Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، مسعود کبیری عضو هیئت علمی پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش و مدیر داده‌پردازی آزمون تیمز و پرلز در برنامه تلویزیون پرسشگر درباره مفهوم سواد در جامعه دانش آموزی با اشاره به مؤلفه‌های تأثیرگذار در این موضوع اظهار کرد: استاندارد آموزشی و عدالت آموزشی از مهم‌ترین ابعاد این مفهوم هستند، تا چند سال پیش عدالت آموزشی صرفاً به معنای خوب نوشتن و خوب خواندن بود، اما اکنون این مفهوم تغییر کرده است همچنین از حدود سال ۲۰۰۵ موضوع آموزش برای همه مطرح شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  وی ادامه داد: آموزش و پرورش برای تحقق این مؤلفه‌ها بر افزایش نرخ پوشش تحصیلی اقدام کرده است البته در حوزه آموزش با کیفیت در کشور باید به موضوع آموزش عالی و فنی و حرفه‌ای توجه داشته باشیم و ببینیم آیا دانش آموزان در حوزه عملیاتی می‌توانند کارآیی لازم را داشته باشند یا خیر؟ پرهیز از اشتن نگاه تک بعدی  به  مؤلفه‌های آموزشی کبیری به وضعیت برخی کشور‌ها در حوزه کیفیت آموزشی اشاره کرد و گفت: سنگاپور به لحاظ کیفیت آموزشی جزء برترین کشور‌های دنیاست، اما در حوزه عدالت آموزشی شرایط خوبی ندارد بنابراین برای نگاه به مؤلفه‌های آموزشی نمی‌توانیم نگاه تک بُعدی داشته باشیم.   عضو هیئت علمی پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش درباره وضعیت دانش آموزان ایرانی در آزمون‌های بین‌المللی تیمز و پرلز اظهار کرد: آخرین آزمون در سال ۲۰۱۵ برگزار شد که نتایج آن حاکی از وضعیت قابل قبول در درس ریاضی بود، اما در مهارت‌های علوم و خواندن کاهش ۳۰ نمره‌ای داشتیم.   وی ادامه داد: چنانچه میانگین نمرات را ۵۰۰ در نظر بگیریم میانگین نمره ایران در پایه چهارم و هشتم ۴۳۰ می‌شود که در علوم پایه هشتم در سال ۲۰۱۵ کاهش ۳۰ نمره‌ای داشته است؛  البته باید به این موضوع هم توجه داشته باشیم که در منطقه‌ای قرار داریم که هیچگاه عملکردمان به میانگین نمی‌رسد و در کشور‌های منطقه اول نیستیم. مزیت آزمون تیمز کبیری درباره مطمئن بودن آزمون‌های تیمز و پرلز تصریح کرد: شرکت در این آزمون‌ها با نظر آموزش و پرورش انجام می‌شود، اما باید برخی ملاک‌ها را در اسناد بالا دستی در نظر بگیریم تا سنجشی برای وضعیت آموزش و پرورش باشد و مزیت آزمون تیمز جامعیت آن است که تمامی کشور‌ها با یک ملاک سنجیده می‌شود.   عضو هیئت علمی پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش اظهار کرد: ایده‌های متعددی برای آموزش دانش آموزان در نظر گرفته‌ایم و با توجه به اینکه ایران جزو کشور‌هایی است که کمترین زمان آموزش در دوره ابتدایی را دارد باید برای این ایده‌ها برنامه‌ریزی کنیم.   وی تأکید کرد: دانش آموزان دوره ابتدایی در کشور طی سال تحصیلی ۶۴۵ ساعت در مدرسه حضور دارند و این در حالی است که استاندارد یونسکو ۱۰۰۰ ساعت در ۲۰۰ روز آموزشی است.   کبیری تأکید کرد: بر اساس سند تحول بنیادین دانش آموزان باید ۹۲۵ ساعت آموزشی داشته باشند و اکنون این زمان کمتر است و باید تغییراتی در این شرایط داشته باشیم البته سال گذشته خوشبختانه در مدارس ابتدایی تعطیلی بر اثر آلودگی هوا نداشتیم و دانش آموزان ۱۶۵ روز تحصیلی را تجربه می‌کنند.   عضو هیئت علمی پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش یادآوری کرد: کیفیت آموزشی دستخوش تغییراتی شده است و از هر ۳ دانش آموز یک نفر استاندارد‌های حداقلی خواندن و نوشتن و محاسبات ریاضی را ندارد.   انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار علمی آموزش و پرورش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۰۴۹۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمامی مدارس بهشهر تک نوبته هستند

به گزارش خبرنگار مهر، سید حسینعلی محمدی متکازینی ظهر چهارشنبه در نشست با خبرنگاران اظهار کرد: بهشهر دارای بیش از ۲۰۰ مدرسه و ۲۸ هزار دانش آموز است که در مقاطع مختلف تحصیل می‌کنند.

وی افزود: مدارس شهرستان بهشهر از لحاظ کیفیت از استان جلوتر است و با تراکم دانش آموزی مواجه هستیم، اما مشکل فضا در بهشهر وجود ندارد.

مدیر آموزش و پرورش بهشهر یادآورشد: از خرداد ۱۴۰۳ دبیرستانی‌ها در هر سه پایه دهم، یازدهم و دوازدهم امتحان نهایی خواهیم داشت و شبه امتحان نهایی برای دانش آموزان برگزار شد.

محمدی گفت: این امتحانات شبه نهایی به‌منظور کاهش استرس دانش‌آموزان دبیرستانی تدوین شده است در مدارس برگزار شد.

مدیر آموزش و پرورش بهشهر از تک نوبته بودن مدارس بهشهر خبر داد و گفت: همه‌مدارس بهشهر در همه‌مقاطع تحصیلی نوبته هستند و هیچ مدرسه دو نوبته ای در بهشهر وجود ندارد.

وی با بیان اینکه آموزش و پرورش خود یک رسانه است، خاطرنشان کرد: با توجه به گستردگی در کشور و استان و شهرستان خانه‌ای نداریم که آموزش و پرورش نباشد و حضور جدی در زندگی مردم دارد و ارتباط ما با خانواده‌ها دو طرفه است.

محمدی متکازینی گفت: در بحث حجاب و عفاف براساس دستگاه نظارتی، بهشهر از جمله شهرهایی است که کمترین چالش را دارد.

وی افزود: حجاب در مدارس اجباری است و قانون است و دانش آموزان باید با پوشش مدرسه حاضر شوند و همه دستگاه‌های فرهنگی باید کمک‌کار ما برای این امر مهم باشند.

کد خبر 6087653

دیگر خبرها

  • از متن تا حاشیه تغییر کتب درسی
  • تمامی مدارس بهشهر تک نوبته هستند
  • ۱۰۰۰ هنرستان جدید در کشور ساخته می‌شود
  • نیمی از دانش آموزان کشور راهی هنرستان می‌شوند
  • تعطیلات مدارس در تابستان باشد یا بین دو نیمسال تحصیلی؟
  • مدارس کار راهکاری برای کاهش ترک تحصیل / برنامه درسی هنوز برمبنای دهه ۶۰ است
  • فعالیت کلاس‌های درس مدارس خوزستان تا روز آخر
  • اهداف تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد شبستر و آموزش و پرورش استان آذربایجان‌شرقی
  • پویش سپاس از معلم در ۴۸ واحد آموزشی خوانسار
  • اجرای طرح ارتقای سلامت دهان و دندان در مدارس عشایری کشور