Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اداره منابع‌طبیعی و آبخیزداری بروجرد با اشاره به تخریب بندهای خاکی این شهرستان در پی وقوع سیلاب گفت: یکی از هدف‌های ما ایجاد کمربند سبز در اطراف شهر بروجرد است. ۲۵ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۵:۵۳ استانها لرستان نظرات - اخبار استانها -

امیر ثقلینی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بروجرد اظهار داشت: بروجرد از سرشاخه‌های رود کارون است و یکی از مناطق پرآب محسوب می‌شود، در این شهرستان حوضه‌های آبریزی در بالادست وجود دارد که محل جمع‌آوری آب باران و نزولات جوی است، وقتی میزان تراکنش و باران زیاد شود در محل ورود و خروج آبراه‌ها تعادل به‌هم می‌ریزد و منجر به سرریزشدن آب سیل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: سالانه 7/ 16تن خاک وارد سدهای پایین‌دست کشور می‌شود و در واقع ما این رقم خاک را در کشور از دست می‌دهیم، اگر بتوانیم اصولی کار کنیم می‌توانیم جلوی این اتفاق را بگیریم تا کم‌تر خسارت ببینیم؛ به‌عنوان نمونه بند خاکی روستای قلعه میرزاعلی در طول 2سال احداث‌شده، این بند خاکی که در زیر سد دهکرد است و به‌صورت بند سنگ ملاتی ساخته‌شده نقش مؤثری در کنترل سیلاب در این حوزه داشته و باعث شد آب با سرریزشدن به‌سمت روستا سرازیر نشود.

خسارات سیلاب

رئیس اداره منابع‌طبیعی و آبخیزداری بروجرد با اشاره به میزان خسارات وارده به منابع‌طبیعی در این شهرستان عنوان کرد: طبق برآوردی که تا این لحظه داشتیم سازه‌های مکانیکی آبخیزداری سنواتی ما چیزی حدود 10میلیاردتومان خسارت‌دیده و باید ترمیم شوند؛ هم‌چنین در شبکه‌های آب‌رسانی، انهار و راه‌های دسترسی به پارک‌های جنگلی و نهالستان بیش از 200میلیون تومان آسیب‌دیده‌ و متأسفانه آب در این بخش به‌سمت شیب جریان پیدا کرده‌است.

وی بیان کرد: در بخش مرتع حدود یک‌میلیارد تومان خسارت به‌صورت رانش زمین داشته‌ایم، در بعضی نقاط شاهد آسیب‌های زیادی در پوشش گیاهی بوده‌ایم ولی در برخی مناطق دیگر خاک حالت اسفنجی خود را حفظ کرده و پیوستگی و چسبندگی خود را دارد.

بارش شدیدباران 5 میلیارد تومان به منابع طبیعی گنبدکاووس خسارت زدشهری که از سیل در امان ماند; «ساخت سیل‌بند» اقدام به موقع منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری + فیلمغفلت برخی مسئولان آسیب جدی به منابع طبیعی اردبیل وارد کرده است

آسیب بندهای خاکی

ثقلینی گفت: ما در حوزه کاری خودمان اعتبارات لازمی را پیش‌بینی و به نمایندگان و معاون استاندار لرستان ارسال کرده‌ایم؛ در این مدت همه ادارات از جمله امور آب‌وفاضلاب، اداره برق و جهاد کشاورزی با ما همکاری داشته اند و توانسته‌ایم از ادوات و ماشین‌آلات برای امور منابع‌طبیعی و رفع مشکلات ناشی از بارندگی استفاده کنیم.

رئیس اداره منابع‌طبیعی و آبخیزداری بروجرد خاطرنشان کرد: بیش‌ترین آسیب و تخریب سیلاب را در حوزه بندهای خاکی داشته‌ایم این بندهای سنواتی که در سال‌های اخیر احداث شده‌اند می‌توانند کمک زیادی در مواقع بحران داشته و باید ترمیم شوند تا به‌عنوان سیل‌بند و پخش‌کننده سیلاب مشرف به شهر استفاده شوند.

کمربند سبز احداث می‌شود

ثقلینی اظهار داشت: یکی از اقدامات مهم ما در امسال ایجاد پوشش گیاهی در اطراف آبراه‌ها و مناطق در معرض رانش زمین است؛ هم‌چنین بحث آمایش زمین را در سیاست کاری خود داریم.

وی افزود: ما در برنامه‌های کلان باید بدانیم در مسیرها و مسیل‌ها حتی فعالیت‌های عمرانی را تحت هر عنوان ممنوع اعلام کرده، اجازه احداث جاده را ندهیم و این موضوع را جدی بگیریم، دنبال سند و چشم‌اندازی هستیم تا بتوانیم این هدف را به‌صورت جدی در بروجرد دنبال کنیم تا از ورود آب بالادست به‌سمت شیب و شهر جلوگیری کنیم.

رئیس اداره منابع‌طبیعی و آبخیزداری بروجرد عنوان کرد: یکی دیگر از هدف‌های ما در آینده و امسال ایجاد کمربند سبز در اطراف شهر بروجرد است، البته در این کار به همکاری فرماندار، شهردار و هم‌چنین اداره محیط‌زیست و فضای سبز شهرداری نیاز داریم.

انتهای پیام/ن

R41450/P/S6,72/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۲۵۵۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افت ۲۵ متری سفره‌های آبخوان منطقه کاشمر

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری کاشمر گفت: شهرستان کاشمر با ۱۱۵ هزار هکتار وسعت جزو شهرستان‌های بیابانی خراسان رضوی محسوب می‌شود و حدود ۱۰۰ هزار هکتار از این مساحت در زمره اراضی ملی است.

میثم روشنی افزود: مسئله تغییرات اقلیمی از یک طرف و وقوع سیلاب‌های ناگهانی از سوی دیگر با توجه به مقدار ناچیز بارندگی و پراکنش و شدت نامناسب نزولات جوی، وضعیت آبدهی چاه‌ها و قنوات و به طور کلی تأمین آب را به شدت تحت تأثیر قرار داده است.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری کاشمرگفت: با وجود دو کانون مهم فرسایش بادی در جنوب کاشمر و همچنین بروز پدیده ریز گردها، فرونشست‌ها، آلودگی هوا و پدیده بیابان‌زایی، ضرورت فعالیت‌های اصلاحی احیائی را در سطح شهرستان دو چندان کرده است.

 روشنی افزود: با توجه به لزوم تأمین منابع آبی به رغم کمی این منابع، برای کاشت نهال، با محدودیت مواجه بودیم هرچند عملیات تغییر محل و احیای چاه موتور ایستگاه تثبیت شن با پیگیری‌های زیاد و همکاری منابع آب شهرستان و اعتبارات تخصیصی، بعد از ۲۵ سال درحال اقدام است.

وی گفت: در حوزه آبخیزداری در راستای تأمین آب شرب و کنترل سیلاب، یک مورد اجرای بند خاکی با ظرفیت بیش از ۱۰ هزار متر مکعب در حوزه شهری بااعتباری بالغ‌بر یک میلیارد تومان اجرا شد و طرح تکمیل بند خاکی حوزه دره گرگ با حجم عملیات ۱۰۸۰ متر مکعب با یک میلیارد ریال اعتبار اجراشد.

 رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری کاشمر افزود: همچنین در سال گذشته بند خاکی حوزه شمال غرب شهرستان با حجم بالغ‌بر ۳۷ هزار متر مکعب خاک‌ریزی و بند گابیون سنگ ملات با اعتباری ۳.۵ میلیارد تومان احداث شد.

 

 

 

 

 

 

دیگر خبرها

  • سدهای خراسان جنوبی در حالت پایدار و مطمئن هستند
  • آبخیزداری در مناطق سیل زده آخر فروردین ۱۴۰۳
  • آبگیری سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی در پی بارندگی
  • مهار سیلاب‌ با اجرای طرح‌های آبخیزداری در فریدونشهر + فیلم
  • مهار ۸۰ درصد از سیلاب‌ها با اجرای طرح‌های آبخیزداری در فریدونشهر+ فیلم
  • رفع تصرف یک هکتار از اراضی ملی بابل
  • رفع تصرف ۱۵ هکتار از اراضی ملی شهرستان جیرفت
  • افت ۲۵ متری سفره‌های آبخوان منطقه کاشمر
  • ماجرای انتقال اشیا تاریخی بروجرد به مخزن نگهداری قلعه فلک‌افلاک چه بود؟
  • اجرای آتش بُر در روستای بیشه