Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-19@02:11:46 GMT

حفتر با السیسی متحد منطقه ای خود دیدار کرد

تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۳۰۷۷۴

حفتر با السیسی متحد منطقه ای خود دیدار کرد

تهران - ایرنا - همزمان با اوج درگیری میان نیروهای وفادار به ژنرال «خلیفه حفتر» فرمانده ارتش ملی لیبی و مورد حمایت دولت شرق با نیروهای دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» در نزدیکی طرابلس پایتخت درغرب این کشور، حفتر راهی مصر شد و با «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهوری مصر به عنوان مهم ترین متحد منطقه ایش دیدار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایرنا، «بسام راضی» سخنگوی ریاست جمهوری مصر در صفحه فیسبوک خود روز یکشنبه نوشت: السیسی در این دیدار بر حمایت مصر برای مبارزه با تروریسم و شبه نظامیان تندرو وبرقراری ثبات در تمامی اراضی لیبی تاکید کرد.
در این بیانیه همچنین آمده است: دو طرف در خصوص آخرین تحولات میدانی در لیبی و تمایل قاهره برای اتحاد، ثبات و امنیت آن کشور رایزنی کردند.
دیدار حفتر با السیسی آن هم در برهه زمانی صورت می گیرد که درگیری نیروهای تحت امر فرمانده کل ارتش لیبی و نیروهای وفادار به دولت وفاق ملی به ریاست السراج در نزدیکی طرابلس؛ پایتخت این کشور به اوج رسیده است.
«محمد حسن عامر» روزنامه نگار و پژوهشگر امور لیبی این دیدار را «سفری برای ارزیابی وبازاندیشی» دانسته است.
عامر دیدار حفتر را کاملا در ارتباط تنگاتگ با عملیات نظامی 10 روز اخیر در اطراف طرابلس دانسته است و بر این باور است که این سفر برای ارزیابی، باز اندیشی در خصوص نتایج این درگیری ها به وقوع پیوسته است.
وی افزود: این دیدار همچنین برای رایزنی و گفت وگو در خصوص مواضع جامعه جهانی در خصوص عملیات ارتش ملی لیبی در اطراف پایتخت صورت گرفته است.
این پژوهشگر امور لیبی اضافه کرد: از سوی دیگرعملیات برای کنترل طرابلس ادامه دارد و از طرف دیگر این روند حل سیاسی بحران لیبی را تضعیف می کند و این موضوعی است که مصر آن را دنبال نمی کند.
سفر حفتر به قاهره درحالی صورت می گیرد که که مصر به همراه امارات و عربستان از حامیان اصلی حفتر هستند، درحالی که سازمان ملل متحد، اتحادیه اروپا و کشورهای غربی از دولت وفاق ملی حمایت می کنند.
لیبی از 15 فروردین و همزمان با دستور حفتر فرمانده ارتش لیبی به نیروهای تحت امرش برای حمله به طرابلس؛ پایتخت بار دیگر متنشج است.
سازمان جهانی بهداشت در خصوص خسارت های درگیری میان گروه های لیبیایی اعلام کرد که تاکنون این درگیری ها 121 کشته و 561 زخمی برجای گذاشته است.
لیبی از زمان سرنگونی «معمر قذافی» دیکتاتور سابق این کشور در سال 2011 به دو دولت موازی در شرق و غرب تقسیم شده است.
دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» در طرابلس غرب کشور تشکیل شد و مورد حمایت جامعه جهانی است.
همزمان یک دولت موازی دیگر در شهر طبرق در شرق لیبی به نخست وزیری «عبدالله الثنی» و «عقیله صالح» رئیس مجلس نمایندگان اعلام موجودیت کرد که ژنرال حفتر مورد حمایت آنان است.
شبس*9363*1859

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي حفتر السيسي درگيري هاي ليبي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۳۰۷۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در سایه ناکارآمدی شورای امنیت گزینه‌ای جز تنبیه رژیم صهیونیستی باقی نمانده بود

وزیر امور خارجه در گفتگوی تلفنی با دبیرکل سازمان ملل متحد، عملیات نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران علیه مواضع نظامی رژیم متجاوز صهیونیستی در چهارچوب دفاع مشروع و حقوق بین‌الملل را تشریح کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از سایت وزارت امور خارجه، حسین امیرعبداللهیان در گفتگوی تلفنی با آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد، عملیات نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران علیه مواضع نظامی رژیم متجاوز صهیونیستی در چهارچوب دفاع مشروع و حقوق بین‌الملل را تشریح کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران با وجودی که قادر بود این عملیات را در شعاع گسترده‌تری انجام دهد، صرفاً آن بخش از مواضع نظامی رژیم صهیونیستی را هدف قرار داد که از آنجا حمله به سفارت کشورمان در دمشق صورت گرفته بود.

امیرعبداللهیان ضمن تشکر از تلاش‌های دبیرکل در کمک به مردم فلسطین افزود: بدلیل ناکارآمدی شورای امنیت و عدم محکومیت حمله رژیم اسرائیل به سفارت ایران در دمشق، در نتیجه تنها گزینه‌ای که در برابر ما باقی ماند، دفاع مشروع از خود و تنبیه رژیم صهیونیستی بود.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان یادآور شد: امنیت منطقه برای ما بسیار مهم است، اما رژیم صهیونیستی شش ماه در حال قتل و عام و نسل کشی کودکان و زنان بی دفاع در غزه است و آمریکا و متحدین او را متوقف نمی‌کنند. آیا شش ماه جنگ و جنایت و نسل‌کشی زژیم اسرائیل کافی نیست و جامعه جهانی چه وقت برای پایان این نسل کشی و جنایات اقدام خواهد کرد.

امیرعبداللهیان از رویکرد و تلاش‌های مثبت دبیرکل سازمان ملل برای توقف جنگ علیه غزه و ارسال کمک‌های انسان دوستانه و دو بار بازدید میدانی ایشان از منطقه رفح قدردانی کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران از ابتکار دبیر کل سازمان ملل متحد در تحقق امنیت پایدار منطقه استقبال می‌کند.

در این گفتگوی تلفنی، آنتونی گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد با اشاره به عملیات جمهوری اسلامی ایران علیه رژیم اسرائیل، خواستار تداوم خویشتن داری از سوی طرف‌های درگیر در مناقشات منطقه شد.

دبیر کل سازمان ملل متحد تاکید کرد، من روز گذشته و بار دیگر هر گونه حمله و تعرض به اماکن دیپلماتیک را محکوم و تاکید کردم اماکن دیپلماتیک باید از مصونیت برخوردار باشند.

گوترش در ادامه با ابراز خرسندی از موضع جمهوری اسلایی ایران برای توقف عملیات بیشتر علیه رژیم صهیونیستی، گفت: ما به اسرائیل نیز تاکید می‌کنیم اقدام تلافی جویانه ای انجام ندهد تا تنش‌ها در منطقه به نفع برقراری صلح و گسترش خشونت‌ها کاسته شود.

کد خبر 744997

دیگر خبرها

  • امیرعبداللهیان:ناکارمدی سازمان ملل راهی جزتنبیه باقی نگذاشت
  • دیدار وزیر خارجه کشورمان با گوترش
  • بررسی تحولات افغانستان محور گفتگوهای مقامات سازمان ملل و هند
  • دهه‌ها فراز و فرود برای عضویت فلسطین در سازمان ملل
  • ببینید | روایت رفیق دوست از درخواست موشکی ایران از سوریه و لیبی؛ نقش آیت‌الله هاشمی چه بود؟
  • رایزنی السیسی با مقام روس
  • هشدار بورل به اسرائیل: رویارویی منطقه‌ای به نفع هیچکس نیست
  • امیرعبداللهیان : به دلیل ناکارآمدی شورای امنیت ، تنها گزینه‌ای که باقی ماند دفاع مشروع از خود بود
  • گفتگوی امیرعبداللهیان و گوترش درباره حمله ایران
  • در سایه ناکارآمدی شورای امنیت گزینه‌ای جز تنبیه رژیم صهیونیستی باقی نمانده بود