Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-23@20:04:48 GMT

نظارت دولت دتعیین تعرفه‌های پزشکی مناسب نیست

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۰۳۹۹۰

نظارت دولت دتعیین تعرفه‌های پزشکی مناسب نیست

ســرانجام هفته گذشــته هیئت وزیران به پیشــنهاد مشــترک وزارتخانه‌های بهداشــت و رفاه و ســازمان برنامه و بودجه کشور و همچنین تأیید شورای‌عالی بیمه سالمت، تعرفه‌های خدمات تشــخیصی و درمانی در سال ۹۸ را ابلاغ کرد.

به گزارش گروه اجتماعی قدس آنلاین، ســرانجام هفته گذشــته هیئت وزیران به پیشــنهاد مشــترک وزارتخانه‌های بهداشــت و رفاه و ســازمان برنامه و بودجه کشور و همچنین تأیید شورای‌عالی بیمه سالمت، تعرفه‌های خدمات تشــخیصی و درمانی در سال ۹۸ را ابلاغ کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 کلیات تعرفه‌های خدمات پزشکی سال ۱۳۹۸ پس از چند سال، قبل از آغاز سال جدید در هیئت دولت تصویب شــد؛ به‌ طوری که این تعرفه ها در بخش دولتی به طور میانگین ۱۰ و در بخش خصوصی ۱۳ درصد رشد داشت.

 بر این اساس تعرفه ویزیت پزشکان در بخش دولتی و خصوصی ۸ درصد، هتلینگ بخش دولتی ۱۵ درصد و هتلینگ بخش خصوصی ۲۵ درصد رشد داشــته است.

با این حال و بر اساس مشاهدات میدانی ما آنچه مشاهده میشــود اختلاف بســیار میان تعرفه های بخش خصوصی و دولتی است. حال پرسش این است که آیا این اختلاف هزینه میان دو بخش یاد شــده منطقی است و دیگر اینکه مبنای تعیین این تعرفه ها چیست؟

چگونگی محاسبه تعرفه های خصوصی

حجــت الله مقیمی، معاون ســابق نظارت و برنامه‌ریزی سازمان نظام پزشکی نیز که در حال حاضر مدیریت یک مرکز چشم پزشکی را در خیابان جمالزاده تهران به عهده دارد به قدس می‌گوید: تعرفه‌های پزشکی در بخش دولتــی و خصوصی بر اســاس کتابی به نام ارزش‌های نسبی انجام میگیرد و قیمتها هر ساله توسط وزارت بهداشت اعلام میشود.

 وی با اشــاره به اینکه تعرفه هایی که بخش خصوصی از بیماران دریافت میکند در واقع تابعی از سود سرمایه، هزینه‌های موادمصرفی و اســتهلاک اســت، میگوید: اما در قیاس بین دو بخش یاد شده از لحاظ تعرفهها باید گفت؛ هزینهها در بخش دولتی خیلی ارزانتر از بخش خصوصی اســت. دوم اینکه بیمه‌ها بخش دولتی را خیلی بهتر از بخش خصوصی تحت پوشش قرارمی دهند.

البته سازمان های بیمهای به بخش خصوصی همان درصدی از تعرفه را می دهند که به بخش دولتی پرداخت می کنند که این در حقیقت خیلی ناعادلانه اســت.

 وی با بیان اینکه در بخش خصوصی تعرفه پزشــک متخصص و فوق‌تخصص به ترتیــب ۳۸ و ۴۹ هزار و ۷۰۰ تومان اســت و در بخــش دولتی نیز تعرفه متخصص ۱۴ هزار و ۷۰۰ تومان، تعرفه فوق تخصص ۱۸ هزار تومان و تعرفه فوق تخصص روانپزشک هم ۲۱ هزار تومان اســت، تصریح میکند: با ایــن وجود تعرفه‌ای که فوق تخصص این مرکز از یک بیمــار میگیرد ۳۰ هزار تومان است.

 ضمن اینکه بسیاری از پزشکان حاشیه کلان‌شــهرهای کشور مثل دشــت ورامین، اسالم شهر، سلطان‌آباد، پاکدشت و... کمتر از تعرفه های مصوب از بیماران دریافت می کنند.

 دولت نظارت نمی‌کند

 سید رضی نوری؛ عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اســلامی هم در گفت وگو با قدس در ایــن زمینه می گوید: تعرفه بخش خصوصی بسیار بالاتر از بخش دولتی است.

 باید فاصله زیاد بین تعرفه های بخش دولتی و خصوصی کاهش یابد. یعنی باید تعرفه بخش خصوصی تعدیل شود. در واقع لازم است تا تعرفه های پزشکی از ســوی یک مجموعه واحــد تعیین شــود وگرنه نظام پزشــکی همچنان تعرفه ها را افزایش می دهد.

 نوری که خود از جامعه پزشکان کشور است از تعیین میزان تعرفه های پزشــکی توسط دو مرجــع مختلف خبر می دهد و میگوید: در حــال حاضر دولت بــرای بخش دولتی تعرفه ها را تعیین و اعلام میکند و سازمان نظام پزشکی هم تعرفه های خودش را تعیین و اعمال میکند.

در واقع طبق قانونی که در مجلس ششم تصویب شد تمام اختیارات در زمینه تعرفه ها به نظام پزشــکی داده شد و این موضوع موجب شده تا این سازمان ساز خودش را بزند و تعرفه هــا را افزایش بدهد به طوری کــه به دلیل بالا بودن تعرفه ها در بخش خصوصی، فقط افراد متمول میتوانند از امکانات و مراکز درمانی این بخش استفاده کنند. وی با اشــاره به اینکه نظارت مناسبی از طرف دولــت در زمینــه تعرفه ها اعمال نمیشود، تصریح میکند: تعیین تعرفه های پزشــکی از ســوی دولت و ســازمان نظام پزشــکی موجب شــده تا هر سال فاصله ها و مشــکلات درمانی بیشــتر و ساماندهی حوزه سلامت سختتر شود.

نماینده مردم شوش در مجلس شورای اسلامی از ضرورت هماهنگی بین دســتگاه های متولی سخن میگوید و می افزاید: باید تعرفه ها به گونه ای تعیین شــود که به مردم فشار وارد نشود و قشر متوسط جامعه بتواند از بیمارستانهای بخش خصوصی اســتفاده کند تا فشارفعلی از دوش بیمارســتان های دولتی که پس از اجرای طرح تحول سلامت بیشتر هم شده است، کاهش یابد.

وی ادامه میدهد: ما انتظار داریم که وزارت بهداشت و درمان در تعیین نرخهای منطقی در مراکز درمانی خصوصی، ورود قاطع داشته باشد و اگر خلا قانونی در راستای تصحیح تعرفه های درمانی مشاهده میکند با ارائه گزارشــی به بهارستان اطلاع دهد تا بتوان وضعیت تعرفه های درمانی در بخش خصوصی را ساماندهی کرد.

 تعرفه های خصوصی منصفانه است!

 دکتر ایرج خســرونیا رئیس انجمن جامعه پزشــکان داخلــی ایران هم معتقد اســت اختــلاف تعرفه یا هزینه تمام شــده بخش دولتی و خصوصی زیاد اســت. وی با بیان اینکه هزینه های موادمصرفی، اســتهلاک، ساخت یا اجاره مراکز درمانی، پرداخت حقوق پرسنل درمانی و... در بخش خصوصی از عمده دلایل بالا بودن تعرفه های این بخش به نســبت بخش دولتی است، تصریح میکند: به نظرم در حال حاضــر تعرفه‌هایی که برای بخش خصوصی تعیین شــده منصفانه است، چون قیمتها از ســوی دولت و شــورای عالی بیمه تعیین میشود و بیشتر بیمارستان‌ها نیز با همین تعرفه ها ارائه خدمت می کنند.

 یک بار تعرفه ها واقعی شود

سید مرتضی عدیانی معاون بیمه سازمان بیمه ســلامت ایران در پاسخ به این پرسش که آیا میزان اختلاف موجود در تعرفه های پزشکی بخش دولتی و خصوصی منصفانه اســت یا اینکه باید تغییراتــی در آنها صورت بگیرد، میگوید: تعرفه ها در کشور واقعی نشده است و باید یک بار برای همیشه تعرفه ها واقعی شود؛ بنابراین اگر بخواهیم در وضعیت موجود و به تناسب رشد اجتماعی و... تعرفه ها را ارزیابی کنیم شاید حتی میزان تعرفه های فعلی کم هم باشد، ولی یکسری چیزها هم اضافه است، اما اگر بخواهیم به همین شــکل و بر مبنای رشد سنواتی ارزیابی کنیم آن وقت باید گفت خیر. بعضی ســالها اصالً رشــد نداشتیم یا بعضی از سرفصلها هیچ رشدی نداشته اند و بعضی سالها زیادی رشد داشته‌اند.

منبع: روزنامه قدس

انتهای پیام

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: بیمارستان تعرفه پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۰۳۹۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتقاء بستر ارتباط پزشک با بیمار حیاتی است/ پلتفرم مناسب نوبت دهی اینترنتی باید ایجاد شود

انجمن اسلامی دانشجویان ۱۳۴۸ دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خطاب به بهرام عین اللهی درخصوص تعیین ساختار در فرایند نوبت دهی و حفظ کرامت مردم نامه‌ای منتشر کرد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، انجمن اسلامی دانشجویان ۱۳۴۸ دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خطاب به وزیر بهداشت درخصوص تعیین ساختار در فرایند نوبت دهی و حفظ کرامت مردم نامه‌ای منتشر کرد.

 

متن این نامه به شرح زیر است:

 

استاد ارجمند جناب آقای دکتر عین اللهی
وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

سلام علیکم

احتراماً همانطور که مستحضرید آسایش بیماران، افزایش بهره‌وری کادر درمانی و در نتیجه ارتقاء کلی خدمات درمانی از موارد مهم در نظام سلامت محسوب می‌شوند. نظر به آسیب شناسی صورت گرفته در این مقوله؛ یکی از موارد مهم، زمانبر بودن فرایند نوبت دهی به بیماران و صف‌های طولانی مراجعه کنندگان در مراکز درمانی می‌باشد. به منظور بررسی و حل این مشکلات، همچنین حسب دغدغه همیشگی خود مبنی بر حفظ کرامت مردم و ارتقا بهره‌وری در خدمات سلامت نکاتی را خدمتتان عرض می‌نماییم:

بیماران به عنوان اعضای با ارزشی از جامعه این حق را دارا می‌باشند که در هنگام فرایند‌های درمانی و مراجعه به مراکز مختلف کرامت و حقوق شخصی شان حفظ گردد. متاسفانه باید بگوییم که به کرات مشاهده شده است بیماران برای دریافت نوبت‌های پزشکی ناچار به حضور در صف‌های طولانی میباشند. نبود ساختاری مناسب جهت دریافت نوبت و طولانی بودن زمان انتظار جهت دریافت نوبت‌های پزشکی مسئله‌ای است که به جای بهبود به دلیل نقصان ساختاری و بعضاً مدیریتی روز به روز بیشتر مشهود می‌شود و به طور مستقیم بر رضایت بیماران از خدمات پزشکی اثر منفی می‌گذارد. هدر رفتن زمان، انرژی و… مردم جهت دریافت نوبت، مسبب عدم حفظ کرامت ایشان می‌گردد که خود دلیل واضح و مبرهنی بر ضرورت وجود سیستم مشخص در فرایند نوبت دهی می‌باشد.

بی تردید کادر درمانی به عنوان پایه و اساس سیستم درمان نقش بسیار حیاتی و اساسی را در امر درمان بیماران دارند. مع الاسف یکی از چالش‌های مهم پرسنل درمانی در مراکز مختلف، نبود امنیت مناسب ناشی از ازدحام و شلوغی در محیط است که می‌تواند مسبب کاهش کیفیت خدمات و افزایش خطا‌ها گردد. اساساً وجود پلتفرم مناسب نوبت دهی منجر به برنامه‌ریزی بهتر، تمرکز بیشتر، واکنش اثربخش بر روی نیاز‌های بیماران و در نتیجه ارتقا بهره‌وری کادر درمانی می‌شود. همچنین با فراهم نمودن پلتفرم مناسب برای ارائه سرویس نوبت دهی می‌توان از اضافه بار بر روی پرسنل نیز جلوگیری کرد و به عنوان یک ابزار کمکی به بهبود توزیع بار کاری در مراکز درمانی و کاهش فشار بر روی کادر درمانی کمک نمود. علاوه بر این؛ وجود بستری مناسب برای نوبت دهی با جلوگیری از ازدحام و شلوغی در کانون‌های مختلف درمانی می‌توان ترافیک این کانون‌ها را کاهش داد که نه تنها به رضایت مراجعین کمک می‌کند بلکه ارتقا و کیفیت بهتر خدمات پزشکی را نیز به همراه دارد.

با برپایی چهارچوب مدیریت نوبت دهی؛ فرصتی برای افزایش اطمینان به روند خدمات درمانی به وجود می‌آید که این امکان را فراهم می‌آورد تا بیماران به طور دقیق تری نوبت خود را برای درمان و مشاوره تعیین کنند. از این رو بیماران با داشتن نوبت مشخص اطمینان بیشتری از زمان و مکان ملاقات با پزشک خود پیدا می‌کنند.

علاوه بر این وجود چهارچوبی مشخص در نوبت دهی از سهل انگاری در فرایند درمان جلوگیری می‌کند. بدین ترتیب با روشن بودن و شفافیت در نوبت دهی از تنش‌های احتمالی میان پزشک و بیمار ناشی از عدم شفافیت و ابهام در فرایند درمان جلوگیری می‌شود و مسبب افزایش اطمینان بیماران به درمان خود می‌گردد. همچنین طراحی و آغاز به فعالیت ساختار مناسب در نوبت دهی؛ ارزیابی عملکرد و شفافیت در فرایند درمان را تسهیل می‌نماید. این ساختار به عنوان یک ابزار مدیریتی اطلاعات دقیقی از تعداد بیماران مراجعه کننده و زمان درمان، و به طور کلی اطلاعات مفیدی از عملکرد درمانی را در اختیار پزشکان و مدیران سلامت قرار می‌دهد که میتواند به بهبود مدیریت منابع و افزایش شفافیت در فرایند درمان ختم شود.

همان گونه که مطلع هستید یکی از اصول بنیادین در نظام سلامت، عدالت و تساوی در دسترسی به خدمات درمانی است که بسیار حائز اهمیت می‌باشد و پیروی از آن امری ضروریست. راه‌اندازی بستر مناسب اخذ نوبت، از سو استفاده از حق نوبت جلوگیری می‌کند و این اطمینان را به بیماران می‌دهد که همگان فرصتی برابر برای دریافت خدمات درمانی دارند. بدین ترتیب از نقض حقوق بیماران جلوگیری می‌شود و تمام افراد بدون تبعیض از خدمات پزشکی بهره‌مند می‌شوند. همچنین با ایجاد بستر معقول می‌توان به دسترسی مساوی به خدمات درمانی با توجه به محدودیت‌های فیزیکی و یا اجتماعی برخی افراد کمک کرد تا به طور راحت‌تری به خدمات درمانی دسترسی داشته و از حقوق خود بهره‌مند شود.

برای بهبود سیستم درمانی کشور اقداماتی از جمله ارتقا ارتباط پزشک با بیمار بسیار حیاتی است. یکی از راه‌های رسیدن به مورد مذکور پلتفرم مناسب نوبت دهی است؛ زیرا وجود چنین بستری به بیماران این امکان را می‌دهد که به طور مستقیم از طریق این ساختار با پزشک خود در ارتباط باشند و اطلاعات مربوط به وقت و مکان ملاقات خود را دریافت نمایند. همچنین از طریق پلتفرم مناسب نوبت دهی می‌توان به روزرسانی اطلاع رسانی به مراجعه کنندگان را بهبود داد. به دفعات مشاهده شده است که برخی از بیماران پس از طی کیلومتر‌ها فاصله و رسیدن به مراکز استانی جهت دریافت خدمات درمانی؛ با لغو نوبت، تاخیر در نوبت و … مواجه شده‌اند که مورد مذکور خود عامل مهمی در چادرخوابی، کارتن خوابی بیماران و همراهان ایشان در اطراف مراکز درمانی می‌باشد. فراهم نمودن ساختاری مناسب در نوبت دهی به مراجعان این امکان را می‌دهد که به طور مستقیم از تغییرات و به روز رسانی‌های سیستم درمانی مطلع شوند و اطلاعات دقیقی در مورد نوبت دهی و فرایند درمان خود را دریافت نمایند. طبیعی است که وجود بستری صحیح در نوبت دهی به کاهش هزینه‌ها کمک می‌کند چرا که هزینه‌های مربوط به نوبت دهی و رزرو به طور سنتی کاهش می‌یابد. این مهم منجر به کاهش هدر رفت منابع مالی و انسانی می‌شود که خود یکی از شاخه‌های اقتصاد سلامت و استانداردسازی خدمات است.

نظر به موارد فوق، خلا بستری مناسب در فرایند نوبت دهی به بیماران در کشور بسیار فاحش می‌باشد. با توجه به اهمیت و ضرورت حل این معضل از جنابعالی و متولیان امر سلامت در کشور انتظار می‌رود برنامه‌ریزی و اقدامات لازم برای طراحی و اجرای ساختار مناسب در نوبت دهی با سرعت و دقت انجام گیرد. حسب آسیب شناسی صورت گرفته و بر اساس تجربه‌های موفق برخی کشور‌ها، ایجاد “سامانه نوبت دهی آنلاین” خدمتتان پیشنهاد می‌گردد. امید است مسائل مذکور با جدیت تمام از سوی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به عنوان متولی امر سلامت در کشور پیگیری و اجرا گردد.

در پایان انجمن اسلامی دانشجویان ۱۳۴۸ دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به جهت حفظ کرامت بیماران و بهبود شرایط نوبت دهی، حمایت و همکاری خود را در ایجاد ساختاری مناسب در نوبت دهی اینترنتی اعلام می‌دارد و پیگیری‌های لازم و مستمر جهت تحقق این مهم را در اولویت امور خود قرار می‌دهد.

رونوشت:

– حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای دکتر رئیسی، ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران (جهت استحضار)
– جناب آقای دکتر مخبر، معاون اول رئیس جمهور (جهت استحضار)
– جناب آقای دکتر کریمی؛ معاون محترم درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (جهت استحضار)
– جناب آقای دکتر قالیباف، رئیس محترم مجلس شورای اسلامی (جهت استحضار)
– جناب آقای دکتر شهریاری، رئیس محترم کمسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی (جهت استحضار)
– جناب آقای دکتر مرندی، رئیس محترم فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران (جهت استحضار)

 

دیگر خبرها

  • تعرفه‌های خدمات دارویی ابلاغ شد + میزان افزایش قیمت نسخه‌ها
  • جزئیات تعرفه خدمات دارویی ۱۴۰۳ اعلام شد
  • صف‌های طولانی بیماران برای گرفتن نوبت‌های پزشکی
  • تعرفه‌های خدمات دارویی تعیین شد
  • تعرفه‌های خدمات دارویی ابلاغ شد+ جدول
  • تعرفه‌های مدیریت خدمات دارویی سال ۱۴۰۳ ابلاغ شد
  • تعرفه‌های خدمات دارویی ابلاغ شد
  • تعرفه‌های خدمات دارویی ابلاغ شد + جدول افزایش تعرفه نسخه‌ها
  • افزایش ۵۰ درصدی تعرفه گذاری خدمات پرستاری
  • ارتقاء بستر ارتباط پزشک با بیمار حیاتی است/ پلتفرم مناسب نوبت دهی اینترنتی باید ایجاد شود