Web Analytics Made Easy - Statcounter

با توجه به نامگذاری سال جاری از سوی مقام معظم رهبری تحت عنوان «سال رونق تولید» سازمان برنامه و بودجه در مراسمی از برنامه تولید و اشتغال و همچنین طرح اصلاح ساختار بودجه ۱۳۹۸ رونمایی کرد. آفتاب‌‌نیوز : نوبخت - معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور - در نشست خبری  که با حضور اصحاب رسانه برگزار شد  با اشاره به اینکه برنامه رونق تولید متناسب با شرایط سال ۱۳۹۸ و مطالبات مقام معظم رهبری آماده شده است، گفت:  امیدواریم دستگاه‌های اجرایی به گونه‌ای عمل کنند تا اهداف پیش بینی شده محقق شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


جریان تأمین منابع برای خسارت سیل

به گزارش آفتاب نیوز، در ادامه رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به جریان سیل اخیر و خسارات وارده گفت:  از در ابتدای امر تنخواهی از سوی سازمان در اختیار دستگاه‌های مربوطه قرار گرفت که هر زمان رو به پایان باشد مجدد پرداخت خواهیم کرد.
وی تاکید کرد:  ۵۶ میلیارد تومان تنخواه برای استان‌ها و ۱۰۰ میلیارد تومان برای ستاد بحران پرداخت کردیم و ۴۴۲ میلیارد تومان هم برای جبران خسارت در بخش کشاورزی پیش‌بینی شده است.

نوبخت خاطر نشان کرد:   از دو محل قانونی  منابع برای جبران خسارت ناشی از سیل تأمین خواهد شد؛ بر اساس قانون مدیریت بحران، امکان تأمین دو درصد از سر جمع اعتبارات وجود دارد. در عین حال که از محل ماده (۱۰) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت منابعی تأمین خواهد شد.
وی اظهار کرد:  که در ۱۳ فروردین ماه دستگاه‌های مربوطه در دیدار با رهبر انقلاب گزارشی از اقدامات انجام شده برای سیل اخیر ارائه کردند و ایشان اعلام کردند "هر اقدامی برای حل این مساله لازم باشد، حمایت خواهند کرد".
احتمال برداشت از ذخایر ارزی برای جبران خسارات سیل
در جریان سیل اخیر در بخشی از نقاط کشور بر هزینه‌های سنگین آن مشهود بوده و لازم است از منابعی در کنار بودجه و نظام بانکی برای جبران آن استفاده شود. این در حالی است که برخی نمایندگان مجلس برآورد اولیه را حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان اعلام کرده و برخی دیگر مدعی شدند که رئیس جمهور نامه‌ای برای برداشت دو میلیارد دلاری از صندوق توسعه ملی برای تأمین هزینه‌های سیل داشته است.
نوبخت با بیان اینکه از تمامی دستگاه‌های ذیربط خواسته‌ایم برآورد هزینه را گزارش دهند و گزارش‌ها به صورت مقدماتی است، گفت: این در حالی است که ما همچنان در جریان وقوع اتفاق قرار داریم و ممکن است هزینه‌ها بالاتر رود. اما واضح خواهد بود که جدا هزینه‌های سیل بالاست.
وی گفت: دولت خود را موظف می‌داند از منابعی که در اختیار دارد و می‌تواند استفاده کرده و سازوکار تأمین آن را نیز پیش‌بینی خواهد کرد.
نوبخت درباره اینکه آیا رئیس جمهور نامه‌ای در مورد برداشت دو میلیارد دلار از صندوق داشته است یا خیر؟ این گونه پاسخ داد: در جلسه‌ای که با مقام معظم رهبری در مورد موضوع سیل اخیر داشتیم، ایشان نیز اعلام کردند اگر دولت به این جمع‌بندی برسد که لازم است از منابع صندوق برای جبران هزینه‌های سیل اخیر استفاده کند می‌تواند این کار را انجام دهد. بر این اساس دولت نیز تمهیداتی در این رابطه داشته است.
وی گفت: هر گونه برداشت منابع از صندوق توسعه ملی برای سیل اخیر به طور حتم با سازوکار قانونی انجام خواهد شد.
سپاه در قلب ملت است
رئیس سازمان برنامه و بودجه همچنین با اشاره به اقدام اخیر آمریکا پی قرار دادن نام سپاه پاسداران در فهرست گروه‌های تروریستی گفت:  این اقدام آمریکا مانند سایر اقدامات آنها هیچ پژواکی در جهان ندارد و منزوی خواهد شد.
نوبخت با بیان اینکه این گونه رفتار قابل پیش‌بینی بوده است، ادامه داد: پیش از با پیشنهاد وزارت امور خارجه قانون مبارزه با نقض حقوق بشر در مرداد ۱۳۹۶ به تصویب مجلس رسید و اکنون در چارچوب آن عمل خواهیم کرد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: سپاه همواره در صف اول خدمت به کشور بوده و در قلب ملت قرار دارد.
برداشت از صندوق توسعه ملی اثر منفی در بازار ارز ندارد
رئیس سازمان برنامه و بودجه همچنین در رابطه با این‌که آیا برداشت از صندوق توسعه ملی برای جبران خسارت ناشی از سیل می‌تواند تورم‌زا باشد اینگونه توضیح داد: خیر تورم‌زا نیست، چرا که منابعی را که برداشت می‌کنیم در بازار ارز خواهیم فروخت و دوباره از بازار جمع می‌شود که در این شرایط خلق پول جدیدی انجام نشده که بخواهد تورم‌زا باشد، در عین حال که با توجه به این‌که عرضه ارز در بازار صورت می‌گیرد و حجم آن هم کم نیست می‌تواند برای کنترل بازار ارز حتی مؤثر باشد.
ماجرای ارز ۴۲۰۰ تومانی در بودجه ۹۸ 
در ادامه این نشست خبرنگاری در رابطه با احتمال حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی برای اختصاص به کالاهای اساسی از نوبخت سوال کرد و این‌که گفته می‌شود اخیراً اختصاص این ارز به گوشت تنظیم بازار متوقف شده است.
وی در این باره گفت که دولت بحث‌های زیادی در رابطه با نحوه‌ی تأمین کالاهای اساسی داشته است، اما اکنون و در سال جاری نیز تاکنون تمامی ۲۵ کالای اساسی ارز ۴۲۰۰ تومانی دریافت کردند و تاکید رئیس جمهوری نیز بر حمایت از مردم در این اقلام و مایحتاج بوده است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: در سال گذشته حدود ۱۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان یارانه برای ارز پرداختیم، اما باید بررسی شود که آیا به اهدافی که می‌خواستیم رسیدیم یا خیر، اما باید قبول کرد که شیوه‌ی چندان مناسبی نیست و باید نظارت‌ها در مورد آن جدی‌تر شود.
نوبخت ادامه داد: اگر ارز ۴۲۰۰ تومانی اختصاص پیدا نکند موجب افزایش قیمت بیشتر در مورد کالاها و در نهایت فشار بر مردم خواهد شد.
وی تاکید کرد:  از این‌رو شیوه‌ی اصلاح این روند به طور جدی در دولت مطرح است و قطعاً اگر قرار باشد ارز ۴۲۰۰ تومانی به نرخ نیمایی تغییر پیدا کند به طور قطع مابه‌التفاوتی که از این محل ایجاد خواهد شد بار دیگر به مردم بر می‌گردد، اما این‌که این رقم در چه قالبی باشد یعنی به صورت کالابرگ و یا به واردکننده اختصاص پیدا کند هنوز در دولت به جمع‌بندی نرسیده است.
افزایش حقوق از فروردین محاسبه می‌شود
نوبخت همچنین در مورد افزایش حقوق کارکنان در سال جاری و از فروردین‌ماه توضیح داد که افزایش حقوق‌ها براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی و با محاسبات دولت تا ۲۰ درصد در حقوق‌های سال جاری محاسبه و اعمال می‌شود که اگر هم از فروردین‌ماه اعمال نشود به طور حتم از ابتدای آن در نظر گرفته شده و پرداخت می‌شود.
بودجه ۹۷ بدون استقراض در بانک مرکزی بسته شد
در ادامه این نشست موضوع بودجه ۱۳۹۷ مطرح شد و در این رابطه پورمحمدی – معاون بودجه سازمان برنامه و بودجه - توضیحاتی ارائه کرد.
وی با اعلام این‌که از منابع عمومی دولت در سال گذشته از رقم ۳۸۶ هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده حدود ۳۴۹ هزار میلیارد تومان محقق شده است، اظهار کرد: شرایط بسیار خاص و سختی را در اوج تحریم‌ها در سال گذشته پشت سر گذاشتیم، اما این باعث نشد که با کسری بودجه مواجه شده و یا به سمت برداشت از پول‌های پرقدرت حرکت کنیم.
پورمحمدی با بیان این‌که استقراض از بانک مرکزی از خط قرمزهای سازمان برنامه و بودجه در سال گذشته بوده است، ادامه داد: کار بسیار بزرگی انجام دادیم که در چنین اوضاعی به سمت استقراض از بانک مرکزی نرفتیم و از منابع تورم‌زا استفاده نکردیم. حتی منابعی که پیش‌بینی شده بود که بتوانیم در صورت کسری از صندوق توسعه ملی استفاده کنیم دست نخورده باقی گذاشتیم تا بتوان در سال جاری از آن استفاده کرد.
معاون بودجه سازمان برنامه و بودجه با چند محور مهم بودجه‌ای در سال جاری گفت که به طور حتم تولید از اهم آن خواهد بود و برنامه‌های تدوین شده در این رابطه به طور جدی در دستور کار قرار خواهد گرفت.

منبع: آفتاب

کلیدواژه: بودجه 97 رونق تولید بانک مرکزی سپاه پاسداران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۶۲۷۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف: تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است

رئیس مجلس در پاسخ به تذکر نماینده مردم شاهین شهر درباره استنکاف دستگاه‌ها از وظایف خود که باعث اشکالات توزیع دارو شد، گفت: مسئولیت کمبود و گرانی دارو بر عهده سه دستگاه وزارت بهداشت، سازمان برنامه و بانک مرکزی بوده و قطعاً بانک مرکزی در تأمین ارز دارو تأخیر داشته است.

به گزارش عصر ایران به نقل از خانه ملت؛  حسینعلی حاجی دلیگانی در نشست علنی امروز (سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون بهداشت درباره کمبود و گرانی دارو و تجهیزات مصرفی پزشکی ناشی از استنکاف از اجرای جزء (۱) بند (س) تبصره (۱) قانون بودجه سال ۱۴۰۱ در تذکری با استناد به ماده ۲۳۴ قانون آیین‌نامه داخلی مجلس با اشاره به اینکه موضوع دارو تاکنون ۴ مرتبه در جلسه نظارتی مجلس مورد بررسی قرار گرفته، اما تاکنون مشکل مردم در حوزه کمبود و گرانی دارو حل نشده است، گفت:آخرین جلسه نظارتی در این خصوص در ۱۹ دی ماه سال گذشته بود که رئیس مجلس به وزارت بهداشت، سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی فرصت دو ماه برای اصلاح وضعیت داد.

نماینده مردم شاهین شهر، میمه و برخوار در مجلس در ادامه با اشاره به دو اتفاقی که قرار بود در حوزه دارو رخ دهد، عنوان کرد: بنا بود ۷۰ درصد هزینه دارو را بیمه‌ها و ۳۰ درصد آن را مردم پرداخت کنند، اما در حال حاضر این هزینه بین بیمه و مردم نصف شده است.   وی افزود: از سوی دیگر بیش از وزارت بهداشت، سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی مسئول این قضیه بودند به نحوی که بانک مرکزی باید به موقع منابع ارزی را تأمین می‌کرد که این اتفاق صورت نگرفت و به جای آن شاهد ارزپاشی برای سفر‌های خارجی و افزایش ۵۰۰ دلار به هزار دلار بودیم.   عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اضافه کرد: سازمان برنامه و بودجه نیز تاکنون ۷۰ هزار میلیارد تومان طلب داروسازان و داروفروشان را نداده است، همچنین سازمان تأمین اجتماعی نیز هزینه‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی را پرداخت نکرده؛ این در حالی است که مجلس شورای اسلامی حکیمانه و به صورت مقبول این موضوع را دنبال کرده است.   قالیباف: تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز که باعث اشکالات توزیع دارو شد، محرز است   محمدباقر قالیباف در پاسخ به این تذکر با بیان اینکه بعد از بررسی‌ها و جلسات برگزار شده درخصوص دارو، شخص بنده نیز جلسه جداگانه‌ای با بانک مرکزی و وزارت بهداشت داشتم، گفت: بر اساس گزارش جمع‌بندی نظارتی کمیسیون بهداشت از این جلسه، سه دستگاه سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی و وزارت بهداشت در این خصوص مسئول هستند.   رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه قطعا بانک مرکزی در واگذاری ارز در اواخر بهار و ابتدای تابستان تأخیر داشته است، یادآور شد: این موضوع اشکالاتی را در توزیع دارو به وجود آورد که البته در پایان سال ۱۴۰۲ توانست به تعهدات خود عمل کند، اما به هر حال تأخیر داشت.   رئیس قوه مقننه همچنین تصریح کرد: موضوع کمبود و گرانی دارو و تجهیزات مصرفی پزشکی در این جلسه بر اساس ماده ۲۳۴ قانون آیین‌نامه داخلی مجلس به رأی گذاشته می‌شود تا مجلس تشخیص خود را درباره آن اعلام کند، اما به هرحال موضوعات دیگر در حوزه ارزی و بودجه را پیگیری خواهیم کرد. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • قالیباف: منتظر برنامه بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم / بانک مرکزی برنامه ندهد مجلس برنامه می‌دهد
  • همه اختیار‌ها را به رئیس کل بانک مرکزی دادیم؛ اما هنوز در سیاست‌ ارزی دچار مشکل هستیم/ جلسه سومی وجود ندارد؛ تا یکشنبه برای دریافت برنامه ارزی منتظر می‌مانیم
  • قالیباف: منتظر برنامه مکتوب بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • منتظر برنامه مکتوب بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • ارزپاشی بانک مرکزی از محل ذخایر ارزی و منابع صندوق توسعه ملی
  • قالیباف: تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است
  • تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است
  • بانک مرکزی در تامین ارز واردات دارو تاخیر داشته است
  • قالیباف: بانک مرکزی به تعهداتش درباره تخصیص ارز به دارو عمل کرده است
  • بانک مرکزی به تعهداتش درباره تخصیص ارز به دارو عمل کرده است