق برگ‌های مرزنگوش تازه یا خشک شده را داخل یک قوری آب جوش ریخته و صبر کنید تا دم بکشد، تقریبا بعد از حدود ۵ دقیقه آماده مصرف خواهد بود. بهتر است برای رفع سرفه این دمنوش را خالی مصرف کنید اما در صورت تمایل می‌توانید از عسل به عنوان شیرین کننده طبیعی استفاده کنید یا برای بهتر کردن طعم آن یک برش لیمو در دمنوشتان بیاندازید.

می‌دانیم که اسانس مرزنگوش از برگ‌های تازه گرفته شده است بنابراین خواص برگ تازه برای درمان سرفه را خواهد داشت. به این منظور می‌توانید چند قطره از اسانس خوراکی مرزنگوش را داخل آب داغ ریخته و برای درمان سرفه‌‌هایتان میل کنید.

یکی از ساده‌ترین روش‌های بهره بردن از فواید این گیاه این است که کپسول آن را از عطاری‌های معتبر تهیه و مصرف کنید. با این روش احتیاجی به آب جوش یا دم کردن دمنوش و غیره نیست. اثرات مرزنگوش در درمان سرفه در هر فرد بسته به شدت سرفه یا گلو درد و مقدار مصرف متفاوت است.

موارد منع مصرف

به یاد داشته باشید که خوردن بیش از ۳ فنجان مرزنگوش در روز توصیه نمی‌شود. توجه داشته باشید که مصرف بیش از حد آن ممکن است سمی و حتی کشنده باشد، در صورتیکه از بیماری خاصی رنج می‌برید یا دارو مصرف می‌کنید حتما قبل از مصرف این گیاه با پزشکتان مشورت کنید. آلرژی در بعضی افراد دیده شده است پس در صورتیکه به گیاهانی مثل لوندر، ریحان و غیره حساسیت دارید بهتر است از مرزنگوش استفاده نکنید. مصرف این گیاه دارویی در زمان بارداری و برای و کودکان زیر 5 سال توصیه نمی‌شود.

منبع: رکنا

کلیدواژه: درمان مصرف بیش از حد طبیعی آب معجزه آسا عکس فیلم ایران زمین قتل جسد فوت جوان دختر خودرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۳۲۹۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواص درمانی رازیانه

آفتاب‌‌نیوز :

گل‌ها دارای رنگ زرد و به صورت چتر مرکب قرار گرفته اند. میوه‌های رازیانه کوچک و به طول تا ۱۲ و عرض تا ۴ میلی متر هستند. همه‌ی قسمت‌های گیاه معطر است. قسمت مورد استفاده‌ی گیاه اکثرا میوه است، ولی از ریشه و برگ آن نیز استفاده به عمل می‌آید. محل رویش گیاه در ایران: گرگان، مازندران، گیلان، آذربایجان، کردستان، کرمان و خراسان است

 تاریخچه:

در یونان بر طبق افسانه ها، دانش را شبیه زغالی سوزان می‌دانستند که در ساقه‌ای از رازیانه محصور شده است؛ و تمدن‌های کهن مصر، هند، چین، و یونان این گیاه دارویی را می‌شناختند. در قرون وسطی، این گیاه بسیار مصرف می‌شد. ثروتمندان دانه‌ی رازیانه را به ماهی و غذا‌های گیاهی خود اضافه می‌کردند و فقرا به عنوان بازدارنده‌ی اشتها برای اعیاد مذهبی آن را نگه می‌داشتند. تمام قسمت‌های گیاه برای چاشنی، و ساقه‌های آن به صورت سبزی مصرف می‌شده است. دانه‌ی رازیانه در طب سنتی به عنوان ضد نفخ معروف است. رازیانه به عنوان طعم دهنده در شکلات، لیکورها، دارو و غذا و به ویژه در نان شیرینی، ترشی‌های شیرین و ماهی مصرف می‌شود. روغن رازیانه برای مراقبت از سبزی جات و میوه‌های انبار شده در برابر نفوذ قارچ‌های بیماری زا به کار می‌رود. زنبورداران، این گیاه را برای تولید عسل می‌کارند. بهداشتی‌ها، مصرف آن را به عنوان پادزهری برای گیاهان سمی، قارچ‌ها، مارگزیدگی توصیه می‌کنند. هم چنین برای درمان ورم معده و روده، سوء هاضمه به کار می‌رود، افزون بر آن به عنوان شیر افزا، خلط آورو قاعده آور، موثر شمرده می‌شود. چای حاصل از دانه‌های خرد شده‌ی رازیانه برای شست و شوی چشم مصرف شده است و برطبق شواهد، رازیانه‌ی پودر شده، کک را از لانه‌ی سگ و طویله دور می‌کند.

فر آورده‌های گیاهی:

این فراورده‌ها به صورت تی بگ حاوی ۲ گرم پودر میوه، شربت یا قطره‌های ضد سرفه، خلط آور، مقوی معده وضد نفخ به خصوص جهت کودکان وجود دارد. هم چنین محصولاتی نظیر دراژه، شربت‌های شیرین و آب میوه‌ها از آن تهیه و عرضه شده اند.

عوارض جانبی:

مصرف رازیانه در حد دارویی دارای عارضه نیست. ولی مصرف بیش از حد آن ممکن است باعث استفراغ و یا حساسیت فوری گردد. هم چنین مصرف آن در زنان باردارتوصیه نمی‌شود و در افرادی که سرطان وابسته به استروژن دارند نیز نباید مصرف شود

طریقه و میزان مصرف:

از ۱ تا ۷ گرم میوه‌ی خشک رازیانه در روز توصیه شده است. برای مصرف باید میزان مذکور را با آسیاب پودر نموده و به طور مستقیم با غذا‌ها و یا بر روی آن یک لیوان آب جوش ریخته، ۱۵ دقیقه صبر نمود و ÷س از صاف کردن، محصول آن را میل کرد.

مهمترین اثرات گزارش شده رازیانه:

ضددرد، ضد باکتری، ضد آندروژن، ضد ورم، ضد سم، ضد نفخ، ضد اسپاسم، ضد ویروس، ضد سرفه، افزایش دهنده‌ی میل جنسی، مقوی قلب، هضم کننده، معرق، ادرار آور، خلط آور، قارچ کش، استروژنیک، محرک معده، افزایش دهنده‌ی شیر، مسهل، مقوی معده، کرم کش و نارکوتیک

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • به صدا درآمدن زنگ خطر انقراض ۵۰ گونه گیاه دارویی وخوراکی درآذربایجان غربی
  • خواص درمانی گیاه عطسه
  • خواص دارویی گیاه "چوچاق" و عوارض آن
  • این دانه خون را تصفیه و سرفه را درمان می کند
  • معجزه انبه برای سلامت بدن
  • خواص درمانی رازیانه
  • رویش گیاه ریواس در دشت‌های زیرکوه
  • پشمینه رستنی شفابخش دشت‌های اصفهان
  • یکی از معجزه‌آساترین خواص این گیاه تقویت دید چشم است
  • خواص رازیانه؛ گیاهی سرشار از خواص معجزه آسا (فیلم)