Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-24@04:49:31 GMT

آیا اقتصاد ایران در سال ۹۸ ونزوئلایی می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۱۴۸۹۵

وحید شقاقی، اقتصاددان و استاد دانشگاه می‌گوید:آمریکا معافیت ۴ یا ۵ کشور اصلی را از تحریم‌های نفتی ایران تمدید خواهد کرد. او با اشاره به وضعیت صادرات نفت و بدهی خارجی محدود ایران معتقد است برخلاف ونزوئلا، امکان فروپاشی اقتصاد ایران وجود ندارد.

شقاقی با اشاره به نزدیک شدن به زمان پایان معافیت‌های دولت آمریکا به ۸ کشور واردکننده نفت ایران گفت: آمریکایی‌ها معافیت تعدادی از این کشور‌ها را نگه خواهند داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

احتمالا از آن هشت کشور، چهار یا پنج کشور را نگه دارند و سه یا چهار کشور را حذف کنند.

او ادامه داد: احتمالا کشور‌های چین، ژاپن و هند و یکی دو کشور دیگر همچنان بتوانند این معافیت‌ها را حفظ کنند.

ایران ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار بشکه نفت صادر خواهد کرد

این اقتصاددان افزود: احتمالا ما در سال ۹۸ بتوانیم حدود ۷۰۰ یا ۸۰۰ هزار بشکه نفت صادر کنیم. در حال حاضر خود آمریکایی‌ها هم به تولید و صادرات نفت دست زده اند. حدودا ۳ یا ۴ میلیون بشکه در طی سال‌های اخیر به تولید نفت شان اضافه کرده اند و تلاش می‌کنند در صادرات نفت هم نقش مهمی ایفا کنند.

قیمت دلار؛ ۱۳ تا ۱۵ هزار تومان

او درباره قیمت دلار در صورت تمدید معافیت کشور‌های واردکننده از تحریم نفتی ایران گفت: امکان کاهش قیمت دلار با توجه به مولفه‌های مختلف برای من قابل تصور نیست. برداشت من این است که امسال در یک محدوده‌ای بین ۱۳ تا ۱۵ هزار تومان دلار در نوسان باشد.

آیا اقتصاد ایران در سال ۹۸ «ونزوئلایی» می‌شود؟ / شقاقی، اقتصاددان: خیر، به یک دلیل مهم

برخلاف ونزوئلا، امکان فروپاشی اقتصاد ایران وجود ندارد

شقاقی در عین حال تاکید کرد: امکان گسست و فروپاشی اقتصاد ایران وجود ندارد، زیرا بدهی خارجی ما پایین است. اقتصاد ایران کمتر از ۱۳ میلیارد دلار بدهی خارجی دارد و سررسید بدهی‌های خارجی آن هم سالی یکی دو میلیارد دلار است.

او ادامه داد: در اقتصادی مانند ونزوئلا، بیش از ۱۷۰ میلیارد دلار بدهی خارجی وجود دارد و سالانه باید بخش عمده‌ای از این‌ها را بپردازد. این در حالی است که این کشور در صنعت نفت خودش هم سرمایه گذاری چندانی نکرده و تولید و صادراتش هم افت کرده بود؛ لذا اقتصاد ونزوئلا به دلیل حجم بالای بدهی‌های خارجی تقریبا به حالت گسست رسید.

این اقتصاددان با اشاره به اینکه طی کردن با بدهی‌های داخلی راحت‌تر است گفت: بدهی خارجی ما زیر ۱۳ میلیارد دلار است. یعنی بدهی خارجی زیادی نداریم و با ذخایر بانک مرکزی می‌توانیم دو سال اقتصاد را تا حدودی مدیریت کنیم.

به ذخایر بانک مرکزی دست نخورده

شقاقی افزود: بانک مرکزی هنوز به ذخایر خود دست نزده و حتی ذخایر بانک مرکزی در این دوره افزایش محدودی هم داشته است.

از ۴۲ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی، فقط ۱۰ میلیارد دلار وارد کشور شده

این اقتصاددان به بحث تراز مالی ایران هم اشاره کرد و گفت: در حال حاضر تراز ارزی ما کسری بالایی دارد. زیرا از ۴۲ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی کمتر از ۱۰ میلیارد دلار به اقتصاد ایران وارد شده و مابقی اش هنوز وارد نشده. به عبارتی، صادر کنندگان غیرنفتی هنوز دلار‌های حاصل از صادرات شان را به اقتصاد ایران وارد نکرده اند. به همین دلیل تراز ارزی ایران کسری بالایی دارد.

شقاقی در پایان اظهاراتش گفت: تمام این مولفه‌هایی که اشاره کردم از تراز منفی ارزی، ذخایر ارزی بانک مرکزی، بدهی اندک خارجی ایران و سیاست‌های مناسبی که بانک مرکزی در دوران آقای همتی اتخاذ کرده، برآورد من این است که دلار امسال بین ۱۳ تا ۱۵ هزار تومان در نوسان خواهد بود. از طرفی، امکان گسست و فروپاشی وجود ندارد، اما در عین حال، به دلیل تراز منفی، امکان کاهش قیمت هم فعلا وجود ندارد.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: اقتصاد ایران ونزوئلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۱۴۸۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر رییس‌جمهور باعث تعمیق روابط ایران و پاکستان می‌شود

«ابراهیم رضایی» عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به سفر رییس‌جمهور به پاکستان اظهار کرد: پاکستان، کشوری مهمی و یکی از کشورهای بزرگ اسلامی است و تقویت ارتباط با این کشور برای ما اهمیت زیادی دارد.

وی با اشاره به اینکه اولویت جمهوری اسلامی ایران در عرصه سیاست خارجی، تعامل و تقویت ارتباط با همسایگان است، ادامه داد: همسایگان در اولویت روابط خارجی ایران و به ویژه در دولت سیزدهم قرار دارند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه پاکستان کشوری مهم و مؤثر در منطقه‌ است گفت: جمهوری اسلامی ایران، زمینه‌های زیادی برای ارتباط با پاکستان دارد و تعمیق و گسترش روابط ایران و پاکستان و تعمیق اقدامات دوجانبه، از اهمیت بالایی برخوردار است.

نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: ایران و پاکستان در زمینه‌هایی مانند اقتصادی، تجاری، تشکیل بازارچه‌های مشترک مرزی، انرژی، ترانزیت، حمل و نقل و همچنین در حوزه امنیت و مبارزه با تروریسم، با یکدیگر در تعامل هستند؛ هم ما می‌توانیم بسیاری از مایحتاج پاکستان را تأمین کنیم و هم پاکستان می‌تواند در این زمینه، به ما کمک کند.

رضایی گفت: بر این اساس، سفر رییس‌جمهور به پاکستان بسیار مهم است و می‌تواند منجر به توسعه و تعمیق روابط ایران با این کشور شود.

وی اضافه کرد: رییس‌جمهور ما و نخست‌وزیر پاکستان توافق کردند که در اولین گام، میزان مبادلات تجاری بین دو کشور به ۱۰ میلیارد دلار برسد که ما هم معتقدیم این ظرفیت وجود دارد و اگر بخش‌های مختلف دو کشور فعال شوند، می‌توانند به این حجم از مبادلات تجاری برسند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: از سوی دیگر، بین دو ملت ایران و پاکستان روابط و سابقه بسیار بزرگ تاریخی و فرهنگی وجود دارد. ایران و پاکستان اشتراک‌های فرهنگی، دینی، تاریخی و تمدنی بسیار زیادی با هم دارند و دو ملت ایران و پاکستان از این حیث بسیار نزدیک به همدیگر هستند.

نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: سفر رییس‌جمهور اهمیت زیادی برای تقویت ارتباط ایران و پاکستان دارد و امیدواریم ماحصل این سفر، توسعه روابط و افزایش رفاه و رضایت‌مندی برای هر دو ملت ایران و پاکستان باشد.

کد خبر 6086503 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • سفر رییس‌جمهور باعث تعمیق روابط ایران و پاکستان می‌شود
  • «کاوشی در اقتصاد تعاون» منتشر شد
  • تحریم‌های جدید اروپا تأثیری بر تجارت خارجی ایران نخواهد داشت/ افزایش قیمت کالاهای اساسی گران‌فروشی است
  • بهادری جهرمی: بخشی از حقابه ایران از هیرمند دریافت شده/ نظر دولت درباره تعطیلی آخر هفته
  • بهادری جهرمی: تعیین تکلیف صدور مجوزهای کسب و کار با هیئت مقررات می‌باشد
  • مذاکرات ایران برای خرید شرکت خودروسازی «روور» انگلستان
  • اقتصاد اسلامی بدون وضو!
  • «دکتر مریم بحرینی »دبیر ملی کارگروه اقتصاد بانوان تاثیرگذار + فیلم
  • موج جدید مدعیان «دلارزدایی» از اقتصاد ایران چه می‌خواهند؟
  • تثبیت نرخ ارز عامل کاهش تورم است