Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-24@10:47:57 GMT

ادویه‌ها کدام بیماری‌ها را تشدید می‌کنند؟

تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۳۰۹۰۵

ادویه‌ها کدام بیماری‌ها را تشدید می‌کنند؟

فرشاد علامه متخصص عمومی، فوق تخصص گوارش و کبد و معاون درمان بیمارستان امام خمینی (ره) درباره استفاده از ادویه‌جات در غذا اظهار کرد: ممکن است مصرف غذا‌های تیز و تند در افرادی که دارای مشکلات گوارشی از جمله سوء هاضمه یا زخم معده هستند و با مصرف برخی غذا‌ها دچار دل درد و نفخ شکم می‌شوند، روند سوء هاضمه را تشدید کند؛ در این شرایط بهتر است از مصرف غذا‌های دارای ادویه زیاد پرهیز شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: استفاده از ادویه‌جات اگر به مقدار لازم و متعادل باشد مشکل زیادی به وجود نمی‌آورد، ولی اگر فردی با مصرف یک غذای خاص دچار عارضه و مشکل می‌شود بهتر است از مصرف آن پرهیز کند.

علامه بیان کرد: البته مصرف ادویه‌جات تند غیر از مشکلات گوارشی، باعث بروز عوارض مختلفی در بدن می‌شود؛ به طور مثال در افرادی که به این ادویه‌جات حساسیت دارند می‌تواند آلرژی ایجاد کند که علائم شبیه آسم یعنی عطسه، آبریزش بینی و سرفه دارد. البته این امر بستگی به نوع و مقدار مصرف ادویه‌جات در غذا هم دارد.

ادویه‌جات عامل تشدید علائم رفلاکس معده

این فوق تخصص گوارش و کبد گفت: افرادی که مبتلا به رفلاکس هستند یعنی در آن‌ها اسید معده به مری برگشت دارد، عارضه با درد، سوزش و گرفتگی در قفسه سینه خود را نشان می‌دهد و حتی ممکن است آسیب‌هایی در حنجره ایجاد کند؛ در این شرایط مصرف غذا‌های تند و ترش می‌تواند موجب تشدید علائم رفلاکس شود، بنابراین باید علاوه بر رعایت پرهیز‌های غذایی رفلاکس معده، از مصرف ادویه‌جات تند پرهیز شود.

مشکلات گوارشی دستگاه‌های دیگر بدن را هم درگیر می‌کند

علامه اظهار کرد: مشکلات گوارشی شامل شاخه‌های متنوعی است که قسمت‌های مختلف دستگاه گوارش را درگیر می‌کند و هر کدام می‌تواند عوارضی خاص بر روی بدن داشته باشد، به طور مثال فرد مبتلا به التهاب روده، ممکن است مشکلات چشمی، التهاب مفصل یا ضایعات پوستی هم داشته باشد که به مشکلات گوارشی مربوط است یا در وی علائمی مثل اسهال و دل پیچه بروز کند که به معده ارتباط ندارد و مربوط به اثر مصرف ادویه‌جات بر روده است.

وی افزود: اگر فرد مبتلا به سوءهاضمه معمولی باشد که ارتباط با بیماری دیگری ندارد و تنها در آن قسمت درد مشاهده می‌شود؛ ولی برخی از بیماری‌های گوارشی با عوارضی خارج از دستگاه گوارش همراه است.

این فوق تخصص گوارش و کبد گفت: از طرفی برخی بیماری‌های خارج از دستگاه گوارش علائم و نشانه‌های مشکلات گوارشی را دارند، به طور مثال ممکن است تومور‌ها خود را به شکل اسهال نشان دهند یا تغییر هورمون‌های بدن یعنی پرکاری تیروئید با افزایش دفعات دفع مدفوع و اسهال و کم‌کاری تیروئید به شکل یبوست بروز کند؛ این‌ها بیماری‌هایی هستند که خارج از دستگاه گوارش قرار دارند، اما برخی علائم و نشانه‌هایی که ایجاد می‌کنند با بیماری‌های دستگاه گوارش مشابهت دارد.

وی اظهار کرد: شباهت برخی از بیماری‌ها با مشکلات گوارشی تشخیص را سخت می‌کند، اما این پزشک است که باید با تخصص و تجربه خود نوع بیماری و درمان آن را تشخیص دهد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: بیماری مشکلات گوارشی ادویه عوارض مصرف ادویه گوارش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۳۰۹۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام ویتامین همان اکسیر جوانی است!

به گزارش تابناک به نقل از گجت نیوز، برای برخی افراد، کشف راز کند کردن روند پیری یا به عقب برگرداندن ساعت بیولوژیکی بدن با وجود بالا رفتن سن، بسیار مهم است. چه بهتر که بتوان این کار با خوردن روزانه یک عدد قرص عملی کرد.

ویتامین D به دلیل اهمیتش در ساخت عضله و استخوان، که معمولا با افزایش سن تحلیل رفته یا ضعیف می‌شوند، از دیرباز گزینه‌ی بسیار مهمی در بدن انسان در نظر گرفته می‌شد. مطالعات نشان می‌دهند که کمبود ویتامین دی در افراد، خطر ناشی از افزایش سن مانند تحلیل عضلات و زمین خوردن را افزایش می‌دهد. بنابراین، آیا مصرف مکمل ویتامین دی به کند شدن این روند یا حتی معکوس کردن آن کمک می‌کند؟

  
فرآیند پیری در سطح سلولی چگونه است؟
این موضوع درست مانند خود پیری، پیچیده است. محققان ایتالیایی در یک بررسی جدید، شواهد موجود در این مورد را گردآوری کرده‌اند. اجازه دهید با نگاهی به چگونگی پیری در سطح سلولی، این موضوع را بررسی کنیم. نشانه‌های پیری فهرستی بلند بالا از تغییرات سلولی از جمله کوتاه شدن تلومرها، بی‌ثباتی ژن‌ها، نشانگرهای مولکولی روی DNA و التهاب مزمن را شامل می‌شوند.

همانطور که کارملیندا روجیرو، متخصص سالمندان دانشگاه پروجا ایتالیا و همکارانش در مقاله خود توضیح می‌دهند، این نشانه‌های پیری فرآیندهایی به شدت پیچیده و به هم مرتبط هستند که برخلاف کاهش قدرت بدنی و تحرک (اولین ویژگی بالینی که به طور معمول پزشکان در افراد مسن تشخیص می‌دهند) قابل تشخیص نیستند.

چندین دهه است که پزشکان مصرف مکمل‌های ویتامین D را برای افراد مبتلا به پوکی استخوان و برای کمک به پیشگیری از شکستگی استخوان تجویز می‌کنند، زیرا کمبود ‌‌‌‌‌Vitamin D باعث بروز این گونه مشکلات می‌شود.

علاوه بر این ویتامین D به جذب کلسیم کمک می‌کند. اگرچه ویتامین دی در برخی غذاها یافت می‌شود، اما دریافت کافی آن تنها از طریق رژیم غذایی یا در صورت قرار گرفتن کافی در معرض نور خورشید ممکن است برای شما دشوار باشد. اما آزمایشات بالینی اخیر نشان داده‌اند که مکمل‌های Vitamin D لزوماً به پیشگیری از کاهش تراکم استخوان و شکستگی‌های ناشی از افزایش سن در افراد سالم کمک نمی‌کند.

به‌طور مشابه، روجیرو و همکارانش مطالعات و آزمایش‌های بالینی را که اثرات بالقوه ویتامین D بر نشانه‌های بیولوژیکی پیری را بررسی می‌کرد، جمع آوری کردند و دریافتند که شواهد کافی وجود ندارد: «تا به امروز، شواهد در مورد انسان‌ها کم است و عمدتاً بر اساس مدل‌های پیش بالینی [حیوانات] است.»

ویتامین D چگونه می‌تواند جلوی سرعت پیری را بگیرد؟
برخی مطالعات نشان می‌دهند که ویتامین دی می‌تواند سرعت پیری را کاهش دهد، زیرا افرادی که سطح ویتامین D بدنشان پایین است، از نظر بیولوژیکی نسبت به افرادی Vitamin D کافی دارند، پیرتر هستند. مصرف مکمل‌های ویتامین D همچنین ممکن است به کاهش آسیب DNA کمک کند، اما به نظر نمی‌رسد بر طول تلومرها تأثیری داشته باشد.

اما متاسفانه، به دلیل کمبود مطالعات انسانی و نتایج متناقض، شواهد بسیار کمی در مورد اینکه چه دوز (مقداری) یا در چه سنی مکمل‌های ویتامین D ممکن است اثرگذار باشند، وجود دارد.

برخی مطالعات حاکی از آن است که مصرف دوز خاصی از ویتامین دی برای عموم مردم ایمن است، اما این ممکن است برای همه صدق نکند. تحقیقات نشان می‌دهند که مصرف دوزهای بالای ویتامین D می‌تواند مضر باشد. همچنین مصرف مکمل‌های Vitamin D می‌تواند با داروهای تجویزی، مانند استاتین‌های کاهنده کلسترول، تداخل داشته باشد.

در حالی که شاید بالا بردن سطح پایین ویتامین D منطقی به نظر برسد، اما متخصصان می‌گویند مصرف بیشتر ویتامین ها به شکل مکمل، لزوماً برای سلامتی بهتر نیست. این کار می‌تواند باعث شود افراد سایر اقداماتی را که برای بهبود سلامتی و طولانی‌تر شدن عمر می‌توانند انجام دهند، مانند داشتن رژیم غذایی متعادل یا گذراندن وقت در فضای باز را نادیده بگیرند.

با وجود محبوبیت مکمل‌های ویتامین D به عنوان راهکاری برای افزایش طول عمر انسان و برخی شواهد در مورد پتانسیل آن در تعدیل نشانه‌های پیری، Ruggiero و همکارانش نتیجه‌گیری می‌کنند که هنوز فاصله زیادی با انتقال این یافته‌ها از آزمایشگاه به بالین (کاربرد در درمان بیماران) داریم».

دیگر خبرها

  • خواص دارچین شگفت‌انگیز است؛ پیشگیری از خونریزی تا کاهش فشار خون
  • تشدید نظارتهای صنفی درچهارمحال و بختیاری
  • نظارت‌های صنفی در چهارمحال و بختیاری تشدید می‌شود
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم یا نه؟
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم؟ + راهنمای کامل
  • ایرلند: ۱۰۰ درصد فلسطینیان غزه با شبح قحطی مواجه هستند
  • تشدید دوباره سامانه بارشی در کشور / در کدام استان‌های کشور بارندگی خواهیم داشت؟
  • لرستانی‌ها کدام نوع نان را بیشتر مصرف می‌کنند؟
  • کدام میوه‌های تابستانی ویتامین C بالایی دارند؟
  • کدام ویتامین همان اکسیر جوانی است!