Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-16@08:56:30 GMT

فیلم‌های مرکز گسترش ۲۰ جایزه جهانی به دست آوردند

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۱۰۵۶۵

فیلم‌های مرکز گسترش ۲۰ جایزه جهانی به دست آوردند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، در سال ۱۳۹۷ فیلم‌های تولیدی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی ۱۲۲ حضور بین‌المللی را تجربه کردند که حاصل آن ۲۰ جایزه از جشنواره‌های جهانی برای این فیلم‌ها بود.

از جمع این ۲۰ جایزه بین‌المللی، ۱۱ جایزه به مستندهای تولیدی این مرکز اختصاص یافت و سهم آثار انیمیشن هم ۹ جایزه بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مستند «بافندگان خیال» ساخته سیدمحمدصادق جعفری یکی از موفق‌ترین مستندهای تولید شده در مرکز بود که سال گذشته موفق به دریافت ۴ جایزه بین‌المللی از جشنواره فیلم آسیایی آمریکایی «هوستون»، «ویلاریل» پرتغال، «آرک» آلمان و «دربی» انگلیس شد. این مستند در سال ۹۶ هم موفق به دریافت جایزه از جشنواره‌های «موندنس» معروف به جشنواره کن آمریکایی و «کاردیف» ولز شده بود.

انیمیشن «آلفابت» به کارگردانی کیانوش عابدی با کسب سه جایزه، روی سکوی دوم موفق‌ترین فیلم‌های بین‌المللی مرکز گسترش در سال گذشته قرار گرفت. این فیلم در جشنواره «الفیس» اسپانیا، «ریوولشن می» و انجمن هنرمندان آمریکا موفق به دریافت جایزه بهترین انیمیشن شد.

مستند «زنانی با گوشواره‌های باروتی» ساخته رضا فرهمند هم ضمن قرار گرفتن در جمع هفت فیلم مستند شاخص هفته منتقدان جشنواره «لوکارنو» سوییس و فهرست بهترین فیلم از نگاه تماشاگران جشنواره «لایپزیگ» آلمان، برنده جایزه اصلی جشنواره بین‌المللی «نشانه‌های شب» پاریس و جایزه بهترین مستند جشنواره فیلم‌های ایرانی «پراگ» جمهوری چک شد.

مستند «سارا» به کارگردانی هادی شریعتی هم موفق به دریافت نشان ویژه بهترین مستند از جشنواره «لاک‌سیتی» هند و نشان برنز بهترین فیلم از جشنواره «کویین‌پالم» آمریکا شد.

متهمین دایره بیستم (حسام اسلامی)، لوتوس (محمدرضا وطن‌دوست)، فصل بادهای گرم (حسین ریگی)، پیشخدمت (فرنوش عابدی)، داش‌آکل (هاجر مهرانی)، آدم خانگی (مرضیه ابرار پایدار)، روباه (صادق جوادی)، بالانس (برزان رستمی) و پروانگی (علی عزیزی) هم از جمله آثاری بودند که موفق به کسب یک جایزه بین‌المللی در سال ۹۷ شدند؛ از جمله دریافت جایزه نگاه هنری از شانزدهمین جشنواره «بیگ‌اسکای» آمریکا که به مستند «لوتوس» اهدا شد، همین‌طور جایزه بهترین فیلم جشنواره «حقوق بشر» پرتغال که از آن «فصل بادهای گرم» شد و نشان بهترین انیمیشن جشنواره «موندنس» آمریکا که به انیمیشن «بالانس» رسید. «داش‌آکل» هم برنده جایزه مستقل فیلم لندن شد.

حضور آثار مرکز گسترش در جشنواره‌های معتبر ایدفا، برلین و شفیلد در بخش حضورهای بین‌المللی سال ۹۷، نمایش «دلبند» در بخش مسابقه جشنواره جهانی «ایدفا» و حضور این مستند در جشنواره فیلم «برلین» و «لایپزیگ» آلمان، همچنین نمایش «لوتوس» در بیست و پنجمین جشنواره فیلم «شفیلد» انگلستان موفقیت‌های مهمی را برای سینمای ایران رقم زد.

۳۰ فیلم تولیدی مرکز گسترش، جمعاً ۱۲۲ حضور بین‌المللی را تجربه کردند که در این بخش کیانوش عابدی کارگردان انیمیشن «آلفابت» با ۲۹ حضور در جشنواره‌های جهانی، روی سکوی اول ایستاد.

انیمیشن «آدم خانگی» ساخته مرضیه ابرار پایدار هم که سال ۹۶ در جایگاه چهارم حضورهای بین المللی آثار «مرکز گسترش» در جشنواره‌های خارجی قرار گرفته بود، در سال ۹۷ با ۱۷ حضور در جشنواره‌های برگزار شده کشورهای اسپانیا، آلمان، انگلیس، آمریکا، مکزیک، بلغارستان، چین و… حائز رتبه دوم این جدول شد.

انیمیشن «روباه» به کارگردانی صادق جوادی با ۱۱ حضور بین‌المللی رتبه سوم را کسب کرد. «لوتوس» ساخته محمدرضا وطن‌دوست هم در ۱۰ فستیوال خارجی شرکت کرد و در این لیست چهارم شد.

«بافندگان خیال» به کارگردانی سیدمحمدصادق جعفری هم که سال ۹۶ رتبه دوم را در جدول حضورها از آن خود کرده بود، در سال ۹۷ با هفت حضور بین‌المللی جایگاه پنجم را به خود اختصاص داد.

مستندهای «زنانی با گوشواره‌های باروتی» ساخته رضا فرهمند و «دلبند» به کارگردانی یاسر طالبی با ۵ حضور بین‌المللی در رده ششم جدول قرار گرفتند.

«در جستجوی فریده» به کارگردانی آزاده موسوی و کوروش عطایی و «یک کیلو بال مگس» ساخته رضا سبحانی چهار حضور بین‌المللی داشتند تا هفتم شوند.

«متهمین دایره بیستم» به کارگردانی حسام اسلامی، «سارا» ساخته هادی شریعتی و انیمیشن «بالانس» به کارگردانی برزان رستمی با سه حضور بین‌المللی، «پیشخدمت» (فرنوش عابدی)، «داش‌آکل» (هاجر مهرانی)، «اوسیا» (علیرضا دهقان)، «بانو قدس ایران» (مصطفی رزاق‌کریمی) با ۲ حضور در فستیوال‌های جهانی، به ترتیب جایگاه‌های هشتم و نهم این جدول را به خود اختصاص دادند.

«صدای سکوت» (پناه‌برخدا رضایی)، «والسی برای تهران» (زینب تبریزی)، «شبانکاران» (امیرمحمد خوارزمی)، «مانکن‌های قلعه‌حسن‌خان» (سام کلانتری)، «قلمرو سلطان» (روح‌الله مولوی)، «مادرم ایل من» (عزت‌الله پروازه)، «واریته بلوچی» (پیروز کلانتری)، «فصل بادهای گرم» (حسین ریگی)، «پسران سندباد» (رضا حائری)، «چند گره دورتر» (منصور فروزش)، «درخت پرتقالی» (امیرهوشنگ معین)، «ناخدا سلیمان» (سعادتعلی سعیدپور)، «صندلی» (محمد فیض‌آبادی) و «پروانگی» (علی عزیزی) با یک حضور بین‌المللی در رتبه دهم جدول قرار گرفتند.

کد خبر 4589414 زهرا منصوری

منبع: مهر

کلیدواژه: سینمای مستند مصطفی رزاق کریمی صادق جوادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۱۰۵۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اکران مستندی از یک پرونده جنجالی و قضایی

فیلم مستند «قوی‌دل» محصول مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی به کارگردانی علی فراهانی صدر و تهیه‌کنندگی سعید الهی در گروه سینمایی هنر و تجربه اکران می‌شود. 

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی گروه سینمایی هنر و تجربه؛ مراسم رونمایی و نمایش ویژه فیلم مستند «قوی‌دل» عصر روز سه‌شنبه(۲۸ فروردین) با حضور عوامل فیلم در پردیس سینمایی چارسو برگزار و از فردای آن روز در سینماهای منتخب این گروه در تهران و شهرستان‌ها به نمایش در خواهد آمد.

مستند «قوی‌دل» با تلفیق روایتی جدی و طنز، به بهانه بازخوانی یکی از پرونده‌های جنجالی قضایی کشور به بحث عدالتخواهی و ضرورت نظارت همگانی در سطح جامعه می پردازد.

عوامل مستند «قوی‌دل» عبارتند از؛ تهیه‌کننده: سعید الهی، کارگردان: علی فراهانی صدر، پژوهشگر: آرش خلیلی، نویسنده: علی رستم‌آبادی، مدیر تصویربرداری: هادی زهره کاشانی، صدابردار: حسین خانی، اصلاح نور و رنگ: علی شریفی، تدارکات: امیرمهدی عزیزی، مجری صحنه: مجید عرفانیان، مدیر تولید: جواد قاسمی، مجری طرح: دیبا فیلم، محصول: مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی.

«قوی‌دل» در جشنواره مستند «سینماحقیقت» موفق به کسب جایزه ویژه هیات داوران، جایزه ویژه شهید آوینی، جایزه ویژه تماشاگران، جایزه دبیر جشنواره به شخصیت مستند شد و در چهل و دومین جشنواره فیلم فجر تندیس بلورین بهترین فیلم مستند بلند را دریافت کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • «آنیتا ...» بهترین کلیولند شد/ «رد پا» در ایتالیا
  • «آنیتا، گمشده در اخبار» بهترین انیمیشن کوتاه کلیولند شد/ واجد شرایط رقابت در اسکار
  • نهضت تولیدات رادیویی مردمی در جشنواره ملی مستند رادیویی «پژواک»
  • «قوی‌دل» به «هنر و تجربه» رسید
  • اکران مستند «قوی دل» در گروه هنر و تجربه
  • اکران مستندی از یک پرونده جنجالی و قضایی
  • «قوی‌دل» به هنر و تجربه رسید
  • معرفی نامزد‌های بخش مستندنگاری
  • نامزدهای بخش مستندنگاری اعلام شد
  • نامزدهای بخش مستمر جشنواره پژواک اعلام شد