Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا- پروژه گمانه زني محوطه پيرامون آرامگاه يعقوب ليث صفاري در حال انجام است.
به گزارش خبرگزاري آريا به نقل از روابط عمومي پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري ، يعقوب زلقي سرپرست هيأت باستان شناسي امروز «سه شنبه » با اعلام اين خبر گفت: آرامگاه يعقوب ليث قسمتي از محدوده عرصه وحريم محوطه تاريخي گندي شاپور است که هيأت باستان شناسي صرفا درمحيط10 هکتاري پيرامون آرامگاه  مشغول گمانه زني است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او شناسايي وپژوهش گاهنگارانه در لايه هاي تاريخي و شناخت گستره آثار پيرامون آرامگاه را از اهداف اوليه اين پروژه خواند و تصريح کرد:پاسخ به اين پرسش که اين محوطه تاريخي چه کاربردي داشته،هدف ديگري است که دنبال مي شود.
وي پي بردن به روند تغيير و تحولات تاريخي محوطه  را از ديگر اهدافي دانست که هيأت باستان شناسي در خلال اين پروژه به دنبال آن است.
زلقي درادامه افزود:يکي از مسايل حول محور محوطه گندي شاپور کثرت نسبي داده هاي تاريخي )متون) مي باشد که دستيابي به شواهد باستانشناختي دراين موردنيزازجمله اهداف ضمني اين پروژهاست.
وي در پايان با بيان اينکه اين پروژه گمانه زني با مجوز پژوهشگاه ميراث فرهنگي و  گردشگري در حال انجام است تصريح کرد :اين محوطه به جهت ارتفاع بالا از سطح دريا به لحاظ سيلاب هاي اخير مصون مانده است .
گفتني است آرامگاه يعقوب ليث صفاري، در روستاي شاه آباد در ده کيلومتري دزفول، سمت راست جاده دزفول به شوشتر قرار دارد و در کنار اين آرامگاه بازمانده هاي شهر گندي شاپور ديده مي شود.
گنبد بلند مضرس (دندانه دار) سفيد رنگ و جلال عمارت بقعه از دور کاملاً جلوهگر است. در اطراف بقعه، قبرستان وسيعي است که در آن وجود سنگ قبرهاي قديمي، نشانگرتاريخ کهن اين بنا است.
يعقوب ليث «رادمان پسر ماهک سيستاني» يکي از پادشاهان ايران و از دودمان صفاري بود. يعقوب ليث صفاري نخستين کسي بود که زبان پارسي را 200 سال پس از ورود اسلام به ايران، به عنوان زبان رسمي ايران علام کرد و پس از آن ديگر کسي حق نداشت در دربار او به زباني غير از پارسي سخن بگويد.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: گمانه زني پيرامون آرامگاه يعقوب ليث صفاري

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۸۱۰۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای ۱۸ پروژه شاخص بافت تاریخی قم در سال گذشته

مدیرعامل سازمان بهسازی و نوسازی اطراف حرم مطهر حضرت معصومه(س) از اجرای ۱۸ پروژه شاخص در سال ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: خانه تاریخی توکلی در سال جاری به عنوان موزه عاشورا مرمت می‌شود.

علیرضا خاکی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در قم با اشاره به عملکرد سازمان بهسازی، نوسازی اطراف حرم در سال ۱۴۰۲ و اجرای ۱۸ پروژه شاخص در کنار دیگر پروژه‌ها، اظهار کرد: بودجه اولیه معاونت بهسازی و نوسازی اطراف حرم در سال گذشته ۱۶ میلیارد تومان با ۱۸ پروژه شاخص بوده که در اصلاحیه به ۵۲ میلیارد تومان رسید.

وی از تأسیس اولین دفتر تسهیلگری در محله دروازه ری خبر داد و افزود: ساخت ۲ دفتر تسهیلگری در سال ۱۴۰۳ پیش بینی شده است.

مدیرعامل سازمان بهسازی و نوسازی اطراف حرم مطهر حضرت معصومه (س) خاطرنشان کرد: برگزاری جلسات متعدد با گروهای مختلف، نیرو انتظامی و آموزش و پرورش، ایجاد بازارچه‌های مشاغل خانگی و صنایع دستی، کمک به نهادهای تقویت اجتماعی، پیگیری ساخت سرویس بهداشتی و ایجاد سازمان‌های فرهنگی از جمله تجربیات دفتر تسهیلگری در محله دروازه ری بود.

خاکی ادامه داد: تأسیس دفتر تسهیل‌گری در محلاتی همچون دروازه ری علاوه بر پشتیبانی کالبدی نیازمند پشتیبانی اجتماعی نیز است.

وی از اجرای پروژه بهسازی محور مسجد جامع تا میدان کهنه خبر داد و عنوان کرد: این پروژه دارای مقیاس ملی بود با هماهنگی‌های لازم توانستیم این پروژه را زودتر از موعد به بهره‌برداری برسانیم.

مدیرعامل سازمان بهسازی و نوسازی اطراف حرم مطهر حضرت معصومه (س) از کف‌سازی و بهسازی ۱۵۰ متر از پروژه امامزاده سلطان محمد شریف خبر داد و گفت: تهیه طرح جداره سازی چهارراه بازار با مشارکت معاونت شهرسازی و ساماندهی و مرمت سازی با الگوی اصیل یکی از اقدام‌های شاخص در سال گذشته بود.

خاکی در خصوص میدان تره‌بار میدان مطهری افزود: ورود به میدان تره‌بار میدان مطهری از مهم‌ترین پروژه‌های سال ۱۴۰۳ پیش‌بینی شده که در همین راستا دو میلیارد تومان برای طراحی فضای شهری این محدوده اختصاص یافته است.

وی از تملک شش خانه تاریخی در فرودین سال ۱۴۰۳ خبر داد و تاکید کرد: ساخت خانه تاریخی آیت الله فیض در دستور کار قرار گرفته است و خانه تاریخی توکلی به عنوان موزه عاشورا در سال جاری مرمت می‌شود.

کد خبر 747817

دیگر خبرها

  • اجرای ۱۸ پروژه شاخص بافت تاریخی قم در سال گذشته
  • مژده رئیس رسانه ملی پیرامون حق پخش فوتبال
  • ادعای عبور آزادراه قائمشهر ساری از محوطه تاریخی پایه علمی ندارد
  • «دست‌های فیلمسازان ما را در پروژه‌های تاریخی بسته‌اند»
  • محوطه تاریخی نوشیجان در فهرست موقت یونسکو ثبت می‌شود
  • ادعای عبور آزادراه قائمشهر_ ساری از محوطه تاریخی پایه علمی ندارد
  • بازدید رئیسی از آرامگاه اقبال لاهوری+ فیلم
  • گفتگو درباره کتاب «بازآرایی نهاد دین در برابر نهاد دولت»
  • پاکسازی محوطه پل تاریخی لنگرود از زباله
  • رویداد هنری گل و مرغ و خوشنویسی در جوار آرامگاه سعدی برپا شد