Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-25@01:01:29 GMT

آبگرفتگی معابر یزد نیازمند مطالعه و بررسی - احمد جعفری*

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۲۹۸۷۲

آبگرفتگی معابر یزد نیازمند مطالعه و بررسی - احمد جعفری*

به گزارش ایرنا، ترافیک بالا و دشوار شدن شرایط عبور و مرور و رفت و آمد از جمله مشکلاتی است که آبگرفتگی معابر مردم را درگیر می کند و خسارت هایی به خودروها، منازل واقع در حاشیه آب های جمع شده در حوضچه ها و گودال ها و حتی به عابران پیاده وارد می کند.
پستی و بلندی ها و مهندسی غیراصولی بسیاری از خیابان ها، میدان و کوچه های شهر یزد باعث می شود که هنگام بارندگی، روان آب ها نتواند به خوبی به جوی ها، کانال ها و رودخانه های خشک مجاور هدایت شود و به همین دلیل در فرورفتگی ها جمع می شود و معضلاتی را ایجاد می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اگر نگاهی گذار به خیابان ها بیندازیم متوجه می شویم که تنها مسطح بودن و شیب نداشتن عامل ایجاد روان آب ها و آبگرفتگی نیست؛ بلکه طراحی غیراصولی زیرساخت ها، جدول گذاری ها و آسفالت شهر موجب ایجاد چنین مشکلاتی می شود.
با توجه به اینکه شهر یزد هر ساله با چنین معضلی روبروست بررسی ها نشان می دهد برای رفع آن باید کار مطالعاتی، فنی و اصولی صورت گیرد، گرچه در سال های اخیر برای حل آن اقداماتی از جمله حفر چاه های جذبی انجام شد؛ اما به نظر می رسد کافی نیست و باید اقدامات اساسی تری انجام شود و ضروری است، مسئولان امر به فکر چاره اندیشی برای این موضوع باشند.
همزمان با بارندگی ها، مسیرهای اصلی و پر تردد شهر از جمله بلوار دانشجو، بلوار شهید صدوقی و جمهوری اسلامی و میدان های ابوالفضل(ع)، صنعت، شهدای محراب، معلم، مهدیه و چهار راه های محمود آباد، دولت آباد و خیابان های محدوده حسن آباد مشیر، سه راه شحنه، دوازه قرآن شاهد آبگرفتگی و ترافیک بالا به دلیل روان آب هاست.
البته تلاش شبانه روزی مسئولان ، ماموران و نیروهای امدادی شهرداری ها و سایر ارگان ها برای رفع و کاهش مشکلات ستودنی است و نباید آن را نادیده گرفت منتهی بحث اصلی بر سر تلاش برای انجام کار اساسی است که هرساله و در هر بار بارندگی شهر را دچار چالش می کند، است.
ناگفته نماند که شهرک های تازه تاسیس یزد به دلیل طراحی اصولی خیابان ها و آسفالت آن، وضعیت بهتری نسبت به نقاط مرکزی شهر دارد و مردم کمتر با مشکل آبگرفتگی معابر مواجه هستند.
برخی صاحب نظران می گویند: طراحی، شیب بندی و نحوه آسفالت و روکش آسفالت خیابان های شهر یزد طوری است که نه تنها رفع معضل آبگرفتگی را تسهیل نمی کند؛ بلکه بر مشکلات آن می افزاید.
به اعتقاد آنها می توان با ایجاد ساز و کار مناسب در احداث خیابان ها و هدایت روان آب ها به داخل جوی ها و ایجاد چاه های جذبی تا حدود زیادی به رفع آن کمک کرد.
6198/ 2047/
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 ترافیک شبانه روزی شهرداری قرآن یزد 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۲۹۸۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یزدی‌ها منتظر آبگرفتگی معابر سطح شهر باشند

به گزارش گروه استان‌های ایسکانیوز، حمیدرضا رحیم‌دل با اشاره به صدور هشدار نارنجی از سوی اداره کل هواشناسی استان یزد گفت: از امروز دوشنبه بعدازظهر تا پنج‌شنبه صبح، کل مجموعه ستاد مدیریت بحران شهرداری در آماده‌باش کامل هستند و عصر امروز جلسه ستاد مدیریت بحران در دفتر شهردار یزد با حضور مدیران مناطق، رئیس سازمان عمران، رئیس سازمان پسماند، رئیس سیما و منظر و معاونان خدمات شهری برای آماده‌باش تجهیزات مورد نیاز حضور پیدا می‌کنند.

وی ادامه داد: با توجه به هشدار سطح نارنجی، میزان بارندگی قابل توجه برای یزد پیش‌بینی شده است بنابراین آبگرفتگی معابر سطح شهر یزد را خواهیم داشت و باید پمپ‌ها و تجهیزات مورد نیاز سریع پای کار بیاوریم و با سرعت عمل کار کنیم.

معاون خدمات شهری شهرداری یزد عنوان کرد: اقدامات خوبی در یکی دو سال در حوزه مدیریت بحران در خصوص آماده‌سازی کمربند حفاظتی شهر یزد یا همان سیل بندهای یزد از نظر پاک‌سازی پشت سیل‌بندها، ارتفاعات سیل‌بندها، حجم خاکریز، احداث سرریز و... انجام شده است.

رحیم‌دل افزود: سه سیل‌بند در سمت پارک کوهستان برای جلوگیری از ورود آب به خیرآباد و عیش‌آباد ایجاد شده است که بتواند این روان‌آب‌ها و سیلابی‌شدن را کنترل کند، در سال ۱۴۰۰ در این نقطه به واسطه سیل خسارت وارد شد.

وی تأکید کرد: با توجه به هشدار هواشناسی و آبگرفتگی معابر، از شهروندان می‌خواهیم در زمان بارندگی رفت و آمد و تردد غیرضروری در داخل شهر نداشته باشند، چون باعث می‌شود روان‌آب‌ها داخل سطح شهر و خیابان مسیر خود را در کانال‌ها طی نکنند و در سطح معابر بیشتر بمانند.

رحیم‌دل با بیان اینکه دو کریدور برای عبور روان‌آب‌ها به سمت خارج از شهر وجود دارد، ادامه داد: یکی از این کریدورها چهارراه محمودآباد به سمت بلوار نصر و دروازه قرآن است که کل حجم روان‌آب‌های مناطق دیگر از جمله منطقه چهار، منطقه یک و... در چهاراه محمودآباد جمع می‌شود و به سمت خروجی شهر می‌رود.

وی افزود: یک کریدور دیگر نیز از میدان حضرت ابوالفضل، میدان همافر به سمت میدان باغ ملی می‌رود، این کریدور وارد مسیل شهر یزد همان رودخانه پشت پل نواب صفوی شود و در بافت تاریخی نیز با لوله‌گذاری که از چهار راه مهدیه به سمت ایرانشهر و انتقال آب به رودخانه شهر یزد انجام شد، مشکل تا حدودی حل شده است.

معاون خدمات شهری شهرداری یزد ادامه داد: فقط در دو نقطه با مشکل مواجه هستیم، بلوار فضیلت در منطقه ۳ که انتقال آب آن حدود ۲۰ میلیارد تومان نیاز دارد و لازم است که امسال حتما تأمین اعتبار آن انجام شود و دیگری میدان ابوالفضل که باید لوله‌گذاری برای آن انجام شود.

وی در خصوص چاه‌های جذبی سطح شهر یزد گفت: تعدادی چاه جذبی در سطح شهر یزد وجود داشت که در بیش از یک سال گذشته ۸۰۰ چاه جذبی دیگر نیز در مناطق پنج‌گانه شهری یزد حفر شد و عمق این چاه‌ها را نیز تا ۲۵ متر افزایش دادیم و لوله‌ای نیز برای خروج هوا در کنار این چاه‌ها نصب کردیم که اقدام بسیار خوبی برای جذب روان‌آب‌ها بود.

وی با بیان اینکه چاه‌های جذبی در زمان جاری‌شدن سیلاب جوابگو نیست، ادامه داد: چنانچه بارش باران در طولانی مدت و با شدت کم وجود داشته باشد چاه‌های جذبی می‌توانند در جذب روان‌آب مؤثر باشند اما در بارش‌های شدید و کوتاه مدت این چاه‌ها کارساز نیستند.

خبرنگار: محمد مهدی داوری

انتهای خبر/

کد خبر: 1228110 برچسب‌ها سیل پیش بینی و هشدار سیل لایروبی معابر

دیگر خبرها

  • بارش باران سیل آسا در یزد
  • (تصاویر) بارش باران و آبگرفتگی معابر در شیراز
  • احتمال وقوع سیل و آبگرفتگی معابر در رفسنجان
  • توزیع ۸۵۰۰ تن آسفالت در ۶۱ معبر شهری تبریز
  • عکس| تصویر دیده نشده از امیر جعفری در کنار بازیگر سریال جنگل آسفالت
  • رفع آبگرفتگی معابر در ۱۰ نقطه شهرکرد
  • بارش باران شدید باعث جاری شدن سیلاب و آبگرفتگی معابر شهر زرند شد
  • یزدی‌ها منتظر آبگرفتگی معابر سطح شهر باشند
  • توزیع آسفالت در معابر آرامستان بهشت رحمت شهرکرد
  • آسفالت نامناسب خیابان شهید رودکی در ارومیه