Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-25@11:56:07 GMT

ارمنستان: روابطمان با ایران، در سطوح بالا در جریان است

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۹۱۵۴۱

به گزارش فارس، نخست‌وزیر ارمنستان در نشست مجمع پارلمانی شورای اروپا در استراسبورگ فرانسه درباره روابط ایروان با تهران و تفلیس و اختلافات کشورش با ترکیه اظهار نظر کرد.

«نیکول پاشینیان» در این نشست تاکید کرد ارمنستان آمادگی دارد که بدون هرگونه پیش شرطی روابطش با ترکیه را برقرار کند اما «متاسفانه ترکیه روابط با ارمنستان را به موضوع آذربایجان مشروط می‌کند».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روابط سیاسی ارمنستان و ترکیه از زمان استقلال ارمنستان در سال ۱۹۹۱ قطع بوده و مرز زمینی این دو کشور به روی هم بسته بوده‌ است. از مهم‌ترین اختلافات، موضوع «نسل‌کشی ارامنه» در سال ۱۹۱۵ توسط امپراطوری عثمانی و به رسمیت نشناختن آن توسط ترکیه‌ است.

مناقشه «قره‌باغ» بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان و حمایت آنکارا از باکو در این مناقشه، از جمله دیگر اختلافات و موانع ازسرگیری روابط ترکیه و ارمنستان بوده است.

پاشینیان در این نشست تاکید کرد که روابط ارمستان با ایران و گرجستان، دو همسایه دیگر این کشور روابط خوب است.

نخست‌وزیر ارمنستان گفت: «ما (با ایران و گرجستان) مذاکراتی در سطوح عالی داریم و در تلاش هستیم که همکاری‌هایمان را تقویت کنیم».

او درباره روابط ارمنستان با جمهوری آذربایجان بر لزوم صلح در روابط دو کشور تاکید کرد و گفت: «خوشحالم که در جریان فعالیت دولت ما، این دولت توانسته صلح را به دستور کار جلسه (مجمع پارلمانی شورای اروپا) برگرداند».

نخست‌وزیر ارمنستان در بخش دیگری از سخنان خود در نشست استراسبورگ درباره چرایی روابط خوب این کشور با ایران و فهم کشورهای اروپایی در این باره اظهارزنظر کرد.

او گفت: «ما در اوضاع پیچیده‌ای قرار داریم. دوستانمان در طرف‌های متفاوتی از منازعه قرار دارند. درخواست ما این است که شاهد حل همه منازعات از طریق گفتگو باشیم چرا که این کار تنها راه برای حل مسائل در قرن بیست و یکم است».

پاشینیان در حالی درباره روابط ارمنستان با ایران سخن گفته که هشتم اسفندماه سال گذشته در سفری رسمی به تهران با مقام‌های ارشد ایران دیدار کرده بود.

مجمع پارلمانی شورای اروپا که شاخه پارلمانی شورای اروپا است، در هر سال ۴ بار در استراسبورگ جلسه برگزار می‌کند. این مجلس دارای ۳۴۲ عضو از  ۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپا به علاوه نمایندگانی از روسیه و ترکیه است.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۹۱۵۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اردوغان: روابط تجاری ترکیه با اسرائیل متوقف شد

رئیس‌جمهور ترکیه با اشاره به اینکه جنگ غزه تهدیدی برای تمام منطقه است گفت که روابط تجاری کشورش با رژیم صهیونیستی متوقف شده است.

به گزارش ایسنا، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در نشست خبری با فرانک والتر اشتاین‌مایر، رئیس جمهور آلمان که به آنکارا سفر کرده است گفت: نسبت به افزایش فعالیت جریان‌های تندرو در غرب احساس نگرانی می کنیم و از مقامات آلمان انتظار داریم که اقدامات بیشتری علیه گروه‌های تروریستی اتخاذ کنند. ما از مقامات آلمانی در مبارزه با تروریسم انتظار حمایت و همبستگی بیشتری داریم.

طبق گزارش الجزیره، وی تاکید کرد: آنچه در غزه رخ می‌دهد ظلمی است که شبیه ندارد و نتانیاهو امنیت تمام منطقه از جمله مردم خود را تهدید می‌کند و از این طریق می‌خواهد عمر سیاسی خود را طولانی‌تر کند. تنش‌ها میان ایران و اسرائیل نمونه‌ای از خطرات جنگ غزه بر ثبات منطقه بود. نباید جنایت‌هایی که اسرائیل در نوار غزه مرتکب شد را نادیده گرفت.

اردوغان همچنین گفت: برای حفظ روابط تجاری با اسرائیل تلاش نمی‌کنیم و این امر پایان یافت. نوار غزه درحال از بین رفتن است درحالی که غربی‌ها در کنار اسرائیل ایستاده‌اند. در مساله تبادل اسرا تلاش می‌کنیم و امیدواریم در این زمینه توافقی حاصل شود.

رئیس جمهور آلمان مدعی شد که اگر حمله حماس در هفتم اکتبر نبود جنگ کنونی غزه رخ نمی‌داد. او گفت: برای کاهش بحران انسانی در نوار غزه تلاش می‌کنیم. بدون ایجاد چشم‌انداز سیاسی بلند مدت برای فلسطینی‌ها، اسرائیل از امنیت برخودار نخواهد شد.

رئیس‌جمهور آلمان با بیان اینکه برای گسترش روابط با آنکارا تلاش می کنیم خاطرنشان کرد: در بسیاری از پرونده‌های خاورمیانه با ترکیه توافق‌نظر نداریم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اردوغان: دیگر روابط تجاری با اسرائیل نداریم
  • اردوغان : روابط تجاری ترکیه با اسرائیل متوقف شد
  • اردوغان: روابط تجاری ترکیه با اسرائیل متوقف شد
  • اتصال اروپا به خلیج فارس از طریق ترکیه و عراق | مسیر ترانزیت جدید بدون ایران
  • ورزشکاران از افتخارات کشور هستند
  • خودداری ارمنستان از شرکت در نشست امنیتی در روسیه
  • عباس‌زاده: تعمیق و توسعه روابط ایران و پاکستان ضریب امنیت را بالا می‌برد/ سوءتفاهمات بین دو کشور باید برطرف شوند+ فیلم
  • توافق 4 کشور منطقه برای "راه توسعه" / اتصال اروپا به خلیج فارس از طریق ترکیه و عراق / مسیر ترانزیت جدید بدون ایران
  • استقبال ایران از توافق مرزی آذربایجان و ارمنستان
  • ایران به توافقات انجام شده بین آذربایجان و جمهوری ارمنستان احترام می‌گذارد