Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، آرش بهرامی دکترای صنایع غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی با بیان اینکه اغلب مواد غذایی را می‌توان فریز کرد، گفت: فریز کردن در دمای منفی ۱۸ درجه سانتیگراد، فعالیت هرگونه میکروارگانیسم موجود در مواد غذایی مثل باکتری ها، کپک و مخمر‌ها را متوقف می‌کند، بنابراین غذا‌هایی که به طور پیوسته در منفی ۱۸ درجه سانتیگراد نگهداری می‌شوند از لحاظ میکروبی ایمن بوده و تنها کیفیت آن‌ها ممکن است در طولانی مدت تحت تأثیر قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه فعالیت آنزیمی منجر به از بین رفتن کیفیت غذا می‌شود ادامه داد: فرآیند فریز کردن سبب توقف واکنش‌های آنزیمی نمی‌شود و تنها فعالیت‌های آنزیمی که در فرآورده‌های غذایی اتفاق می‌افتد را کند می‌کند.

ضرورت تعویض بسته بندی مواد غذایی در صورت پاره شدن در محیط فریزر

این عضو دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، بسته بندی صحیح را در حفظ کیفیت و جلوگیری از آسیب به بافت مواد غذایی از جمله گوشت مرغ موثر دانست و افزود: برای ذخیره طولانی مدت مواد غذایی، بهتر است پوشش‌های بسته بندی نسبت به هوا نفوذناپذیر باشد، چنانچه بسته بندی غذا‌ها به طور تصادفی پاره شده و یا باز شود، باید مجدد آن‌ها را بسته بندی کرده و در فریزر قرار داد.

وی ادامه داد: آسیب به بافت گوشت که از آن تحت عنوان «سوختگی فریزری» نام برده می‌شود، در اثر تماس هوا با سطح ماده غذایی اتفاق می‌افتد، در اثر این واکنش لکه‌های خشکی در سطح گوشت ایجاد می‌شود که به شکل نقاط سفید قهوه‌ای مایل به خاکستری در سطح گوشت مرغ دیده می‌شود و بهتر است قسمت‌های سوخته فریزری را قبل از پخت غذا جدا کرد.

پرهیز از فریز کردن آهسته مواد غذایی!

بهرامی با بیان این نکته که فریز کردن سریع مواد غذایی در دمای منفی ۱۸درجه سانتی گراد سبب حفظ کیفیت آن‌ها می‌شود، یادآور شد: فریز کردن آهسته سبب آسیب جدی به بافت شده که پس از رفع انجماد خود را به صورت خونابه در گوشت و تراوش آب در سبزی‌ها نشان می‌دهد.

وی تاکید کرد: هرگز برای فریز کردن مواد غذایی بسته‌های آن‌ها را بر روی هم انباشته نکنیم و آن‌ها را به صورت تک لایه، در قفسه‌های مختلف بگذاریم، پس از انجماد کامل می‌توان بسته‌های یخ زده را به دلخواه بر روی هم قرار داد.

این کارشناس ارشد آزمایشگاه میکروبیولوژی مواد غذایی در مورد چگونگی ذوب کردن ایمن غذا‌های فریز شده نیز گفت: هرگز نباید غذا‌های فریز شده را در هوای آزاد ذوب کرد، چرا که می‌تواند سبب آلودگی ماده غذایی شود؛ سه راه ایمن برای ذوب شدن غذا‌ها شامل قرار دادن آن‌ها در یخچال، قرار دادن در آب سرد و استفاده از مایکروویو است.

وی ایمن‌ترین راه برای رفع انجماد مواد غذایی را استفاده از یخچال دانست و افزود: بسته‌های کوچک مواد غذایی در طول شب در یخچال ذوب می‌شوند.

بهرامی سریع‌ترین راه ذوب شدن مواد غذایی را نیز استفاده از آب سرد بیان کرد و ادامه داد: برای این کار باید مواد غذایی را در یک پوشش پلاستیکی بادوام نسبت به نشت قرار داده و سپس آن را در آب سرد قرار دهیم، چنانچه پوشش نشت داشته باشد، باکتری‌ها از هوا یا محیط احاطه کننده می‌تواند در غذا نفوذ کند؛ همچنین بافت‌های غذایی نیز آب جذب کرده و محصول کیفیت خود را از دست می‌دهد.

انتهای پیام/چ

فریز کردن مواد غذایی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تغذیه علوم پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۲۵۸۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف این مواد غذایی به جلوگیری و متوقف کردن ریزش مو کمک می‌کند

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از نمناک، آیا می دانستید که با داشتن تغذیه مناسب می توانید از ریزش مو جلوگیری کنید؟ از گذشته گفته اند پیشگیری بهتر از درمان است که این موضوع در مورد ریزش مو نیز صدق می کند.

همه افراد در طول روز بین ۵۰ تا ۱۰۰ تار موی خود را از دست می دهند، این موها، موهای مرده هستند که معمولا با دست کشیدن به سر و شانه زدن به دست می آیند و انتهای سفیدی دارند. به جای موهای ریخته شده موهای جدیدی رشد می کند، این سیکل طبیعی است و هیچ نگرانی را ایجاد نمی کند تا زمانی که این ریزش ها بیشتر شوند و حد و اندازه حجم موها کم شوند.

ریزش مو در خانم ها و آقایان شایع است و علل متفاوتی دارد اما یکی از اصلی ترین علل ریزش مو کمبود مواد مغذی در بدن و کم خونی است، با تغذیه صحیح می توانید جلوی ریزش بیشتر موهای خود را بگیرید و به رشد و تقویت موها کمک کنید. در این بخش مواد غذایی را آورده ایم که مصرف آنها سبب تقویت موها و جلوگیری از ریزش مو می شود.

هویج :
هویج به دلیل داشتن ویتامین آ، برای پوست سر عالی است و به براقی ، رطوبت و تقویت مو کمک می کند. یک رژیم متعادل باید حاوی پروتئین های کم چرب، میوه ها و سبزیجات، حبوبات، ماهی چرب مثل ماهی سالمون و محصولات لبنی کم چرب باشد که تقویت کننده های عالی برای داشتن مو سالم هستند.

ماهی سالمون :
ماهی غنی ترین منبع امگا ۳ است. امگا ۳ ماده ای بسیار بسیار مقوی و مهم برای تقویت و استحکام موها به شمار می رود که در ماهی سالمون به مقدار فراوان وجود دارد. اسیدهای چرب امگا۳ به تقویت غدد چربی اطراف فولیکول های مو کمک کرده و با متعادل سازی چربی مو موجب افزایش درخشندگی موها می شوند. مطلوب است هفته ای دو وعده ماهی سالمون مصرف کنید.

میگو :
برخلاف شکل ظاهری و دوست نداشتنی میگو خواصی بسیار دوست داشتنی برای سلامت موها و قلب دارد که نباید آنها را نادیده بگیریم. میگو حاوی زینک است و از ریزش مو جلوگیری می کند. توجه داشته باشید مصرف زیاد زینک سبب ریزش مو می شود و میزان تستوسترون تولیدی بدن را افزایش می دهد. همچنین میگو یکی از غنی ترین مواد غذایی می باشد که سرشار از سلنیوم و ویتامین B۱۲ می باشد. غنی بودن میگو از سلنیوم و ویتامین B۱۲ سبب می شود این غذا یک غذای مقوی برای جلوگیری از ریزش مو باشد.

۳ روغن طبیعی که به تسریع رشد مو کمک می‌کند

آلو :
موهای خشک، نازک ، خشن ، بد رنگ و یا ریزش مو ممکن است از نشانه های کمبود آهن باشد آلو منبع غنی از آهن است و به شدت به بهبود کیفیت مو کمک می کند. به همین دلیل آلو را به همراه مقدار زیادی سبزیجات، چغندر در رژیم غذایی خود بگنجانید.

گردو :
دانه های روغنی و آجیل ها خاصیتی انکار ناپذیر دارند که مربوط به تاثیر مثبت آنها در تمام اعضای بدن می شود. در میان آجیل و مغزها هرگز از کنار گردو ساده رد نشوید چرا که نگاه موهایتان به گردو متفاوت با دیگر مغزها از جمله پسته و.. است.

نخود سبز:
اگر چه نخود سبز سرشار از آنتی اکسیدان ها و یا هر گونه ویتامین یا مواد معدنی خاصی نیست، اما حاوی مقادیر نسبتا متعادل ویتامین و مواد معدنی مانند آهن، روی و ویتامین های گروه ب هستند که برای داشتن موی سالم ضروری است.

جو دوسر :
جو دوسر به دلیل داشتن فیبر کافی به محافظت از قلب و روده کمک می کند. همچنین حاوی غلظت بالایی از دیگر مواد مغذی ضروری مثل روی، آهن و اسیدهای چرب امگا ۶ است. اسیدهای چرب امگا ۶ به ویژه برای محافظت از پوست و رشد مو ضروری است. از آنجا که این مواد فقط از طریق رژیم غذایی به دست می آید، حتما صبحانه ای حاوی جو چند روز در هفته داشته باشید.

تخم مرغ:
تخم مرغ به دلیل داشتن مواد مغذی ضروری مثل پروتئین ها، ویتامین ب ۱۲، آهن، روی، بیوتین (ویتامین ب ۷) و اسیدهای چرب امگا ۶ به پرپشتی موها کمک کرده و از ریزش آن جلوگیری می کند. کمبود هر کدام از این ویتامین ها و مواد معدنی منجر به شکنندگی مو می شود.

محصولات لبنی کم چرب:
محصولات لبنی کم چرب مانند شیر و ماست غنی از کلسیم، ماده معدنی، همچنین آب پنیر و کازئین( دو منبع پروتئین با کیفیت بالا) هستند. یک فنجان ماست یا پنیر روستایی را به لیست میان وعده خود اضافه کرده تا به جلوگیری از ریزش مو کمک کنید. برای تامین اسیدهای چرب امگا ۳ و روی می توانید چند قاشق سوپ خوری بذر کتان و گردو را با آن ترکیب کنید.

اسفناج :
همان طور که می دانید فقر آهن یکی از دلایل اصلی ریزش مو بشمار می رود . پس می توان اسفناج را به عنوان منبع غنی از آهن، ویتامین آ ، ث، پروتئین و سبوم در رژیم غذایی گنجاند زیرا به عنوان نرم کننده طبیعی مو عمل می کند. همچنین اسیدهای چرب امگا ۳، منیزیم، پتاسیم، کلسیم و آهن بدن را تامین می کند تا موی براقی داشته باشید.

عدس:
عدس به دلیل داشتن پروتئین، آهن، روی ، بیوتین و اسید فولیک برای ترمیم سلول های خون قرمز لازم است و اکسیژن مورد نیاز پوست و مو را تامین می کنند.

تاثیر بی‌نظیر ماسک آب برنج در جوانی و شادابی پوست

مرغ:
گوشت مرغ غنی از پروتئین است و موهای شکننده را تقویت و از شکنندگی آن جلوگیری می کند. از آنجا که مو و ناخن ها از پروتئین تشکیل شده اند، باید این ماده غذایی را در رژیم روزانه خود بگنجانید. همچنین مصرف گوشت مرغ به علت داشتن میزان قابل توجهی ویتامین B، B۱۲ و فولیک اسید موها برای محکم کردن و تقویت موها ضروری هستند.

انواع توت ها :
میوه های جنگلی مانند تمشک و .. در کنار توت ها با رنگ های متفاوت منابع مغذی از ویتامین ها و مواد معدنی هستند که به تقویت موهای ضعیف و آسیب پذیر کمک می کنند. توت فرنگی حاوی سطوح بالایی از سیلیس است و سیلیس به رشد و تقویت مو کمک می کند. غذاهای دیگر غنی از سیلیس شامل برنج، جو، پیاز، کلم، خیار و گل کلم است.

غذاهای غنی از ویتامین ث:
کمبود آهن در بدن موجب ریزش مو می شود، با مصرف ویتامین ث می توانید به جذب آهن کمک کنید. ویتامین ث به دلیل داشتن خاصیت آنتی اکسیدانی می تواندبه کاهش آسیب رادیکال های آزاد کمک کند که موجب شکنندگی مو می شوند. همچنین ویتامین ث به تولید پروتئین ضروری به نام کلاژن کمک می کند که رگ های خونی و ساقه مو را تقویت می کند. بنابراین میوه هایی مثل پرتقال، پاپایا، لیمو و کیوی را داخل رژیم غذایی خود بگنجاید.

کد خبر 846219 برچسب‌ها خبر مهم مو تغذیه

دیگر خبرها

  • معدوم سازی ۲۸ تن مواد غذایی فاسد در کبودراهنگ
  • مواد غذایی ضد التهاب
  •  انواع ظروف یکبار مصرف درب دار پلاستیکی در آرمانی 724
  • ویتامین‌هایی که باعث کاهش وزن می‌شوند
  • ۷ دلیل برای استفاده از سرکه سیب
  • توزیع ۲۴۱ بسته معیشتی بین خانواده های کم برخوردار
  • مصرف این مواد غذایی به جلوگیری و متوقف کردن ریزش مو کمک می‌کند
  • ‍ضبط و توقیف ظروف بسته بندی فراورده های غذایی در نیشابور
  • شام لاکچری فضانوردان آپولو ۸ چه بود؟ (+عکس)
  • خوش خبری برای مادران دارای فرزند شیرخوار در یزد