Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-24@02:00:10 GMT

ارتباط ویتامین Dبا افسردگی‌فصلی

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۷۰۱۶۷

یک روانپزشک گفت: در افسردگی فصلی هورمون سروتونین در بدن دچار تغییراتی می‌شود و فصل بهار یکی از زمان‌های شیوع آن است. ناطقان: محمدرضا خدایی روانپزشک و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی درباره افسردگی اظهار کرد: این اختلال یکی از بیماری‌های غیرواگیر با بار بیماری زیاد است، به طوری که چند سال پیش سازمان بهداشت جهانی افسردگی را یکی از معضلات جامعه بشری دانست؛ این اختلال روانی به بیمار و خانواده‌اش آسیب‌هایی زیاد می‌زند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!





وی بیان کرد: افسردگی فصلی در فصولی از سال بیشتر بروز می‌کند که میزان نور خورشید کمتر و طول روز کوتاه‌تر بوده، بنابراین این نوع افسردگی در اواخر پاییز، زمستان و اوایل بهار  شایع‌تر است، در افسردگی فصلی هورمون سروتونین در بدن دچار تغییراتی می‌شود.

علائم افسردگی فصلی

این روانپزشک افزود: کاهش انرژی بدن، بی‌حوصلگی، خستگی، تنبلی، اختلال در توجه و تمرکز، حواس‌پرتی، زودرنجی، احساس ناامیدی، بی‌ارزشی و گناه، تمایل به تنهایی و گوشه‌گیری، تغییرات اشتها بیشتر به شکل افزایش اشتها و تمایل به مصرف زیاد شیرینی، اختلال خواب به ویژه پُرخوابی، تمایل به تنهایی و گوشه‌گیری از جمله علائم افسردگی فصلی هستند، افسردگی فصلی در زنان جوان بیشتر از مردان دیده می‌شود به طوری‌که آمار‌ها نشان می‌دهند، نسبت این عارضه در زنان حدود سه تا چهار برابر مردان است.



 خدایی تأکید کرد: در مبتلایان به افسردگی فصلی اغلب، اختلالات ویتامین D هم مشاهده می‌شود، بنابراین افراد دچار این عارضه باید با انجام آزمایشات و  طبق دستور پزشک، مکمل ویتامین D را مصرف کنند، خانواده‌هایی که سابقه افسردگی دارند بیشتر در معرض ابتلا به نوع  فصلی این اختلال هستند.


مؤثرترین درمان‌های غیردارویی افسردگی فصلی

وی گفت: افسردگی فصلی، درمان‌پذیر و گذراست، بنابراین بیمار با درمان‌های صحیح می‌تواند همچون گذشته زندگی عادی خود را ادامه دهد، مبتلایان به افسردگی فصلی باید دید خود را نسبت به محیط پیرامونشان تغییر و شناخت خود را درباره این اختلال افزایش دهند، رژیم غذایی متعادل و متوازن نقشی مؤثر در بهبود علائم افسردگی فصلی دارد، بنابراین افراد دچار این عارضه باید از همه گروه‌های غذایی (سبزی‌ها، میوه‌ها، فرآورده‌های پروتئینی، غلات و لبنیات) در برنامه غذایی روزانه خود استفاده کنند.



خدایی یادآوری کرد: ورزش و فعالیت بدنی به ویژه در فضای باز تأثیری چشمگیر در بهبود افسردگی فصلی دارد، از دیگر اقدامات درمانی برای مقابله با این اختلال می‌توان به شرکت کردن در فعالیت‌ها و تور‌های گروهی مانند طبیعت‌گردی اشاره کرد، نور درمانی طبیعی و مصنوعی هم نقشی مؤثر در کنترل علائم افسردگی فصلی دارد، البته نور درمانی مصنوعی باید  زیر نظر روانپزشک یا متخصص طب خواب انجام شود، در این روش بیمار مدت زمانی مشخص در معرض میزان معینی از نور قرار می‌گیرد، درمان‌های شناختی-رفتاری (CBT) هم به درمان افسردگی فصلی کمک می‌کنند، مصرف داروها هم در برخی موارد بنا به تشخیص پزشک در بهبود این اختلال موثر است. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: ویتامین دی ، افسردگی ، فصل بهار

منبع: ناطقان

کلیدواژه: ویتامین دی افسردگی فصل بهار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۷۰۱۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گیاهی که در قرون وسطی از آن شربت جوانی می‌ساختند

آفتاب‌‌نیوز :

بادرنجبویه از زمان‌های باستان مورد استفاده قرار میگرفته است. نام یونانس آن از کلمه زنبور عسل مشتق شده است و این گیاه دارای خواص التیام بخشی و تقویت کنندگی عسل می‌باشد.

در قرون وسطی از آن شربتی ساخته می‌شد که به "شربت جوانی" معروف بود.

قسمت‌های مورد استفاده برگ‌های بادرنجبویه: برای درمان افسردگی و تنش‌های عصبی مفید است. همچنین ضد نفخ بوده و برای پایین آوردن تب نیز از آن استفاده می‌شود. روغن بادرنجبویه: دارای همان خواص برگ ها، اما بسیار قوی‌تر اثرات گیاه بادرنجبویه بر بدن: آرامبخش، ضد افسردگی، محرک دستگاه گوارش، افزایش دهنده تعریق بدن، ضد ویروس تبخال، ضد باکتری، ضد نفخ، ضد اسپاسم ویژگی (مزاج): دارای طبیعت سرد، خشک، ترش و کمی تلخ می‌باشد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • چگونه افسردگی را از خود دور کنیم؟
  • حساسیت‌های فصل بهار و راه‌های درمان آن
  • افسردگی پس از زایمان و ضرورت‌های درمانی و حمایتی 
  • وسواس فکری چیست و چطور درمان می‌شود؟
  • اوتیسم؛ بیماری ناشناخته و بدون درمان!
  • اختلال اضطراب اجتماعی چیست و چگونه درمان می‌شود؟
  • تردد کامیون‌ها در گمرک مرزی آستارا به حالت عادی برگشت + فیلم
  • گیاهی که در قرون وسطی از آن شربت جوانی می‌ساختند
  • ارتقاء بستر ارتباط پزشک با بیمار حیاتی است/ پلتفرم مناسب نوبت دهی اینترنتی باید ایجاد شود
  • شایع‌ترین نشانه‌های وسواس چیست؟