Web Analytics Made Easy - Statcounter

طاهره ایبد، نویسنده کودک و نوجوان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر از درباره مجموعه داستان کودک «غولستان» که چندی است آن را به انتشارات داستان جمعه تحویل داده است، گفت: این مجموعه اکنون در مرحله تصویرگری است وامیدوارم در سال جاری روانه بازار کتاب شود.

وی ادامه داد: «غولستان» حاوی ۷ داستان درباره ارتباط و تعامل انسان‌ها و غول‌ها است و قرار است در قالب یک مجموعه داستان با تصویرگری سیاه و سفید به چاپ برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره این داستان‌ها گفت: داستانهای دارای جنبه‌های سرگرمی و هیجانی است و به نوعی می‌توان گفت در ژانر فانتزی برای مخاطب کودک نوشته شده‌اند.

ایبد با بیان اینکه در این داستان‌ها یکسری از مفاهیم انسانی و اجتماعی به طور غیرمستقیم به بچه‌ها انتقال داده می‌شود، افزود: مخاطب در روند این داستان‌ها در قالب تعامل و تقابل انسان‌ها با غول‌ها، با زیرلایه‌های پنهان مفاهیم انسانی و اجتماعی ارتباط می‌گیرد و به طور غیرمستقیم نسب به جوانب مختلف زندگی انسانی و اجتماعی درکی بی‌واسطه پیدا می‌کند.

این چهره شناخته‌شده ادبیات کودک و نوجوان در ایران در توضیح چگونگی تأثیرگذاری ادبیات کودک و نوجوان بر مخاطبان این رده سنی اظهار کرد: نویسنده ادبیات کودک و نوجوان باید بداند که هدف از نگارش داستان برای بچه‌ها اصولاً یاد دادن چیزی نیست، بلکه انتظاری که از یک داستان خوب وجود دارد این است که نوعی فهم عمیق از زندگی انسانی به طور غیرمستقیم به بچه‌ها انتقال داده شود، نه اینکه صریحتاً مواردی را به شکل دستوری به بچه‌ها یاد بدهیم.

ایبد با نقل قولی از «رولان بارت» با این محتوا که «مضمون یک نوشته در کلیتش، با جمله‌جمله روایت انتقال داده می‌شود» اظهار کرد: شما وقتی آثار موفق ادبیات کودک و نوجوان در سطح بین‌المللی را می‌خوانید و با آثار نویسندگان بزرگ خارجی آشنا می‌شوید، می‌بینید که نوعی جهان‌بینی و درک نویسنده از زندگی در این آثار به زبان ساده و بی‌تکلف در حال انتقال به مخاطب کودک و نوجوان است و این انتقال به طور پنهان، عمیق و در عین حال با دقت در کاربرد مناسب تمام اجزای داستان در خدمت آن درک از زندگی صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: بر این مبنا تأثیرگذاری و انتقال مضمون انسانی و فرهنگی در داستان‌ها کودک و نوجوان مانند رسوب در وجود مخاطبان انجام می‌گیرد. یعنی آن جهان‌بینی و درک عمیق انسانی در طول زندگی بچه‌های اتفاق می‌افتد و به این معنا آنچه بچه‌ها در کودکی خوانده‌اند در بزرگسالی‌شان به طور عمق یافته تأثیرات خود را نشان می‌دهد.

طاهره ایبد سپس به برخی از کتاب‌های داستانی در بازار کتاب کودک و نوجوان ایران وجود دارد اشاره کرد و با نگاهی انتقادی اظهار کرد: با وجود آن مسئله مهمی که توضیح دادم، امروزه بسیاری از کتاب‌های موجود در کشور را می‌بینیم که کتاب‌هایی بازاری، کالایی و تبلیغاتی هستند و علی‌رغم آسیب‌های محتوایی‌شان، نیاز کاذب در مخاطب تولید می‌کنند.

وی با بیان اینکه دوره ما، به نوعی دوره تسلط پروپاگانداهاست، اظهار کرد: این گونه آثار کودک و نوجوان که بخش بزرگی از بازارهای کتاب ایران را فتح کرده و جنبه شدیداً تبلیغاتی دارند، شکلی از پروپاگاندا است که قطعاً مخاطره‌آمیز است و فضای پروپاگاندایی و تبلیغاتی را هم به مخاطبانشان انتقال می‌دهند.

این نویسنده و صاحب‌نظر ادبیات کودک و نوجوان توضیح داد: از سوی دیگر بسیاری از این آثار که ما در بازار کتاب می‌بینیم بر مبنای نوعی کپی‌کاری ضعیف و سطحی از آثار خارجی در حال تولید هستند و حتی تصاویرشان هم در مواردی همان تصاویر کتاب‌های خارجی است؛ این در حالی است که یکی از وظایف ادبیات و هنر در هر کشوری، تربیت ذوق و سلیقه مخاطب آن جامعه خاص است تا مخاطبان این هنر و ادبیات به آثار سطحی و ضعیف و مبتذل راضی نشوند.

کد خبر 4584594 علیرضا جباری دارستانی

منبع: مهر

کلیدواژه: طاهره ایبد ادبیات کودک و نوجوان کتاب کودک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۵۶۸۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیر پانزدهمین دوره جشنواره شعر کودک و نوجوان رضوی:بزرگداشت استاد جواد محقق در همدان برگزار می‌شود 

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، به نقل از ستاد خبری بیست و یکمین جشنواره بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع)، سیداحمد میرزاده با بیان اینکه جشنواره شعر کودکان و نوجوان رضوی امسال پانزدهمین دوره خود را می‌گذراند، اظهارکرد: این دوره تفاوت‌های عمده‌ای با دوره های قبل دارد که از جمله‌ی آن اجرای برنامه‌های استانی در خلال جشنواره است.
وی ادامه داد: در این راستا امسال فرصتی برای شهرها و استان‌های دیگر فراهم شد تا اهالی ادبیات کودک و نوجوان در سایر نقاط کشور نیز فرصت عرض ارادت به حضرت رضا(ع) را داشته باشند .
به گفته میرزاده در شهرهایی که به نوعی مرکزیتی در حوزه ادبیات کودک در کشور داشتند، نشست‌ها و برنامه هایی از جمله محافل شعرخوانی اجرا می‌شود که قم، همدان، کرمان، شیراز و تهران از این جمله اند.
وی با بیان اینکه همچنین در هر یک از این شهرها یک کتاب شعر کودک رضوی نیز نقد و بررسی می‌شود، گفت: علاوه بر این، در اغلب این شهرها از یک چهره ی پیشکسوت شعر کودک و نوجوان رضوی هم تجلیل می‌شود.
به گفته دبیر پانزدهمین دوره جشنواره شعر کودک و نوجوان رضوی؛ نخستین برنامه در این زمینه در بیست و نهم فروردین ماه جاری در شهر مقدس قم که به نوعی مرکز ادبیات دینی کودک و نوجوان کشور محسوب می‌شود برگزار شد.

وی ادامه داد: در این برنامه حدود بیست نفر از شاعران کودک و نوجوان قم این فرصت را داشتند که شعرهایی که در حوزه رضوی و با مضامین زیارت و ارادت به ساحت حضرت رضا ع سروده بودند را بخوانند.
میرزاده عنوان کرد: دو کتاب شعر با عنوان " آمدی در شهر ما گل کاشتی" سروده آقای علی باباخانی درباره حضرت معصومه (ع) و کتاب "امام رضای مهربان" سروده آقای سید محمد مهاجرانی در این جلسه نقد و بررسی شد .
وی با بیان اینکه از آقای محمد کاظم مزینانی استاد پیشکسوت شعر و نوجوان نیز در قم تجلیل شد، خاطرنشان کرد: آقای مزینانی در دهه هفتاد، مجموعه های متعددی در حوزه شعر آیینی کودک و نوجوان داشتند و همچنین یکی از نخستین کتب مستقل شعر کودک رضوی به نام هشت روز با امام هشتم نیز سروده ایشان است.
میرزاده ابراز کرد: مشابه این برنامه را نیز در روز ششم اردیبهشت در شهر کرمان خواهیم داشت که کتاب "کبوترها و آهوها "سروده ی اینجانب در آن نقد و بررسی خواهد شد.
وی با بیان اینکه روز سیزدهم ماه نیز در شهر همدان نقد و بررسی کتاب "این لحظه ها را دوست دارم" از خانم مریم زر نشان را با بزرگداشت استاد جواد محقق خواهیم داشت، افزود: مراسمی با همین سبک نیز در شیراز در نوزدهم و در تهران در بیست و سوم این ماه خواهیم داشت.
میرزاده در پایان سخنانش گفت: روز ۲۹ اردیبهشت ماه جاری نیز اختتامیه جشنواره شعر کودک و نوجوان رضوی در مشهد برگزار خواهد شد.

۲۲۰۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898169

دیگر خبرها

  • نق‌نق‌‌نویسی داستان اجتماعی نیست
  • مطالبه رهبر انقلاب از نشر کودک و نوجوان نیازمند شتاب بیشتر است / امروز دیگر خریدن کتاب ترسناک نیست
  • چهل‌ودومین جایزه کتاب سال فراخوان داد
  • پیش بینی استقبال ۱۰ برابری از جشنواره امسال تئاتر کودک و نوجوان رضوی
  • بزرگداشت جواد محقق در همدان برگزار می‌شود
  • بزرگداشت استاد جواد محقق در همدان برگزار می‌شود
  • دبیر پانزدهمین دوره جشنواره شعر کودک و نوجوان رضوی:بزرگداشت استاد جواد محقق در همدان برگزار می‌شود 
  • ‌برگزاری کارگاه آموزشی بازتاب داستان‌های کهن در ادبیات کودک و نوجوان معاصر در شیراز
  • «خدای مهربانم سلام» برای بچه‌ها به کتابفروشی‌ها آمد
  • «خدای مهربانم سلام» برای بچه‌ها کتابفروشی‌ها آمد