Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری برنا به نقل از  پایگاه اطلاع رسانی دولت، «لعیا جنیدی»  معاون حقوقی رئیس جمهوری در حاشیه جلسه چهارشنبه  هیات وزیران درباره اقدام اخیر کاخ سفید آمریکا در قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست گروه های تروریستی در جمع خبرنگاران گفت: هیچ گاه این گونه نیست که آمریکا هر وقت و به دلخواه خود فهرستی را اعلام کند آن موضوع مبنا قرار گیرد؛ این فهرست آمریکا است و به سازمان ملل متحد و به کمیته (ویژه) تامین مالی تروریسم که فهرست گروه ها را مشخص می کند، ارتباطی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: این کمیته همواره در یک چارچوب که یک وفاق جهانی دارد، عمل می کند و این تصمیم کاخ سفید از منظر این کمیته هم اعتباری ندارد و برای سازمان ملل نیز مبنا نیست.

معاون حقوقی رییس جمهوری خاطرنشان کرد: این اقدام یک بدعت است و سابقه نیز ندارد و خلاف ضوابط و حقوق بین الملل است و نه تنها کمکی هم به آرامش وامنیت منطقه نمی کند، بلکه شاید شرایط منطقه را نیز تحت تاثیر قرار دهد.

جنیدی با بیان این که در سوابق تاریخی هم نداریم که کشوری در مورد بخشی از نیروهای مسلح رسمی کشور دیگر چنین تصمیمی گرفته باشد، تاکید کرد: فضایی که آمریکا ایجاد کرده است فضای ایجاد خطر، تضعیف امنیت در منطقه است که نه کمکی به صلح وآرامش منطقه می کند، نه برای ارتقای امینت منطقه مفید است و نه با ضوابط حقوق بین الملل سازگاری دارد.

جنیدی همچنین درباره واکنش ایران نسبت به اقدام کاخ سفید درباره سپاه بیان کرد: ایران هم نسبت به بخشی از نیروهای نظامی آمریکا که در این منطقه فعال هستند، اقدام متقابل انجام داد، البته چارچوب ها و ضوابط ومجموعه مقررات آن را بخش های مربوطه باید تنظیم کنند که همه چیز در یک چارچوب قانونی انجام شود این اقدام متقابلی است که ایران انجام داد.

معاون حقوقی رییس جمهوری در پاسخ به این که اقدام آمریکا بر روند تایید لوایح مربوط به FATFتاثیرمی گذارد، یا خیر؟ توضیح داد: برای هر اقدامی از سوی ایران، شورای عالی امنیت ملی سازمان ها و گروه های های تروریستی در جهان را تعیین می کند و ما نیز بر اساس این فهرست عمل می کنیم و هیچ نوع تبعیتی از فهرست کشورهای دیگر نداریم.

وی گفت: حتی کمیته ای هم که در سطح جهانی وجود دارد این گونه عمل نمی کند، بلکه اگرسازمانی در فهرست گروه های تروریستی قرار می گیرد بر اساس اجماع جهانی و تعامل این کار را انجام می دهد.

معاون حقوقی رییس جمهوری توضیح داد: معیار ما درباره گروه های تروریستی تصمیم و بیانیه شورای عالی امنیت ملی است، اتفاقا شاید همین مساله اخیر باعث شود که حق تحفظ های جدی درباره دو معاهده پالرمو و CFT در نظر بگیریم که آنها را خیلی صریح تر و قوی تر بیان کنیم.

وی تاکید کرد: هیچ دلیلی وجود ندارد که ما به فهرست آمریکایی ها توجه کنیم و ترتیب اثر بدهیم و تا کنون هم همین روال بوده است.

وی همچنین درباره موضع کشورهای دیگر و سازمان ملل درباره اقدام آمریکا گفت: تاجایی که من رصد کردم بیشتر کشورها نیز اعلام کرده اند اقدام یکجانبه از سوی آمریکا معیار نیست وهیچ کمکی هم به امنیت منطقه نمی کند و حتی ممکن است چالش های منطقه را نیز افزایش دهد و احساس نا امنی در منطقه را دامن بزند.

جنیدی همچنین درباره اقدام حقوقی ایران در دادگاه های بین المللی درخصوص این تصمیم آمریکا، گفت: این اقدام از سوی جمهوری ایران یک سنجش دقیق لازم دارد که باید مبانی صلاحیت دادگاه را بررسی کنیم، این موضوع به تازگی اعلام شده است، باید اولا چارچوب عمل خود را در این زمینه مشخص کنیم. مبانی صلاحیتی که در عهدنامه داشتیم مبنای فعالیت های تجاری و اقتصادی بوده بنابر این باید یک ارزیابی دقیق بشود و بر اساس آن تصمیم بگیریم.

وی درباره تایید لوایح مربوط به FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز گفت: درباره تایید دولایحه در مجمع نمی توان پیش بینی کرد چون هم نظر موافق و هم نظر مخالف وجود دارد؛ اما نباید بین مساله ای که آمریکا به تازگی مطرح کرده و موضوع این لوایح اختلاط ایجاد کرد، این دو موضوع کاملا قابل تفکیک است.

 

 

 

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۸۰۶۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران خواستار اقدام فوری بین‌المللی برای توقف نسل‌کشی در غزه شد

سفیر و نماینده ایران نزد سازمان‌های بین‌آلمللی در ژنو در پی کشف یک گور دسته‌جمعی در بیمارستان "ناصر" غزه در نامه‌ای به رییس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ و کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد خواستار "اقدام فوری بین‌المللی برای توقف جنگ نسل‌کشی اسرائیل" علیه مردم فلسطین شد.

به گزارش ایسنا، علی بحرینی سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمان‌های بین‌المللی در ژنو در این نامه با اشاره به کشف یک گور دسته جمعی در بیمارستان "ناصر" غزه نوشت: گذشته از نقض قوانین بین المللی بشردوستانه، اسرائیل حقوق بشر بین المللی را نیز نقض کرده است. رژیم اسرائیل به عنوان قدرت اشغالگر، از توسل به زور برای جلوگیری از اعمال حق تعیین سرنوشت مردم فلسطین (قطعنامه ۲۶۲۵ سازمان ملل متحد) منع شده است. از سوی دیگر، شواهد موجود حاکی از آن است که رژیم اسراییل مسئول ارتکاب اعمال غیرانسانی مغایر با بند های الف، ج، د، و و ماده ۲ کنوانسیون آپارتاید است.

وی در این نامه آورده است: از آنجایی که دیوان بین‌المللی دادگستری هر دو بخش قانون (حقوق بین‌المللی بشردوستانه و حقوق بین‌المللی حقوق بشر) را در جریان درگیری‌های مسلحانه قابل اجرا می‌داند، رژیم اسرائیل باید نسبت به انجام اقدامات خود متوقف شود.

در بخش دیگری از این نامه آمده است: مردم در منطقه‌ای غزه، که جمعیتی قابل توجهی دارد و بیش از یک میلیون کودک در آن زندگی می‌کنند، به دلیل ۱۶ سال محاصره شدید و دهه‌ها اشغال نظامی ضعیف شده‌اند و اکنون در محاصره کامل قرار دارند از این رو مراقبت بیشتر در پایبندی به قوانین جنگ ضروری است. حقوق بین الملل عرفی همچنین انتقال اجباری جمعیت غیرنظامی از یک منطقه به منطقه دیگر را به شدت ممنوع می کند و نقض این ممنوعیت یک جنایت جنگی و نقض فاحش کنوانسیون ژنو است و هنگامی که به عنوان بخشی از یک حمله گسترده یا سیستماتیک علیه هر جمعیت غیرنظامی انجام شود، ممکن است به جنایت علیه بشریت تبدیل شود.

انتهای پیا

دیگر خبرها

  • آمریکا بر جنایت های اسرائیل در غزه سرپوش می گذارد
  • آمریکا بر جنایت های اسرائیل در غزه سرپوش می گذارد 
  • ایران خواستار اقدام فوری بین‌المللی برای توقف نسل‌کشی در غزه شد
  • عفو بین‌الملل: آلمان ارسال تسلیحات به اسرائیل را متوقف کند
  • نظر ۶ استاد روابط بین‌الملل درباره اقدام ایران علیه اسرائیل
  • ترامپ: با بایدن، صلح در خاورمیانه وجود نخواهد داشت
  • آمریکا: درباره به‌رسمیت شناختن طالبان تصمیم نگرفته‌ایم
  • بایدن سیاست دودولتی را کنار گذاشت/ آمریکا در قبال فلسطین بر خلاف منافع ملی خود عمل کرد
  • در صورت تعطیلی پنجشنبه‌ها نباید میزان دستمزد تغییر کند
  • بورل: شورای اروپا درباره تشدید تحریم ایران رایزنی می‌کند