Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-25@07:19:35 GMT

عوامل متعدد در سفيد شدن مو

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۹۲۴۰۰

عوامل متعدد در سفيد شدن مو

خبرگزاري آريا - يک متخصص پوست و مو اظهار کرد: هيچ مطالعات اثبات شده مبني بر کشف راه‌حلي که مي‌تواند از سفيد شدن مو جلوگيري يا آن را درمان کند، وجود ندارد.
به گزارش خبرگزاري آريا از ميزان، يک متخصص پوست و مو اظهار کرد: هيچ مطالعات اثبات شده مبني بر کشف راه‌حلي که مي‌تواند از سفيد شدن مو جلوگيري يا آن را درمان کند، وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


محمد رضواني با اشاره به زياد شدن تبليغات مبني دارو‌هاي درمان سفيدي مو اظهار کرد: سفيد شدن موي سر در شکل زودرس، در رنگين پوستان در زير سي سالگي به بعد و در سفيد پوستان در سن بيست سالگي به بعد اتفاق مي‌افتد. اگر فرد سفيد پوست، بعد از بيست سآلگي و فرد رنگين پوستي در سن بيشتر از سي سالگي شاهد تعدادي موي سفيد در سر خود باشد، نمي‌توان آن را زودرس دانست و اين روند عادي است.
وي ادامه داد: سفيدي زودرس مو بيشتر در ادامه يک سري سندروم و بيماري مانند لک و پيس که در آن جوانه مو که عامل زايش و توليد رنگ دانه و تحويل آن به سلول‌هاست و زماني که رنگدانه‌ها از بين مي‌رود، رخ مي‌دهد و اين در حالي است که در ديگر ساختار مو که کار مانند ساقه و ديگر اجزاي مو، کار خود را انجام مي‌دهند رنگدانه‌اي توليد نمي‌شود.
اين متخصص پوست و مو درباره بيماري‌هاي عامل اين عارضه تصريح کرد: در روند سفيد شدن موي سر افراد ما شاهد مرگ سلول‌هاي رنگدانه هستيم، اگر انسان قادر به جلوگيري از مرگ سلول‌ها بود، از مرگ سلول‌هاي مهم‌تري مانند قلب، مغز و ريه جلوگيري مي‌کرد. اينکه خواهان برگرداندن رنگ مو هستيم، اشتباه است. سلول‌هاي رنگدانه ساز مو، مانند باقي سلول‌هاي يک ساعت بيولوژيک دارند که با مرور زمان عمرشان به پايان مي‌رسد، البته ساعت بيولوژيک رنگدانه‌هاي مو نسبت به سلول‌هاي تندتر کار مي‌کند. رضواني تصريح کرد: در برخي موارد مانند کمبود روي، يد و کم کاري تيروئيد، روند از دست دادن رنگدانه‌ها سريع‌تر از حالت عادي خواهد بود که مي‌توان با انجام آزمايشات مختلف و مشخص کردن علت اين سرعت و تجويز دارو‌هاي مناسب آن را کند کرد. بايد به اين نکته بسيار توجه کرد که نمي‌توان اين روند را متوقف کنيم.
وي افزود: هجمه تبليغات رسانه‌اي موجود مبني بر برگشت پذير بودن رنگ مو، فقط گمراه کننده و دروغ است؛ اکثر اين دارو‌ها مانند شامپو، ماسک مو، کرم، محلول و ... نوعي رنگ کننده ساقه مو هستند و نمي‌توانند رنگدانه‌هاي مو را بازگردانند. مردم به تبليغاتي که درمان سفيدي مو را نويد مي‌دهند توجه نکرده و اعتماد نکنند.
وي درباره عوامل سرعت دهنده اين روند اظهار کرد: در خانم‌هايي موي خود را زياد رنگ مي‌کنند، موادي مانند يا رنگزدا به سلول‌هاي رنگدانه‌دار آسيب رسانده و باعث مي‌شوند موي سرشان سريع‌تر سفيد شود.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۹۲۴۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای اولین‌بار ساخت سلول زنده در آزمایشگاه/ انسان قادر به انجام کار طبیعت می‌شود؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، رونیت فریمن، محقق در دانشگاه کارولینای شمالی در چپل هیل، به کمک همکارانش مراحلی را برای دستکاری «DNA» و پروتئین‌ها برای ایجاد سلول‌هایی شبیه به سلول‌های طی کردند؛ برای اولین بار است که چنین تلاشی در زمینه پزشکی رخ داده‌است. دستاورد آن‌ها می‌تواند در پزشکی ترمیمی موثر واقع شود و به عنوان ابزاری برای تشخیص دارو استفاده شود.

آزمایشگاه فریمن در دانشگاه کارولینای شمالی واقع شده‌است؛ این محقق می‌گوید:« با کشفی که اتفاق افتاد، حتی می‌توان با کمک علم مهندسی به سمت بافت‌ها حرکت کرد؛ بافت‌هایی که به تغییرات محیطی حساس باشند و به شکل داینامیک رفتار کنند.»

سلول‌ها و بافت‌ها از پروتئین‌هایی ساخته شده‌اند که برای انجام وظایف و شکل‌دهی به ساختارها با یکدیگر پیوند می‌خورند. پروتئین‌ها برای تشکیل چارچوب یک سلول به نام اسکلت سلولی ضروری هستند. بدون آن، سلول‌ها نمی‌توانند کار کنند. اسکلت سلولی به سلول‌ها اجازه می‌دهد که هم از نظر شکل و هم در پاسخ به محیط خود انعطاف پذیر باشند.

برای انجام این کار، این تیم از روش پیتید DNA استفاده کردند؛ از روی DNA و اطلاعات موجود در آن، پلی پپتید (پروتئین) ساخته می‌شود. در این روش پپتیدها، بلوک‌های سازنده پروتئین‌ها و مواد ژنتیکی را هدایت می‌کنند تا با یکدیگر کار کنند و یک اسکلت سلولی را تشکیل دهند.

بنابر گفته فریمن «DNA» به طور معمول در اسکلت سلولی ظاهر نمی‌شود. ما توالی‌هایی از DNA را دوباره برنامه‌ریزی کردیم تا به عنوان یک ماده پیونددهنده پپتیدها عمل کند. زمانی که این ماده برنامه‌ریزی شده در قطره‌ای آب قرار گرفت، ساختار آن شکل گرفت.

توانایی برنامه‌ریزی «DNA» به این روش، به این معنی است که دانشمندان می‌توانند سلول‌هایی ایجاد کنند تا عملکردهای خاصی را انجام دهند و حتی واکنش سلول را به عوامل استرس‌زای خارجی تنظیم کنند. در حالی که سلول‌های زنده پیچیده‌تر از سلول‌های مصنوعی ساخته‌شده توسط آزمایشگاه فریمن هستند، اما غیرقابل پیش‌بینی‌تر هستند و در برابر محیط‌های متخاصم مانند دماهای شدید حساس‌تر هستند.

فریمن می‌گوید: «سلول‌های مصنوعی حتی در دمای ۵۰ درجه سانتی‌گراد پایدار بودند و امکان ساخت سلول‌هایی با قابلیت‌های خارق‌العاده را در محیط‌هایی که معمولاً برای زندگی انسان‌ها نامناسب هستند، باز می‌کند».

فریمن می‌گوید، مواد آن‌ها برای کار ساخته شده‌است. عملکرد خاصی دارد و سپس خود را تغییر می‌دهد تا عملکرد جدیدی داشته باشد. کاربرد آنها را می‌توان با افزودن طرح‌های مختلف پپتید یا «DNA» برای برنامه‌ریزی سلول‌ها در موادی مانند پارچه یا بافت سفارشی کرد. این مواد جدید می‌توانند با سایر فناوری‌های سلول مصنوعی ادغام شوند، همگی با کاربردهای بالقوه‌ای که می‌توانند زمینه‌هایی مانند بیوتکنولوژی و پزشکی را متحول کنند.

فریمن می گوید: «این تحقیق به ما کمک می‌کند بفهمیم چه چیزی زندگی را می‌سازد. این فناوری سلول مصنوعی نه تنها ما را قادر می‌سازد تا آنچه را که طبیعت انجام می‌دهد، بازتولید کنیم، بلکه موادی را نیز می‌سازد که از زیست شناسی پیشی می‌گیرند.»

این گزارش در sciencedaily منتشر شده‌است.

۲۲۷۲۲۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898917

دیگر خبرها

  • خواص ظرف های ضد سرطانی
  • تحولات اوکراین| کاخ سفید: روند اوضاع به نفع کی‌یف نیست
  • برای اولین‌بار ساخت سلول زنده در آزمایشگاه/ انسان قادر به انجام کار طبیعت می‌شود؟
  • تسکین زانو درد با روغن کرچک
  • شارژ مجدد باتری پهپادها در حین پرواز / طول عمر پهپادها با سلول‌های خورشیدی پروسکایت
  • از عمر جاودان «عروس دریایی نامیرا» چه می‌دانید!
  • سلول درمانی یک روش نوین برای درمان دیابت
  • پیشگیری از وقوع سیل در ابرکوه
  • از این حیوان فقط دو نمونه در جهان باقی مانده
  • طراحی و تولید نسل جدید داربست‌های ترمیم استخوان