Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-25@16:07:17 GMT

آرتروزی‌ها مراقب ستون مهره خود باشند

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۹۴۶۹۹

آرتروزی‌ها مراقب ستون مهره خود باشند

باشگاه خبرنگاران: یک فیزیوتراپیست گفت: اعمال فشار بیش از حد، ایجاد خار‌های ناشی از آرتروز، بیرون زدن دیسک‌های کمر یا سر خوردن مهره‌ها باعث ایجاد اختلال تنگی کانال نخایی می‌شود.

پرهام پارسانژاد فیزیوتراپیست درباره تنگی کانال نخاعی اظهار کرد: با زیر هم قرار گرفتن مهره‌های ستون فقرات در ناحیه پشتی حفره‌هایی ایجاد می‌شود که کانالی برای قرار گرفتن نخاع ایحاد می‌کند و رشته‌های عصبی از فواصل بین این مهره‌ها خارج می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی بیان کرد: در برخی موارد ممکن است بر اثر اعمال فشار بیش از حد، ایجاد خار‌های ناشی از آرتروز، بیرون زدن دیسک‌های کمر یا سر خوردن مهره‌ها، این حفره‌ها در یک راستا قرار نگرفته و به ایجاد اختلالی به نام تنگی کانال نخاعی منجر شود.

پارسانژاد گفت: در سنین بالاتر رسوب‌های کلسیمی که بر اثر بیماری آرتروز ایجاد می‌شود یا تحلیل رفتن بافت غضروفی موجب تشدید این اختلال خواهد شد.  

این فیزیوتراپیست بیان کرد: اعمال فشار روی نخاع و ریشه‌های عصبی در این بیماران اغلب به ایجاد علائمی مانند گز گز، مور مور، خواب رفتگی، درد تیرکشنده، اختلالات حرکتی، لنگی و بی ثباتی اندام‌های تحتانی و اختلال در عملکرد عضلات کمر و اندام تحتانی منجر می‌شود.

وی ادامه داد: در برخی از موارد شاهد هستیم که فشار وارده به نخاع و رشته‌های عصبی باعث ایجاد درد در سایر اندام‌ها می‌شود و بسته به عصب‌های درگیر شده تنگی کانال نخاعی نیز می‌تواند دلیل ایجاد علائم ذکر شده در پشت ران و ساق‌ها، جلوی ران‌ها، جلوی ساق‌ها یا کناره خارجی ساق‌ها شود.
علائم و نشانه‌های تنگی کانال نخایی
پارسانژاد تاکید کرد: در موارد حاد این بیماری شاهد هستیم که باعث تحلیل رفتن عضلات یا به اصطلاح آتروفی در طرف درگیر بیماری می‌شود که در صورت درمان نشد، آسیب‌هایی جدی‌تر به بیمار وارد می‌کند.

این فیزیوتراپیست درباره راه‌های درمانی این اختلال بیان کرد: روش‌های درمانی متفاوت برای کنترل عوارض تنگی کانال نخاعی وجود دارد که یکی از اصلی‌ترین آن‌ها استفاده از تمرین‌های فیزیوتراپی است؛ انجام این تمرین‌ها کمک می‌کند تا ستون مهره در یک راستا قرار بگیرد و از اعمال فشار بیش از حد بر نخاع جلوگیری کند.
وی ادامه داد: یکی از اصلی‌ترین تمرین‌های فیزیوتراپی به این صورت است که فرد بیمار باید بعد از خوابیدن به صورت طاق باز زانو‌های خود را خم کرده و سعی کند گودی کمر خود را به زمین فشار دهد؛ این تمرین باید ۱۰ بار و هر بار ۱۰ مرتبه تکرار شود.

پارسانژاد گفت: از دیگر تمرینات مناسب برای کمک به این بیماران به این صورت ایت که فرد بیمار پس از خوابیدن به صورت طاق باز باید سعی کند تا یکی از زانو‌ها را با دست گرفته و به سمت شکم بکشد؛ سپس باید آن را رها کرده و همین کار را با زانوی دیگر تکرار کند.

منبع: فردا

کلیدواژه: آرتروز ستون مهره ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۹۴۶۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پژوهش ستون مستندسازی رادیویی است/ برنامه‌ساز حرفه‌ای آموزش ببیند

محسن شاهمرادی تهیه کننده شبکه های رادیویی ورزش و جوان و نامزد بخش مستندهای مستمر در جشنواره رادیویی «پژواک» درباره حضورش در این دوره به خبرنگار مهر بیان کرد: من تقریبا به مدت ۱۷ سال است که تهیه‌کننده و گوینده برنامه‌های مختلف رادیویی هستم. سال گذشته با اثر «جهان در جام» برگزیده بخش مستمر آثار بلند جشنواره پژواک شدم و امسال هم دوباره در این جشنواره حضور داشتم.

وی که امسال توانست دیپلم افتخار جشنواره را از آن خود کند درباره شروع به کار در رادیو بیان کرد: من کارم را در سال ۸۶ با مرکز زنجان شروع کردم و اواخر سال ۹۰ وارد رادیو جوان شدم. در حال حاضر برنامه «دو آتیشه» را برای رادیو ورزش و «هواداری» را برای رادیو ورزش تهیه می‌کنم.

شاهمرادی درباره مستند «آسیا در جام» ادامه داد: به مناسبت جام ملت‌های آسیا ایده‌ای داشتم که طبق آن بتوانم ۲۴ کشوری را که در رقابت‌ها شرکت می‌کنند به مردم معرفی کنم تا از وجوه مختلف ورزش، فرهنگ، هنر، اقتصاد، سیاسی- تاریخی، جغرافیایی این کشورها شناخت پیدا کنند.

وی اضافه کرد: به طور مثال در مورد کشور هند سعی کردیم مخاطبان خود را با فرهنگ، آداب و رسوم و مسایل عجیب و باورنکردنی آن کشورها، حتی شعرشان آشنا کنم. نام برنامه را گذاشتیم «آسیا در جام» و این برنامه در ایام جام ملت‌های آسیا از رادیو ورزش پخش می‌شد که خودم گویندگی و تهیه‌کنندگی آن را بر عهده داشتم.

شاهمرادی یاداور شد: در واقع هدفم فقط بیان مسایل مربوط به ورزش نبود و علاقمند بودم مخاطبم بیشتر از این مسایل در مورد گروه‌های شرکت‌کننده در جام ملت‌های آسیا اطلاعات کسب کند.

این گوینده و تهیه‌کننده رادیو درباره نقش پژوهش در مستندسازی گفت: من به همراه مهدی زارعی پژوهش های این برنامه را به مدت سه ماه انجام دادیم که از منابع اینترنت، مقاله، کتاب و مصاحبه با افرادی که تجربه حضور در آن کشورها را داشتند، اطلاعات مورد نظر را بدست آوردم. پژوهش ستون خیمه مستند است و مستندساز در حوزه ساخت مستندهای رادیویی می‌تواند با پژوهش صحیح یک سوژه مناسب را دستمایه کار قرار دهد.

وی در پایان بیان کرد: من از سالهای دور مشغول ساخت مستندسازی هستم. مستند جزو قالب‌های برنامه‌سازی در تراز علمی است و به نظرم برنامه‌ساز برای ساخت مستند باید آموزش ببیند. این آموزش ها شامل پژوهش، موضوع، گویندگی و … می‌شود. در مجموع ما برای اینکه بخواهیم مستندساز خوبی باشیم نیازمند آموزش در این حوزه هستیم.

کد خبر 6087350 عطیه موذن

دیگر خبرها

  • بحرینی: چندجانبه‌گرایی ستون اساسی برای تقویت صلح است
  • تصاویری زیبا از ایجاد یک دریاچه در کویر تل شیطان (فیلم)
  • کنکوری‌ها مراقب شگردهای کلاهبرداران باشند
  • مهره کلیدی نساجی با لباس شخصی (عکس)
  • اگر مراقب خودتان باشید، فرزند سالم‌تری خواهید داشت/ خطرات استرس مادر بر جنین
  • پژوهش ستون مستندسازی رادیویی است/ برنامه‌ساز حرفه‌ای آموزش ببیند
  • موزه فسیل مراغه گنجینه‌ای از مهره داران ارزشمند
  • موزه فسیل مراغه‌، گنجینه‌ای از مهره داران ارزشمند
  • ستون gc چیست و انواع ستون gc کدام‌اند ؟
  • هشدار به ستاره جنجالی یونایتد: مراقب رفتارت باش!