Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-20@01:13:57 GMT

چگونه عکس‌های خوبی از ماه بگیریم؟

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۲۴۵۴۸

چگونه عکس‌های خوبی از ماه بگیریم؟

یک پژوهشگر نجوم گفت: عکاسی از ماه بسته به نوع عکسی که از ماه گرفته می‌شود (هلال ماه، هلال نصفه و قرص کامل)، زمان و مکان متفاوتی دارد.

عمران مرادی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، در خصوص بهترین شرایط برای عکاسی نجومی، اظهار کرد: عکاسی نجومی را به‌طور کلی می‌توان به دو دسته علمی و هنری تقسیم کرد.

وی در توضیح عکس‌های نجومی علمی گفت: همان‌طور که از نام آن‌ها برداشت می‌شود، عکس‌هایی هستند که به عنوان یک ثبت علمی حاوی اطلاعاتی مستند و مستدل هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر عکس‌های نجومی هنری تنها زیبایی بصری دارند.

این پژوهشگر نجوم درخصوص ابزارهای مناسب برای عکاسی نجومی، تصریح کرد: اصلی‌ترین ابزار برای عکاسی نجومی استفاده از لنز و یا دوربین تلسکوپ مناسب است. طبیعتاً با هر دوربینی نمی‌توانید عکاسی نجوم کنید. بسته به نوع عکس از این دو ابزار می‌توان استفاده کرد.

وی افزود: گاهی افراد می‌خواهند عکس‌هایی با میدان دید باز داشته باشند، در این زمان بزرگنمایی بالا نیاز نیست، اما اگر بخواهید از سحابی و کهکشان و یا گودال‌های سطح ماه عکس بگیرید، باید از تلسکوپ و دوربین مناسب استفاده کنید که نیازمند ابزارهای اضافی دیگر برای عکاسی است.

عضو شورای علمی مرکز آموزش نجوم ادیب اصفهان، خاطرنشان کرد: حالت ایده‌آل برای انتخاب دوربین، دوربینی با حسگر بزرگ و لنزی با دیافراگم باز است که به صورت دستی کنترل شود و قابلیت انواع نوردهی را داشته باشد.

وی در پاسخ به این پرسش که دوربین گوشی‌های هوشمند هم برای عکاسی نجومی کاربرد دارند یا خیر، گفت: طبیعتاً می‌توان با دوربین گوشی‌های هوشمند هم از آسمان شب عکس گرفت، اما نباید از آن‌ها توقع معجزه داشته باشید. اگر دوربین و تلسکوپ خوب داشته باشید، با گوشی هوشمند هم می‌توان عکس خوب گرفت.

این پژوهشگر نجوم درخصوص عکاسی از ماه گفت: ساعت‌های طلوع و غروب ماه در ماه قمری کاملاً متغیر است. ماه در روزهای اول ماه قمری بعد از غروب خورشید بسیار کم در آسمان حضور دارد، به تدریج زمان حضور ماه در آسمان بیشتر و بیشتر می‌شود، تا جایی که تا هنگام صبح نیز در آسمان خواهد بود و گاهی در روز هم مشاهده می‌شود.

وی با بیان اینکه رؤیت هلال اول ماه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، خاطرنشان کرد: رؤیت هلال اول ماه قمری برای تعیین آغاز ماه قمری همواره مورد توجه است. هلال اول ماه قمری در افق غرب هنگام غروب خورشید قابل رؤیت است و مدت زمان حضورش در آسمان بسیار کم و گاهی تنها چند دقیقه است.

عضو شورای علمی مرکز آموزش نجوم ادیب اصفهان ادامه داد: از این زمان، ماه هر روز ۵۰ دقیقه دیرتر طلوع می‌کند و این امر موجب افزایش فاصله بین ماه و خورشید می‌شود، تاجایی که ماه از خورشید بیشتر فاصله می‌گیرد؛ یعنی ماه هر شب دیرتر غروب می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه هر چه ماه قمری جلو می‌رود، به تدریج تغییراتی در ماه ایجاد می‌شود، اظهار کرد: به تدریج هلال ماه ارتفاع بیشتری می‌یابد، ماه توپرتر می‌شود و دیرتر غروب می‌کند. این روند تا شب هفتم ادامه دارد و در این زمان ماه نصفه می‌شود.

این پژوهشگر نجوم گفت: از شب هفتم تا شب ۱۴، ماه از حالت نصفه به سمت قرص کامل می‌رسد. در این زمان طلوع ماه آن قدر دیرتر شده که زمان غروب خورشید، ماه طلوع می‌کند. یعنی در زمان غروب خورشید در سمت غرب، ماه کامل از شرق طلوع می‌کند.

مرادی ادامه داد: از شب ۱۴، قرص ماه کوچک‌تر می‌شود تا در شب ۲۱ ماه نصفه دیده می‌شود و از شب ۲۱ به بعد ماه به تدریج کوچک شده تا در روز آخر که هلال آخر ماه قمری است. البته باید توجه داشت که رصد هلال آخر بسیار دشوار است. زیرا در سمت شرق و قبل از طلوع خورشید دیده می‌شود و به دلیل نازکی هلال ماه، عمل رؤیت مشکل می‌شود.

این پژوهشگر نجوم افزود: هرچه لنز دوربین برای عکاسی از ماه قوی‌تر باشد یا از تلسکوپ استفاده شود، مرز بین سایه روشن ماه و بخش تاریک آن بهتر دیده می‌شود و بهتر می‌توان عکسی کرد.

مرادی در خصوص بهترین زمان برای عکسبرداری از ماه، اظهار کرد: عکاسی از ماه بستگی به نوع عکس دارد؛ اینکه هلال ماه مدنظر باشد یا قرص کامل ماه را بخواهید عکسبرداری کنید.

وی ادامه داد: اگر بخواهید از هلال باریک ماه عکس بگیرید، اول ماه قمری در هنگام غروب بهترین زمان و مناطق مرتفع کوهستانی بهترین مکان برای ثبت این تصاویر است. رؤیت و عکسبرداری از اولین هلال سخت است، زیرا هلال ماه خیلی باریک است و افق غرب باید باز باشد.

عضو شورای علمی مرکز آموزش نجوم ادیب اصفهان روزهای هفتم و ۲۱ ماه قمری را بهترین زمان برای عکاسی از ماه نصفه اعلام کرد و گفت: برای این نوع عکس‌ها مکان تصویربرداری زیاد تفاوت ندارد.

این پژوهشگر نجوم با بیان اینکه قرص کامل ماه معمولاً در افق زیباتر است، خاطرنشان کرد: برای ثبت تصویر قرص کامل ماه باید افق شرق باز باشد. برای مثال کوهستان یا کویر مسطح بهترین مکان برای این نوع تصاویر است. بهترین زمان ثبت تصویر قرص ماه نیز در هنگام طلوع ماه در شب چهاردهم ماه است.

مرادی افزود: البته در شب چهاردهم که قرص ماه کامل می‌شود، زمانی که ماه ارتفاع دارد و وسط آسمان است هم می‌توان عکس گرفت، اما زمانی که از افق شرق طلوع می‌کند، عکاسی زیباتر است. زیرا ماه به دلیل شکست نور در افق، قرمز رنگ و بزرگ به نظر می‌رسد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: عكاسي ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۲۴۵۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهلت ارسال آثار به دومین جشنواره ملی دوسالانه ترویج نجوم ادیب تمدید شد

مدیر مرکز آموزش نجوم ادیب با اشاره به برگزاری دومین جشنواره ملی دوسالانه ترویج نجوم ادیب گفت: مهلت ارسال آثار تا دهم اردیبهشت تمدید شد.

مهری نقوی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: دومین دوره دوسالانه جشنواره ملی ترویج نجوم ادیب در دو بخش مقاله‌های علمی و عکاسی نجومی (عکس و تایم‌لپس) ویژه علاقمندان به نجوم، دانشجویان و دانش‌آموزان دوره دوم متوسطه برگزار می‌شود.

وی با اشاره به برگزاری کارگاه‌های متنوع عکاسی نجومی و چندین رویداد جانبی، افزود: کارگاه آموزشی عکاسی نجومی، کارگاه آشنایی با استانداردهای پژوهش و مقالات علمی، کارگاه تحلیل داده‌های نجومی، «هنر و آسمان» و «جایزه کیاست پور» از جمله رویدادهای جانبی این جشنواره بوده است.

مدیر مرکز آموزش نجوم ادیب با اشاره به اینکه اختتامیه دومین جشنواره ملی دوسالانه ترویج نجوم ادیب بیست‌وهفتم اردیبهشت سال جاری برگزار می‌شود، تصریح کرد: علاقمندان تا دهم اردیبهشت سال جاری فرصت دارند آثار خود را به نشانی http://www.nojoum.esfahanfarhang.ir ارسال کنند.

نقوی خاطرنشان کرد: این جشنواره در محورهای مقاله علمی و عکاسی نجومی و با هدف ترویج علم نجوم و رشد تفکر علمی در بین اقشار مختلف به ویژه نوجوانان و جوانان در سطح کشور برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه در این رویداد، بخش مقاله‌های علمی در هفت محور و بخش عکاسی نجومی در سه محور موضوعی در دو زمینه عکس و تایم‌لپس برگزار خواهد شد، ادامه داد: محورهای مقاله‌های علمی شامل، نجوم رصدی و ابزار نجومی، عکاسی و آلودگی نوری منظومه شمسی و سیارات فراخورشیدی، علوم و فناوری فضایی، اختر فیزیک و کیهان‌شناسی، تاریخ نجوم و سایر علوم است و محورهای رقابت در بخش عکاسی نجومی نیز شامل آسمان شب (کهکشان و صورت‌های فلکی)، عمق آسمان (اجرام اعماق آسمان) منظومه شمسی (خورشید، ماه و سیارات) می‌شود.

کد خبر 745819

دیگر خبرها

  • صالح حردانی: روی من خطای پنالتی شد
  • چشمی: باید از بازی با شمس آذر درس بگیریم/ بازی آسانی در لیگ نداریم+فیلم
  • سیامک نعمتی: با این وضعیت نمی‌توانیم سرمان را بالا بگیریم / فیلم
  • مهلت ارسال آثار به دومین جشنواره ملی دوسالانه ترویج نجوم ادیب تمدید شد
  • روایتی از گنجینه ای قدیمی با ۱۸ میلیون عکسِ خاطره ساز
  • بازگشت به خانه در لنز دوربین عکاسان
  • داوری ۲۱۰ اثر در جشنواره نیایش درختان
  • برگزاری جشنواره نیایش درختان در خراسان جنوبی
  • مدافع نفت آبادان: چاره‌ای جز گرفتن یقه پرسپولیس نداریم/ اجازه نفوذ به اراونوف را نمی‌دهم
  • تلاشی ۷۰ ساله برای ثبت خاطرات + فیلم