Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-25@15:04:19 GMT

کاهش خطر پوسیدگی دندان با روش ارتودنسی نامرئی

تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۳۸۶۵۱

کاهش خطر پوسیدگی دندان با روش ارتودنسی نامرئی

محمد امامداد جراح و دندانپزشک در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری ایسکانیوز با بیان این مطلب اظهار داشت: بسیاری از بیماران به دلیل استفاده از سیم و براکت های فلزی بر روی دندان خود علاقه ای به ارتودنسی و شیوه هایی از این طریق ندارند ضمن اینکه بارها مشاهده شده بیمارانی که از ارتودنسی استفاده می کنند به دلیل ظاهر زمخت سیم ها، پس از مدتی روند درمان را نیمه کاره رها می کنند که به همین دلیل پیشنهاد می شود این افراد برای درمان ناهنجاری های چیدمانی دندان های خود ازارتودنسی نامرئی یا "اینویزیلاین" استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: رعایت بهداشت دهان و دندان، مسواک زدن و استفاده از نخ دندان همواره یکی از چالش های ارتودنسی به حساب می آید چرا که لابه لای سیم ها و در اطراف براکت ها به خوبی مسواک زده نمی شود و همین امر باعث پوسیدگی دندان در همین نواحی می شود، بخصوص کودکان که به دلیل حساسیت بافت نرم دهان خود اغلب پس از استفاده از سیم های فلزی دچار زخم دهان نیز می شوند، موضوعی که ممکن است در غذاخوردن و حتی صحبت کردن کودک نیز تاثیرگذار باشد.

امامداد با بیان اینکه شیوه های مدرن ارتودنسی نامرئی معایب شیوه های کلاسیک را برطرف کرده است، افزود:ارتودنسی نامرئی بر خلاف سایر روش های درمانی ارتودنسی به هیچ براکت و یا سیم ارتودنسی نیازی ندارد و درواقع"اینویزیلاین" از پلاک های شفاف، ژله ای و بی رنگی تهیه می شود که بر اساس شرایط دهانی بیمار در طی یک قالب گیری و یا تصویربرداری 3 بعدی ساخته می شود، به طوری که بیمار می تواند در هنگام غذا خوردن و یا مسواک زدن آن را به راحتی از روی دندان خود بردارد و دوباره از آن استفاده کند که همین امر باعث کاهش احتمال پوسیدگی دندان می شود.

جراح و دندانپزشک ادامه داد: افرادی که لثه های حساسی دارند و براکت های فلزی باعث خونریزی های متعدد در دهان آنها می شود می توانند از ارتودنسی نامرئی استفاده کنند چراکه پلاک های ژله ای تحریک کمتری برای دندان ، لثه و گونه ایجاد می کند و به هیچ وجه باعث جراحت بافت نرم دهان نمی شود.

وی گفت: در ارتودنسی نامرئی طول دوره درمان به میزان و نحوه نامرتب بودن دندان ها بستگی دارد ولی به طور معمول در سنین بزرگسالی دندان ها در کمتر از یک سال منظم و ردیف می شود، اما نوجوانان باید مدت طولانی تری از آن استفاده کنند.

امامداد ابراز کرد: مهمترین عاملی که باعث محبوبیت ارتودنسی نامرئی نسبت به نمونه فلزی آن می شود این است که بیمار اغلب زمان کمتری را برای تنظیم ارتودنسی در مطب پزشک سپری می‌کند و این امکان را برای بیمار فراهم می‌کند تا برنامه درمانی خود را از زمان شروع مشاهده و دنبال کند و وضعیت مرتب شدن دندان‌ها را با قبل مقایسه کند.

جراح و دندانپزشک خاطرنشان کرد: هر چقدر بیمار به برنامه درمانی وفادارتر باشد و روزانه حدود 20 ساعت از پلاک ژله ای استفاده کند، روند بهبودی سریع تری خواهد داشت موضوعی که بیماران باید به آن توجه بیشتری داشته باشند.

انتهای پیام/

171 / 156 دندانپزشک دندان ارتودنسی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دندانپزشک دندان ارتودنسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۳۸۶۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری «پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت

در بخشنامه معاونت بهداشت وزارت بهداشت به معاونان بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور با تاکید بر نقش مهم سلامت دهان و دندان در سلامت عمومی و ارتقای کیفیت زندگی و بهبود شاخص‌های سلامتی، آمده است: تاثیر دو سویه بیماری‌های پریودنتال و دیابت، نقش بیماری‌های دهان و دندان در بیماری‌های قلبی عروقی، بیماری‌های تنفسی و زایمان زودرس و تولد نوزاد با وزن کم مشخص شده است. بیماری‌های دهان و دندان به عنوان شایعترین بیماری‌های غیرواگیر شناخته می‌شود؛ لذا بهره گیری از دیدگاه عوامل خطر مشترک در بیماری‌های دهان و دندان و سایر بیماری‌ها به کنترل هر دو دسته بیماری‌ها کمک می‌کند.

در این بخشنامه با یادآوری شعار جامعه جهانی دندانپزشکی FDI با عنوان «دهان شاد و سالم، بدن شاد و سالم»، عنوان شده است: پویش سلامت دهان و دندان که از تاریخ ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت ماه برگزار می‌شود، فرصت مغتنمی برای آگاهی رسانی به مردم و افزایش سواد سلامت دهان و دندان جامعه است. این پویش با هدف «افزایش آگاهی جامعه درباره نقش سلامت دهان و دندان در سلامت همه جانبه» برگزار می‌شود.

شعار‌های روز‌های اول تا سوم این پویش عبارتند از: ۱۷ اردیبهشت «دهان دریچه سلامت»، ۱۸ اردیبهشت «سلامت دهان و دندان، سلامت کودک» وروز ۱۹ اردیبهشت نیز «نقش سازمان‌های دولتی و نهاد‌های مردمی در سلامت دهان و دندان».

«پویش سلامت دهان و دندان» با همکاری آموزش و پرورش، کانون‌های پرورش فکری، بهزیستی، مهدکودک ها، دانشکده‌های دندانپزشکی، انجمن‌های علمی و صنفی دندانپزشکی، نظام پزشکی، شهرداری، صدا و سیما و رسانه‌های جمعی و با بهره گیری از ظرفیت‌های فضای مجازی برگزار خواهد شد.



باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • لیگ ملت‌ها: آمریکا تا دندان مسلح می‌آید
  • بی‌خوابی نشانه چه بیماری‌هایی است؟
  • اول لب بود که دندان آمد/ آدم گرسنه اولویت دارد یا گربه محل؟!
  • دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان از ۱۷ اردیبهشت
  • اجرای طرح فلورایدتراپی دانش آموزان مقطع ابتدایی شیراز
  • آرسنال ۵ - ۰ چلسی/ شیر‌های بی دندان به توپ بسته شدند+ فیلم
  • پیش‌فروش شنل نامرئی‌کننده آغاز شد: فول‌سایز ۶۰ میلیون تومان / فیلم
  • برگزاری «پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت
  • فلوراید تراپی بیش از ۷۶ هزار نفر از دانش آموزان روستایی خوزستان