Web Analytics Made Easy - Statcounter

در نگاهی به انتقادات و حواشی درباره سازمان خصوصی سازی شاید بتوان گفت این قائله یک برنده اصلی خواهد داشت و آن هم مخالفان اجرای کامل سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی هستند. آفتاب‌‌نیوز : در شرایط فعلی اقتصاد از یک‌سو نوسانات نرخ ارز و طلا و از سوی دیگر کند شدن روند خصوصی‌سازی اعتماد بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری در بنگاه‌های دولتی که در فهرست واگذاری هستند را خدشه‌دار کرده و درنهایت باید در انتظار خروج سرمایه‌ها از کشور باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


میرعلی اشرف پوری‌حسینی رئیس سازمان خصوصی‌سازی در گفت‌وگو با خبرآنلاین ضمن تأکید بر شفافیت و دقت هرچه‌تمام‌تر این سازمان در امر واگذاری بنگاه‌های دولتی می‌گوید: من فقط مجری هستم و مجریِ امینی هستم، مجری قاطعی هستم یعنی اجازه نمی‌دهم کسی در اجرای قانون، منویاتش را به ما تزریق کند.
پوری‌حسینی اظهار کرد: نیوتن یک‌جمله‌ای دارد می‌گوید وقتی من کیف‌دستی‌ام را این‌طور تکان می‌دهم همهٔ کُراتِ آسمان تکان می‌خورند، به‌هرحال وقتی‌که در قوانین فیزیک آدم کیف‌دستی‌اش را تکان بدهد کرات تکان می‌خورند، وقتی در سازمان خصوصی‌سازی یک کسی می‌آید سهم می‌خرد و این‌قدر مورد هجمه قرار می‌گیرد و این‌قدر مورد کنکاش قرار می‌گیرد طبیعی است در روند خصوصی‌سازی بی‌تأثیر نیست و نارضایتی او در تمام فضای ذهنی بخش خصوصی تأثیرگذار خواهد بود.
معاون وزیر اقتصاد با اشاره به روند اجرای خصوصی‌سازی در سازمان متبوع خود می‌گوید: اگر رفتار نظام با خریدارانِ سهام دولتی، رفتارِ حساب‌شده‌ای نباشد این چشمه می‌خشکد، اگر یک عده‌ای در بخش خصوصی به دولت، به وزارت اقتصاد و به سازمان خصوصی‌سازی اعتماد می‌کنند، در مزایده شرکت می‌کنند و اعتقاددارند که سازمان خصوصی‌سازی امین آن‌هاست چرا به این اعتماد و اعتقاد خدشه وارد می‌کنیم؟
وی افزود: ما در مرحله مزایده همهٔ پاکت‌ها را در مقابل چشم ‌همه متقاضیان باز می‌کنیم؛ یعنی این‌طور نیست که برویم در یک اتاق دربسته و سربسته، به‌طور مثال زمانی که ما جایگاه‌های سوخت را می‌فروختیم ۵۰۰ نفر شرکت کرده بودند استان به استان آوردیم و در جلسه نشاندیم. یکی‌یکی پاکت‌ها را در مقابل چشمانِ تمام آن‌ها باز کردیم که ببینند قبلاً باز نشده بود. صورت‌جلسه کردیم، شما یک نفر را پیدا نمی‌کنید که بگوید من نسبت به برگزاری مزایده در سازمان خصوصی‌سازی معترض هستم.
جنس اعتراضات به مزایده‌های خصوصی‌سازی
پوری‌حسینی ادامه داد: البته طبیعی است بازندگان علیه کسی که برنده می‌شود موضع می‌گیرند، اما این‌طور نیست که بگویند مزایده باطل است و تقلب صورت گرفته، اغلب اعتراضات این‌گونه است که می‌گویند قیمت پایه پایین بوده مزایده را به هم بزنید دوباره برگزار کنید که من بتوانم این بار برنده شوم. این دیگر عادتِ کسانی است که در مزایده برنده نمی‌شوند که مجدداً این شانس را برای خودشان تکرار بکنند.
معاون وزیر اقتصاد در ادامه افزود: شرکت‌کنندگان در مزایده‌های سازمان خصوصی‌سازی می‌دانند این سازمان امانت‌دار است، ما در برگزاری مزایده‌هایمان اطلاعات هیچ‌کسی را به کسی ندادیم کاملاً شفاف و سالم مزایده‌ها را برگزار کردیم، اما یک نفر از بخش خصوصی بالا می‌آید برنده هم می‌شود. کاملاً قانونی، قیمت پایه قانونی، آگهی قانونی، مزایده قانونی، ابلاغ برنده قانونی، ابلاغ قرارداد قانونی، الآن من این شرکت را خریدم اگر قرار باشد مدام مزاحم من شوند که اینجا آن‌طوری بوده آنجا آن‌طوری بوده، شاید این‌طوری یا آن‌طوری شود! می‌گویم آقا رهایمان کنید دیگر! به‌جای اینکه به ما کمک کنید و استقبال کنید از اینکه بخش خصوصی می‌آید شانه‌اش را می‌دهد زیر بارِ دولت و می‌گوید دولت تو کنار برو و به کارهای اصلی برس من بارِ تو را حمل می‌کنم به‌جای اینکه استقبال بکنید ما را لِه و خراب می‌کنید!؟ مدام هرروز سؤال! خب بخش خصوصی خسته می‌شود.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه برای جذب سرمایه‌های بخش خصوصی به مزایده و خرید بنگاه‌های دولتی چه باید کرد گفت: امیدواریم در یک نگاهِ ملی همهٔ ما از اصل ۴۴ حمایت بکنیم، بخش خصوصی را به این کار تشویق بکنیم و حامی بخش خصوصی باشیم. البته این عرایض من معنایش این نیست که خدایی نکرده اگر کسی پایش را کج گذاشت و دزدی کرد، اختلاس کرد، کارِ خلافی کرد چشممان را ببندیم و بگوییم نه چون تو از دولت سهم خریدی هر کاری دوست داری بکن! نه اگر کسی جرمی مرتکب شده است، متناسب با جرمش سزایش را ببیند، اما اگر جرمی مرتکب نشده است او را اذیت نکنیم و بگذاریم به فعالیتش ادامه بدهد.
فرار سرمایه‌ها و ترس از خصوصی سازی
پوری‌حسینی با اشاره به ارتباط بین انتقادات سال قبل درباره سازمان خصوصی و فرار سرمایه‌ها اظهار کرد: بااینکه ما هدف اصلی این حملات بودیم اما احساس می‌کنم بخش خصوصی هم در این وقایع آسیب دید. امیدواریم در سال ۹۸ این آسیبی که بخش خصوصی دید به حداقل برسد. طبق قانون همهٔ بنگاه‌های گروه یکیِ باقیمانده و همهٔ بنگاه‌های گروه دو که خارج از ۲۰ درصد دولت هستند، باید در فهرست واگذاری قرار بگیرند.
رئیس سازمان خصوصی‌سازی افزود: آمار در سایت ما وجود دارد، یعنی هر آن چیزی که تا به امروز واگذار نشده که بالغ‌بر ۵۰۰ عنوان بنگاه است همه در فهرست واگذاری هستند، همه باید واگذار شوند و امیدواریم با تقویت ارکان و باملاحظه‌ای که عزیزان خواهند فرمود ان‌شاءالله امسال هیئت واگذاری باقدرت وارد میدان شود و طبق قانون راه را برای اجرای بهتر اصل ۴۴ باز کند.
وی تأکید کرد: می‌گویند سرمایه بسیار فرّار است، یک‌لحظه احساس ناامنی بکند زود ازآنجا فرار می‌کند، بدیهی است که اگر کسی دوست دارد در کشور خودش سرمایه‌گذاری کند اوضاعی ببیند که فکر کند من این‌قدر توانِ مالی دارم همان بهتر که مخفیانه زندگی کنم، اگر هم لازم شد و خواستم فعالیت کنم بروم خارج از کشور، این برخلاف سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است، ما قرار است توانمندیِ داخل کشورمان را گسترش بدهیم نه این‌که آن را تضعیف بکنیم منتها بعضی‌ها از سرِ دلسوزی یک کارهایی می‌کنند که متأسفانه نتیجهٔ عکس حاصل می‌شود.
از اجرای قانون کوتاه نمی‌آیم
معاون وزیر اقتصاد در سازمان خصوصی‌سازی در پایان نقش خود در خصوصی‌سازی را این‌گونه تشریح کرد: درستاشرف پور حسینی  است که من هدف اصلی انتقادات آقایان بودم و بیشتر من را می‌کوبند، به‌جای اینکه سؤال آن‌ها را هیئت واگذاری جواب بدهد، من جواب می‌دادم. به‌جای اینکه هیئت واگذاری از قیمت دفاع کند، من دفاع می‌کنم، به‌جای اینکه هیئت واگذاری از اهلیت دفاع کند، من دفاع می‌کردم و من به نیابت از هیئت واگذاری دفاع می‌کردم. چون این کارها کارِ من نبود، نه تصویب قیمت پایه کار من است و نه تصویب اهلیت پای من است و نه تصویب شرایط واگذاری، من فقط مجری هستم و مجریِ امینی هستم، مجری قاطعی هستم یعنی اجازه نمی‌دهم کسی در اجرای قانون، منویاتش را به خصوصی‌سازی تزریق کند و ما هم تسلیم شویم بگوییم چشم، نه این کار را نمی‌کنم و قانون را خیلی محکم اجرا می‌کنم؛ اما قانون را کسی دیگر می‌نویسد، قیمت پایه را کسی دیگر می‌نویسد، شرایط را کسی دیگر می‌نویسد من نمی‌نویسم اما من با دقت و حساسیت هرچه‌تمام‌تر آن مصوبه‌ و قانونی را که دارم اجرا می‌کنم و تا پایان محکم از آن دفاع می‌کنم.
خبرآنلاین 

منبع: آفتاب

کلیدواژه: فرار سرمایه سازمان خصوصی سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۹۵۰۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهرداری‌ها با تشویق سرمایه‌گذاران بخش خصوصی را جذب کنند

معاون عمرانی وزیر کشور حضور کم‌رنگ بخش خصوصی در پروژه‌های عمرانی را از مشکلات مهم دانست و گفت: شهرداری‌ها باید با مکانیزم تشویقی زمینه جذب سرمایه‌گذاری بخش خصوصی را فراهم کنند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، مهدی جمالی‌نژاد ظهر امروز در همایش معاونان عمرانی استانداری‌ها در بوشهر با بیان اینکه دولت سیزدهم توجه ویژه‌ای به تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام در بخش‌های مختلف دارد، اظهار داشت: بر اساس بررسی‌ها در سال جاری بیش از 70 هزار پروژه نیمه‌تمام ملی، استانی، شهری و محلی در کشور وجود دارد که تکمیل طرح‌ها در اولویت برنامه‌های دولت قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه بخشی از این طرح‌ها در حوزه ساخت مسکن و نهضت ملی مسکن است، تصریح کرد: رئیس جمهور در جلسات ماهانه شورای عالی مسکن بر تسریع در تکمیل این طرح‌ها تأکیدات ویژه می‌کند و اکنون این طرح‌ها سرعت گرفته است.

معاون عمرانی وزیر کشور با اشاره به اینکه برخی از پروژه‌های نیمه‌تمام زیرساختی است، گفت: تسریع در تکمیل طرح‌های مصوبات سفر استانی رئیس جمهور در اولویت قرار گرفته است و پیشرفت این طرح‌ها همواره رصد و پایش می‌شود.

جمالی‌نژاد از راه‌اندازی سامانه منتاک برای مدیریت و نظارت بر توسعه طرح‌های عمرانی استان‌های مختلف خبر داد و افزود: دولت با طراحی سامانه منتاک بر اقدامات و پیشرفت‌های فیزیکی طرح‌های عمرانی استان‌ها نظارت می‌کند.

وی واگذاری طرح‌های عمرانی دولتی به بخش خصوصی را مورد تأکید قرار داد و تصریح کرد: در راستای شعار جهش تولید با مشارکت مردم واگذاری طرح‌های عمرانی دولتی به بخش خصوصی در اولویت قرار دارد.

معاون عمرانی وزیر کشور مولدسازی را یکی از طرح‌های مهم و موفق دانست و اضافه کرد: وزارت کشور شهرداری‌ها و شوراهای اسلامی را مکلف کرده است تا پروژه‌های غیردولتی عمومی مختص شهرداری‌ها و دهیاری‌ها که با چند صد همت در دست اجرا است را در اولویت اجرا قرار دهند تا پایان دوره که مقارن با پایان دولت سیزدهم است تمام کنند.

معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور افزود: با توجه به اینکه همه 70 هزار پروژه نیمه‌تمام تا پایان این دولت قابل اتمام نیست. متناسب با نیازسنجی اولویت‌های مردمی در استان‌ها طرح‌های نیمه تمام تکمیل خواهند شد.

جمالی‌نژاد یکی از اقدامات مطلوب دولت سیزدهم را در سرعت‌بخشی تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام دانست و بیان کرد: هم‌اینک برخی طرح‌های نیمه‌تمام در پردیس‌ها و شهرک‌های فرهنگی وجود دارد که شهرداری‌ها طالب واگذاری آنها برای تکمیل از محل بودجه محلی خود هستند.

معاون وزیر کشور با اشاره به سیاست دولت برای جذابیت‌بخشی در شهرهای میانی و کوچک برای جلوگیری از مهاجرت و رونق سرمایه‌گذاری گفت: باید همان توجه که به کلان‌شهرها و پایتخت می‌شود در زمینه طرح‌های جامع، تفصیلی و هادی به شهرهای کوچک و میانی نیز انجام شود.

جمالی‌نژاد توجه به توسعه زیرساخت‌ها در شهرهای کوچک و میانی را مورد تأکید قرار داد و اضافه کرد: در همه موضوعات حتی در حوزه نهضت ملی مسکن نیز باید به شهرهای کوچک و میانی توجه شود تا با توزیع عادلانه خدمات امکان توسعه متوازن پیشرفت در کشور فراهم شود.

وی حضور کم‌رنگ بخش خصوصی در پروژه‌های عمرانی را از مشکلات مهم دانست و گفت: این موضوع مانع از تسریع اجرای پروژه‌ها شده است. بر همین اساس شهرداری‌ها باید با مکانیزم تشویقی زمینه جذب سرمایه‌گذاری بخش خصوصی را فراهم کنند.

جلب مشارکت مردمی برای سرمایه‌گذاری در طرح های عمرانی فراهم شود

آیت‌الله غلامعلی صفایی‌بوشهری هم با بیان اینکه باید تحولی در مشارکت مردم در عمران ملی و آمایش سرزمینی ایجاد شود تا توسعه را شتاب دهد اظهار کرد: باتوجه به بالا بودن ظرفیت توسعه‌ای در حوزه عمران و محدود بودن اعتبارات دولتی باید مکانیزم جلب مشارکت مردمی نیز برای سرمایه‌گذاری در این بخش فراهم شود.

وی افزود: برای برون رفت از مشکلات باید تلاش جهادی در اجرا و توانمندی در جذب اعتبارات ملی در کنار جلب سرمایه گذاری بخش خصوصی اولویت مدیران عمرانی کشور قرار گیرد.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر با تأکید بر فراهم شدن مشارکت مردم در زمینه سرمایه‌گذاری طرح‌های عمرانی ادامه داد: بانک‌های عامل نیز باید در عرصه تأمین نقدینگی زمینه سرعت بخشی در تولید توسط بخش خصوصی را فراهم کنند.

رئیس شورای فرهنگ عمومی استان بوشهر نقش این استان در عرصه تولید ناخالص ملی را مهم دانست و خاطرنشان کرد: هم اینک با وجود نقش‌آفرینی بالای استان بوشهر در تولید ناخالص ملی اما توسعه متوازن در حوزه عمران و پیشرفت در شمال و جنوب این استان وجود ندارد که با فعال منطقه ویژه اقتصادی شمال این مهم محقق خواهد شد.

تکمیل طرح‌های نیمه تمام در اولویت برنامه‌های استان قرار دارد

احمد محمدی‌زاده هم با بیان اینکه تکمیل طرح‌های نیمه تمام در اولویت قرار دارد گفت: طرح‌های عمرانی در استان بوشهر از لحاظ اهمیت اولویت‌بندی شده است و امسال برخی از آنها افتتاح می‌شود.

وی تکمیل جاده‌ها به ویژه محورهای بین شهرستان‌ها از جمله باغان به سرچشمه و دیر به کنگان تحت عنوان وفاق را مورد تأکید قرار داد و تصریح کرد: تکمیل پروژه‌های آبرسانی، درمانی، ساخت مسکن، عمران شهری و روستایی در اولویت قرار دارد.

استاندار بوشهر با بیان اینکه منابع اعتباری این طرح‌ها از محل استانی، مصوبه سفر رئیس جمهوری، مسئولیت‌های اجتماعی وزارت نفت و منابع ملی تأمین می‌شود گفت: دستگاه‌های بزرگی همچون بنادر و دریانوردی طرح‌های مهمی از جمله تکمیل مجتمع بندری نگین و جاده دسترسی آن در دستور کار دارد و منابع اعتباری ملی هم برای تکمیل طرح‌های همچون سد دشت پلنگ، دالکی و باهوش تأمین تخصیص داده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه امسال بخشی از این طرح‌ها افتتاح می‌شود، گفت: بوشهر در عرصه معماری دارای جایگاه ممتاز است و استفاده از این ظرفیت در طرح‌های عمرانی با توجه به پیشینه تاریخی بوشهر یک ضرورت است.

محمدی‌زاده معماری ساخت سازه‌های عمرانی در بافت تاریخی بوشهر را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: شهرداری‌ها در طرح‌های عمرانی و حتی دستگاه‌های اجرایی در احداث ساختمان از این معماری استفاده می‌کنند. معماری شهر آفتاب نیروی دریایی بوشهر کاملاً متناسب با نمای بومی بوشهر طراحی و اجرایی شده است.

انتهای پیام/190

دیگر خبرها

  • مصارف مالیات برای مردم تبیین شود/لزوم مبارزه با فرار مالیاتی
  • (ویدئو) انتقاد خیابانی از واگذاری استقلال و پرسپولیس: این خصوصی‌سازی نیست
  • انتقاد جواد خیابانی از وضع خصوصی سازی سرخآبی ها + ویدئو
  • رئیسی کیا: شکست در واگذاری استقلال و پرسپولیس شکست خصوصی‌سازی است/ فدراسیون جلوی رقابت مالی ناسالم و پول پاشی را بگیرد
  • در واگذاری غرفه‌های سعدالسلطنه عدالت رعایت شود
  • شهرداری‌ها با تشویق سرمایه‌گذاران بخش خصوصی را جذب کنند
  • واکنش وزارت ورزش به شایعات پتروشیمی و بانکی
  • اختصاصی: پنجم اردیبهشت روز تاریخی فوتبال ایران
  • الحاق سرمایه گذار بخش خصوصی به اجرای طرح گردشگری آشوراده + فیلم
  • الحاق سرمایه گذار بخش خصوصی به اجرای طرح گردشگری آشوراده