Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-23@12:26:57 GMT

سیلاب و شتران بخشی از بوته زارهای البرز را از بین بردند

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۲۲۰۲۱

سیلاب و شتران بخشی از بوته زارهای البرز را از بین بردند

مهدی فتحی روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت : این بوته ها در سال های اخیر و در اجرای طرح بیابانزدایی در شهرستان نظرآباد و دشت اشتهارد کاشته شده بود که طغیان رودخانه های فصلی سبب آبگرفتگی بخشی از این بوته زارها و خفگی آنها شد.
وی ادامه داد: رها سازی شتران توسط دامداران نظرآباد در این محدوده ها بر تخریب بوته زارها و مراتع دست کاشت منطقه افزوده است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


فتحی با اشاره به پیشروی سیلاب و آبگرفتگی در محل اجرای پروژه های بیابانزدایی در این استان، افزود: به دنبال این حادثه ، کارشناسان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری البرز با حضور در محل طرح های بیابانزدایی به بررسی موضوع و اجرای طرح های کنترلی پرداختند.
وی اظهار داشت: در بازدیدهای مکرر از مناطق بیابانی استان مشخص شد که یک هزار و 600 هکتار از پروژه های بیابانزدایی نظرآباد که در سال 97 با گونه های تاغ، گز و آتریپلکس بوته کاری شده بود ، در اثر غرقاب شدن در معرض خفگی قرار گرفته اند.
معاون اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز گفت : از بین رفتن بوته زار ها سبب بازگشت وضعیت بیابانی و ریزگردها به منطقه می شود که باید ضمن احیای اراضی تخریب شده ، اقدامات کنترلی به عمل آید.
وی افزود: به علت باتلاقی شدن عرصه های طبیعی ، کارشناسان منابع طبیعی قادر به حضور در این محدوده ها نبوده اما از طریق تصویربرداری هوایی مشاهده شد که شتران در حال خسارت زدن به این عرصه ها هستند.
فتحی یادآور شد که در شرایط عادی طرح های بوته کاری شده دارای قرق بان بوده و عرصه ها در کنترل هستند.
معاون اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری با بیان اینکه تا فروکش کردن آب های سطحی و سیلاب ها میزان دقیق خسارات قابل محاسبه نیست ، گفت: درصد قابل توجهی از سایر پروژه های بیابانزدایی شامل پروژه های نهالکاری 925 هکتاری و 212 هکتاری شهرستان اشتهارد نیز تحت تاثیر سیلاب قرار گرفته و پیشروی سیلاب در این عرصه ها کماکان ادامه دارد.
فتحی در عین حال گفت: با کمک مردم ، یگان حفاظت از منابع طبیعی و شرکت های پیمانکاری 2 مسیر برای هدایت سیلاب ها در محدوده طرح های بیابانزدایی البرز باز شده تا از میزان خسارات کاسته شود.
وی بیان داشت: این خسارات بیشتر به عرصه های بیابانی و دشتی وارد شده و سیلاب در عرصه های کوهستانی و شیب دار گذر کرده اما امیدواریم
بارش های بهاری موجب تقویت پوشش مراتع در استان البرز شود.
استان البرز دارای 450 هزار هکتار عرصه های ملی و دولتی است.
6156/ 6155
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز حفاظت از منابع طبیعی منابع طبیعی بوته 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۲۲۰۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت حدود ۱۰ هزار نفر از روستاییان در کارگاه‌های آموزش اطفای حریق

فرشید سنجری جانشین فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه با اشاره به برپایی کارگاه‌های آموزشی آشنایی با نحوه اطفای حریق در عرصه‌های جنگلی و مرتعی در روستا‌های استان، گفت : کارگاه‌های آموزشی اطفای حریق با اولویت روستا‌های دارای پوشش جنگلی بیشتر برگزار خواهد شد و در این کارگاه‌ها روستاییان آموزش اطفای حریق در عرصه‌های جنگلی و مرتعی را می‌بینند.

سنجری ادامه داد: تجربه نشان داده روستائیانی که در دوره‌های آموزشی اطفای حریق شرکت داشته اند، در مواقع بروز حریق در عرصه‌های جنگلی و مرتعی استان سریعتر ورود کرده و نمی‌گذارند دامنه آتش گسترده شود.

جانشین فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه با اشاره به شروع برگزاری کارگاه‌های آموزش پیشگیری از بروز و اطفای حریق در سطح روستا‌های استان، گفت: پیش بینی می‌شود این آموزش‌ها حدود ۱۰ هزار روستایی استان ارائه شود.

سنجری افزود: سال گذشته در مجموع ۸۲۰۰ نفر از روستائیان استان در کارگاه‌های آموزشی اطفای حریق شرکت کردند.

وی با بیان اینکه همه ساله از اوایل خرداد تا اوایل آبان شاهد وقوع حریق در عرصه‌های منابع طبیعی استان هستیم، گفت: امسال با توجه به بارندگی‌های خوب بهاره و ادامه دار بودن این بارندگی‌ها احتمالا پوشش مرتعی خوبی در استان داشته باشیم که این موضوع احتمال وقوع حریق در عرصه‌های منابع طبیعی استان را بالا خواهد برد، لذا باید از همین الان برای مقابله با حریق در منابع طبیعی استان آماده شویم.

سنجری اشاره‌ای هم به حریق‌های رخ داده در عرصه‌های منابع طبیعی استان در سال گذشته داشت و گفت: سال گذشته ۵۳ فقره حریق در منابع طبیعی استان رخ داد که در جریان این آتش سوزی‌ها ۱۲۰ هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی استان دچار حریق شد .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • رفع تصرف ۴ هزار مترمربع از اراضی ملی سوادکوه
  • رفع تصرف پنج هکتار عرصه ملی شهرستان بویراحمد از سودجویان
  • حضور آفرود سواران در عرصه های منابع طبیعی ممنوع می باشد
  • کشف و توقیف بیش از ۲ هزار کیلوگرم چوب قاچاق در ارزوئیه
  • ماجرای قطع درختان جنگل روستای انارجار چیست؟
  • جدال بر سر صنوبرها؛ ماجرای قطع درختان جنگل روستای انارجار
  • برخورد قضایی با هرگونه برداشت گیاهان دارویی در استان کرمان
  • شرکت حدود ۱۰ هزار نفر از روستاییان در کارگاه‌های آموزش اطفای حریق
  • ممنوعیت برداشت گیاهان دارویی صنعتی در عرصه‌های طبیعی
  • چالش‌ها و فرصت‌های پیش‌روی منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد