Web Analytics Made Easy - Statcounter

تریتا پارسی در توییتی اظهار کرده که این اقدام دولت ترامپ، گزینه محتمل دیگری برای حل و فصل مسالمت‌آمیز اختلاف میان ایران و آمریکا را ناکام می‌گذارد. پس از بسته شدن تمام درها و بی‌نتیجه ماندن دیپلماسی، وقوع جنگ اساسا اجتناب‌ناپذیر خواهد بود

روز دوشنبه دولت آمریکا در اقدامی بی‌سابقه، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را در فهرست گروههای تروریستی قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نخستین بار است که آمریکا، بخشی از یک حکومت خارجی را در این فهرست قرار می‌دهد. اگرچه از قبل هم آمریکا، حکومت ایران را حامی تروریسم توصیف کرده بود و طیف وسیعی از تحریم‌ها را علیه این کشور وضع کرده بود، کارشناسان نگرانند این اقدام به شعله‌ور شدن ناآرامی در خاورمیانه بینجامد.
 

ایسهان ثرور در واشنگتن پست نوشت: سپاه پاسداران پس از انقلاب اسلامی ایران تاسیس شد.

سپاه بازوی اصلی جمهوری اسلامی ایران در خاورمیانه

دشمنان ایران بخصوص آمریکا، اسراییل و شیخ‌نشین های حاشیه خلیج‌فارس، سپاه را بازوی اصلی جمهوری اسلامی در خاورمیانه می‌دانند، یعنی چیزی که ترامپ در بیانیه خود از آن با عنوان کمپین جهانی تروریسم نام برد. نیروی قدس که بازوی عملیات خارجی سپاه تلقی می‌شود، در نهان و آشکار از گروه‌های نیابتی خود در لبنان، سوریه و عراق حمایت می‌کند. آمریکا کشته شدن ۲۶۰ سرباز آمریکایی در سال ۱۹۸۳ در لبنان را نیز از چشم همین نهاد می‌بیند.

مقامات دولت ترامپ همواره برای توجیه اقدامات تنبیهی این دولت علیه ایران مانند خروج از برجام، به رفتار تهران در منطقه متوسل می‌شوند. مارک دوبوویتز، رییس بنیاد دفاع از دموکراسی ها، اندیشکده مستقر در واشنگتن که گفتمان ضدایرانی را ترویج می‌کند، در این باره مدعی می شود این نهاد نظامی در نهایت خطرناکترین(!!) گروه تروریستی جهان است.

همکاری تشکیلات دونالد ترامپ با ایران برای ساخت هتلی در آذربایجان

شورای عالی امنیت ملی ایران در اقدامی تلافی‌جویانه مرکز فرماندهی ارتش آمریکا در خاورمیانه را به عنوان گروهی تروریستی شناسایی کرده است. ترامپ مدعی است این اقدام بخش مهمی از سیاست فشار بر حکومت ایران تلقی می‌شود و ریسک طرف‌های معامله با سپاه و دولت ایران را بسیار بالا می‌برد. اما شایعه شده که حتی تشکیلات ساخت و ساز خود دونالد ترامپ نیز در ساخت هتلی در آذربایجان، با ایران همکاری کرده است.

هولی داگرز، عضو شورای آتلانتیک می‌گوید راهبرد به اصطلاح فشار حداکثری بر ایران نشان داده توجه چندانی به پیچیدگی‌هایی که متعاقب اتخاذ آن آشکار می‌شوند، نداشته است.

تصمیم ترامپ با فشار بولتون و پمپئو علیه سپاه ایران گرفته شد

اقدام اخیر کاخ سفید علیه ایران نمایانگر خصومت ایدئولوژیک عمیق با این کشور نیز است. قبلا چنین تصمیمی علیه ارتش‌های کشورهای حاشیه خلیج‌فارس یا پاکستان که اتفاقا شبکه‌های نظامی خاصی در حمایت از گروه‌های تروریستی به راه انداخته‌اند، اتخاذ نشده بود. جیکوب هیلبران، سردبیر نشنال اینترست، معتقد است این تصمیم با پافشاری بولتون و پومپیو، دو نومحافظه‌کاری که ترامپ را به راه انداختن جنگ جدیدی در خاورمیانه تحریک می‌کنند، اتخاذ شده است. این اقدام به منظور کاستن از احتمال موفقیت مذاکره میان ایران و آمریکا بخصوص در صورت تصمیم دولت آتی آمریکا برای بازگشتن به برجام انجام شده است.

تریتا پارسی: پس از بسته شدن درهای دیپلماسی وقوع جنگ اجتناب ناپذیر است

تریتا پارسی، بنیانگذار شورای ملی ایرانی آمریکاییان، در توییتی اظهار کرده که این اقدام دولت ترامپ، گزینه محتمل دیگری برای حل و فصل مسالمت‌آمیز اختلاف میان ایران و آمریکا را ناکام می‌گذارد. پس از بسته شدن تمام درها و بی‌نتیجه ماندن دیپلماسی، وقوع جنگ اساسا اجتناب‌ناپذیر خواهد بود. اما آمریکا تاکید دارد که به دنبال جنگ نیست و تنها خواهان تغییر رفتار حکومت ایران است.

یک محقق مقیم لندن، معتقد است که اگر کاخ سفید انتظار داشته باشد که سیاستمداران و نهادهای سیاسی همکار با سپاه در عراق و لبنان، فورا به روابط خود با آن پایان بدهند، مطمئنا مأیوس خواهد شد. بسیاری از کسانی که در بغداد و بیروت در سر کار هستند، بیش از چهل سال است که با جمهوری اسلامی همکاری داشته‌اند. این روابط از وضعیت مبهم و پیچیده حاکم بر خاورمیانه حکایت دارد.

اگر بحرانی شعله ور شود دولت ترامپ هرگز آمادگی کنترل آنرا نخواهد داشت

ژارت بلانک، یکی از مقامات سابق دولت اوباما در این باره می‌گوید که سپاه اکنون نیز یکی از نهادهایی در جهان است که بیشترین تحریم‌ها علیه آن وضع شده است و اقدام جدید ترامپ، در عمل تغییر چندانی در این وضعیت به وجود  نمی‌آورد. در بهترین حالت ممکن است تهران را متقاعد کند که احتیاط بیشتری به خرج دهد و از تشدید تنش خودداری کند. در بدترین حالت نیز بحرانی را شعله‌ور می‌کند که دولت ترامپ به هیچ‌وجه آمادگی کنترل آن را ندارد./ انتخاب

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۰۵۰۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منحنی محبوبیت ترامپ برای انتخابات ریاست جمهوری نزولی شده/ بایدن کم کم در نظرسنجی ها بالاتر می رود

به گزارش خبرآنلاین، درحالی‌که نشانه‌هایی مبنی بر اینکه پایگاه دموکرات‌ها تردیدهایی درباره جهت‌گیری کشور، اقتصاد و سن او داشت، هم‌اینک به نظر می‌رسد که آنها پشت سر رئیس‌جمهورشان جمع شده‌اند. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، بایدن و ترامپ اکنون تقریبا برابر هستند و ترامپ ۴۶درصدی نسبت به بایدن ۴۵درصدی، برتری اندک دارد.

دنیای اقتصاد نوشت: این یک پیشرفت برای بایدن از اواخر فوریه است؛ زمانی که ترامپ درست قبل از اینکه نامزد احتمالی جمهوری‌خواه شود، برتری قابل توجهی داشت و درصد آرای ترامپ ۴۸درصد بود؛ درحالی‌که این رقم برای بایدن، ۴۳درصد بود. به نظر می‌رسد روند صعودی بایدن تا حد زیادی از وضعیت بهبود یافته او در میان رای‌دهندگان سنتی دموکرات نشات می‌گیرد. بایدن در این ماه توانست رای بیشتری از پایگاه سنتی سال۲۰۲۰ خود نسبت به ماه گذشته به‌دست آورد. ماه پیش او شاهد یک سقوط بود؛ درحالی‌که ترامپ در این زمینه از رئیس‌جمهور فعلی بهتر عمل کرده بود. در آن ماه ترامپ حمایت بسیار بیشتری از رای‌دهندگان گذشته خود در مقایسه با رئیس‌جمهور به دست آورده بود؛ «۹۷ درصد به ۸۳ درصد».

اما حالا این حاشیه کمتر شده است. بایدن اکنون رای ۸۹درصد از حامیان خود در سال۲۰۲۰ را به دست آورده است؛ درحالی‌که این رقم برای ترامپ ۹۴درصد شد. نتایج نظرسنجی جدید نشان می‌دهد که رقابت شدیدی در سال۲۰۲۴ بین این دو برقرار است و احتمالا باید شاهد یک بازی طاقت‌فرسا از سوی هر دو باشیم. دو انتخابات ریاست‌جمهوری گذشته به‌گونه‌ای پیش رفت که با اختلاف آرای چند ده هزاری در ایالت‌های خاکستری رقم خورد. به نظر می‌رسد رقابت در این ایالت‌ها نیز به همان اندازه طاقت‌فرسا و پایاپای باشد. به نظر می‌رسد آمریکا به دو قسمت مساوی تقسیم شده است و کوچک‌ترین تغییر در این تعادل می‌تواند برنده انتخابات را در سال۲۰۲۴ تعیین کند. تحت لوای این رقابت نزدیک، بسیاری از اصول این مسابقه تا حد زیادی بدون تغییر به نظر می‌رسد. سهم رای‌دهندگانی که کشور را در مسیر اشتباهی می‌بینند، بالای ۶۴درصد است. تقریبا ۸۰درصد از رای‌دهندگان، از جمله اکثریت دموکرات‌ها، هنوز شرایط اقتصادی کشور را عادلانه یا ضعیف ارزیابی می‌کنند. همچنین و هم بایدن و هم ترامپ، به دلایلی آشنا محبوب نیستند. اکثر رای‌دهندگان فکر می‌کنند که بایدن خیلی پیر است. اکثریت بر این باورند که ترامپ مرتکب جرایم جدی فدرالی شده است. بت پریوست، آرایشگر ۵۹ساله و رای‌دهنده مستقل در ویندزور لاکس گفت: «هر دو مزخرف، فقط بایدن شر کوچک‌تری نسبت به ترامپ است و برای همین در رای دادن به او تمایل دارد.» خانم پریوست گفت: «شما می‌توانید از سیاست‌های بد بهبود پیدا کنید، اما نمی‌توانید از یک قلب بد نجات پیدا کنید و دونالد ترامپ قلب بدی دارد.» این نظرسنجی درست قبل از محاکمه کیفری تاریخ‌سازِ ترامپ در شهر نیویورک انجام شد که اولین پرونده برای یک رئیس‌جمهور سابق آمریکا بود. او با اتهامات مربوط به جعل سوابق مربوط به پرداخت پول به یک بازیگر فیلم‌های مستهجن مواجه است. این پرونده یکی از چهار کیفرخواست اصلی علیه ترامپ است، اما تاکنون تنها پرونده‌ای است که محاکمه آن قبل از انتخابات آغاز شده است. با این حال، به‌رغم احتمال زندانی شدن نامزد جمهوری‌خواه، تنها از هر چهار رای‌دهنده، یک نفر می‌گوید که هنوز به مشکلات حقوقی رئیس‌جمهور سابق توجه زیادی دارد.

کارزار بایدن که تبلیغات خود را از قبل در ایالت‌های موسوم به میدان نبرد آغاز کرده است، امیدوار است واقعیت دور دوم ریاست‌جمهوری ترامپ، دموکرات‌های بی‌میل را به سمت موضع حزبی معمول خود بازگرداند. شواهد اولیه‌ای از این اتفاق وجود دارد. در ماه گذشته، حمایت بایدن در میان رای‌دهندگان سفیدپوست ثابت ماند؛ اما در میان رای‌دهندگان سیاه‌پوست و لاتین‌تبار افزایش یافته است، حتی اگر هنوز از سطح حمایت سنتی دموکرات‌ها عقب باشد. بایدن در حومه شهرها و در میان زنان وضعیت بهتری نسبت به یک ماه پیش داشت؛ هرچند در بین مردان ضعیف‌تر بود. رای‌دهندگان جوان‌تر به‌عنوان یک ضعف دائمی باقی می‌مانند؛ درحالی‌که رای‌دهندگان مسن منبع قدرت نسبی برای رئیس‌جمهور دموکرات هستند.

23302

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1895304

دیگر خبرها

  • تظاهرات هزاران نفر در آمریکا علیه حملات رژیم اسرائیل در غزه
  • ترامپ در دادگاه خود را به خواب زد
  • این بار «ترامپ خواب‌آلود»، سوژه شد
  • بهبود دیدگاه‌ها نسبت به ریاست جمهوری ترامپ در آمریکا
  • جزییات پیام‌هایی که اخیرا میان ایران و آمریکا رد و بدل شدند
  • منحنی محبوبیت ترامپ برای انتخابات ریاست جمهوری نزولی شده/ بایدن کم کم در نظرسنجی ها بالاتر می رود
  • پایان برتری زود‌هنگام ترامپ بر بایدن
  • آرام کردن اوضاع ملتهب خاورمیانه نیازمند روش‌های خلاقانه تر و ابتکارهای بیشتر قدرتهای جهانی است‌
  • جان بولتون: قدرت بازدارندگی آمریکا و اسرائیل ناکام مانده است
  • بولتون: بایدن مقصر اصلی حمله ایران به اسرائیل است