Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-03-28@08:45:09 GMT

طرح پارلمان برای حذف دلار/موج جدید تغییرات ظریف

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۲۵۳۲۳

طرح پارلمان برای حذف دلار/موج جدید تغییرات ظریف

طرح پارلمان برای حذف دلار از معاملات بین‌المللی، نگرانی آمریکا از نفوذ ایران، موج جدید تغییرات ظریف، حضور وزرای نیرو، جهاد کشاورزی و کشور، تبیین جمهوریت نظام اولویت احزاب در سال جدید از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در یکشنبه ۲۵ فروردین ماه است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، طرح پارلمان برای حذف دلار از معاملات بین‌المللی، نگرانی آمریکا از نفوذ ایران، موج جدید تغییرات ظریف، حضور وزرای نیرو، جهاد کشاورزی و کشور، تبیین جمهوریت نظام اولویت احزاب در سال جدید از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در یکشنبه ۲۵ فروردین ماه است که می‌توانید مشروح آن را در لینک‌های زیر بخوانید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تبیین جمهوریت نظام اولویت احزاب در سال جدید

حبیب الله بور بور در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان در مورد اولویت احزاب در سال جدید گفت: امام خمینی (ره) و رهبر انقلاب در کلام خود بارها اعلام کردند که جمهوری اسلامی نه یک کلمه کمتر و نه یک کلمه بیشتراست. وقتی رهبر انقلاب و امام (ره) به جمهوریت نظام اعتقاد و بر آن تاکید دارند تنها جایی که می تواند جمهوریت نظام را تبیین کند خانه احزاب است.

 

عضو شورای مرکزی خانه احزاب تصریح کرد: همه از سران قوه تا علما باید برای تبیین جمهوریت نظام پای کار بیایند و اهمیت جمهوریت  نظام و در صحنه بودن مردم را تبیین کنند و احزاب می تواند در ساماندهی این حرکت موفق باشند.

 

وزرای نیرو، جهاد کشاورزی و کشور در صحن مجلس حضور یافتند

وزرای نیرو، جهاد کشاورزی و کشور برای بررسی سیل های اخیر در برخی استان های کشور در صحن مجلس حضور یافتند.

 

برگزاری ششمین جلسه رسیدگی به اتهامات «حسین هدایتی»/ختم رسیدگی

امروز (یکشنبه 25 فروردین ماه) ششمین جلسه رسیدگی به اتهامات «حسین هدایتی» و 10 متهم دیگر این پرونده به اتهام اخلال در نظام اقتصادی در شعبه سوم رسیدگی به جرایم اقتصادی و به ریاست قاضی «مسعودی‌مقام» در دادگاه انقلاب برگزار شد.

 

حسین هدایتی دولابی، سید مهدی موسوی نژاد، محتبی کیان پیشه، علی اکبر یقینی، حسین شریعتی، امیر توللی، احمد رفیعی، مهدی فتحی، حسین حدادان، نورالدین مقصودیانی، هانیه پهلوان یازده متهم این پرونده هستند.

 

شهرت بیشتر حسین هدایتی دولابی متهم اصلی این پرونده به دلیل کمک‌های مالی کلان در اواخر دهه 80 به برخی تیم های فوتبال و تاسیس یک باشگاه فوتبال است. هدایتی که در فوتبال ایران به «عابربانک» مشهور است در سال ۹۷ با اتهامات اختلاس و اخلال در نظام اقتصادی کشور روانه زندان شد. پرونده حسین هدایتی یکی از بدهکاران بانک سرمایه که طبق کیفرخواست صادره برای اعضای هیئت مدیره این بانک با پرداخت رشوه موفق به اخذ ۵۸۶ میلیارد تومان وام از بانک سرمایه شده‌است و اکنون از ادای دیون معوق خود استنکاف می‌کند در شعبه ۳ دادگاه ویژه مفاسد اقتصادی ارجاع شده‌است.

 

بررسی روند اخذ تسهیلات نشان می‌دهد حسین هدایتی از طریق شرکت‌های خریداری شده و رشوه دادن وجوه قابل توجهی از بانک سرمایه دریافت کرده و او نیز از بازپرداخت تسهیلات استنکاف می‌کند به طوری که تاکنون ۴ سال از تاریخ سررسید معوقات بانکی این متهم گذشته است، اما هنوز این معوقات پرداخت نشده است.

 

این گزارش می افزاید: امروز در پایان جلسه دادگاه قاضی مسعودی مقام از ختم رسیدگی به پرونده حسین هدایتی و 10 متهم دیگر این پرونده خبر داد و گفت: «قسمت پولشویی این پرونده در دادگاه کیفری 2 رسیدگی می شود. متهمان یک هفته مهلت دارند تا لوایح دفاعی خود را ارائه دهند و پس از یک هفته وارد مرحله صدور رأی می شویم.»

 

موج جدید تغییرات ظریف /اهتمام ویژه به رابطه با مجلس و دیپلماسی اقتصادی

«محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه دولت روحانی تمام همت خود را به کار گرفته تا کارآیی دستگاه دیپلماسی را به آن برگرداند حتی به قیمت استعفا.

 

او با در دست گرفتن امنیتی ترین پرونده ایران یعنی پرونده هسته ای، قدرت وزارت امور خارجه را به آن بازگرداند و سپس توانست در راس وزرای دولت به تدبیر بپردازد. حل پرونده هسته ای ایران از سوی تیم مذاکره کننده وزارت امور خارجه نگاه افکار عمومی به دستگاه دیپلماسی را تغییر داد.

 

پس از آن ظریف راهبرد تغییر اساسنامه این وزارت خانه را راهی مجلس شورای اسلامی کردو پس از کسب موافقت نمایندگان توانست معاونت های بی شمار این دستگاه را کاهش داده و قدرت را به مدیران کل برگرداند.

 

اما گویی آن گونه که او انتظار داشت قدرت به وزارت امور خارجه باز نگشت به همین دلیل محبوب ترین وزیر کابینه روحانی دست به استعفا زد و علت این اقدامش را حفظ کارآیی دستگاه دیپلماسی عنوان کرد. مخالفت روحانی با استعفای ظریف به آن معنی بود که او هر تغییر دیگری که مد نظر دارد می تواند در دستگاه دیپلماسی اجرا کند از این رو وزیر خارجه نیز بیکار نماند و دست به تغییرات گسترده جدید در این دستگاه زد.

 

ظریف سخنگوی همه فن حریفش را راهی فرانسه کرد تا آنچه که در ارتباط با پاریس مورد غفلت واقع شده فعال شود. معاون رسانه ای سخنگوی پیشین را به عنوان سخنگوی جدید معرفی کرد تا کارآیی سخنگویی وزارت امور خارجه بیش از پیش رسانه ای باشد.

 

نگرانی آمریکا از نفوذ ایران در حیاط خلوت خود

آمریکا در تلاش است در ادامه دخالت در امور داخلی کشورهای مختلف جهان دست به تغییر دولت قانونی و شرعی ونزوئلا بزند اما ایران و روسیه به حمایت از دولت مادورو پرداخته اند.

 

این حمایت ایران به مذاق آمریکا خوش نیامده و از این رو تلاش دارد تا با ایران در ونزوئلا مبارزه کند.

 

در همین رابطه، «مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا با متهم کردن ایران به انجام «اقدامات مخرب» در آمریکای جنوبی، مدعی شد واشنگتن با این اقدامات مقابله خواهد کرد.

 

طبق ترجمه فارس، وزیر خارجه آمریکا در مصاحبه‌ با بخش انگلیسی VOA در پاسخ به این سوال که آیا ایران در آمریکای لاتین حضور دارد گفت: «بله. شکی وجود ندارد که پول ایران در آمریکای جنوبی برای اهداف مخرب، حمایت از حزب‌الله، حمایت از سازمان‌های تبهکار فراملی و حمایت از تروریسم در سراسر منطقه صرف می‌شود.»

 

تاثیر پذیری فرانسه از آمریکا در مواجهه با برجام

فرانسه به عنوان یکی از اعضای اتحادیه اروپا به منظور حفظ برجام تلاش های فراوان انجام داده اما در این مسیر در برخی از موارد تحت تاثیر توطئه های آمریکا قرار گرفته است.

 

در همین رابطه، «جرارد آرود»، سفیر فرانسه در آمریکا شامگاه شنبه در حساب کاربری‌اش در توئیتر مدعی شد ایران بعد از انقضای برجام، مجاز به غنی‌سازی اورانیوم نخواهد بود. 

 

دیپلمات فرانسوی در حساب کاربری‌اش در توئیتر نوشت: «اینکه گفته شود ایران بعد از انقضای برجام مجاز به غنی‌سازی اورانیوم خواهد بود اشتباه است. [ایران] باید به موجب پیمان منع اشاعه و پروتکل الحاقی و تحت نظارت‌های شدید ثابت کند که فعالیت‌های هسته‌ایش صلح‌آمیز هستند.»

 

او در ادامه نوشت: «همانگونه که سال ۲۰۰۲ گفتیم که طبق پیمان منع اشاعه، غنی‌سازی اورانیوم بدون داشتن یک برنامه‌ غیرنظامی باورپذیر در زمینه هسته‌ای غیرقانونی است، قادر خواهیم بود در سال ۲۰۲۵ هم در صورت لزوم واکنش نشان دهیم. آن موقع تحریم‌هایی اعمال شدند. تحریم‌ها می‌توانند مجدداً اعمال شوند. بعد از برجام، هیچ بند "زوال‌پذیری" وجود ندارد.»

 

طرح پارلمان برای حذف دلار از معاملات بین‌المللی/اعلام جزئیات

نوساناتی که دلار بر سیستم های اقتصادی متاثر از خود ایجاد می کند کشورهای جهان را بر آن داشت تا به دنبال طرح هایی برای حذف این ارز از سیستم های مبادلاتی خود باشند تا با اینکار شاهد کاهش ضربه حاصل از نوسانات این ارز باشند و در کنار آن آسیب هایی که به واسطه محدویت های مبادلاتی از سوی آمریکا اعمال می شودرا به حداقل برسانند.

 

بر این اساس مجلس شورای اسلامی از سال 96 طرح حذف دلار از مبادلات تجاری را با عنوان «پیمان دو جانبه ارزی» مطرح کرده بود. این طرح مشتمل بر 7 ماده است که در ابتدای آن پیمان پولی دوجانبه شورای عالی پولی اتحادیه پایاپای آسیایی تعریف شده و در موارد بعدی به منظور تحقق اقتصاد مقاومتی در حوزه پولی و بانکی پیش‌بینی شده که بتوان نقش ارز ملی‌ کشورمان تقویت شود. ماده 3 این طرح بانک مرکزی را مکلف کرده که شورای پول و اعتبار اولویت‌های کشورهایی که باید با آنها پیمان پولی دوجانبه امضا شود را ظرف 6 ماه تعیین کند. همچنین در ماده دیگری وزارت نفت مکلف شده تا سال 1404 حداقل 30 درصد از وجوه دریافتی بابت فروش نفت و سایر فرآورده‌های نفتی و غیره را از طریق پیمان پولی دوجانبه دریافت کند.

 

عمان در میانه همکاری های نظامی با ایران و آمریکا

پانزدهمین نشست کمیسیون مشترک نظامی ایران و عمان از امروز (یکشنبه) ۲۵ فروردین ماه به میزبانی ستادکل نیروهای مسلح سلطنت عمان در مسقط آغاز به‌کار می‌کند.

 

روابط عمومی سفارت ایران در مسقط در این خصوص اعلام کرد: سردار سرتیپ «قدیر نظامی» معاون بین‌الملل ستادکل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و سرتیپ «حمد بن راشد البلوشی» معاون عملیات و برنامه ریزی ستادکل نیروهای مسلح سلطانی ریاست نشست‌های این کمیسیون را که تا ۲۹ فروردین ماه ادامه خواهد داشت، بر عهده دارند.


در این دور از کمیسیون، دو طرف درباره روند پیشرفت توافقات و تعاملات و همچنین برنامه ریزی برای توسعه و تعمیق هرچه بیشتر روابط نظامی و انتظامی بین‌المللی نیروهای مسلح دو کشور مذاکره می‌کنند.

 

هیأت عالیرتبه نظامی جمهوری اسلامی ایران در این سفر قرار است با تعدادی از مقامات عالی سلطنت عمان دیدار کند.

 

فرافکنی پمپئو در مورد نگاه سنا به ایران

اعمال فشارهای بی حد و حساب دولت آمریکا علیه ایران گاها موجب مخالفت سناتورهای این کشور می شود.

 

در همین رابطه، «تد کروز» سناتور جمهوری خواه ایالت تگزاس اخیرا از وزیر خارجه آمریکا خواست تا اجازه ندهد گروه کوچکی از کشورها به خرید نفت از ایران پس از پایان معافیت از تحریم‌ها در ماه آینده ادامه دهند.

 

این اظهارات اختلافات شدیدی را میان مخالفان ایران همانند پامپئو و گروهی شامل کروز و «جان بولتون» مشاور امنیت ملی آمریکا بوجود آورد.

 

از سویی دیگر هم اخیرا، «راند پال»، سناتور جمهوری‌خواه آمریکایی به «مایک پامپئو»، وزیر خارجه این کشور گفت اجازه جنگ با ایران، بدون مجوز کنگره را ندارد.

 

پال در جلسه استماع وزیر خارجه آمریکا در کمیته روابط خارجی مجلس سنا از پامپئو پرسید آیا «قانون توسل به زور نظامی»، مصوب سال ۲۰۰۱ که به دولت آمریکا اجازه می‌دهد بدون مجوز کنگره به طرف‌های مظنون به تهدید تروریستی حمله نظامی کند ایران را هم شامل می‌شود یا خیر./

 

 

 

 

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: سی و ششمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم مسابقات قرآن سپاه پاسداران سیل خسارت سیل نماز جمعه سپاه سی و ششمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم قرآن کریم خبرگزاری شبستان سیاسی خبرگزاری شبستان اخبار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۲۵۳۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت محمدجواد ظریف از آغاز روند آستانه درباره سوریه/ از دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی دستور دادند دکتر دهقان در نشست ها با روسیه و ترکیه شرکت نکند/ بخش نظامی ما از ابتکاری که ایران آغاز کرد، کنار گذاشته شد

به گزارش جماران، محمدجواد ظریف، وزیر خارجه پیشین در بخش هایی از کتاب تازه منتشر شده خود با عنوان «پایاب شکیبایی» که به روایت هشت سال حضور او در وزارتخارجه در دولتهای یازدهم و دوازدهم اختصاص دارد، درباره ابتکار جمهوری اسلامی ایران برای شکل دادن به روند آستانه با حضور ایران، روسیه و ترکیه به منظور پایان دادن به بحران سیاسی و امنیتی در سوریه می نویسد:

«در سال 1394 آگاهی یافتیم که روسیه مشغول رایزنی ردۀ بالا با ترکیه پیرامون سوریه است. البته ما نیز دوجانبه با ترکیه پیرامون سوریه رایزنی میکردیم. بارها به همراه سردار سلیمانی با رئیس جمهور، وزیر خارجه و رئیس دستگاه اطلاعاتی ترکیه در آنکارا و تهران دیدار و گفتگوهای جدی و صریح دوجانبه داشتیم. ولی خبر آن را منتشر  نمیکردیم. اما ترکیه و روسیه چنین رایزنی هایی را به شیوۀ آشکار آغاز کردند. وزیر خارجه و وزیر دفاع  ترکیه و روسیه به شیوۀ آشکار با یکدیگر دیدار کردند.

از این رو، ما برگزاری یک نشست سه جانبه را پیشنهاد کردیم. روسیه نشستی شش جانبه را پیشنهاد داد. یعنی نشستی در مسکو با حضور وزرای خارجه و دفاع سه کشور. همراه با سردار دکتر دهقان، وزیر دفاع وقت به مسکو رفتیم. پس از ورود به مسکو، از دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی دستور داده  شد که دکتر دهقان در نشستهای شش جانبه شرکت نکند و فقط نشستهای دوجانبه با هر یک از وزرای دفاع داشته باشد. نشست سه جانبه تنها بین وزرای امور خارجه برگزار شد و روند آستانه شکل گرفت.‌

افسوس که به دلیل برگزار نشدن نشست شش جانبه، توافقهای نظامی روند آستانه به شیوۀ دوجانبه بین روسیه و  ترکیه صورت گرفت و سند کاهش تنش تنها به امضای نظامیان روسیه و ترکیه در سازمان ملل متحد ثبت شد. آن ارتباط همچنان برپاست و توافقهای کلیدی نظامی در سوریه بین ترکیه و روسیه انجام شده است. بدیهی است روند کاهش درگیری، بیشتر جنبه نظامی دارد. به همین دلیل، توافق نخست کاهش تنش آستانه به امضای روسیه و ترکیه در سازمان ملل متحد ثبت شده است. توافق دوم یعنی توافق سوچی پیرامون ادلب نیز به امضای روسیه و ترکیه است. توافق حضور نیروهای ترکیه در سوریه نیز به امضای ترکیه و روسیه است.‌

به زبان دیگر با دستور ناگهانی دبیرخانۀ شورای عالی امنیت ملی که دلیلش هیچگاه برایم روشن نشد، بخش نظامی ما از ابتکاری که توسط ایران و با هماهنگی وزارت امور خارجه و نیروی قدس آغاز شده بود کنار گذاشته شد. البته در ادامۀ روند آستانه، فرماندهان لشکری ایرانی هم ناگزیر از حضور بودند، چون بسیاری از گفتگوها میدانی بود و مشارکت نکردن فرماندهان ما سبب حذف کامل ایران از روند  آستانه می شد. البته روسیه و ترکیه کانون توافقهای نظامی در روند آستانه برجا ماندند.

این تجربه، نمونۀ  دیگری از پیامدهای چالش شناختی روابط جهانی در ایران است که پیشتر بدان پرداخته شد. بارها ثابت شده است که این انگاره که خودداری از حضور در یک روند چندجانبه و یا حتی مخالفت آشکار با آن به جلوگیری از شکل گرفتن یا مشروعیت آن روند میانجامد، در جهان واقع، خیالبافیی بیش نیست. بخش نظامی روند آستانه یکی از نمونه های تلخ و فراوان آن است.‌»

دیگر خبرها

  • ظریف: روسیه، ایران را فدای آمریکا می‌کند
  • روایت محمدجواد ظریف از آغاز روند آستانه درباره سوریه/ از دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی دستور دادند دکتر دهقان در نشست ها با روسیه و ترکیه شرکت نکند/ بخش نظامی ما از ابتکاری که ایران آغاز کرد، کنار گذاشته شد
  • افشاگری ظریف در خصوص عدم احیای برجام در تابستان + فیلم
  • توضیحات ظریف درباره خاطرات دوران وزارت خارجه
  • (ویدیو) روایت‌ ظریف از اذیت کردنش در وزارت خارجه
  • (ویدیو) روایت‌های ظریف از اذیت کردنش در وزارت خارجه
  • ظریف: بعید می دانم بتوانیم اختلاف‌های خود را با آمریکا حل کنیم / ما باید مدیریت اختلافات داشته باشیم (فیلم)
  • ظریف : چون از آمریکا آمدم خودی محسوب نمی‌شدم/ برای کشت بادمجان در این دولت گفتند شش ماه صبر کنید، از برجام توقع داشتند یکی دو ماهه جواب دهد!
  • چرا ظریف جلسه مذاکره با این زن را بهم زد؟
  • چرا دکتر ظریف جلسه مذاکره با این زن را بهم زد؟